Written by Bella | April 15th, 2019

Tersebarnya video seorang pelawak membelasah warga emas menyebabkan Lan Pet Pet dikecam hebat oleh netizen.

Mengulas mengenai kontroversi yang melanda adik iparnya itu, pelakon Rozita Che Wan ataupun mesra dengan panggilan Che Ta menyatakan insiden yang menimpa Lan adalah satu fitnah besar yang sengaja ditimbulkan pihak tertentu.

Che Ta menganggap media sosial ibarat dajjal kecil punca fitnah berleluasa.

Sebenarnya insiden itu bukan perkara besar. Cuma sebab video itu menjadi viral. Lan pun elok sahaja buat persembahan dekat Johor sekarang. Instagram, Facebook seperti itu sebenarnya dajjal kecil.

Perkara seperti ini kalau kita tidak tahu hujung pangkal kedua-dua belah pihak, ia akan jatuh fitnah.

Terdahulu, kecoh di media sosial apabila pelawak terkenal bertindak membelasah seorang pengawal keselamatan warga emas. Pengawal itu ditumbuk tiga kali dibahagian muka dan ditendang dibahagian pinggang. Disebabkan itu netizen mula ‘menyerang’ Lan sehingga pakej umrah bersama pelawak itu juga tiada sambutan dan terpaksa dibatalkan.

Sumber Berita : mStar Online

50 responses to Media Sosial Dajjal Kecil Punca Fitnah, Lan Elok Sahaja – Che Ta

  1. Pening says:

    Teruskanlah menegakkan benang yg basah.

    52

    0
  2. Anonymous says:

    kami bukan DENGAR2 tp TENGOK video tu. fitnah tang mana?

    76

    0
  3. paklong hang says:

    ang xleh la kata benda tu hal kecik ja che ta, dia katok org tua umoq 70 tahun..apa2 masalah pun bwk la bincang, dia buat keja dia saja, ada keluarga.. ada rakaman cctv lagi, isok kena kat batang idung kita, anak ka, laki ka kena katok dgn org jgn dok hingaq plak cekkk..

    88

    0
  4. Joju says:

    “Sebenarnya insiden itu bukan perkara besar. Cuma sebab video itu menjadi viral.”- CheTa

    So it did happened. Maka, bukan fitnah.

    62

    0
  5. fedap says:

    kene tang family die sume fitnah, sume teraniaya.. fmily kau jela betul..

    53

    0
  6. black maria says:

    nek ta ni memang spesis x cermin diri sendiri, tgk je lh kes driver die..die yg x bayar gaji driver plak nk disaman. Abis yg ko gune instagram tu sume utk post gambar ko yg acah2 cun tu bukan pengikut dajjal ke..ko lg bapak bersar punye pengikut dajjal lh nek ta.

    51

    0
  7. Anonymous says:

    pasal x bayar gaji pekerja je nak saman org, apatah lagi kalau che ta ni kena belasah mcm lan pet2 tu belasah pakcik tu, aku rase mau die upah samseng 1msia belasah org tu balik. che ta ni pon kaki spin da mcm normah damanhuri pulak dajjal2 kan org.

    32

    0
  8. faraj says:

    “Ada Duit ker nk saman Media Sosial…bayaq gaji Driver pun teketaq2..ader hati nk tegak kan benang yg basah……..wakakakakaaaa

    0

    0
  9. cik halia says:

    cuba kalau org tua tu mak pak kau, agak2 kau masih anggap tu BUKAN PERKARA BESAR ke? yang ipar kau cederakan tu org tua,ada keluarga yg perlu dibagi makan,lagipun tulang 4 kerat tu je punca pendptn dia…lain family kau yg senang lenang,tiap thn melancong gi obersi…

    kalau tak kena family kau sendiri boleh la sembang hebat

    43

    0
  10. kak n says:

    oh che ta..takpayah la nak tegakkan benang basah. benda bukan hal kecik. pakcik tu cedera! paham? orang tua yang tak daya nak pertahankan diri. Allah..tak kena kat pak hg boleh la kata gitu che ta. bawak2 lah tunduk sikit. kena kat pak hg aku rasa hg meroyan lagi teruk kot

    26

    0
  11. Anonymous says:

    fitnah ape dah terang2 ade kat cctv n ramai saksi adik ipar hang terajang pakcik tu n report penduduk apartment tu pon ade sekali terang2 cakap adik ipar hang bersalah wat naya org, pastu senang2 je terlepas sbb tiket orang femes n ade kedudukan

