Written by Bella | April 15th, 2019

Tersebarnya video seorang pelawak membelasah warga emas menyebabkan Lan Pet Pet dikecam hebat oleh netizen.

Mengulas mengenai kontroversi yang melanda adik iparnya itu, pelakon Rozita Che Wan ataupun mesra dengan panggilan Che Ta menyatakan insiden yang menimpa Lan adalah satu fitnah besar yang sengaja ditimbulkan pihak tertentu.

Che Ta menganggap media sosial ibarat dajjal kecil punca fitnah berleluasa.

Sebenarnya insiden itu bukan perkara besar. Cuma sebab video itu menjadi viral. Lan pun elok sahaja buat persembahan dekat Johor sekarang. Instagram, Facebook seperti itu sebenarnya dajjal kecil.

Perkara seperti ini kalau kita tidak tahu hujung pangkal kedua-dua belah pihak, ia akan jatuh fitnah.

Terdahulu, kecoh di media sosial apabila pelawak terkenal bertindak membelasah seorang pengawal keselamatan warga emas. Pengawal itu ditumbuk tiga kali dibahagian muka dan ditendang dibahagian pinggang. Disebabkan itu netizen mula ‘menyerang’ Lan sehingga pakej umrah bersama pelawak itu juga tiada sambutan dan terpaksa dibatalkan.

Sumber Berita : mStar Online

50 responses to Media Sosial Dajjal Kecil Punca Fitnah, Lan Elok Sahaja – Che Ta

  1. Anonymous says:

    ADA VIDEO LAGI TAK MENGAKU..SAMAN PAKCIK LAN TU..BIAR CHE TA BYR KAN JUGA..TOLONG ADIK IPAR YG SUCI TU

  2. Anonymous says:

    Dia ni kalau hal yang babitkan family dia semua fitnah. Tak tau ke family dia maksum,tak pernah buat salah. Kena blacklist lhdn pun bukan salah dia. Semua bukan salah diorang *aptb*

  3. Xxxx says:

    Cik Ta..Satu je sy nk ingatkan..ingat ALLAH..Kau X akan sentiasa di atas..Satu saat kau akan di bawah..kl bukan di dunia pun..di liang lahat..

  4. Anonymous says:

    BARU JE DI DENDA RM2000.00 SI ADIK IPAR..ITU BELOM YG LAIN..YE CHE TA..

  5. geram says:

    kau ni che ta, busuk la. suka mempelekehkan orang, tegakkan benang yang basah. driver kau tekan mintak gaji dia kau cakap dia malukan kau, kau cakap dia fitnah, ok itu tak terakam dalam video. sekarang, adik ipar kau belasah orang, jelas terakam dalam video pun, kau cakap fitnah. kau ni biar benar che ta? otak letak kat bulu mata ke? kau faham ke maksud fitnah ni?

  6. Anonymous says:

    bodoh piang cheetah ni

  7. Zara says:

    Jahatnya hang Che Ta… Sampai hati hang kata Lan bab* tu belasah warga tua tu perkara kecik? Mana rasa kemanusiaan hang che ta??? Aku tau hang nak back up famili tapi kalau benda salah, tetap salah!

  8. Anonymous says:

    amboiii laaa che ta oiii diri dia sendiri dajjal tak nampak ker…
    dasar tak malu che ta ni… dia sendiri pun guna media sosial promote produk..promote diri.. promote anak2 dia tu…

    selama ni dari che ta smpi ke anak beranak men dajjal kan diri guna media sosial cari glamor…. tak sedar diri lagi !!!

  9. Anonymous says:

    Adik beradik che ta ni semua baguih duk ada. Ipar duai semua ahli syurga belaka

  10. aku sebatang kara says:

    Semoga che ta kena belasah masa dah tua nanti, Aminnnnn.

  11. naza says:

    Che ta tolong la bersara.. mcm yg penah ko ckp dulu tu….

  12. abcd1233 says:

    Stop twisting and turning facts. Dari dulu lagi pesen lagu ni. Here are the cases:
    1. Anak bogel depan kamera kata nak report mcmc.
    2. Driver x dibayar gaji kata kerja mcm taik
    3. Guard warga tua kena belasah kata benda kecik & fitnah
    Ketiga2 kes ni you are not addressing the issue & punca. Shut up and do some thinking woman! Better, pi selesaikan punca masalah dlm family you tu dulu.

  13. Axenz says:

    sudah terang lagi bersuluh

  14. Anonymous says:

    harap lps ni si lan terajang pula adik dia..biar padan muka..

  15. Anonymous says:

    Bengong betul

  16. Anonymous says:

    sumbang lah sikit kak ta kat lan petpet tu, mana nak kumpul 3 juta tu.

  17. Anonymous says:

    adik ipar n kakak ipar sama2 bodoh.

  18. che tok says:

    hulur la sket che ta duit saman nnti…..alang2 back up ni

  19. Anonymous says:

    yang aku tak boleh terima….dia belasah orang tua tu sampai macam tu…dimana letaknya perasaan kemanusiaan ko …sedih hati aku tengok…bayangkan klu bapa sendiri d buat macam tu..