Written by Bella | February 6th, 2018

Pelakon Nabila Huda menerusi akaun Twitternya meluahkan rasa bengang apabila masyarakat di Maldives tidak melayan pengujung Asia dengan baik dan ada sedikit sifat perkauman.

Namun, selepas Nabila mengakui dirinya seorang selebriti terkenal Malaysia, barulah beliau menerima layanan yang sangat istimewa.

Walaubagaimanapun tidak semua yang bersikap sebegitu, ia hanya ditujukan buat orang bandar yang agak sombong dan kesabaran Nabila diuji ketika berurusan dengan mereka.

Manusia ini memang pelbagai macam perangai. Ada yang lebih memetingkan status dan kekayaan barulah mereka hendak “kipas” kita. Bersabar sahajalah Nabila.

19 responses to Mengaku Selebriti Baru Dapat Layanan Istimewa, Tapak Kaki Pun Nak Cium – Nabila Huda

  1. Miss Unibes says:

    I love u NH

    4

    1
    • blurkk says:

      dorg budget negara dorg kaya la tu.. tempat mahal mewah.. org kulit asean ni macam low level.. phuiii!! boikot je.. kat sabah pun banyak apa pulau cantik2

      11

      0
  2. Anonymous says:

    saya bukan celebrity, tapi masih pun dilayan dengan baik. mungkin awak yang sombong, dan nak orang tu senyum dahulu then baru awak senyum? comeon NH, artis malaysia saja pun..

    6

    16
  3. benci manusia busuk says:

    nama pun manusia dimana mana pun sama je lah, bangsa apapun mesti Ada segelintir perangai busuk – biadap – sombong – etc, typical perangai manusia takde yang perfect kuakuakua

    10

    0
  4. wekkkkkkk says:

    mengaku celebriti baru org respek, mesti ada sbb kenapa “ko ” mengaku selebriti. mesti ada sbb..mesti ada sbb., “bila sbb di beri”..maka org akan bagi masuk/diskaun/atau ape je yg kamu minta…

    kalau x ada “sbb”, x kn kamu mengaku i am celebriti famous from malaysia.

    2

    10
  5. Tk says:

    Klu nk gi mana mana tempat orang kita jangan lagak diva dan demanding. Klu kita berperangai baik Insya Allah orang hormat kita.

    14

    0
  6. Mohd Syafiq says:

    Negara yg ekonominya berasaskan pelancongan malangnya akan ada orang macam tu. Mereka mengagung-agungkan orang yang mereka fikir banyak duit atau datang dari negara yg mereka fikir lebih maju. Kalau di Asia, ada yang terlalu taksub melayan orang putih sampai yang kulit gelap diketepikan.

    11

    0
  7. namastey says:

    apa sangatlah dengan kedabelan stended layanan manusia pada kita. aku lagi kesah dgn pandangan dan balasan Allah pada kita atas apa yg aku buat kat muka bumi ni.. Setiapkali kali tgk dia ni, aku hanya mampu beristighfar..

    6

    0
  8. cik cOmott says:

    ke kau tak tahu speaking? Mungkin kau tak aplikasikan komunikasi secara international sebab tu diorang tak faham kut & sebab tu diorang tak layan. Me & husband pergi mana-mana tempat yang high-end dalam malaysia @ luar negara speaking english orang-orang kat situ layan & hormat kita baik aje.

    0

    4
    • Anonymous says:

      aku pun ok jer layan… speak english jgn nmpk level sek rendah memang lah g mane2 look low… ko pon kalo nmpk bangla kt msia ni ckp eng failed rase nk lempang either speak malay or speak eng elok2 kan…

      0

      0
    • Anonymous says:

      Your comments are disgusting! Just shut the f**k up and move on with your life.. nothing to b proud of… nothing in thia world belong to us its just a loan! Sebab tu mcm mana melayu nk maju sikap angkuh mendongak le langit hasad dengki tu masih ada. I support what Nabila Huda said is true… manusia sekaranh hanya pandang pada status untuk mendapat layanan terbaik… tapi mana sifat peri kemanusian antara sesama manusia! Everyone deserve to be treated nicely n with respect no matter who u are!

      1

      0
  9. Ex says:

    Nabila kata layanan utk foreigners baik tapi untuk Asians tak baik. Asians in Maldives are also foreigners. Mungkin dia nak sebut layanan kepada Caucasians lebih baik.

    7

    0
  10. Alanice says:

    No matter how profficient of u in english u still die in China mongolia myanmar laos.

    1

    0
  11. monika says:

    ye kerr??? aku pernah jugak gi maldives..x der masalah pun…org sana pun ok2 jer..

    0

    0
  12. Anonymous says:

    communication break down lah tu… org lain ok jer g Maldives

    1

    0
  13. poyo je says:

    Jawapan dia senang je… Diorang tu negara Islam. Bila tgk org islam tayang paha, tayang belahan dada, diorang xsuka.. mmg diorang susah nak senyum org yg xikut agama ni. Klau ko tu kulit org putih, paling kurang dia pikir ko ni kristian.

    Dalam malaysia pon, kalau kat penang ni tetiba orang melayu islam pakai bikini, mau juling mata oi….. Cuba la pakai elok skit..

    2

    0
  14. Tk says:

    Deme pikir NH orang tempatan ie orang Maldives lah. So deme rasa tak payah layan cos as a local you sholud be able to layan diri and find your way around. Orang Maldives kan mostly have tanned skin. Ok la NH. Orang lain penat berjemur nk dapat tannedskin. But you are beautifully tanned. Ori!

    1

    0