July 3rd, 2012

Abang Nara suka dengan kreativiti bekas penyanyi kumpulan nasyid Brothers si Yasin ini. Kesemua lagu garapannya memang sangat menjadi. Ada feel yang tersendiri. Dan apabila Abang Nara mendapat tahu Yasin telah bergabung dengan Maya Karin untuk sebuah lagu yang diberi nama “Sinar Ini”, Abang Nara makin teruja dibuatnya.

maya karin dan yasin

Abang Nara suka dengan lirik lagu “Sinar Ini”. Penuh dengan unsur ketuhanan. Suara Yasin memang tak dapat dipertikaikan lagi kehebatannya. Namun jangan terkejut kerana vokal Maya Karin di dalam lagu ini turut menyerlah. Tak percaya? Sila tengok YouTube pembikinan video klip lagu “Sinar Ini” di bawah.

Lirik lagu “Sinar Ini” untuk tatapan anda di bawah:-

kumenatap langit, dari jendela,

di celah awan, bima suria.
ku merasakan Mu.
ku rasa kasih yang lindungi ku.

seakan aku dengar Dikau berkata
lalu dalam diam kita berbicara
ku senyum padaNya, dan seraya ku kata;

bahagia yang sempurna perlukan lagi sikit masa.
(dan) kutetap bahagia di sisi yang Kau pasti mana.

Kau semestinya, yang terakhirnya
ku luah rasa sebelum ku terlena
pada impian ku, dan yang Kau mahu, kerana;

dugaan ini hampir aku atasi.
dan kau pun tabah selama ini bagai pasti
di sebalik menanti, bahagia mengiringi sinar ini.

Cantik kan liriknya? Abang Nara berharap agar lagu ini boleh meletup dan akan kerap dimainkan di radio kelak. Tak sabar nak tunggu ianya siap sepenuhnya. Untuk peminat Maya Karin dan Yasin, 11 lagi gambar mereka berdua ketika sesi rakaman video klip dengan membaca entri ini sepenuhnya.

maya karin dan yasin

maya karin dan yasin
maya karin dan yasin
maya karin dan yasin
maya karin dan yasin
maya karin dan yasin
maya karin dan yasin
maya karin dan yasin
maya karin dan yasin
maya karin dan yasin
maya karin dan yasin


29 responses to “Maya Karin Dan Yasin Bergabung Untuk Lagu Sinar Ini”

  1. It is the best time to make a few plans for the future and it is time to be happy. I’ve read this put up and if I may I wish to counsel you few attention-grabbing things or suggestions. Maybe you can write subsequent articles referring to this article. I want to read more issues approximately it!

  2. mellon says:

    dari zaman erra fazira dlu smpai zaman lisa surihani and skg kmunculan artis2 baru nih..maya tros jadi pesaing mereka dlm industry. bukan saja hasil2 kerja maya yg dihormati tp personaliti dan keperibadian maya karin itu sndiri. tak boleh nak compare sbb xda yg layak di-compare ngan maya karin. she’s different and exclusive. THUMBS UP MAYA!

Loading...