Written by Bella | March 25th, 2019

Penyanyi Bella Astillah menerusi akaun Instagramnya meluahkan perasaan tidak puas hati terhadap seseorang yang dipercayai suaminya, Aliff Aziz.

Bella meminta agar Aliff berhenti menjaja cerita kononnya beliau menghalau suaminya itu daripada rumah.

Pada masa yang sama, Bella sekali lagi mendedahkan kecurangan suaminya, kali ini bersama orang lain pula. Ada individu yang mendakwa melihat Aliff di Johor di dalam kereta bersama seorang wanita beberapa hari lalu.

Sebelum ini, Aliff pernah mengecewakan hati isterinya sekitar tahun 2017 apabila dikatakan menjalinkan hubungan dengan pelakon Afifah Nasir. Bagaimanapun, kerana perasaan cinta dan sayang , Bella ketika itu memaafkan suaminya, Aliff juga berjanji beliau akan berubah dan tidak akan mensia-siakan isterinya lagi.

Namun, baru-baru ini  Aliff  ‘kantoi’ curang buat kali kedua bersama pelakon baru, Oktovia Manrose. Berita kecurangan itu didedahkan oleh Bella sendiri dimana beliau menerima kiriman rakaman video daripada seseorang menerusi Instagramnya yang menunjukkan Aliff dan Oktovia mesra dan berhibur di sebuah kelab.

Kontroversi kecurangan Aliff kali ini betul-betul membuatkan Bella kecewa serta sudah tawar hati dan redha sekiranya perceraian adalah jalan terakhir dan terbaik buat mereka berdua.

77 responses to Masih Tidak Serik, Kali Ini Dengan Perempuan Lain – Bella Astillah Dedah Lagi Kecurangan Aliff Aziz

  1. Anonymous says:

    lantak ko…
    besok ko nyanyi lagi…

    54

    -2
    • Kinah says:

      kan…..nk ketawa ke atau nak pengsan dulu ni? rasanya nk gi pasar nk buat sayur lemak pucuk ubi utk somi i…

      37

      0
      • amoi says:

        bella,

        rasanya x perlu nak pompang2 dlm IG story bagai..b4 ni org simpati..skrg org nak tgk ko still terima or x laki ko yg x guna tu..kalau pompang2 n xda tindakan n still terima laki ko, itu tanda ko mmg GILA..

        k bai

        149

        0
        • Wellll...well...welll. says:

          I begin to think this woman has some issues… sadistic and narcissist disorder. She likes to get hurt then play the victim so that people will support her. She has addicted to netizen approval and sympathies. She needs professional needs help in my opinion. Some please help her.

          186

          1
        • Anonymous says:

          baca je. laki dia takkan salah nanti bebe. perempuan2 single luar sana yg salah. :(((

          47

          0
        • Tak Terkezut says:

          101% agree…dia yang suka disakiti. Gelakkan je lah. Bukan 1st time…

          46

          0
        • CNN says:

          Ko cerai seja ba dia bella.. boring ba kami asikk seja benda sama…

          15

          0
      • Anonymous says:

        Bella ni suka disakiti ke haper eh… mcm enjoy je melalak main IG. Org malu tpi dia bangga.

        50

        0
      • Anonymous says:

        sorry bella, kmi ni kami sokong alif. dia lelaki..
        boleh pasang cawangan lain.
        ko kalu rasa kenot tahan.. move on je lah.
        kalau asyik meroyan dalm IG, sampai 2020 pun xselesai.
        lama2 kami yg sakit otak cam ko.

        45

        2
        • Anonymous says:

          yeyeye, biarkan ke je Aliff dgn dunia dia, dia nak makan luar, biarkan je. Tapi biarkan tu bermaksud..ko jgn perbodohkan diri.
          Perangai mcm laki ko ni x mudah nak serik, pasti ada “extra”. Nnti sudah kena storke baru dia sedar bahawa langit itu tinggi.

          4

          22
        • Stupidmalayman says:

          Kikiki.. ayat bodoh llki mlyu d mlysia, boleh psng cwngan lain..
          Mslhnya, majority yg konon2 boleh psang lbh tu sumenya hdp ats ihsan isteri.. srh isteri keja cr dt bab x mampu.. tp bab khwn lain trus mampu..
          Puii! Dasar Jantan sundal! X tau malu..
          Bl bab tnggngjwp lngsng tolak tepi.. tp bl nak khwn lbh sume hadis ayat quran dia klr.. pdhal poligmi bkn wajib.. juz di benarkn andai btul2 MAMPU.. bab lain ttp kitab ikut org kafir munafik pya gaya..
          Memalukan

          13

          47
        • minah jambu say NO to drugs says:

          betol kate 11;21 tu bella u risau2 pon tk guna aliff tetap berperangai yg sama asek sakitkn hati u tak habis2 jangan2 pompan yg kt sebelah aliff tu mak dia tak bella ? u siasat dulu entah2 aishah ke adek dia yg badan tingi lampai tu jambu…tapi kalau betol kat sblah aliff tu pompan yg dia bawah gi club tu u cepat2 gi makamah failkn perceraian jangan lambat2 bella nanti hati u lagi sakit ..u jangan degil bella ini untok masa depan u ngan anak u..

