Written by Bella | July 25th, 2018

Siapa yang tidak kenal dengan pelakon Norish Karman, beliau mempunyai bakat lakonan yang cukup mantap. Berilah apa sahaja watak, pasti beliau akan dapat memikat hati penonton.

Sekitar bulan Februari lalu, Norish tampil dengan imej baru dengan mengenakan hijab. Ramai yang memuji betapa manis dan cantiknya beliau menutup aurat.

Berbicara mengenai kisah penghijarahannya itu, Norish menerusi akaun Instagramnya telah berkongsi luahan hatinya yang mengakui beliau cukup menyesal kerana lambat berhijab. Merupakan anak kepada seorang guru agama yang tinggi ilmunya, Norish berkata perubahan tersebut seharusnya dilakukan sejak beliau kecil lagi.

Perkongsian Norish ini memang cukup memberikan inspirasi untuk mana-mana wanita yang baru ingin memula langkah untuk berhijab. Dalam kita hendak berubah pastinya akan ada halangan daripada pelbagai sudut, tetapi jangan mudah mengalah dan teruskan istiqamah. InshaAllah segalanya akan dipermudahkan.

40 responses to Menyesal Sangat Lambat Berhijab – Norish Karman

  1. sukatiler says:

    bila dah pakai tudung mula lah bagi ceramah bagai ustazah dari mesir nun..

    10

    16
    • vidalaknat says:

      Tudung tak semestinye islam dan islam bukannye kerana tutup kepala. Semua ni islam melayu je yg songsang,lepas tu nak tunjuk ajar orang kononye muslimah yg terpilih. Ingat agama is personal bewteen god and youself. Tak yah nak lebih2 la, kubur masing2

      4

      23
      • zz says:

        kubur masing-2, nanti mandi sendiri, solat jenazah sendiri, drive van jenazah sendiri. lompat-2 kalau penat guling-2 masuk kubur sendiri. kita jangan sombong sis, hidup ni tak lama, itu ujian dia, ujian awak taktahu lagi macam mana nanti sis, pesanan sesama manusia sis, peace no war sis

        29

        1
    • Anonymous says:

      dia bukan bg ceramah..baca betul2.. hati jgn hitam sgt..bila tak pakai tudung ko kutuk..biler da pakai tudung pun ko kutuk..

      49

      0
      • Anonymous says:

        masa beranak kan anak nama alexander tu bapak ustaz dia hidup lagi tak? sapa yang azankan telinga anak dia tu??

        7

        6
        • ustazah rogayah says:

          nama anak leonardo pun x dak masalah aih. dah kenapa nak kena ltk nama arab ja. asal maksud baik ok ja

          30

          0
    • Anonymous says:

      Dah tue..xkn ms dia free hair nk bg ceramah agama bagai…nt org kta jahil n x sedar diri plak..serba x kena…semoga ko pun diberi hidayah..jgn asyik nk cr slh org jew

      24

      0
    • minah jambu say NO to drugs says:

      kalau dh bertudung tu diam sudah tk payah nak kecoh 1malaysia..agak2 ingat yg diri tu dh tua takot leher tu berkedut ha pakai la tudung untok tutup ape yg patut ..

      0

      3
  2. Wekkkkkkk says:

    Tak apelh norish karman..yg penting di dada dh ada ilmu agama. Pandai solat..pandai baca al quran..tahu maknenya semua.
    Ada lagi manusia2 di luar2 sana atau diri sendiri..tidak tahu mmbaca quran kerana ada sbb dahulukala yg begitu rumit dn tak dpt dielakkan..atau guru ajar quran pulk dh tua..kabur..dn meninggl awal sebelum sempat hbiskn baca mugadam.
    Maka semua tr” bantut”..ibu bapa pula..” buta huruf.
    Kamu masih beruntung..bapa ustaz…boleh ajar anak sendiri.
    Tudungpun bila2 masa boleh pakai…yg penting ilmu agama dah ada dlm kepala.

    21

    0
  3. Miss Meluat says:

    Haha, dulu masa masuk New paper face kt spore, kau pakai coli and slua dlm je during the contest. abis skrg ko sibuk nak berceramah. pls la eh.

    1

    18
    • Anonymous says:

      People can change

      27

      0
      • Ms Meluat says:

        ya tapi tak pyhlah nak kecoh sgt pasal bpk ko ust.

        1

        7
        • Anonymous says:

          bukan nak kecoh bapak dia ust. aduhh kau ni tak baca betul2. benda pun dulu kann, people can change laaa. aduhaiiii MELAYU

          19

          0
      • Kak Tina says:

        Setuju & Alhamdulillah, she has changed for the better before it’s too late. Allah Maha Pemurah & menerima taubat hamba2nya yg betul2 ikhlas. Bersyukur di didik dgn ilmu agama, hanya perlu dipraktik aje. Semuga terus istiqomah.

        14

        0
  4. Anonymous says:

    anak bungsu bapanya mana ye…. nak juga tahu nama macam orang barat je

    3

    3
  5. Ms Meluat says:

    ya tapi tak pyhlah nak kecoh sgt pasal bpk ko ust.

