July 16th, 2019

Bekas isteri Fizo Omar iaitu Mawar Karim yang baru sahaja bercerai minggu lalu dihujani dengan kecaman netizen, apabila dia keluar ke pusat beli-belah bersama anaknya serta mengenakan solekan cantik ketika dalam tempoh edah.

Dakwa netizen, Mawar sepatutnya menjaga tempoh edah, tidak boleh keluar rumah selama tiga bulan serta tidak dibenarkan tampil cantik dengan solekan di depan khalayak ramai.

Bagaimanapun, ada yang berpendapat garis panduan bagi edah bercerai dan edah mati adalah berbeza. Bagi edah untuk bercerai, terdapat kelonggaran untuk wanita keluar dari rumah atas sebab tertentu seperti mencari rezeki dan urusan kecemasan lain.

Pada pendapat kami, bab hukum dalam agama adalah lebih untuk merujuk kepada pakar dan ahli agama. Janganlah kita memandai sedap jari menaip komen kerana takut jadi fitnah pula.

Sumber Berita : Astro Gempak


40 responses to “Mawar Karim Dikecam Keluar Rumah Dalam Tempoh Edah”

  1. Mimosa says:

    Kesian mawar ni, dahlah cantek, baik pulak tu. Bekas laki sekeluarga duk mengerik duit dia & mengganggu kehidupannya pn bertahan sampai 6 thn. Kalau aku agaknya tak sampai sebulan. Harap2 ko tak rujuk lah dgn jantan tak guna tak tau malu tu. Wish U all the best Mawar & hrp bertemu dgn jodoh yg lbh baik

Loading...