Written by Bella | March 15th, 2019

Segala persiapan sudah dilakukan dan tinggal hanya beberapa hari sahaja menjelang tarikh pernikahan, namun impian untuk mendirikan rumah tangga terpaksa dibatalkan pada saat akhir, sebagai seorang manusia biasa, tentunya pelakon Atikah Suhaimie sangat sedih dan kecewa apatah lagi pelbagai spekulasi mula timbul.

Bagaimanapun, Atikah berkata beliau menghormati keputusan yang dibuat oleh keluarganya dan menerima tiada lagi jodoh antara mereka berdua.

Siapa yang tidak kecewa, tetapi apa yang boleh saya katakan, antara kami tiada jodoh untuk bersama. Saya perlu akur dengan keputusan keluarga, malah menghormati Awi Rafael dan keluarganya. Hanya itu yang dapat saya katakan, selebihnya biar pihak lelaki yang memberikan jawapan.

Buat masa ini, Atikah berharap orang ramai boleh memahami situasti beliau. Atikah minta diberikan sedikit ruang dan hanya akan memberikan penjelasan lanjut mengenai punca beliau tidak jadi berkahwin apabila sudah bersedia nanti.

Saya minta maaf dan berharap semua pihak memahami memahami situasi saya sekarang. Saya akan keluarkan kenyataan apabila sudah bersedia nanti. Berikan saya sedikit ruang dan waktu, selain doakan yang terbaik buat saya.

Memang bukan mudah untuk menelan segala rasa pahit dan kecewa apabila impian untuk berkahwin tidak kesampaian, tetapi setiap apa yang berlaku pasti ada hikmahnya tersendiri.

Sumber Berita : BH ONLINE

26 responses to Memang Kecewa Tapi Saya Akur Keputusan Keluarga – Atikah Suhaime

  1. xxy says:

    ayah dia yg call off… hmmm

    4

    0
    • Anonymous says:

      ayah atikah? but y?
      awi buat apa sampai parent atikah minta cancel?

      0

      0
      • Anonymous says:

        atikah ni cantik mcm dulu tu artis singapore… maizurah kalau x salah. tapi tu la…salah pembawakan terjeremus dgn kehidupan kl dan dunia hiburan.

        10

        0
        • faraj says:

          agree sis, kl ni kalau salah join group habis. lebih2 zaman socmed/teknologi hujung jari dgn acik2 bawang2 senantiasa dengan teropong ajaib diaorang. tengok tasha shila… kantoi menari tiang..habis! ahahaha

          10

          0
    • Anonymous says:

      baik ko carik mat salleh je atikah oi. melayu2 mmg susah nak terima ko. lagipun x handsome la. m nasir tu walaupun berumur, daddy melayu tapi steady..kacak, kemas dan gentleman.

      6

      2
      • MissLittleC*nt says:

        yaas! ikut style dan modus operandi hetty sarlene. bikini lagi you ols… ade ku kesah? werk it, b*tches.

        6

        2
  2. Kobes Bunga says:

    Allah xkan ambil apa yg kita syg kecuali akan digantikan dgn yg lbh baik. kekadang Allah x bg ape yg kita nak, tetapi bg yg kita perlu. Bersangka baiklah dgn Allah. Pasti ade hikmah yg tersembunyi. Semoga yg lbh awk perlukan akan bg awk lbh bahagia dlm redha Allah. x kira la samada utk awi atau atikah

    27

    0
    • Anonymous says:

      Mesti ada sebab kenapa keluarga dia cancelled the wedding.Si Awi ni pulak,he’s full aware of her past waktu bertunang.Ni nak cakap melindungi aib Atikah yang dulu & saya tak nak aibkan sesiapa??Shut up la.Tu kau bukak aib la tu.

      9

      0
    • Anonymous says:

      x paham la apa masaalah dua2 ekor ni.

