Written by Bella | March 13th, 2019

Penyanyi Korea, Jung Joon Young menerusi satu kenyataan mengaku bersalah merakam aksi panas seorang wanita tanpa kebenaran dan kemudiannya berkongsi video lucah tersebut didalam ‘group chat’ terdiri daripada 8 orang ahli termasuk Seungri BigBang.

Malu dan menyesal dengan perbuatannya itu, Jung Joon Young juga memohon maaf kepada semua pihak atas kontroversi yang berlaku dan mengumumkan pengundurannya daripada dunia hiburan.

Berikut adalah permohonan maaf beliau : –

SURAT PERMOHONAN MAAF

Saya menulis kepada anda dengan rasa malu dan kesal. Saya, Jung Joon Young, baru kembali ke Korea pada 12 Mac dan menyedari betapa seriusnya situasi ketika ini. Saya memohon ribuan kemaafaan kepada mereka yang terlibat dan mohon diberikan ruang untuk menyatakan maaf saya.

Saya mengakui kesemua dosa serta kesalahan dan tindakan saya. Saya telah merakam video wanita tanpa kerelaannya dan berkongsi video tersebut menerusi ruangan sembanga KakaoTalk dan telah bertindak tanpa rasa bersalah atau menyesal.

Sebagai seorang ‘public figure’ , sememangnya tindakan saya itu adalah tidak bermoral dan saya layak untuk mendapat balasan atas perbuatan saya.

Apa yang penting, saya ingin meminta maaf kepada wanita yang dirakam dalam video tersebut yang terpaksa berhadapan dengan situasi dasyat ini. Saya berlutut memohon maaf kepada sesiapa yang berasa marah dan kecewa.

Saya akan menarik diri dari semua rancangan yang saya bintangi dan menghentikan segala aktiviti berkaitan bidang hiburan.

Saya memohon maaf kepada semua wanita yang telah menderita akibat perbuatan saya. Kepada mereka yang telah menjadikan saya seorang selebriti, pastinya anda berasa sangat kecewa dan marah, saya juga mohon kemaafaan.

Saya akan berikan kerjasama yang baik sepanjang proses siasatan yang akan bermula pada 14 Mac dan menerima segala hukuman dengan tenang.

Sekali lagi dengan hati yang kecil, saya memohon kemaafaan. Saya mohon maaf.

12 Mac 2019,

Jung Joon Young

Sumber Berita : All Kpop

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

27 responses to Mengaku Bersalah Sebar Video Lucah, Jung Joon Young Undur Diri Dari Dunia Hiburan

  1. ji hyo yo says:

    artis malaysia ad x yg berani mengaku ????? ehhh xpernh lg ad yg berani mgaku setakat ni ahahhaha asik slhkn edit / hacker / akaun org lain …gituuuuuuu

    • Anonymous says:

      kalau kat artis malaysia…JANGAN HARAP la wapon sah2 kantoi!

    • nana says:

      artis malaysia ikut barat, tak main la budaya asia. tak maju dan kolot. aku paling rajin pun tgk running man, tak pernah lg nmpk die orang tayang tatoo. kalau g club dan minum arak bwh umur mmg teruk la kena buang dgn management sbb tak jaga nm baik walaupun luar waktu kerja. pastu tak de lak berpeluk dgn lain jantina, yg terang2 tayang lgbt pun tak nmpk. punya la company nk jaga imej artis tp kt malaysia ni byk artis sampah yg famous sbb perangau buruk dr bakat.

    • Anonymous says:

      Artis malaysia mengaku je kalau buat salah. tp dorang buat muka tak malu. tak mcm artis korea, buat salah terus berundur dr dunia senia & tak aktif dah.

    • Anyn says:

      Kenapa orang korea ni lagi ‘beriman’ dan bermoral dari org islam sendiri?

      • Anonymous says:

        apa yg beriman dan bermoral nya? kau baca x apa kesalahan dia. tu mmg kesalahan berat dan tak bermoral langsung. ke kau baca permohonan maaf terus jadi cair?

