February 6th, 2018

Pelakon Nabila Huda menerusi akaun Twitternya meluahkan rasa bengang apabila masyarakat di Maldives tidak melayan pengujung Asia dengan baik dan ada sedikit sifat perkauman.

Namun, selepas Nabila mengakui dirinya seorang selebriti terkenal Malaysia, barulah beliau menerima layanan yang sangat istimewa.

Walaubagaimanapun tidak semua yang bersikap sebegitu, ia hanya ditujukan buat orang bandar yang agak sombong dan kesabaran Nabila diuji ketika berurusan dengan mereka.

Manusia ini memang pelbagai macam perangai. Ada yang lebih memetingkan status dan kekayaan barulah mereka hendak “kipas” kita. Bersabar sahajalah Nabila.


19 responses to “Mengaku Selebriti Baru Dapat Layanan Istimewa, Tapak Kaki Pun Nak Cium – Nabila Huda”

  1. Alanice says:

    No matter how profficient of u in english u still die in China mongolia myanmar laos.

  2. Ex says:

    Nabila kata layanan utk foreigners baik tapi untuk Asians tak baik. Asians in Maldives are also foreigners. Mungkin dia nak sebut layanan kepada Caucasians lebih baik.

  3. cik cOmott says:

    ke kau tak tahu speaking? Mungkin kau tak aplikasikan komunikasi secara international sebab tu diorang tak faham kut & sebab tu diorang tak layan. Me & husband pergi mana-mana tempat yang high-end dalam malaysia @ luar negara speaking english orang-orang kat situ layan & hormat kita baik aje.

    • Anonymous says:

      aku pun ok jer layan… speak english jgn nmpk level sek rendah memang lah g mane2 look low… ko pon kalo nmpk bangla kt msia ni ckp eng failed rase nk lempang either speak malay or speak eng elok2 kan…

    • Anonymous says:

      Your comments are disgusting! Just shut the f**k up and move on with your life.. nothing to b proud of… nothing in thia world belong to us its just a loan! Sebab tu mcm mana melayu nk maju sikap angkuh mendongak le langit hasad dengki tu masih ada. I support what Nabila Huda said is true… manusia sekaranh hanya pandang pada status untuk mendapat layanan terbaik… tapi mana sifat peri kemanusian antara sesama manusia! Everyone deserve to be treated nicely n with respect no matter who u are!

  4. namastey says:

    apa sangatlah dengan kedabelan stended layanan manusia pada kita. aku lagi kesah dgn pandangan dan balasan Allah pada kita atas apa yg aku buat kat muka bumi ni.. Setiapkali kali tgk dia ni, aku hanya mampu beristighfar..

  5. Mohd Syafiq says:

    Negara yg ekonominya berasaskan pelancongan malangnya akan ada orang macam tu. Mereka mengagung-agungkan orang yang mereka fikir banyak duit atau datang dari negara yg mereka fikir lebih maju. Kalau di Asia, ada yang terlalu taksub melayan orang putih sampai yang kulit gelap diketepikan.

Loading...