      1

      3
  3. Insan tabah says:

    Nk salahkan awi tp perempuan ni pun mcm ‘lain’ je….
    Memang la laki, kalau nk suka2..dia pilih yg senang…
    Kalau nak serius,baru pilih yg bebetul blh jd mak anak2nya

    2

    8
    • Bro man says:

      Hek eleh… habis, lelaki je nk pompuan yg baik utk jd mak kpd anak2 dia? Pompuan tak nk lelaki yg baik utk jd bapak kpd anak2 dia? Tak perlu la nk meletakkan tanggungjawab utk anak2 menjadi insan yg baik hanya di bahu ibu padahal yg perlu jd tauladan adalah kepala keluarga iaitu si bapak. Yg call off perkahwinan ini adalah ayah atikah suhaime tp si awi awal2 lagi dah canang yg kononnya dia yg call off sbb tak nk nampak pembatalan tu dari keluarga atikah walhal keluarga atikah sebenarnya tak nk pun perbesarkan hal ini, jauh dari mengaibkan mana2 pihak. Tp si awi keluarkan statement yg memberi bayangan call off sbb aib atikah yg lalu. Bkn takat keluarkan statement utk malukan atikah dan family malah buat video lagi. Itu ke lelaki yg baik utk dijadikan ketua keluarga? Ayah dan family atikah dah nampak si awi ni tak layak jd suami kpd anak dia apatah lagi nak membimbing si anak makanya dibatalkan perkahwinan. To Awi Rafael, bro, lu tak hensem takpa asal hati hensem. Be a gentleman la bro. When was the last time u looked yourself in the mirror? Kalau mcm ni punya perangai lu tak layak la utk mana2 perempuan hatta yang paling buruk sekalipun.

      0

      0
  4. Anonymous says:

    To Atikah Suhaimie.. I feel you.. Awak kuat eh.. What past is past.. Allah itu ada.. Allah sayang kita, sayang awak.. Ni ujian untuk awak, dan sebenarnya untuk kita semua.. supaya sentiasa ingat Allah.. ? you go girl! Jom sama2 move on, dan improve our lives, towards Allah. Hasbi rabbi. Cukup Allah di hati kita. ??

    8

    1
  5. peratijangantakperati says:

    perempuan ni ada isu sebelom dia dgn awi lagi
    and awi baru dpt tau tentang hal tu and dia kecewa…sebb maruah keluarga akan tercalar..

    so conclusion dia, bukan awi salah…girl tu..
    sebb girl tu mmg dr dlu problematic

    2

    13
    • damai says:

      Awi mmg dah tahu pasal kisah silam atikah, awi ada cakap dia mmg niat nak bimbing atikah ke jalan Allah, he knows about the video viral last time, so if dia betul2 ada niat nak bimbing Atikah kejalan Allah, so teruskan niat itu, she not bad gal actually cuma masih dia sdg popular dia terlupa dan lalai dgn kehidupan. cuma mak nya Awi baru tahu pasal isu video itu recently, bgm dia tahu dan sape kasi tahu dan apa niat org yg kasi tahu. Kalau betul nak bimbing Atikah kejalan Allah, dia kena yakinkan mak atikah akan jadi manusia yg betul2 berubah jadi muslimah terbaik, tengok mcm puteri sarah dan syamsul, dulu seblm kahwin mcm2 kejadian hitam dia lalui, bekas kekasih pun mcm2 perkara lakukan untuk buat mrk berpisah, tapi syamsul tetap pilih puteri sarah kerana apa kerana Allah mmg nak bimbing dia, skg tengok she reallly a change person. and i still remembered syamsul words before dia nikahi puteri sarah “sy mengahwini dia kerana diri dia skg, apa kisah silam dia yg dulu2 adalah diri dia dulu, skg sy nampak dia bersgh2 untuk berubah kpd kebaikan dan insyaallah dgn izin Allah sy akan membimbing dia ke jln yg diredhoi”. tapi ini dah lah x jadi kahwin keep saying tak buka aib dia, padahal dia dah buka aib atikah pun. for you Atikah, you banyakkan bersabar, berdoa dan ingat apa2 kejadiaan pasti ada hikmah dan mungkin dari kejadian ini anda akan lebih jd baik dan ada seseorg yg jauh lebih baik menanti anda.