        • leez says:

          kan..kesalahan dia memang level jilake. sepatutnya undur diri dari dunia ni je terus. heii..marah aku

    • ryu says:

      tolong ar. ko ingat dia ni kalau x kantoi teruk, dia nak ngaku ke?
      tahun 2017 dia kantoi tak teruk sgt, mana dia ngaku. acah2 buat press conf cakap dia x salah tp minta maaf sbb buat fans risau, padahal tu sume lakonan.
      masa tu aku bodoh la percaya kt son of a b* ni lagi. not anymore.

      kalau bukan sbb lawyer da bawak masuk kes ni gi anti-corruption, and polis yang bersekongkol dgn dia tahun 2017 tu takleh tolong dia dah, takde maknenye dia nak mengaku or post apology letter ni.

      aku tak percaya langsung dia ada remorse. manipulative bast*** ni cuba nak dpt simpati je. lepas dah hancurkan hidup lebih 10 orang perempuan.

    • RatuPecut says:

      Retis Malaysia maksum woorr..peminat diorg jer yang selalu lakukan kesalahan….

    • Chohkri Yulis. says:

      Radhi Oag pnah ngaku isap dadah. Dia x pnah kena tangkap pun. Dia sendri rela g pusat pmulihan. N smpi skarang masih tlibat aktviti antidadah. Artis2 len semua kna tangkap br nk ngaku…x pn x ngaku trus.

  2. Anonymous says:

    “Kebanyakan masa aku melihat Islam itu pada orang-orang kafir”.

    Renung-renungkanlah.

  3. faraj says:

    yg minat K.Pop minah2 gersang jer

  4. Sun Jjy says:

    Kontol yg kantoi…

    Dah lah maksiat, rakam, share pulak dekat member2…xmalu ke member nmpk kontol tu

  5. Ms. Ash says:

    Kes dia ni memang berat. Dah ada bukti terang tang tang, so dah x boleh nak nafikan kesalahan yg dia buat tu. Terpaksalah mengaku. Statement tu pun bukan dia sendiri yg tulis, tp lawyer dia. Byk lagi pendedahan psl criminal yg akan menyusul lepas ni.

  6. Lalalalala says:

    Korea jangan main main kuasa MEMBAWANG diorang boleh buat orang rasa NAK BUNUH DIRI !!! Kalau bukan netizen desak polis buat siasatan mesti sampai ke hari ni tak terbongkar sifat laki ni sekali dgn si Seungi member BIGBANG tuu

    Artis sana terlibat : Pelecehan Sexsual,Pemerkosaan,Pelacuran,Dadah hmmm SORRY la nak tayang muka di KOREA … Netizen sana boleh TUTUP REZEKI artis korea kalau KANTOI buat benda tak senonoh tuu …

    • Langit says:

      Betul tu. Kuasa KNet (Korean Netizen) lebih besar jika nak dibandingkan dgn kuasa Makcik Bawang dkt Malaysia ni. Artis KPop ni klu nak couple pun susah. Silap2 boleh clash sebab tekanan drpd fan diorang terlalu obses. JYJ ni berbakat besar tp malang sbb tersilap langkah. Memang susah dia nk bangkit semula.

  7. Hai semua says:

    Semoga Bahagia Duduk dibalik TIRAI BESI. Aigo NetiZen Korea buat Polis sana kecut perut !

    Mana pompuan yang minat laki nie berhenti la minat laki penyebar video2 tak senonoh

  8. Jack says:

    Agak2 la judge org smua gersang.. X kisah la if fan mna2 pun nk cop minah gersang jgk ke? Please la 2019 kot.. Relevan la skit nk judge2 org .

  9. JERNIH HEIGHTS SDN BHD says:

    ok video apa…paste tgk hihi

  10. Petang guys says:

    Pehhhhh Korea semenjak dapat Presiden baru start 2017 !!! Semakin banyak artis korea lelaki yang mana buat kerja2 tak senonoh tu diungkap kan , Bagus cari lagi laki yang sifat lagu nie bawak ke muka pengadilan !

  11. Anonymous says:

    Muke innocent je mamat2 korea ni….muke jambu tp blh tahan jgk jahatnye…x fhm aku betina2 y minat korea ni….jantan2 sne pn muke je nmpk baik tp perangai kalah setan….btl laa org ckp…muke baik,lembut x semesti perangai pn baik…sme laa cam artis kat malaysia ni…kkdg muke baik ni lg teruk perangai…blkg fans cam2 bnde buruk buat…dpn fans ala2 suci dlm debu…

  12. Anonymous says:

    ade nafsu jgk kat perempuan…igtkan ko ni gay…jambu sgt muka…blh thn jgk eh mamat muke jambu ni…nafsu kalah mat bangla y byk bulu tu…