September 14th, 2020

Menzahirkan rasa kecewa dengan sikap segelintir golongan yang digelar “Instafamous” termasuklah pengasas produk dan selebriti yang suka meraih perhatian netizen dengan menularkan sesuatu perkara yang tidak perlu, pelakon Zarina Anjoulie tampil buka mulut soal itu di laman Instagramnya.

"Menggelupur Nak Maki Orang Sana Sini, Kau Ingat Kau Cool?" - Zarina Anjoulie Jijik Tengok Instafamous Gila 'Fame'

Menerusi video berdurasi 7.00 minit yang dimuat naik di laman tersebut, Zarina akui golongan seperti ini menjijikkan kerana sering berasakan diri mereka terlalu popular dan tunjuk bagus.

“Menjijikkan! Menggelupur nak maki orang sana sini, kau ingat kau cool? Kau nak viralkan tempat orang, malukan tempat orang mana yang kau pergi. Sedar tak orang-orang yang buat benda ni semua mesti youtubers, instafamous, founder tapi tak semua lah…Kenapa diaorang buat macam tu? Sebab untuk secebis fame!”

Katanya untuk menempah nama dan kekal popular, bukan dengan cara memviralkan sesuatu perkara. Hal ini kerana, nama-nama besar seperti Datuk Seri Siti Nurhaliza serta Neelofa difahamkan tidak pernah melakukan perkara seperti itu demi meraih populariti.

"Menggelupur Nak Maki Orang Sana Sini, Kau Ingat Kau Cool?" - Zarina Anjoulie Jijik Tengok Instafamous Gila 'Fame'

“Korang tu low class, korok! Pergi tempat orang reviu barang. Yang kau menggelabah nak reviu kat tempat orang kenapa? Kau nampak tak Neelofa buat macam tu? Kau pernah dengar tak Datuk Siti Nurhaliza buat reviu kat tempat orang?”

Zarina atau lebih mesra disapa Anjou dilihat tetap menyeru golongan tersebut agar berhenti berkelakuan seperti itu. Hal ini kerana, bertindak menularkan sesuatu perkara tanpa sebab langsung tidak mendatangkan apa-apa faedah.

"Menggelupur Nak Maki Orang Sana Sini, Kau Ingat Kau Cool?" - Zarina Anjoulie Jijik Tengok Instafamous Gila 'Fame'

“Lepas tu tak puas hati sikit nak saman. Obviously kau tak ada duit pun nak saman. Stop lah viralkan orang tanpa sebab. Lagi satu kalau reviu kat tempat orang, orang tu tak suka…Kau tak payah pun nak reviu. Kau nak reviu pun rileks-rileks je. Aku ni pun ramai orang tak suka, tak pernah pun kena halau, padahal aku ni kalau bercakap pun memang kuat suara aku,”

Namun menerusi video itu juga, Anjou dilihat menujukan kenyataan itu secara umum kepada founder produk dan instafamous yang suka mencari publisiti. Malah ada menyebut beberapa isu tular melibatkan pengasas produk, youtuber dan instafamous.


3 responses to ““Menggelupur Nak Maki Orang Sana Sini, Kau Ingat Kau Cool?” – Zarina Anjoulie Jijik Tengok Instafamous Gila ‘Fame’”

  1. antiscammerpenjualprodukbahayapenipu says:

    budak perempuan org Kedah tu mulut dia mcm longkang busuk betul..takde maruah betul org nya..maki hamun bahasa kesat, tak reti malu ke? maruah takde..dia cakap astaghfirullah hal azim berkali2, tapi mulut maki hamun terus..pastu berlagak mcm dia Tuhan..”saya datang buat live nak bagi makcik tu rezeki”..kepala hotak kau!! Rezeki kau pun Allah yg bagi..jgn berlagak mcm Tuhan pulak..Rezeki kita sedikit atau banyak sebenarnya adalah ujian utk kita..rezeki kau banyak bukan bermakna kau tu bagus..Kau pun jual kopi kurus, kepala hotak!! Kopi tu minuman, yg kau bubuh dalam tu bahan terlarang mcm Sibutramin boleh buat org mati kalau ambil produk kau secara konsisten..
    Dah tu kau maki hamun org lain pulak, sampai kau babikan dia mcm2..seriously laa, kau mmg takde maruah..buruk sgt perangai kau..kesian kawan2 aku org Kedah yg baik2 budi bahasa terpalit dengan org bodoh perangai hodoh mcm kau. Aku harap produk kau kantoi lepas ni..jual benda tipu, makan hasil haram selama ni, berlagak tak tentu pasal.

  2. Anonymous says:

    Review not reviu. Ok #peace

  3. C says:

    Ko sedang kutuk diri ko ker anju.. tolong la.. x yah update kisah dia ni

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...