      0

      0
  6. susah la mcm ni says:

    bila dah jadi mcm ni yg pompuan akan terima akibat lbh terok…thk si ammar relak je dpt kawen,yg sorang lg tu (aku lupa nama) sampai sekarang org dah tak ckp dah…tp yg pompuan nak move on mula hidup baru pon x dpt…

    kesimpulannya utk girls out there fikir banyak kali sebelum buat benda x senonoh sebab akibatnya nanti akan melibatkan keluarga

    18

    0
    • Kesian says:

      Kan? Si Idrus khan tu..dah tak handsome madang muka dia je..tak pulak kena pangkah..agama Islam tapi pilih kasih

      4

      0
  7. Anonymous says:

    Knp komen aku yg berpihak kpd atikah tak dipublish, beautifulnara? Korang dah disuap si awi rafael ke camne? Dekat disclaimer korang ckp takdan nak check semua komen so komen2 atas tanggungjawab tukang komen sendiri. Cakap tak serupa bikin la si nara dan family. Bias dalam memilih komen yg korang rasa berpihak kpd side yg korang suka je kan? Heh.

    2

    2
  8. faraj says:

    Aduiii Atikah…apa nk heran , bukan nya awak Berpisah dgn C.Ronaldo, setakat Awi Rafeal ni..apa yg hado?..hmmm (Rupa kira ok lah, setakat mengawan tu tak payah pejam mata lah)….kikiki

    2

    6
  9. Sedap main weiiii says:

    mungkinkah si ammar p send video dia dan deris mengawan dengan si atikah ni sampai awi tersedu….tp apapun nape la kita nak ambil tahu sangat artis luar negara ni…dia nak buat video porn pun ape aku kisah…tu la nak popular sangat sampai satu dunia tahu…so pengajarannye jangan la nak bermimpi jadi artis sbb setiap inci hidup anda jadi tontonan dunia…

    4

    3
  10. wekkkkkkk says:

    apa2 pun semua kawan2, itu namanya tiada jodoh. Tak kisah lah dpt dara ke, janda ke, dh tebok tupai ke, semua tu Allah tentukan. Kekadang kisah silam seseorg tu bkn kita minta, kalau tahu awal2 dh nmpk ada masalah , dh tntu kita pun tak mahu layan.

    ni aku taip lirik lagu yg dinyanyikan oleh Allahyarham M.Shariff.
    “sikit je lirik”.

    “Begitu lama,aku menyinta, kepada engkau seorg shj,
    Jgn engkau, terlalu sedihkan, jgn engkau terlalu kesalkan,
    sudah memang didalam suratan jodoh pertemuan takdirnya Tuhan,

    1

    1
  11. Hanny says:

    Manusia mana yg perfect.smua ada kesalahannya. Terimalah seseorang tu seadanya. Berikan peluang and move on without looking back. Mungkin dia sudah berubah.Berfikirlah secara positive. (dari pemikiran saya)

    3

    1
  12. Mak Jemah says:

    Yakin dgn ketentuan Allah. In shaa Allah, hati akan jadi lebih tenang. Semoga Atikah akan terus tabah dan redha dgn apa yg terjadi. Mungkin ada hikmahnya… dekatkan diri dengan Allah dan cuba perbaiki diri utk jadi lebih baik. Atikah pun masih muda dan cantik. In shaa Allah, mungkin jodohnya dgn orang lain.

    2

    0
  13. Ss says:

    La Ade keluarga rupenyee.

    0

    5
  14. Anonymous says:

    apelaa nasib anak2 suhaimi ni bab2 kawen asek x jadi aje.. mungkin kehilangan music of ur soul tu bley carik kat baby pian hehehehe

    1

    0
  15. mommy sophia says:

    ke sebab duit hantaran yang diminta tak cukup lagi

    0

    0
  16. elise says:

    Anak yang nak kahwin, mak bapak yang batalkan. Syukurlah masih ada yang nakkan anak kamu tu setelah kes video ehem ehem dulu.

    3

    0

Leave a Reply to Insan tabah - Cancel

Optional