Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Menggembirakan Hati Isteri Di Hari Ibu

Hari Ibu yang lepas, Abang Nara ingin membuat kejutan kepada isteri tercinta. Almaklumlah, ini adalah kali pertama wife menyambut hari ibu selepas kelahiran anak lelaki kami. Dekat seminggu jugak Abang Nara fikir nak bagi hadiah apa kepada wife. Akhirnya, selepas membelek gambar-gambar Facebook, Abang Nara dapat jugak idea.

citibank ready credit

Advertisement

Yeah ~~ Abang Nara nak belikan jam untuk isteri tersayang. Kalau tak silap pendengaran Abang Nara, jam yang dipakai oleh wife memang dah lama sangat-sangat. Sekali sekala berhabis duit untuk isteri apa salahnya kan? Jadi pada satu hari, Abang Nara membohong sunat kepada isteri dan terus ke KLCC untuk mencari jam sebagai hadiah untuknya.

citibank ready credit

Kalau dah namanya kedai di KLCC, pasti harga jam yang nak dibeli pun boleh tahan mahalnya kan? Tapi Abang Nara tak suka bawak cash banyak-banyak sebab takut kena ragut, copet dan sebagainya. Nasib baiklah baru-baru ini permohonan Abang Nara untuk kad Citibank Ready Credit telah diluluskan.

citibank ready credit

Sebelum ramai yang mengkondem Abang Nara kerana menggunakan kad kredit untuk membeli-belah, Citibank Ready Credit ini BUKAN kredit kad. Abang Nara boleh withdraw duit di ATM machine, gunakan untuk membeli di kedai yang menerima VISA, bayar bil menggunakan cek dan boleh guna untuk online banking menerusi laman web Citibank. Hybrid gila kan Citibank Ready Credit nie?

Advertisement

citibank ready credit

Maka Abang Nara pun berjalan-jalanlah untuk mencari jam yang dirasakan sesuai untuk dihadiahkan kepada wife. Walaupun gaji tak masuk lagi, Abang Nara perlu hadiahkan kepada wife jam ini sebab kalau dah terlepas 13 Mei, maka kuranglah rasa romantiknya. Tak gitu? Jalan punya jalan, Abang Nara terhenti di kedai Aigner.

citibank ready credit

Punyalah banyak pilihan jam yang ada di Aigner ini sampai rambang mata Abang Nara dibuatnya. Harga pun kira sedang-sedang jerlah. Tak mahal sangat, tak murah sangat. Namun akhirnya mata Abang Nara terpaut kepada jam di bawah. Cantik tak?

citibank ready credit

Maka dengan hati yang rela, ikhlas dan macho untuk membuatkan isteri gembira di Hari Ibu, Abang Nara pun menggunakan Citibank Ready Credit. Abang Nara tak risau sangat bab bayaran kerana charge Citibank Ready Credit adalah berdasarkan harian. Setahun chargenya adalah 18% jadi kalau guna RM3,000 pun hanya RM1.48 sen sahaja sehari. Tapi Abang Nara memang dah plan untuk bayar terus bila dapat gaji nanti. Yang penting sekarang ialah Abang Nara ada bungkusan Aigner untuk dihadiahkan kepada isteri tanda penghargaan menjadi seorang ibu kepada anak kami berdua.

citibank ready credit

Dan selepas pulang dari KLCC dan pura-pura buat tidak tahu tentang Hari Ibu, Abang Nara keluarkan hadiah yang telah dibeli tadi. Menjerit kegembiraan wife Abang Nara. Abang Nara pun turut sama gembira. Hati Abang Nara rasa puas sangat dapat membuatkan isteri tercinta tersenyum girang. Sesekali berbelanja untuk orang yang kita sayang,apa salahnya kan?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

266 Comments

  1. nyah dangdut

    June 8, 2012 at 7:04 pm

    setianya wife abg nara dgn jam nya dari spm 2005..

  2. zar

    June 8, 2012 at 12:23 pm

    ske ati ko la..men la chat sorg ko kat sni..zar tu ko anon pn ko..borak la gaduh la korg dua dua kat sni..daaaa

    • Anonymous

      June 8, 2012 at 12:42 pm

      sampai ati ko zar, td telah berbaik2, bermaaf2an, ko tetiba kembali ke asal.. ohhh sedih hatiku zar.. jom minum teh returns abg skrillex?

  3. Anonymous

    June 8, 2012 at 12:20 pm

    ye la zar..aku pn ske tiru nme ko sbb nak org sme sokong aku..org sme tau ko ckp bagus tp aku lg bagus dr ko dan sme pengomen kat sni..huh!!

    • lulu

      June 8, 2012 at 12:41 pm

      xpayah la ko nak guna taktik anon di atas. ko slow.

  4. zar

    June 8, 2012 at 12:18 pm

    ko tu yg tiru nme aku xsdar plak..sory skit..ko la sebengap2 manusia yg aku jmper

    • Anonymous

      June 8, 2012 at 12:19 pm

      aiiii baru mintak ampun dh buat perangai balik!! munafik betul!

  5. nona

    June 8, 2012 at 12:16 pm

    haha…giler la korg ni..dah2..jgn gaduh2…dua2 jahil..

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top
x
Puasa Barakah Bersama