Written by Bella | October 1st, 2018

Meskipun dikecam, servis ucapan berbayar yang dilakukan oleh Janna Nick mendapat sambutan yang agak baik daripada peminat.

Terbaru, pelakon Mawar Rashid juga mengikut jejak langkah yang sama tetapi harya yang ditawarkan lebih murah iaitu RM 20 sahaja untuk setiap ucapan di Instagram.

Pelbagai spekulasi mula timbul dan ada  netizen yang merasakan ia seperti sudah menjadi satu ‘trend’ dan tidak mustahil lebih ramai artis akan menawarkan perkhidmatan ini.

Kata orang kalau ada peluang, jangan duduk diam dan terus sambar. Sudah ada cara lebih mudah untuk menjana pendapatan sampingan, apa salahnya untuk mencuba kan? Heh. Lepas ini semakin banyaklah pilihan peminat untuk artis membuat ucapan hari jadi mereka.

36 responses to Mawar Rashid Pula Tawar Servis Ucapan Hari Jadi Berbayar, Cas RM 20 Sahaja

  1. Anonymous says:

    Desperate dah ke? common la pls sincere with ur Fans….dah la IG story tu only valid for 24 hours….1 wish RM20…pls la…kalau artis luar negara, dorang x charge lansung..they respect to their fans…pls wake up la artis Msia.

    28

    0
    • Anonymous says:

      Bg contoh artis luar negara yg bt free?

      2

      1
    • Anonymous says:

      pendapat aku lah. artis nk cari duit. ok, dia pandai cari duit. so mawar n janna buat mcm ni utk keuntungan dgn cara begini. TETAPI yg masalahnya, netizen dah tahu bende ni merugikan, kenapa yang CERDIK sgt pergi bayar semata mata nak dapat wish dari artis. netizen yang bayar tu yang bangang sebenarnya.

      34

      0
    • hurmm says:

      Tolong lahhh…aq tak boleh terima kata kata janna dalam melodi semalam..dia kata ” Alaaaa, 50rgt bukan mahal sgt ponnnnn”..aq betul2 rasa nak tampar mulut dia..sbb aq pnh merasa ada 50rgt je tp kena guna buat mkn seminggu..bila org kaya xpnhh merasa jadi miskin gini lahhh..

      47

      0
      • Wekkkkkkk says:

        Dia ckp aah 50 hgt bkn mhl pun. Tapi dgn 50 tu lh Janna .”.rembat ” dlm ucapan.
        Klau negara luar mcm negara islam yg miskin tu..tetamu dtg lebih di utamakn dgn higdn yg byk dan keluarkn saja apa mkanan yg ada…mereka ckp ini rezeki Allah..kita kongsi sama2… walaupun stok simpanan dh x ada.

        Jadi dgn ucapan ini…manusia ini bkn share utk ” keberkatan” tetapi utk nafsu artis tu sendiri.
        Klau ko artis yg hati mulia dn artis yg btul2 insaf di jln Allah utk menolong walaupun dgn ucapan shj..apa kata..freekn shj.
        InsyaAllah..rezeki akn dtg dgn sendiri.

        9

        0
      • Wateverr says:

        Kesimpulannya rakyat malaysia ramai yg kaya? Boleh senang2 campak rm50 utk ucapan dari retis??

        0

        0
  2. OhAku! says:

    LAKI KO TK CKUP KAYA KE

    25

    0
    • Anonymous says:

      kayo ke idok mcm janna kate 50 engget jer… tak kan 20 engget berkira…
      nk kecam g kecam janna dulu… idea dpt duit dr peminat

      5

      0
  3. unknown says:

    I cannot brain this!

    5

    0
  4. farah mateen says:

    ade ke orang bangang yang nak servis bangang gini. please la jangan bangang simpan sikit. ape kau taksub sgt dengan retis ni..

    6

    1
  5. mel says:

    memang la hak masing2..siapa nak servis dorang pergi byr,siapa taknak tak payah guna.TAPI KAU ORANG YANG ARTIS NI BOLEH TAK JANGAN AMBIL KESEMPATAN SANGAT!! ARTIS MALAYSIA NI PELIK-PELIK LA PERANGAI!

    11

    0
  6. anak nogori says:

    nampak sangat artis ni makin terdesak sekarang… kalau aku, baik wassap je kwn tu wish sudah. takpun guna FB

    4

    0
  7. Haru says:

    Bila PU tegur marah …..

    Retis retis tahap deaa dewa neraka .

    Bimbo to the core .

