Written by Bella | February 26th, 2018

Banyak meluahkan perasaan di media sosial dengan posting sedang kecewa dan derita,penyanyi Sufian Suhaimi menerusi portal mStar Online akui air mata jantannya menitis kerana terlalu sedih dan merasa perit terpaksa memutuskan pertunangan dengan Elfira Loy.  Walaubagaimanapun, sama seperti Elfira, Sufian juga sudah redha dengan apa yang berlaku.

Sejujurnya saya akui memang sangat sedih. Apabila perkara ini berlaku, jatuh jugalah air mata ‘jantan’ saya tapi bukanlah di hadapan kamera.

Tapi Alhamdulillah, saya ada sokongan daripada keluarga, rakan-rakan artis yang sentiasa memberi kata-kata semangat dan peminat yang tidak pernah putus mendoakan saya. Saya redha dan menerima segala takdir yang sudah tertulis dengan tenang dan ketentuan dari Allah SWT.

Buat masa ini, Sufian belum terfikir untuk mencari pengganti mahupun kembali ke alam percintaan dan ingin memberikan tumpuan kepada karier nyanyiannya yang baru sahaja ingin meningkat naik.

Terdahulu, Sufian dan Elfira mengikat tali pertunangan pada 6 Oktober 2017 selepas beberapa bulan berkenalan.

Namun, kedua-duanya membuat keputusan untuk berpisah atas persetujuan keluarga. Mereka sepatutnya mendirikan rumah tangga pada 23 atau 24 Mac ini.

Sumber Berita : mStar Online

 

56 responses to Memang Air Mata Jantan Saya Jatuh Kerana Peritnya Putus Tunang – Sufian Suhaimi

  1. Walaa says:

    Nex time nk brcinta fst tnye dia pki makeup brand pe?klu brand tu ko blh tnggung,so u my proceed to the nex step

    22

    0
    • Sahdo says:

      Pian…ko jantan. Move on…sudah2 lah memberi statement. Putus tunang bukan ko kena cerai. Makcik2 bawang kenai cerai pun boleh move on. Jgn jadi geng Sajat boleh tak bro? Lelaki mesti kental!

      50

      0
      • itulah kehidupan says:

        setju..tu lah risiko bcinta. x gugur mani, gugur air mata.
        bukan smua pcintaan kan brakhir dijinjang pelamin.

        15

        0
        • Anonymous says:

          x pyh sedih pian. ni ada berita lgi sedih.
          filem badang lakonan dato sri aliff syukri hanya cecah 69k. x sampai 100k pon seminggu tayangan.

          hahaha

          31

          0
        • Miss Unibes says:

          Dah2 lah Pion oi. Aku back hand kang!!!

          7

          0
        • pencinta kucing says:

          putus cinta sakit nya lain mcm sket. yng x mengalami korng xtahu. bukan sehari dua boleh move on cenggitu.
          luka yng sukar disembuh..hanya yg lalui tahu hazabnya!

          9

          0
      • jojoe says:

        baru dia sedar..betapa materialistik nya pompuan2 melayu/islam lebih2 lagi retis. byk xleh pakai. next???

        9

        4
      • Cik Puan says:

        Tak di nafikan sapa2 pun akan sedih klu perkara mcm ni t’jadi pd diri sendiri. Kita nak suruh2 orang ‘move on’, hakikatnya yg melalui @ pernah melaluinya lah yg tau betapa sakit & pedihnya luka p’pisahan tu.. semoga kedua2nya cekal hati.. Allah sedang merancang yg lebih baik buat kalian.

        Tengok cth Dazrin & Amira Rosly..; mereka b’cinta, b’tunang.. tapi kemudiannya putus sebelum sempat di satukan. Tapi akhirnya masing2 b’temu jodoh yg tak kalah baik juga..

        Anggaplah mungkin saja p’pisahan itulah hikmah dlm hubungan yg singkat tu, sbb mungkin klu teruskan jugak ke fasa p’kahwinan, p’pisahan akn t’jadi kemudiannya. Jiwa lebih parah nak hadap masa tu.. jadi, redholah & sangka baik dgn Allah..

        3

        0
    • Konah says:

      1st love ke ni? Knp mcm drama hindustan bagai ni. Tu la, dulu waktu ko jumpa si kening cantum tu, ada gegirl ngaku ko boypren dia. Ko buat dia mcm sampah hingga naik helikopter dgn El mcm burung sejok berdating. Kini..helikopter dh xde maknanya lagi. What goes around comes around!