          2

          1
    • next lah. says:

      kali pertama.. kesian.
      kedua.. menyampah
      ketiga whateverrrrr.

      55

      0
    • Anonymous says:

      Yg penting..kali ini periksa dulu..mulut2 org kadang2 nk menjahanamkan jer..periksa dulu..nk bagi kau bercerai kerana dh tk tahan tgk kau tabah sgt..entah2 ini fitnah jer

      34

      0
      • Anonymous says:

        btul tu..biarkan jer c aliff tu..lelaki ni makin dikejar makin dia lari..kemungkinan juga ada yg nak tengok sgt korang cerai..nasihat saya, biarkan je c aliff tu..biar kan dia tak bermaksud cerai ye..lebih baik awak fokus career awak..

        0

        21
    • faraj says:

      kek birthday dah jadi taik…dia buat la balik perangai taik. mcm ko x paham laki ko tu. whahahaha

      27

      0
    • Anonymous says:

      pompuan kalu bangang, mmg kena tipu je lah tiap2 bulan.

      34

      0
    • Anonymous says:

      bodoh sgt…cerai je la…ko tunggu apa lg jantan camtu!!!!!! sementara ko muda lg…anak pn kecik lg….aduiiiii…jd pompuan jgn bodoh sgttttt

      31

      0
  2. Anonymous says:

    attention seeker, cerita dah basi la. move on…

    35

    0
    • Anonymous says:

      Ya. Jodoh kita Allah saja yg tahu.. tak payah la panjang ayat.. panjang cerita… bagus ezza ni move on je; Bang Remy pun start new chapter ..

      25

      0
  3. Anonymous says:

    Nak kesian pun dah mampu sis.
    Siapa setuju sila ketik like.

    28

    0
  4. aaaaaaa says:

    sendiri yg bg peluang kena tipu. dari org kesian, nanti org menyampah. buatlah keputusan demi masa depan bella. lelaki mcm ini tak perlu simpan lagi.

    31

    0
  5. nana says:

    Dah2 la, g settle baik2 kat jabatan agama. bella ni dh la bimbo, mmg lelaki player suka perempuan bimbo. kalau perempuan pandai susah nk buat bini. lps ni tak mo dh lyn citer dia g serang perempuan lain padahal laki dia kuat menyundal. BELLA ni dia spesis sayang tak bertempat. biar la sakit hati dr jd janda. pasni confirm dia buat paid review atau pun jd pencermah nk ajar org psl rumah tangga.

    37

    0
  6. mimi says:

    sabar lah bella oii. laki ko x salah punya. pompuan2 kt luar tu yg salah kan? laki ko memang warak…kami tahu. apa nk ko kecoh lgi? besok nyanyi lagi tau.. sambil petik guitar…hahaha

    29

    0
  7. Anonymous says:

    org pun ketawa je sis. nak simpati pada ko?
    you choose a man him you get burn la.
    dah 3 kali kot.

    28

    0
  8. wekkkkkkk says:

    apa guna diwujudkan Jabatan Agama Islam (bah .nikah. cerai, rujuk) jika tak diguna pakai dgn sebaiknya oleh manusia yg ada masalah mcm ini. Mgkn pekerja2 di jabatan itu tengah menanti awak.
    Awak pergilah kesana..mana tahu ada org berkenan jdi kan bini.

    26

    1
  9. Rika Anika says:

    Dh byk org ckp kau tinggal je si alif bengkok kau tu, yg kau degil g maafkn dia dh skrg padanlh muka kau. Meroyan kali ni mmg kena bodohkn acik2 bawanglh jwbnya.

    29

    0
  10. Anonymous says:

    pergi je lah makamah syariah, dok melalak apa lagi mcm org x betol. atau ko ni gila perhatian? besok ko kutip balik mamat ni. kami yg baca ni pun naik muak. ko x sayang diri ko ke?

    30

    0
  11. Anonymous says:

    sambut hari jadi bini taik kucing

    22

    0
  12. Anonymous says:

    rasa nk tuding dahi ko tapi x sampai..