    0

    10
  6. Anonymous says:

    mari kita tengok mentaliti orang malaysia. adakah kosong ataupun berilmu? mari kita lihat dalam ruangan komen ni

    12

    0
    • Anonymous says:

      Cuba tengok wanita islam dunia..trutama sebelah asia selatan…kebyakanya pkai selendang..tpi ilmu agama.
      Anak2 lelaki pula…byk kali dh khatam…baca quran..x pyh tengokpun boleh hafal.
      Org2 asing yg beraga islm di sini yg dri asia selatan…nmpak je mcm tu…tpi tahu mandikan jenazah…jika org yg sepatutnya mandikan jenazah tu x dpt hdir…sbb hal trtentu..mereka kecil dh di ajar.
      Org sini ada jugak…tpi…x byk.

      9

      0
    • WickEd says:

      Biasala org msia ni…pakai kutuk…tutup kutuk…bukak balik kutuk…ada je jek…biarla dia nak cerita bapak dia Ustaz ke apa ke…tak puas hati suruh produser ambik dia lakon jadi Ustazah gi test dia baca AlQuran merangkak tak? Yang kutuk ni bukak aib org dah sempurna? Agak syurga ke bagi kita yg buka site abg Nara ni…

      9

      0
  7. Anonymous says:

    Bila takde orang nak, baru nak berhijab. lol

    0

    9
  8. unknown says:

    adoila u guys !! please doa d best for her & us too.. stop complaining, judging people.. we r human bukan malaikat..

    15

    0
  9. xo says:

    alhamdulillah ok la dah berhijab, semoga jadi ikutan artis2 yg lain

    8

    0
  10. Anonymous says:

    u cantik..perbaiki sikit “cara pakai tuding tu”…bagi lagi menawan..

    3

    0
  11. Haru says:

    Nak jual tudung ke ….

    Aku pun nak pakai tudung la pas tu nak buat press conference pasai aku bertudung …

    Curious sgt pasai anak bongsu kau tu tak nak pulak riuh sekampung

    2

    2
  12. Anonymous says:

    Kalau seseorng manusia tu x tinggal solat 5 waktu ditambah pula dgn solat dhuha, automatic dia akan berhijab. Hmm..just pendapat.

    4

    0
  13. Anonymous says:

    Iye iye je. Apa ye status anak yg bongsu tu?

    2

    5
    • WickEd says:

      Aib org kau sebut…tukan masa lampau dia…si Dewi Persik tu aja tgok dia ngaji camne…dont judge a book by its cover dah…ada yg tudung pun dah ditebuk tupaissss…let Allah be the judge. Its not up to us…

      6

      0
  14. gg says:

    semoga akak trus istiqamah.

    1

    0
  15. shopia lorren says:

    Hidayah Allah pd umatnya..Syukur Alhamdulillah..moga dipengakhiran hidup norish dlm nur Iman..setiap manusia ada kisah silam yg Hitam. .Allah maha pengampun..Aamiin..

    13

    0
  16. Anonymous says:

    menyesal tinggalkan abg.

    0

    0
  17. Anonymous says:

    isshh…takut baca kisah hidup dia…

    0

    0
    • Anonymous says:

      memang…dia kata hanya hijab yg mempamerkan kejahilan dia…puiihhh. sebelum cek in hotel ngan anak bujang org dia baca yassin dulu kot.

      0

      2
  18. anon says:

    habis …..nyesal tak sb ade anak luar nikah????

    0

    2
  19. ShineBright says:

    Ini bukan ceramah.ni dah show off! Diam lah kauu!! Dulu pandai lak diam masa ngandung anak bungsu please lh. Kalao orang istiqamah kadang takes time to reflect dulu. Kasi tenang itu conscience, settle iman pi ni nak jugak soal jawap ig story! Baik kau blaja ngaji lahhh dari sibok socmed. Sori bukan ape aku tak brapa bekenan dan caya species pom pang2. Lofa gak sama species! Riakkk! Jangan no acah2 ustazah lahhhhh puhleaseeeeee

    0

    3
  20. Opah cun says:

    Bapanya seorang ustaz yg tegas dlm mendidik ilmu agama pd anak2 beliau.tahniah utk ustaz karman yg telah melakukan tanggungjwb sebagai seorg bapa yg baik dan soleh dlm membentuk keluarga.x seperti kebanyakan bapa2 yg lain hanya melepaskn tggungjwb mendidik pd bini je..tapi biasalah..dlm setandan pasti ade satu yg busuk & rosak.Allah uji ustaz dgn mempunyai anak seperti norish..Allah nk tgk sejauh mana keimanan dan ketabahan ustaz.biasa org2 beriman ni Allah nk uji supaya ganjaran pahala nnti sgt2 lah besar!

    Dan alhamdulillah..berkat doa bapanya,dan sy juga percaya adik beradiknya yg lain x putus2 doakn supaya berubah,norish telah berubah..

    Hidayah tu sgt2 mahal..x semua manusia dpt.ciri2 yg Allah nyatakn utk dptkn hidayah..
    1) tidak berdusta
    2) tidak melampaui batas

    Taubat nasuha seorg pendosa tu lebih dasyat dr seorg yg beriman..

    0

    0
  21. Tak makan bawang says:

    Anak2 makcik bawang ni mulut pun spesis bawang busuk. Tak payah pakai tudung la. Mulut busuk, semayang pun ntah buat ntah tidak.

    0

    0

Leave a Comment

Optional