“Menghargai Bukannya Membebankan”, Lelaki Ini Perjelas Kenapa Wanita Perlu Hargai Lelaki Sendiri..

Trending

“Menghargai Bukannya Membebankan”, Lelaki Ini Perjelas Kenapa Wanita Perlu Hargai Lelaki Sendiri..

Dalam perhubungan antara lelaki dan wanita, biasanya kita lihat lelaki akan berkorban segalanya semata-mata demi perempuan. Lelaki kat Malaysia ni boleh dikatakan ramai yang sanggup jadi ‘bank’ untuk sang kekasih yang tercinta.

Advertisement

Bukan tu je, malah sanggup berhabis duit, asalkan dapat penuhi dan gembirakan hati yang tercinta. Tak cukup pula dengan kereta mewah, makan di hotel mewah, dan macam-macam lagi lah supaya nak nampakkan betapa menghargai pasangannya.

Namun secara realitinya, itulah keadaan pengorbanan seorang lelaki..

Tetapi, berbaloi ke buat semua tu eh? Kenapa mesti lelaki je yang spend semua duit, sedangkan perempuan goyang kaki aja. Amboi!

Dalam masa sama, admin juga tak nafikan ada juga wanita yang buat perkara yang sama tapi tak ramai pun. Admin share ngan korang pendapat dan luahan lelaki ini. Setuju ke tak?

Jadi lelaki ni nampak mudah sebab…

Siapa lihat pengorbanan lelaki?

Pernah hargai lelaki yang anda sayang?

Asalkan semua yang tersayang ni bahagia…

Pilih untuk membahagiakan dari dibahagiakan

Saling melengkapi

Mungkin pendapat anda berbeza. Tak semua lelaki sebenarnya macam apa yang brader ni ceritakan, tapi kebanyakannya macam tulah. So, kalau korang nak rasa dihargai, korang jugak kena menghargai pasangan masing-masing. Barulah kekal sampai akhir usia, kan?

Sumber: FB Amir Hamzah Abdul Hamid

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Loading...

7 Comments

  1. titi

    November 21, 2016 at 11:29 am

    haha, kelakau lah aku baca post ni. confirm ni pengalaman hang sendri, kesian, dapat awek/bini yang semua kena di sponsor. aku dengan pasangan aku, we give and take, kadang dia belanja, next meet up aku pulak belanja, kadang dia datang tempat aku, kadang aku pulak datang tempat dia. So, of course lah not all perempuan gini, and perempuan yang gini pon bertimbangrasa lah sikitttt, duh

  2. princess laramelara

    November 18, 2016 at 3:05 pm

    hamboi….ok2..mmg ada lelaki yg mcm ni…x semuanye harapkan duit pompuan, tp ikutkan statistic penceraian berlaku lebih pada si isteri x thn tanggung suami yg seakan biawak hidup..dik mmg lelaki masa couple nak halalkan struggle dik oiiii, bila dah halal dia yg goyang kaki dan harapkan si isteri…itu adik x Nampak ke…jgn la bias…be realistic….ok…