March 13th, 2019

Penyanyi Korea, Jung Joon Young menerusi satu kenyataan mengaku bersalah merakam aksi panas seorang wanita tanpa kebenaran dan kemudiannya berkongsi video lucah tersebut didalam ‘group chat’ terdiri daripada 8 orang ahli termasuk Seungri BigBang.

Malu dan menyesal dengan perbuatannya itu, Jung Joon Young juga memohon maaf kepada semua pihak atas kontroversi yang berlaku dan mengumumkan pengundurannya daripada dunia hiburan.

Berikut adalah permohonan maaf beliau : –

SURAT PERMOHONAN MAAF

Saya menulis kepada anda dengan rasa malu dan kesal. Saya, Jung Joon Young, baru kembali ke Korea pada 12 Mac dan menyedari betapa seriusnya situasi ketika ini. Saya memohon ribuan kemaafaan kepada mereka yang terlibat dan mohon diberikan ruang untuk menyatakan maaf saya.

Saya mengakui kesemua dosa serta kesalahan dan tindakan saya. Saya telah merakam video wanita tanpa kerelaannya dan berkongsi video tersebut menerusi ruangan sembanga KakaoTalk dan telah bertindak tanpa rasa bersalah atau menyesal.

Sebagai seorang ‘public figure’ , sememangnya tindakan saya itu adalah tidak bermoral dan saya layak untuk mendapat balasan atas perbuatan saya.

Apa yang penting, saya ingin meminta maaf kepada wanita yang dirakam dalam video tersebut yang terpaksa berhadapan dengan situasi dasyat ini. Saya berlutut memohon maaf kepada sesiapa yang berasa marah dan kecewa.

Saya akan menarik diri dari semua rancangan yang saya bintangi dan menghentikan segala aktiviti berkaitan bidang hiburan.

Saya memohon maaf kepada semua wanita yang telah menderita akibat perbuatan saya. Kepada mereka yang telah menjadikan saya seorang selebriti, pastinya anda berasa sangat kecewa dan marah, saya juga mohon kemaafaan.

Saya akan berikan kerjasama yang baik sepanjang proses siasatan yang akan bermula pada 14 Mac dan menerima segala hukuman dengan tenang.

Sekali lagi dengan hati yang kecil, saya memohon kemaafaan. Saya mohon maaf.

12 Mac 2019,

Jung Joon Young

Sumber Berita : All Kpop


27 responses to “Mengaku Bersalah Sebar Video Lucah, Jung Joon Young Undur Diri Dari Dunia Hiburan”

  1. Anonymous says:

    ade nafsu jgk kat perempuan…igtkan ko ni gay…jambu sgt muka…blh thn jgk eh mamat muke jambu ni…nafsu kalah mat bangla y byk bulu tu…

  2. Anonymous says:

    Muke innocent je mamat2 korea ni….muke jambu tp blh tahan jgk jahatnye…x fhm aku betina2 y minat korea ni….jantan2 sne pn muke je nmpk baik tp perangai kalah setan….btl laa org ckp…muke baik,lembut x semesti perangai pn baik…sme laa cam artis kat malaysia ni…kkdg muke baik ni lg teruk perangai…blkg fans cam2 bnde buruk buat…dpn fans ala2 suci dlm debu…

Loading...