    18

    0
  12. kak maghia says:

    memang la dia ok ngok sbb bukan dia yg kena pukul..yg x ok tu pakcik tu sbb dah la tua kena tendang n pukul ngan kaum kerabat ko tu…bodoh ko ni cheta bukan sikit tau tapi banyk nak mampos so nak simpan bodo pon dah tak boleh da sbb banyak sgt

    22

    0
  13. meluat jah says:

    si che ta ni la yg dajjal sebenaknya..dia n adik dia dok gila ptahankan si lan pepet tu. gila!! dah terang2 bwat salah pesaipa nk bekap?? si che ta ni klu la si lan pepet tu hentam sepak terajang kt ank dia mmg sah2 la dia pi repot polis n standby saman!! weh che ta!! aku semmg nye benci ko sefamili. blagak.poyo. bajet org suke! semak la ko dlm industri seni ni. gi la niage sne jouh2!!

    16

    0
  14. Tiong says:

    Dia ni klu buka mulut komen je mesti terserlah kebodohan dia.dh lama aku peratikn.

    19

    0
  15. cak cak says:

    kalo fam dia buat kt org lain di kata kn fitnah..cuba org lain buat cmtu kt fam dia kompom kecoh seantero dunia..teruihh kena saman

    6

    0
  16. Djjal knon says:

    Che tak,sy amat mmahami jika che tak nk bakup yur sis fmliy.klu btul lan wat show kt johor,smbutan mcmne plak?jgn kne boooo da!!org klu byk duit ni kdg2 bla brckp mcm x msuk akal.nmpk sgt x bjaknya.

    15

    0
  17. Anonymous says:

    Klu belasah warga tua bukan perkara besar bagi seseorang, rasanya org tu ada masalah moral yg besar n akhlak yg buruk.

    28

    0
  18. LeviPelepasan says:

    Peliknya. Dah pukul org tapi takde rasa bersama apa, elok aja konon, boleh buat show lagi. He at Malaysia baru!

    1

    1
  19. jakun semelai..hihiii says:

    hamboiii…cakap mendongak langittt..tk prnh ckp merendah diri…muka penyombong betoi dia nii..

    11

    0
  20. gem says:

    sayang sgt abg ipar lagu ni buat apa?
    dia suap ko makan ke apa?
    bongok xnak simpan

    2

    0
  21. Kokdiang the loser warrior says:

    Hey kokdiang kaum kerabat kau ni semua kaki buli org susah ye ….. Family kau tu yg dajjal besar …bukan netizen …sedar la sekit kaki buli ooi ….
    Dulu tak bayar duit gaji driver …now belasah org tua pulak …hebat ya kaum kokdiang ni …

    8

    0
  22. Alanice says:

    Klau kne kt fmly die, confirm lg kecoh 1 msia

    4

    0
  23. Anonymous says:

    samalah kakak….saya pon akan membela pakcik tu sebab saya lebih kenal pakcik tu yang bertugas di taman saya daripada Lan yg ntah muncul dr mana masuk tempat orang buat samseng

    14

    0
  24. Nemo says:

    Eh sepak terajang org tua 2 perkara biase ke???? Video xkn nk tipu kottt??

    8

    0
  25. no name says:

    org x nk tau lan tu elok ke x..dia pukul org mmg la dia elok..pak cik tu hang tau elok ke x?ada ambk tau kaa?

    6

    0
  26. Lala says:

    Lan pet pet flying kick warga emas bukan perkara besar??? Then ex driver bgtau yg Che Ta x bayar gaji, rasanya perkara kecik je la kan. Habis kenapa sampai nak saman malu?? Sebab viral ke???? Cannot brain cara makcik ni brfikir…

    9

    0
  27. Shame on you says:

    Dasar org hulu kokdiang br keluar bdr.tang kena kt famili sendiri semua fitnah durjana belaka.acah2 teraniaya.so tell me.is it ok for u pi bantai org tua?meh sini aku try nk bantai hang pulak.hang pun dh masuk kumpulan org tua gak kan.aku rasa belum kena lg, saman siap dah.pigidah….jenis famili samseng.ckp x serupa bikin.meluat nau aku dgn si kertu ni satu famili.

