“Menyusahkan Orang..” – ‘Park’ Kereta Tengah Jalan Kemudian Main Telefon, Tindakan Wanita Ini Dikecam Netizen

Kehidupan

“Menyusahkan Orang..” – ‘Park’ Kereta Tengah Jalan Kemudian Main Telefon, Tindakan Wanita Ini Dikecam Netizen

Sebuah hantaran di media sosial Facebook Saujana Utama, Sungai Buloh baru-baru ini mengundang kritikan netizen apabila seorang individu mendedahkan sikap sesetengah orang yang tidak mempunyai ‘common sense’.

Dalam hantaran tersebut, individu itu telah memuat naik foto seorang pemilik kenderaan yang telah parkir kenderaan di hadapan kedai sehingga menyusahkan pengguna jalan raya yang lain.

Advertisement
FscebookSumber : Facebook  

Pemilik kenderaan itu dipercayai sedang menunggu pesanan makanan sambil bermain telefon tanpa menghiraukan orang lain.

Sikap sesetengah rakyat Malaysia. Parking banyak, tapi nak juga park kereta kat situ semata-mata sebab malas jalan atau malas nak masuk parking.

Difahamkan, masih banyak parkir yang terdapat di kawasan itu namun wanita itu selamba meletakkan kenderaan dan bermain telefon di meja makan.

Menjengah ke ruangan komen, ramai netizen memberikan respon pelbagai dan merasakan tindakan wanita itu tidak wajar dan mementingkan diri sendiri.

FacebookSumber : Facebook  

Salah satu ciri akhlak yang baik adalah bertimbang rasa dan cuba tak menyusahkan orang lain.

Ada juga yang mengganggap wanita itu mempunyai alasan tersendiri kenapa dia bertindak demikian.

“Mungkin ada anak dalam tu. Saya pernah buat macma ni. Tapi dah bagitau orang kedai minta buat cepat sebab baby dalam kereta.” tulis seorang netizen.

beli barang online
1 bulan lalu

(VIDEO)"Lahh Ingatkan Besar" - Gelagat Ibu Beli Barang 'Online' Pertama Kali Ini Cuit Hati Netizen

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

SUMBER : Facebook

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

1 Comment

  1. anonymous

    May 30, 2022 at 10:46 am

    akak tu memang samdol tapi kat sini kedai makn pun perangai bangsat sebab suka hati letak mja kat tmpt paking

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...