    13

    0
  8. Ken says:

    Dia buat mcm ni ..lepas tu ada gak bodoh bodoh piang bayar n buat ucapan . Tarak otak punya peminat .

    7

    0
  9. Anonymous says:

    Saja suka2 nnti kumpul2 duit yg dpt tu buat kebaikkan..adalah sumbangan artis n peminat..tak salah asal niat yg baik..

    0

    7
    • Wekkkkkkk says:

      Tak slh..asal niat baik…wekkkkkkk.
      Blakon enth apa2. Lpas tu dh kwenkn. Bkn somi ko kaya ke..dn skrg ko hamilkn. Somi yg berimn x kn setuju prkara yg bini suggest mcm ni. Org akn ckp..somi dh sengkek .
      Sungguh ” SAKIT” artis2 skrg.

      Klau dulu2 artis kjar org kaya..nikh dh settle ..tiada gossip mcm skrg ni. Tapi yg kaya terkejut je yg cari artis buat bini.
      Skrg ” stok” org kaya dh kurang utk artis kjar..nikh laki org kn kena kecam..” peluk laki org”.
      Last2 utk mengelak mcm ni…maka buatlh jana pendapatn dgn ucapan.

      4

      1
    • Anonymous says:

      niat baik ker niat buruk mata dgn harta ke… janna tu paling kedekut bab sedekah tau tak… ko kene tgh video + depan org haaa baru kasi itu pun berkira k..

      2

      0
  10. tomi says:

    mereka buat begitu untuk tujuan amal. bertanya dahulu sebelum menghukum

    2

    3
  11. piangg says:

    korg yg komen negatif ni artis ke..sepenuh masa artis ke..ke tukang komen yg xberbayo..hahaha

    1

    1
  12. Positivevibe says:

    Ini bukan saja2..dieorg buat amal..duit nanti akan diberikan pd pihak yg sepatutnya..kalau artis buat pasti ramai yg nak..sbb tu pihak minta artis buat..JN dh jelaskan dah masa linda onn call dia..semua tu untuk amal.duit akan disalurkan pda pihak yg berkenaan.
    Artis kan ramai folowers so pihak tersebut mgkn ambik pendekatan yg senang.

    1

    3
  13. SamKL says:

    Ramai yang kata artis2 buat begitu sebab ‘terdesak’ – tapi mereka sebenarnya cerdik & kreatif dlm mempelbagaikan sumber pendapatan selagi masih popular.

    So kepada yag jeles2 tu hentikan lah komen2 negatif & cubalah lebih kreatif utk membina pendapatan anda

    2

    1
    • Wekkkkkkk says:

      Ini bkn jeles…memperbodihkan rakyat..yg artis itu sendiri rakyat yg miskin.
      Lhdn sila audit…ssm sila take action.

      Tiada perkhidmatan seperti ini.
      Nanti akan ” serius melarat”
      Skrg ” main kutu ” sudah di haramkn..ini bagus..
      Maka.haramkn juga servis ini.
      Manusia di Malaysia skrg tengah ” berperang nafsu”.
      Fhmkn apa maksud wekkk ..” perang nafsu”.

      3

      1
  14. Alanice says:

    Yg amek servis besday ni smue org2 jana, xbyr pun. Sje nk wat marketing strategy gtao rmai yg dh gune servis ni tgh survey market adenke org bodoh nk amek. Better byr rm50 kt florist post coklat kt besday person tu.

    2

    0
  15. Madah berhelah says:

    Dari bayar artis duit , baik panggil anak2 tahfiz baca doa utk empunya diri…lagi berkat allah bagi kehidupan dunia akhirat ….please la…

    2

    0
  16. Anonymous says:

    senangnya buat duit.. dari bayar mereka2 ni – baik setiap ulangtahun sedekah untuk diri sendiri..

    0

    0
  17. mak cute says:

    ok la tu…standby duit beli pamper susu anak sok…

    0

    0
  18. eyes on u says:

    who is she??? ada peminat ke. xda bakat tapi act like famous talented actress. jgn tiru benda bodoh. nampak sgt kau pun bodoh.

    1

    0
  19. aku says:

    buat wish birthday nih free kan lagi bagus..pahala dapat..peminat pun suka..tak salah pun buata free..amal jariah..makin murah rezeki ko nanti..
    laki dah kaya kot..ko pun dah kaya..
    nih side income sbb tgh peknen..takmo berlakon sbb nak jaga kandungan..tp takyah la cari duit dgn cara mcm nih..siap peminat yg ala kadar jek..

    0

    0

Leave a Comment

Optional