    25

    0
  13. faraj says:

    Nasib ko kira baik lah lah..Bella, sekurang2nya ko dh Kawin. Cuba ko tgk Neelofa ” udah lah peminat cuma 35 org jer dlm Malaysia pastu Andartu plak, lagi sian nasib Neelofa..!!

    1

    20
  14. Anonymous says:

    bella bodoh bangang

    25

    0
  15. Lelaki says:

    Bella ko yg kasi dia peluang….nak bising apa? Ko yang kasi dia sakiti hait ko. Terima je lah.

    24

    0
  16. Anonymous says:

    jual…jual cerita laki ko….jual lelong maruah semua orang. last2 laki ko tak salah kan? org lain je yg salah.

    22

    0
  17. Anonymous says:

    kalau x nak, pergi jelah ke jab agama, failkan kes, suami curang, dah 3 kali, hti saya sudah tawar. Pekerja di jab agama tu akan bagi borang, bella isikan, sudah siap hantar je, tunggu jab panggil awak, dn mereka akan panggil suami, jika 3 kali suami gagal hadir, perintah mahkamah akan menyusur, dan lama kelamaan proses cerai akan dikeluarkan. tunggu je dg sabar..pasti ada jalannya. Bila dh cerai, hati sng..biarpun ada kalanya duka sbb nk bsrkan anak.

    27

    0
  18. Anonymous says:

    For the love of God, just leave him already! Divorce and move the fucking on.

    28

    0
  19. MissLittleC*nt says:

    dia ni mcm sengaja menjaja cerita. entah ke betol entah tidak. besok salahkan yg hantar message tu kalau x betol. laki dia jugak yang mulia akhirnya. dah la…boring i.

    29

    0
  20. Anonymous says:

    sebelum kahwin pun perangai dia macam ni..so kalau dah ambil keputusan nak kawen dengan dia memang kena hadap lah dengan perangai dia..

    24

    0
  21. Anonymous says:

    redha redha juga, pergi jelah daftar cerai. Tak kn borang cerai melayang dkt ko dgn sendiri.

    25

    0
  22. Anonymous says:

    Dah malas nak layan… sbb mcm dia sendiri prefer to get hurt. Memang laki dia gatal tp dia sdiri asyik bg peluang utk laki dia terus bergatal, dah knp? Org cakap bodoh kan kesian..

    24

    0
  23. Anonymous says:

    sbb tu wanita kena bersedia di zmn skrg ni, ada kerja, ada kereta dan ada rmh sendiri atas nama sendiri., jika semua ni ada, laki buat hal, biar mmpos dialah.

    8

    49
  24. Anonymous says:

    Just move on la bengong without him.

    23

    0
  25. Siti says:

    org suruh cerai tak nak….lepas tu melalak/meroyan.

    ehhh..dah le. bosan tau ke???

    25

    0
  26. Anonymous says:

    seblum lahir anak ke2, ke3, lebih baik angkat kaki skrg…

    31

    0
  27. Anonymous says:

    kalau bella tingglkan dia, pasti bella tenteram hidup, si aliff akan merana, sbb org dh tahu perangai laki ko se global, mana mahu buat laki, utk sedap2 je boleh lah..bagi bohsia/ayam.

    so tingglkan je.

    4

    24
  28. Anonymous says:

    Bodoh rupanya ko! :(((

    22

    0
  29. Anonymous says:

    dengan pipah, kesian. dengan oktopus, masih kesian but u said ‘saya cuma mahu kebenaran’.

    dengan 3rd girl owner kereta dekat johor : whatever

    23

    0
  30. Anonymous says:

    U deserve it.

    Bye!!!!!

    25

    0
  31. Anonymous says:

    zakar bukan satu

    24

    0
  32. anon says:

    tak ada sapa ke nak sambung cerita nasi kak wok???

    22

    -21
  33. Anonymous says:

    pompuan bodoh

    23

    0
  34. Anonymous says:

    Bella ni suka disakiti lepas tu dia balas dendam dlm IG. Lepas tu berbaik balik…laki muah-muah/pujuk rayu dia rasa bangga kot? Mcm sakit otak budak ni.

    25

    0
  35. Sarjat says:

    Buah kemaluan merata2. Sedia duit je jantan berator.

    22

    0
  36. Anonymous says:

    sebelum kena HIV…lebih baik cau cin cau

    2

    21
    • Lelaki gay ada hiv says:

      Kat mlysia ni jantan melayu la yg plg tggi pratus ada Hiv.. tp senyap2.. pastu p g yransfer pd org lain..
      Bt mostly bab gay activity.. bodoh btl jns llki bangang mcm ni..