      32

      0
    • Mohd Sharifuddin says:

      Ini lah permainan duniawi,Pian ooiiiii. Ketika kau tak punyai apa2, kau dilayan seperti pengemia..cinta kau tak ada makna-zero value ko bro. Tapi besok jika kau diatas, ada duit serta kemewahan waktu tu orang2 akan terbuka mata dan melutut pada kau yang dulunya bagaikan sampah tak berharga.

      15

      0
  2. Bukan ustajah says:

    Sufian, bersangka baik dgn Allah. Mungkin Allah remukkan hati kau untuk perkara yang tidak layak utk kau. Sebaliknya Allah akan gantikan sesuatu yang lebih baik. Perancangan Allah tu hebat dan teratur. Muhasabah diri.

    19

    0
    • Pengakuan says:

      Sya dulu mcm tu. Bercinta sejak kolej. Dari zaman buat A-level hingga Universiti di UK. Pulang lepas grad orang tua makwe mula dingin. Rupanya ingin disatukan dgn golong “Syed” level mereka konon2nya lah. Rasa gelap seketika. Murung meresapi sanubari. Kerja slow2..luka dihati rawat sendiri..ditemui oleh isteri sya skrg ni bekeja di bangunan sebelah office. Skg anak2 dah 2. Bahagia? Rasanya ya..sbb dpt bini yg sgt sporting dan sempoi. Terima sya seadanya..sayang sya tanpa berbelah bahagi.

      28

      0
      • Badrul says:

        I feel you bro! Pedih tu tuhan saja yang tahu…

        5

        0
      • Setia says:

        sedar la pian dugaan hang ni sikit saja…
        pikir dugaan orang lain yang baru kawen atau baru dapat ank, pasangan meninggal muda… dah memang kita tak jumpa dah pasangan kita tu….
        sakit tu lagi teruk berbanding putus cinta…
        sucikan hati dengan keredhaan…. insyaAllah, Allah swt bg yang lebih manis masa depan nanti….

        4

        0
  3. Bukan ustajah says:

    Sufian, bersangka baik dgn Allah. Mungkin Allah remukkan hati kau untuk perkara yang tidak layak utk kau. Sebaliknya Allah akan gantikan sesuatu yang lebih baik. Perancangan Allah tu hebat dan teratur. Muhasabah diri.

    4

    0
  4. Cindy says:

    Stop it la..it is not sexy. Move on and be a man. It is not that you are getting a divorce.

    10

    0
  5. Aminah says:

    Udah2 la tu. Mcm taksub sangat dgn cinta El tu..move on. Ko masih muda..byk benda lain yg perlu dipelajari!

    9

    0
  6. Cik Bunga says:

    Ni la masanya dekat2 diri pd Allah SWT weyyy. Masa memperbaiki diri dan memajukan diri ko. Yg berlaku itu satu rahmat. Rahmat supaya ko tak dapat mak mertua..MATA DUITAN!!!

    8

    2
  7. fishball says:

    Rilek ah, jangan over. Better putus tunang dari besok2 kau cerai.

    6

    0
    • Minah says:

      Setuju. Lebih baik meranan sekarang daripada merana di kemudian hari. Satu hari nanti kau akan nampak hikmah Allah jadikan semua ini. Pada masa tu, kau akan rasa bersyukur sangat. Hanya masa yang akan dapat mengubati kesakitan yang kau alami ini. Bertabahlah, SS

      2

      0
  8. Anonymous says:

    sudahhh…sudahhhhhhh. besok ko dpt calon baru ko akan termalu sendiri.
    simpan sikit frust n statement ko tu bruh. hari2 suram bukan selamanya..perjalanan ko masih panjang.

    10

    0
  9. Awan Nano says:

    Jangan ungkit lagi pian oi.. Lelaki sejati simpan pedih dan peritnya d hati jer. Aku rase lg sakit bila org yg kita syg, yg bcinta bertahun, yg kita doa2kan jd pasangan tup tup jd tunangan org.. Awak move on jelah.. All the best to both of u..

    4

    0
  10. Anyn says:

    Seperti mana2 ex lain… Semua boleh tido lena dpt cerita mcm ni…. Yg pasti ex ko pian hati tgh berbunga2 gelak kan ko… Redha je la…. El nak beli pensil lukis kening pun kena beli tiap2 mggu… Ko mampu x pian?

