Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Maya Karin Dedah Pengalaman Diserang Anxiety

Pernah rasa cemas berlebihan sehingga merasa tertekan? Itu lah tanda-tanda apabila seseorang itu menghidapi Anxiety Disorder ataupun serangan perasaan gemuruh. Sering ianya terjadi tanpa alasan yang kuat dan di Malaysia sendiri masih ramai yang sedang berjuang untuk melawan gangguan ini.

Advertisement

Malah, pelakon Maya Karin juga mengakui pernah berdepan detik mencemaskan apabila diserang Anxiety. Memang sukar untuk bernafas dan tangannya boleh menggigil secara tiba-tiba.

Macam ni la perasaan saya 30 saat sebelum nak buat persembahan dekat Maharaja Lawak Mega 2018 dengan Shiro.

Tapi terpaksa terjun. I’m trying to conquer my general anxiety problem yang dah semakin lately, over simple things.  Omg I felt like I’m gonna die. Tak boleh bernafas. Severe anxiety is a weird thing. Tiba-tiba my hands can shake walaupun jalan-jalan kat mall sahaja.

Perkongsian Maya itu menerima pelbagai reaksi daripada netizen termasuklah mereka yang mempunyai masalah yang sama.

Mungkin ada yang merasakan gangguan ini tidaklah seteruk mana tetapi penyakit ini mampu sahaja menganggu aktiviti seharian seseorang. Bukan mudah untuk melawan Anxiety kerana ia tidak boleh dijangka.

Sumber Berita : Astro Gempak

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

25 Comments

  1. Anonymous

    January 25, 2019 at 4:34 pm

    Saya pernah terkena semacam ni. Tetiba2 rasa ketat dada. Kerana tekanan di office. Saya amalkan surah2 dan rukyah. Lama2 tenang… Saya juga berzikir
    Subhanallah..
    Walhamdullilah..
    Walailahailallah..
    Allahuakbar.

  2. mama bawang

    January 25, 2019 at 3:29 pm

    gambar atas macam ogy mat daud

    • ksafj;klfjasl

      January 27, 2019 at 2:40 am

      Betul. Mula2x ingat kak Ogy…. bukak tudung…hihi

  3. Anonymous

    January 25, 2019 at 3:14 pm

    take care… maya karin

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top