Written by serenity | February 28th, 2018

Sejak beberapa minggu lepas, isteri pertama Ude Wahid, Intan Liana Salleh telah memuat naik beberapa Instagram Story yang berunsur sedih.

Terbaru, Kosmo Online melaporkan bahawa Ude, 30, akan melakukan lafaz cerai terhadap Intan Liana, 33, pada petang ini di Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur, Kuala Lumpur.

Ini juga bermakna Izreen Azminda yang berkahwin dengan Ude pada Ogos tahun lepas akan menjadi isteri pertama.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.


Intan Liana mendirikan rumahtangga dengan Ude pada 2013. Hasil perkahwinan mereka dikurniakan dua orang anak, Arish Muqri, 3, dan Ariq Muqri, 1

Perkahwinan Ude dan Izreen tidak diketahui oleh Intan. Sebaliknya dia hanya mengetahuinya pada November lepas. – beautifulnara.com

 

47 responses to Masjid Suami Izreen Azminda Dengan Isteri Pertama Bakal Roboh

  1. Menyedihkan says:

    statement nara ni mmg sengaja kasi readers berbalah sesama sendiri..

    14

    1
  2. Tembikai says:

    NEXT

    0

    4
  3. Anonymous says:

    boleh extend dan renovate masjid lagi ni…ahaks

    7

    0
  4. Anonymous says:

    sedihnya…masjid utama hancur …..

    11

    0
  5. Bosan says:

    X baiknya

    11

    0
  6. kudekepang says:

    tahniahla udeee. ni yg ko nk sbnrnya kn…sbb tu ko marah gile intan kantoikan kt media…amik la izreen, amikkkkkk udeee tu #pengextendmasjid sangat…

    18

    0
    • Anonymous says:

      Tu lah.. Rasanya sbb intan bgithu pasal dia kahwin. K ig ude before dia private dia ada tulis luahan macam mara mcm tu… Hehehe

      0

      0
  7. Sesuci lebaran says:

    Ya Allah, kau bela lah nasib si isteri Intan dan anak nya. Khalifah ber nama suami tidak lagi menginginkan mereka. Ya Allah kau bela lah nasib isteri dan anak. Limpahkan kesabaran dan rezeki pada mereka. Sedihnya hati aku seb agak seorg isteri dan ibu membaca kisah seperti ini. Tp yakinlah, Allah ade.

    83

    0
    • lara alana says:

      aamiin
      sedih kan
      tak dapat bayang sedih sungguh
      btw
      cantik sangat rupa intan bila makeup mekaover
      lebih cantik dr madunya

      22

      0
    • Love Intan says:

      Kami doakan semoga Allah akan berikan ganjaran dan ganti yang jauh lebih baik dari Ude untuk Intan atas kesabaran Intan menempuh dugaan ini. Love you Intan n anak2.

      2

      0
  8. eila says:

    Ini lah perkahwinan dan kehidupan, Tak semestinya dia sayang kita pada hari pertama bersama dia akan sayang sehingga hari terakhir bersama. Intan, u deserve better Intan! In shaa Allah ada hikmah yg lebih baik menanti.. Doa dari kami semua

    56

    0
  9. mak jabit says:

    okaylah izreen, ini yang ko nak sgt kan.. sila meninggal!

    12

    0
  10. Shhh says:

    Aku yg bujang yg masih blm kawin ..masih mencari…..org dh kawin…dok gatal cri lain..baik laki baik ppn…yg menjanda…tk da ke laki lain…suami org jugak nak…aduhai..dh jd extend masjid cuba lah perangai tu jaga sikit…yg laki dh bermadu tak pandai nak jaga hati isteri2..tahu bermadu tapi tk tahu apa itu poligami sebenar…kecian gak kat isteri ni…dh kawin2 syp pastu tk adil..tk takut dosa ke…yg jadi mangsa anak2..anak2 plak terganggu emosi dorg…

    21

    0
  11. azreen says:

    Title isteri pertama tidak akan bertukar tangan kepada Izreen…dia tetap digelar isteri kedua, wlaupun isteri pertama dah tiada. Fullstop.

    24

    0
  12. Ty says:

    Kesian dekat anak2…
    Tak apa intan, pasrahlah… Allah itu ada dan Maha Mengasihani sifatNya… doa orang2 yang teraniaya senang termakbul… jaga anak2 elok2 ok…

    8

    0
  13. wak lus says:

    sampai nya hati sang suami
    begitu mudah melafazkan cerai dgn isteri yang bersusah payah dgn kau
    kau memilih perempuan garit ni juga
    semoga satu masa kau juga akan merasa apa yg isteri pertama kau rasa .
    lepas ni jering bleh rancang untuk adakan weeding of the year maklumlam
    suami orang dah tittle duda.
    busuh betul hati kau jering !

    12

    0
  14. subki salleh says:

    insyallah isteri kedua tu pun nnt akan jadi mcm tu jugak.. KARMA ? maybe

    4

    0
  15. Anonymous says:

    1. Extend masjid – roboh dibuatnya
    2. Menumpang kasih – orang ditumpang pulak kena cerai
    V
    Vb

    5

    0
  16. Anonymous says:

    1. Extend masjid – roboh dibuatnya
    2. Menumpang kasih – orang ditumpang pulak kena cerai
    3. Meletakkan diri sebawah-bawahnya – baru 3 bulan naik pangkat terus
    4. Jaga suami sama2 – jaga sorang dah la sekarang yer.

