Written by Bella | March 1st, 2019

Semalam, Bella Astillah memberitahu beliau sudah pun berjumpa dengan suaminya, Aliff Aziz dan menunjukkan bukti video kecurangannya berhibur di kelab malam bersama Oktovia Manrose. Aliff hanya mampu terdiam dan mengaku bersalah serta meminta maaf di atas perbuatannya itu.

Tidak dinafikan, sekarang ini netizen memang ternanti-nantikan saat video tersebut di dedahkan tetapi kata Bella beliau masih berfikir dan berbincang dengan keluarganya sama ada mahu berkongsi video itu untuk tatapan umum ataupun tidak.

Bagaimanapun, Bella menegaskan beliau sama sekali tidak akan memadam status mengenai suaminya curang kali kedua yang dimuat naik di akaun Instagramnya.

Saya takkan buang status itu. Saya berfikir banyak kali sebelum memuat naik. Saya tidak berasakan ia tindakan salah atau terburu-buru.  Malah, saya masih berfikir dan sedang berbincang dengan keluarga sama ada mahu memuat naik bukti video di IG atau tidak.

Bella turut memberitahu suaminya itu sudah sembilan hari tidak balik ke rumah. Malah, pertemuan antara mereka sebelum ini juga bukan di rumah. Apa yang berlaku membuatan hati Bella terluka dan tawar hati untuk meneruskan perkahwinan mereka. Redha sekiranya perceraian adalah jalan terakhir.

Sumber Berita : Harian Metro

48 responses to Masih Berfikir Mahu Muat Naik Bukti Video Di IG Ataupun Tidak – Bella Astillah

  1. bibik_cun says:

    aku sendiri tringin nk tgk!! hahaha tp utk tidak mengeruhkan lg keadaan. rasenye xperlu laa kowt bella!!!!!

    21

    0
    • Poligami itu HALAL says:

      TAK PERLU. JAGA AIB SUAMI. ISTERI YANG NUSYUZ TAK CIUM SYURGA NANTI.

      5

      7
      • Anonymous says:

        Baik ko naik tangga Makamah Syariah je lah. Nak cerai buat cara cerai. Tak habis2 ko ni…..eeee..please lah.

        21

        2
        • I Just Dont Get It says:

          Cmon Bella sis, be a good mother if you can’t be a good wife. Go and settle behind close door lah. At the end of the day, you choose him! Now, why can you handle like a classy lady instead exposing your own husband like a school girl? Everyone knows his attutide and behavior. Please woman…smarten up!

          38

          0
        • Anonymous says:

          kalau nak cerai… buat je la. jangan ko pung pang pung pang… lepas tu ko jilat balik mcm selepas kes pipah dulu. erghhh..

          21

          0
        • bosaaaaannnnnn!!!!!!! says:

          nara pun senyap lah….
          yang komen2 pun sama je.
          ulang2 kitar semula. next?!!!

          4

          1
        • Anonymous says:

          Orangnya dah mengaku bersalah. So tak perlu muatnaik. Vid tu boleh jadi bukti jika mereka menafikan dan menghentam bella semula. Sekarang dah minta maaf dan mengaku bersalah, tak perlu tunjuk lagi vid itu.

          9

          0
      • Anonymous says:

        nak sebar boleh sis tpi ko kena ingat ….ko yg pilih dan kutip dia balik selepas kes pipah dulu. ko kena ingat dia masih ayah kpd anak2 ko. ko kena ingat dia masih suami ko…

        12

        2
      • minah jambu say NO to drugs says:

        betol tu vedio tu tak perlu di muat naik bella u simpan aje sebagai bukti for just in case aje yg penting u tau ape yg berlaku …

        0

        0
    • Poligami itu HALAL says:

      SILA JAGA AIB SUAMI. ISTERI TAAT. JANGAN NUSYUZ NANTI TAK CIUM SYURGA!