    2

    0
  11. Anonymous says:

    mana tak tumpah tengok elfira menangis dalam melodi semalam, air mata jantan dia pun nak tumpah juga. dah2 la pian. dah mak dia tak suka tu nak buat mcamana. bukan boleh paksa orang suka kita. spec mata tu tukar la, tak sesuai dgn muka u dik.

    5

    0
  12. Anonymous says:

    meluat btol aku dgn laki camni…bg statement skali dua je dah ler…ni kalu kawin ade masalah sket btau kt org luar…awak tu laki bukannye ibu tunggal anak lima…

    3

    0
    • Anonymous says:

      Media yg report bukan dia pergi melalak depan reporters. Ko ni dh knp??

      5

      1
      • Ila says:

        Dh bg statement kt wartwn,mmgla keje wartawan,tulis je…cuba bg jwpan klise artis..no komen..kan senang..kurangla sikit keje wartawan tu..menyampah plak tgk muka pian.tu,nk tagih simpati loy kot…???

        4

        0
  13. daon kesom says:

    Cari la orang lain Pian. Kalo ko kawin jugak mungkin jadi macam cheritha Kassim Selamat. Ala Kasssimmmm…buta ko esok lusa korek ngan garpu…huhu

    1

    0
  14. Huhu says:

    Lupakan lah dia!!! Kau pilih dia..dia pilih si mak. Suruh dia naik helikopter dgn mak dia je. Kau naik lah bas RapidKL mcm aku ni. Hidup jugak bro. X la mewah tp boleh la. Single is ohsem. Mana pergi hati x sakit. X perlu susah2 jga hati manusia. Jga amal ibadat dgn Allah lgi rasa tenang!

    17

    0
  15. Anonymous says:

    LAAA..ingatkan nangis sebab terkenangkan warga syria, palestin..rupanya..lahai..cinta kerana Allah Taala..for sure ko x nanges..nabi muhammad saw lagilah..nangis terkenang umat..aduh pian move on la ko jantan weyh..nangis kerana Agama lagi berbaloi lah!

    1

    0
  16. Anonymous says:

    Mcm kematian bini jer….

    1

    0
  17. Anonymous says:

    Tak sangka akan putus kut ..sbb tu terkejut frust kawan! Gara2 wang pulak tu. :((((

    1

    0
  18. kerry says:

    pedih wey kalu clash…
    kekadang tu takut nk bercinta lgi..

    2

    0
  19. This paragraph will help the internet viewers for creating new web site
    or even a weblog from start to end.

    0

    0
  20. Brokolis says:

    Ala sudah-sudah la tu keluarkan cerita tentang mereka ni. Putus tunang je pun. Orang lain yg cerai berai walau sudah beranak-pinak tu lebih besar perasaan sakitnya tu pun masih boleh bertenang dan menghadapi situasi putus itu. Bosan. Nara dah takde cerita lain ke? Keluarkan la cerita lain selain derang dua ni. Bosan lah

    1

    0
  21. ikan says:

    diamla pian aih. runsing pulak aku. nak nangis p nangis sorang2 tak payah cerita kat media.

    1

    0
  22. ciK piNgu says:

    apehal eh ko nih meroyan x habis2?

    mmg elok lah ulat bulu tu putuskan pertunangan ngn ko, perangai x matang dan kebudak2an sgt aihhhhhh. habis statement sedih pilu meratap ko duk sebar. udah2 la. kanak2 ribena sgt ko nih.

    1

    0
  23. Anonymous says:

    Jangan letakkan seseorang itu hak milik kita yg mutlak selagi tiada ikatan akad nikah belum terpatri dalam hubungan yang sedang dibina. Semuanya terletak pada ketentuan Allah . Berdoa dan berusaha sahaja jika benar-benar mengharapkannya

    Jodoh tu rahsia Allah…

    1

    0
  24. Anonymous says:

    sudah la buat statement putus ko tu, kalau dah move on lepas ni mesti ko malu baca balik ape yg ko penah up. sabar ye dik, hidup ni hanyalah sementara.

    0

    0
  25. barujenakminatpian says:

    Jadi lah lelaki yang bermaruah..kalau family perempuan seolah2 memandang rendah kita..as a man..wake up and prove them wrong…kau tu berpelajaran dan tinggi budi bahasa..ramai lagi wanita yang ikhlas sudi terima seadanya asal kan kau setia dan berusaha bagi yang terbaik untuk isteri kau..syukur lah Allah dah bagi kau jalan untuk pilih lagi terbaik dari EX TUNANG kau tu pian oiii…be a man..takyah buang air mata menangis benda yang lepas..

