December 18th, 2019

Biasanya kalau ada majlis anugerah mahupun acara hiburan, pastinya artis popular akan mengenakan busana eksklusif dan menaiki kereta mewah. Kenalah ada ‘style’ baru seiring dengan gelaran seorang selebriti.

maya karin

Namun, berbeza pula dengan pelakon cantik Maya Karin yang tampil cukup sederhana dan menggunakan pengangkutan awam MRT bagi menghadiri sebuah majlis anugerah.

Rata-rata netizen memuji aktres itu tidak menunjuk-nunjuk seperti segelintir selebriti popular lain dan begitu bangga menaiki kemudahan awam tersebut.

maya karin mrtmaya karin mrtmaya karin mrtMaya Karin terkenal dengan sifatnya yang perihatin dengan keadaan alam sekitar. Dengan menaiki MRT, kita dapat mengurangkan penggunaan petrol dan sekaligus turut mengurangkan penceraman udara.

Sejujurnya tidak perlu rasa malu untuk naik MRT, ia merupakan salah satu sistem pengangkutan awam yang agak baik


5 responses to “Maya Karin Dipuji Netizen Pergi Majlis Anugerah Naik MRT”

 1. Nonba says:

  EXACTLY!

 2. Anonymous says:

  I like maya,walaupon duit bnyk-she is down to earth-low profile,dia juga manusia ingin kebebasan ,dia lau bule drive kereta pon okis gd once in the blue moon pakai LRT ,MRT,SHE IS HUMAN BEING WATS SO KEPOHCHI-SETIAP ORG ADA HAK GUNA PENGNGKUTAN AWAM SO ITS HER CHOICE HER MONEY NO BIG DEAL U ALL.

 3. ikan says:

  ni pun news worthy ke. orang lain hari2 naik public transport.

 4. Garam says:

  Maya sekeluarga pernah tinggal di kawasan pedalaman di Bandung sebab bapanya kena posting ke sana. Jadi dia pernah rasa kekurangan sebab tempat tu mempunyai fasiliti yg terhad.

 5. Kokdiang the warrior Granny says:

  Meanwhile Che Ta ….still living in her Kokdiang world

Loading...