‘MC’ Hospital Kerajaan Dianggap Tak Laku, Wanita Kecewa Majikan Potong Gaji Selama 3 Hari – “Saya Tak Minta, Doktor Yang Bagi”

Kehidupan

‘MC’ Hospital Kerajaan Dianggap Tak Laku, Wanita Kecewa Majikan Potong Gaji Selama 3 Hari – “Saya Tak Minta, Doktor Yang Bagi”

Seorang individu berkongsi rasa tidak percaya dan sedih gara-gara majikannya menolak sijil cuti sakit yang diberikan hospital kerajaan kepada dirinya.

Dalam perkongsian itu, majikan individu itu cuba mencari kepastian sama ada pekerjanya itu tidak boleh kerja langsung atau sebaliknya.

Advertisement

sijil cuti sakit

Sampai tiga hari MC, memang tak boleh nak kerja langsung atau macam mana?

Individu itu kemudian membalas pertanyaan majikannya dan memaklumkan tempoh cuti selama tiga hari itu diberikan doktor dan turut menghantar gambar sijil cuti sakit yang sah.

Saya tak requesst pun cuti sakit, doktor sendiri bagi.

Lebih mengejutkan, majikannya juga telah memotong gaji individu itu gara-gara hal berkenaan.

Perkongsian itu kemudiannya mengundang pelbagai reaksi dalam kalangan warga maya.

Netizen tampil mempertikai tindakan majikan yang sewenang-wenangnya memotong gaji pekerja sedangkan sijil cuti sakit yang diberikan sah dari segi undang-undang.

sijil cuti sakit tak sah

Selain itu, kami kongsikan artikel trending yang lain pada pautan di bawah.

1 hour ago

Organ Dalaman Mesti Bersih, Iklan Tawaran Kerja Kosong Di Kemboja Ini Raih Perhatian Ramai

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

SUMBER : Threads

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Loading...