    7

    0
  28. Che ta kodiang says:

    dh nk monopos la tuu..cakap pun dh gelong

    4

    0
  29. Anonymous says:

    sudah terang lagi bersuluh..u tak tahu ke kuasa viral..ada kebaikan dn sebaliknya.
    Agaknya mata ko rabun..x dpt tgok video tu.
    Sudah terang2 salah. Polis sdg siasat lagi kan. Pakcik tu sakit tau skrg.
    SAMAN JE PAKCIK

    6

    0
  30. Anonymous says:

    MATA DH RABUN ..LAGI CKP ADIK IPAR X SALAH. DAH GEMENTAR LAH TU..PAKCIK NAK SAMAN.

    4

    0
  31. Anonymous says:

    ADA VIDEO LAGI TAK MENGAKU..SAMAN PAKCIK LAN TU..BIAR CHE TA BYR KAN JUGA..TOLONG ADIK IPAR YG SUCI TU

    5

    0
  32. Anonymous says:

    Dia ni kalau hal yang babitkan family dia semua fitnah. Tak tau ke family dia maksum,tak pernah buat salah. Kena blacklist lhdn pun bukan salah dia. Semua bukan salah diorang *aptb*

    0

    0
  33. Xxxx says:

    Cik Ta..Satu je sy nk ingatkan..ingat ALLAH..Kau X akan sentiasa di atas..Satu saat kau akan di bawah..kl bukan di dunia pun..di liang lahat..

    5

    0
  34. Anonymous says:

    BARU JE DI DENDA RM2000.00 SI ADIK IPAR..ITU BELOM YG LAIN..YE CHE TA..

    2

    0
  35. geram says:

    kau ni che ta, busuk la. suka mempelekehkan orang, tegakkan benang yang basah. driver kau tekan mintak gaji dia kau cakap dia malukan kau, kau cakap dia fitnah, ok itu tak terakam dalam video. sekarang, adik ipar kau belasah orang, jelas terakam dalam video pun, kau cakap fitnah. kau ni biar benar che ta? otak letak kat bulu mata ke? kau faham ke maksud fitnah ni?

    4

    0
  36. Anonymous says:

    bodoh piang cheetah ni

    4

    0
  37. Zara says:

    Jahatnya hang Che Ta… Sampai hati hang kata Lan bab* tu belasah warga tua tu perkara kecik? Mana rasa kemanusiaan hang che ta??? Aku tau hang nak back up famili tapi kalau benda salah, tetap salah!

    5

    0
  38. Anonymous says:

    amboiii laaa che ta oiii diri dia sendiri dajjal tak nampak ker…
    dasar tak malu che ta ni… dia sendiri pun guna media sosial promote produk..promote diri.. promote anak2 dia tu…

    selama ni dari che ta smpi ke anak beranak men dajjal kan diri guna media sosial cari glamor…. tak sedar diri lagi !!!

    0

    0
  39. Anonymous says:

    Adik beradik che ta ni semua baguih duk ada. Ipar duai semua ahli syurga belaka

    2

    0
  40. aku sebatang kara says:

    Semoga che ta kena belasah masa dah tua nanti, Aminnnnn.

    0

    0
  41. naza says:

    Che ta tolong la bersara.. mcm yg penah ko ckp dulu tu….

    0

    0
  42. abcd1233 says:

    Stop twisting and turning facts. Dari dulu lagi pesen lagu ni. Here are the cases:
    1. Anak bogel depan kamera kata nak report mcmc.
    2. Driver x dibayar gaji kata kerja mcm taik
    3. Guard warga tua kena belasah kata benda kecik & fitnah
    Ketiga2 kes ni you are not addressing the issue & punca. Shut up and do some thinking woman! Better, pi selesaikan punca masalah dlm family you tu dulu.

    3

    0
  43. Axenz says:

    sudah terang lagi bersuluh

    0

    0
  44. Anonymous says:

    harap lps ni si lan terajang pula adik dia..biar padan muka..

    0

    0
  45. Anonymous says:

    Bengong betul

    0

    0
  46. Anonymous says:

    sumbang lah sikit kak ta kat lan petpet tu, mana nak kumpul 3 juta tu.

    0

    0
  47. Anonymous says:

    adik ipar n kakak ipar sama2 bodoh.

    1

    0
  48. che tok says:

    hulur la sket che ta duit saman nnti…..alang2 back up ni

    0

    0
  49. Anonymous says:

    yang aku tak boleh terima….dia belasah orang tua tu sampai macam tu…dimana letaknya perasaan kemanusiaan ko …sedih hati aku tengok…bayangkan klu bapa sendiri d buat macam tu..

    0

    0

Leave a Comment

Optional