      1

      22
  37. Anonymous says:

    aku dh ckp kt ko itu hari, dh cerai baru ceritakn pada kami.

    23

    0
  38. Sajat says:

    Im quite surprise why girls like him so much eventhough he cheat. Does he have a big cock or something?

    22

    0
  39. Anonymous says:

    lelaki byk jenis jahat
    1. kaki botol
    2. kaki betina
    3.kaki judi
    4. kaki jalan
    5. kaki temberang
    6. kaki tidur

    dlm ni ada 3 mgkn laki ko

    1

    21
  40. Lavender says:

    Sebenarnya u menggalakkan org hina suami u sendiri. Dalam Islam x ajar bukak aib suami.. klau u sggup.bukak aib suami u sendiri why not minta cerai je? U sendiri pun not perfect at all.. menari kiki terlompat2 let all the netizens see.. not nice la syg.. jadilah women with class.. pls.

    31

    0
  41. baik diam jer,,,, xsuka pegi pejabat agama… bnda bole setle laki bini,,, bila buat status camni satu malaysia tau laki u camana.. l ni jgn dicabar yg kesian u p de anak… diorg xpe ank boleh buat lagi… kalau masih syg baik diam je ,,, l ni mmg gatal tp kalau da mmg saja nk gatal camni baik bla je buang masa…

    21

    0
  42. demm says:

    Suami ko xakan berubah bella..tak payah nk update post mcmnie lg..crita ko ni xakn hbis selagi ko msih terima si aliff tue suami ko…

    23

    0
  43. dugaan says:

    duhhh, ko tinggal je la laki ko bella oii, meroyan sampai ke jannah laa ko bella klu hadap laki ko ni.

    22

    0
  44. Anonymous says:

    Okay now you’re getting annoying bella. Hentilah rendahkan maruah diri. Buat apa nak stay dengan lelaki yang tak reti hormat? Sebab anak? So what will your son learn from all these? Fikir untuk jangka masa panjang.

    25

    0
  45. ikan says:

    penat lah baca citer ko ni bella. bodoh tu jangan tunjuk sangat.

    24

    0
  46. anndee says:

    hidup ni ada pilihan bella.. nk terus sakit jiwa atau nk bahagia.. its up to u.. talak mmg di tgn suami. tp kita ada mahkamah kan. ikut cr yg btol jer. simple..

    25

    0
    • Anonymous says:

      nk jdi janda tidak semestinya kena tunggu laki jatuhkan talak…belakang surat nikah ada salah satu nya sbb Bella nk cerai.

      1

      21
  47. Bella Sucks says:

    WHO CARES?
    Dah bosan dengan drama bodoh kau.

    You are like the girl who cried wolf.

    11

    0
  48. SOMEONE says:

    LELAKI.. Makin disekat di halang makin menjadi2..kalau sayang telan dan hadaplah selagi boleh. Hal ini akan berlarutan tiada penghujungnya melainkan yg empunya diri sendiri yg menghentikan dan tarik diri. Sebenarnya bini yg tak sanggup kehilangan laki dan laki pula tak kisah pn sebenarnya. Nak tggu smpai diceraikan ke? Sebelum kita dibuang baiklah kita mengundur diri dulu. Itu yg terbaik..Dari pengalam sendiri. Bila kita buang satu masalah kita akan dapat rase beban yg semakin berkurang

    2

    40
  49. Anonymous says:

    Tak takut HIV ke

    0

    1
  50. Aida Musa says:

    What do u want actually bella? Kau mahu orang kata alif tu jahat? .. yes he is, semua orang sudah tahu even sebelum kamu berdua kawin bha. Kamu harapkan dia berubah? Come on, u know he wont. He never take u seriously pun. Now its your call. To continue playing drama or to move on. Kes kamu ni kan bella, pegawai penyiasat polis pun menyampah, tak nak layan .. ko ingat sama kes yang pertama dulu? IO maki lepas ko tarik balik report kan? Sudahlahh ..

    12

    -2
  51. Bila says:

    Bella sendiri kata dirinya tahu dan kenal benar perangai suami. Tetapi, setiap kali suami kantoi dgn pelakon wanita/selebriti, mula lah kecoh sana sini, salahkan perempuan lain. Netizen pun simpati. Apa motif Bella ni? Ramai je pasangan artis suami-isteri/bertunang yg bergaduh/curang/salah faham/berpisah/bercerai, tapi senyap hal rumahtangga masing2 walaupun ditanya wartawan.

    11

    -6

Leave a Comment

Optional