    Semua statement tu ko sebut waktu mula2 kantoi dulu…

    24

    0
  17. not so onion says:

    come on intan, amek laa mase seminggu dua je meratap kesedihan ko diceraikan pastu bangkit balik jadi ibu tunggal yg cekal hatinye. nak watpe ko stick lagi dengan lelaki yg musnahkan impian korang sndiri. tahniah sbb ko berani diceraikan drpd jd mangsa kebodohan dua2 ekor tu, sebab aku tau ramai je pompuan kt luar sana takot jd janda tapi sanggup jd mangse kebodohan laki sndiri. come on intan, we all stand behind you. cuma you tu jgn lembik sangat, show off semua kekuatan yg u ada ok!

    18

    0
  18. wakjat says:

    gambar ke-2 dah mcm Kilafairy berhijab.

    3

    0
  19. Noname says:

    Thats the best solution…not the end of the world yet…

    3

    0
  20. aku says:

    ” dalam diam kau toreh
    luka aku dalam dalam
    kau tinggal kan kesan luka’
    yang aku sendiri tak tahu
    apa puncanya .
    ye..takpe.. terima kasih ”

    laki dia tak rasa bersalah ke bila ig isteri dia up kata2 ni
    kita yg org luar pun sedih ..

    12

    0
  21. Lily says:

    Tahniah izreen..kau dah berjaya akhirnya. Sungguh indah pengakhiran cerita kamu ni…tahniah sekali lagi. ?????

    2

    1
  22. bawang putih says:

    Tahniah izreen. Risau la makcik2 bawang lepas ni. Takut janda2 merenyam dgn suami terchenta. Takpe kak, benti potong bawang tu dulu, pi beli barang kat kedai hardware nak kukuhkan masjid. Cepat cepat, nanti runtuh kang.

    0

    6
    • bawang merah says:

      owh, lupe lak, pesan dkt izreen, benti potong bawang tu dulu, pi beli barang kat kedai hardware nk kukuhkan masjid. Cepat cepat, nanti runtuh kang satu Malaysia gelakkan hang sbb karma is a bitch. hahahahahah……

      0

      0
    • bawang merah 2 says:

      owh, lupe lak, pesan dkt izreen, benti potong bawang tu dulu, pi beli barang kat kedai hardware nk kukuhkan masjid. Cepat cepat, nanti runtuh kang satu Malaysia gelakkan hang sbb karma is a bitch. hahahahahah……

      0

      0
  23. yna says:

    kesian nya alahai..baru 5 tahun kahwin,anak2 pun kecik lagi.patut tengah hepi2 lagi ni.
    mmg btl la ek sblm2 ni ade bace komen org ckp izreen ni mmg lama2 nanti xnk kongsi2,die nak sorang.
    mcm ni la senang ckp kalau dari awal dah tau xnk kongsi.nak hadap sorang pegi lah carik laki bujang macik oi.
    bodoh!!!!

    9

    0
  24. anon says:

    kawen ngan janda ..ko jandakan isteri ko.. ko jdi ayah anak org.. ko jadikan anak ko xberayah….jantan sampah mcm ko mmg layak utk betina muka bapok mcm c jering..

    23

    0
  25. gg says:

    kata nk tlg extend masjid orang, skrg ni extend ke robohkan ni? extend kan x smp brapa lama pon. takpela, what goes around comes around. one day you will feel like his first wife feel. jgn seronok ats kesedihan org lain.

    7

    0
  26. Anonymous says:

    aku tgk muka izreen ni mmg bnci sgt lah…

    7

    0
  27. Sial punya izreen says:

    Last last ni yg jadi..sedihnya..kesian intan..keasian kt anak2 lg..2 pasang mata woi..terkebil2 pak lari xmo dah kt depa..puaih la hati hang no izreen???

    3

    0
  28. makcik says:

    Alahai kesiannya anak2 dia…mak bapak cerai, anak jadi mangsa….kecik lagi pulak tu…sedih…

    3

    0
  29. Nina says:

    Ala takpe ye izreen. Kat malaysia ni ramai jugak perempuan beratus kali lagi lawa&bimbo dari you yang boleh ikut jejak you rampas ude pulak. Masa tu you pulak rasa macam mana kena extend masjid. Kihkihkih.

    3

    0
  30. Bukanpeminatsapa2 says:

    Kenapa aku baca komen ni semua menyalahkan izreen ja? Aku bukan la peminat dia pun. Tp si udE tu yg ambik keputusan untuk ceraikan isteri dia… Dia jgk la ambik kputusan untuk menduakan intan dlm diam… Kalo lelaki yg baik dia xkn buat mcm tu… Hubungan izreen gan udE tu xkn jd kalo izreen ja yg syok sndiri… Tp tu la.. Intan semua benda ada hikmahnya, maybe Allah buat mcm ni sbb untuk bg ang Hadiah lg best. Just wait n see… N ur Cry n dissapointment will be replace with happiness Insyaallah.. I know, I’ve been there.. Just live ur life n dont stop believing in Allah… Anything can happen. Ameen…

    2

    2
  31. Minah says:

    Tiada kebahagiaan yang dibina atas penderitaan orang lain. Allah itu Maha Adil. Tunggu dan lihat sahajalah.

    2

    0
  32. Hana says:

    Tahniah sangat pada si suami kerana menjandakan isterinya sendiri dan menjadikan anak – anaknya yatim. Kenapa jahat sangat hatimu wahai suami? Dan wahai wanita kena sanggup kau rosakkan kegembiraan wanita lain?

    0

    0

Leave a Comment

Optional