Menangis Selepas Pelanggan ‘Cancel Order’ 60 Bungkus Nasi, Ini Tindakan Mulia Yang Dilakukan Pemuda Itu

Trending

Menangis Selepas Pelanggan ‘Cancel Order’ 60 Bungkus Nasi, Ini Tindakan Mulia Yang Dilakukan Pemuda Itu

Seorang pemuda ini kelihatan menangis sambil memasak dan perkara tersebut dirakam kekasihnya. Apa sebenarnya yang jadi? Sebenarnya, pemuda itu sedang menyediakan 60 nasi bungkus yang telah dipesan pelanggan.

 

Advertisement

Elok jer nasi dan lauk tu dah nak siap, boleh pula pelanggan yang buat pesanan tu tiba-tiba cancel order. Bayangkan kalau korang ada dekat tempat lelaki ni, mesti sedih gila kan.

Menurusi tiktok @heppy08, lelaki itu sebenarnya berhutang dengan orang lain untuk jadikan modal menyediakan pesanan yang ditempah pelanggan. Tapi kalau pelanggan tu dah cancel pesanan yang dibuat, macam mana lelaki tu nak bayar hutang yang dipinjamnya tu, betul tak?

Bayangkan kalau kalian berada dalam situasi dia, betapa sedihnya nasi bungkus yang sudah dipesan sebanyak 60 bungkus, tiba-tiba di ‘cancel’.

Padahal dia bertungkus-lumus meminjam duit ke sana ke mari sebagai modal, kerana deposit yang diberi tidak cukup. Tiba-tiba pembeli ‘cancel’ pula.

 

@heppy08trimakasih untuk teman2 yg udah suport dia ??#fyp #medantalk #medanhits #suport? original sound – Afniputrie

Disebabkan itu, ramai rakan-rakan yang berikan kata-kata semangat sehingga buatkan lelaki tu bangkit dari kesedihan. Korang nak tahu apa yang lelaki tu buat? Dia buat keputusan untuk sedekahkan semua bungkusan nasi tu kepada orang ramai.

Bersedekahlah meski kita dalam keadaan kekurangan kerana masih ramai insan lain di bawah kita yang memerlukan – Ayat yang sering diungkapkan lelaki itu

Mulia betul hati lelaki ni. Wanita tersebut mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua yang beri kata-kata semangat dan buatkan kekasihnya telah bangkit dari kesedihan.

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Comments are closed.

Loading...