    2

    0
  26. Anonymous says:

    member frust la sebab punca bukan dari dorang…so pedih tu lain sikit
    kalau salah sorg curang tu rasanya tak kan nangis, sumpah seranah lagi ada…tu pun kalau tak bape laki sejati laa…kalau laki sejati tu ha macam along cham tu, cool sangat tengok dia berdepan kes ex-wife dia dulu

    3

    0
  27. x tunang says:

    jantan keeee??

    0

    0
  28. Anonymous says:

    tak hingin aku ada mertua mcm ni..esok lusa hidup ko smua dia yg aturkan..ko nak ke pian oi..lebih baik cari yg bukan retis..

    1

    0
  29. Anonymous says:

    orang lain putus tunang juga relax ar bro!!!!!

    0

    0
  30. anon says:

    awie n erra pun pernah melalui situasi ni
    tapi tengoklah cara mereka menangani
    cuma dlm kes awie n eraa ..si awie yg buat hal
    tapi dlm kes ko ni ..dah tentu2 si kening tebal yg JADIKAN HAL
    so buat apa kau nak meratap hiba bro ???
    membazir je air mata ko tu ..
    ko tengok lepas putus ..terus dia treat BIRTHDAY ORANG LAIN …
    kau rasa ..BERHARGA KE AIR MATA JANTAN KAU KELUAR UTK PEREMPUAN JENIS TU ??
    DAH 2 lah tu

    6

    0
  31. Nyonya Mansor says:

    MOVE ON

    0

    0
  32. Haha says:

    Rugi la kalo x kawen..masa brsama pegang tgn lembut gemalai,bau wangi, borak sambil mlawak lg…

    0

    0
  33. Tiada arah jodoh kita says:

    takpelah jodoh ajal semua ditangan Allah, kalau nak menangis tu pian menangislah, mengadulah dekat ALLAH. biar diberikan kekuatan dan jodoh yang lebih baik. takpelah tu, diuji sebab ALLAH nak kau dekatkan diri dengan ALLAH, kira beruntung juga pian dengan el ni. ujian tanda ALLAH masih sayang. berbahagialah..

    0

    0
  34. yna says:

    sekarang baru ko rase macam tu la perit nye ex gf ko.
    dah la xmengaku bagai..
    nak ckp padan muka mcm zalim sgt
    tapi tu lah..

    3

    0
  35. Jemah says:

    Itulah….lain kali nak cari isteri tgk dulu keadaan diri dulu….sepadan x dgn awak. Ni awak nak menumpang kesenangan dia dan keluarga dia sendiri jawablah. Org yg xbyk cakap dan berkata ok tanpa sebarang bantahan diatas setiap cadangan kita lagi bahaya drpd org yg bercakap lepas. Sekurang2nya org yg lepas ckp kita tau buah fikiran nya tapi org yg hanya menerima akan buat kita leka dan perasan bahawa smua benda dlm gengaman kita. Terimalah hakikat yg airmata jantan tu bukan sebab awak sedih sebab putus tunang tapi sedih terlepas benda baik yg awak yakin dapat mengengamnyer. Cari duit dulu…..sediakan apa yg sepatutnya ketua keluarga sediakan bukan berangan nak menumpang kesenangan bakal isteri. Artis yg menyokong terutama shahanaz xboleh djadikan contoh. Sbb dia sendiri berasal dr keluarga berada so padanlah dgn wife dia. Jadi lelaki jgn mudah dicucuk hidung dgn perempuan.

    1

    0
    • lily says:

      babe, rasanya sharnaaz sokong bukan pasal dia sekufu dgn isteri dia sekarang. tapi kerana dia juga pernah kena reject dengan family exgf dia. so dia paham feelingnya macam mana

      4

      0
  36. Done says:

    Pian.. pian… satu surah je.. bukan satu alquran pun..

    0

    0
  37. If some one needs expert view concerning running a blog after that i advise him/her to
    visit this webpage, Keep up the good work.

    0

    0
  38. minecraft says:

    Nice post. I used to be checking constantly this blog and I am inspired!
    Extremely helpful information particularly the remaining phase :
    ) I deal with such information much. I used to be
    seeking this certain information for a long time. Thanks and
    best of luck.

    0

    0

Leave a Comment

Optional