      4

      4
      • Anonymous says:

        Sudah2 lah tu bella.. Masih ade 28 lagi huruf jawi yang lain.. Lupakan alif.. Cubalah dengan ba, ta dan seterusnya

        30

        0
    • Anonymous says:

      cuma aku pelik la…dah tau husb jenis tak blh dahi licin, nape la bella ni tak gunakan kelebihan dia utk pikat suami. i mean si bella ni bukan kategori bertudung pon (blm lagi) so dia patut boleh je ikut lifestyle si alif ni p la karaoke , club etc. dah kawen lagi la org tak kesah kot..halal kan ko nak lentok mana pon. dua2 pon muda lagi. aliff tak puas enjoy tu aku rasa. dah kawen patut bella ikat alif dgn dressing2 maut dia, keletah manja gedik whatever la. maybe lps jd mak bella ada benda yg terkurang nak layan. laki plak tak puas nak enjoy la tu…tak sedar diri laki & bapak org.

      5

      9
      • Anonymous says:

        x payah layan sis. aku baca cara dia membawang kat si oktavia tu pun aku tahu memang sesuai kawin dgn alip tu. macam pompuan yg x matang…

        8

        0
      • kakikucinghitam says:

        setuju. bella ni jenis boring type. cute tapi boring. pergilah huha sama2.. kalau xnak g club, g lah tengok live band sama2 ke having fun together to loose up. sewa hotel mahal2 and pakai seksi2 spend time sama2. anak tu tggl kejap. aku rasa die x pernah buat benda2 ni sbb semua benda dia share kt ig hahahhaa. benda2 mcm ni x pernah nampak

        5

        0
      • Am all for family planning says:

        Hek eleh. Tu la beza peremouan dgn jantan. Perempuan ingat rumahtangga. Nak letak anak kat mana Kalau kau berkaroke masuk club malam2 hari? Sebab tu berkahwin kena ada ilmu, Supaya lebih bertanggungjawab. Kalau nak henjoy, jangan beranak lagi. Orang Melayu ni tak, tak pikir nak merancang keluarga. Kahwin je mesti beranak 9 bulan lagi. ?

        10

        4
    • Sue says:

      Kalau dah x suka..minta je cerai. Lagi ko nak memanaskan isu. Eh…please lah. Ko ni Bella nk naikkan nama ko ke? Atau acah2 terinaya nk promote drama laki ko? Atau ni semua rekaan? Dah macam paria geng loceng punya kecoh….

      13

      0
    • Kiah says:

      Eh rimas la pulak aku dgn 3 ekor ni. Aku hempap dengan blender baru korang tau senyap kut nanti. Selesai dalam rumah ko je lah…dok menyalak haper lagi sampai tahun 2020 pun x selesai kalau mcm ni…

      8

      0
  2. ooo yeah says:

    Bella, kita ni nampak baik kat mata org bukan sebab kita ni baik
    tp Allah tutup aib kita….
    think again about it.
    Amik wuduq… solat dan minta petunjuk
    i simpati dgn u
    tp u kene simpati ngn anak u… sekarang dia tak rasa
    tp bila dia besar and tgk video ni dia akan down

    19

    0
    • mimi says:

      setuju!! sudah2 la dik, settlekan secara privacy antara kamu sekeluarga…kesian kat anak nanti

      4

      0
  3. Anonymous says:

    tak yah lah Bella…tak yah sebar pun org dah tau…you will make it worse. Walaupun mmg itu video your husband, just keep it. You dh dpt sokongan ramai. Aliff pun dh mengaku. Be strong Bella. Don’t put yourself that low

    9

    0
  4. mak jemah says:

    alif dah ngaku salah, ko nak apa lg bella. aku tahu perit sakit bila dicurangi tp ni tahun 2019 dah wei! bijak la skit. satu dunia dah tau alff tu curang dgn ko.. (walhal si alif tu tak la famous mana huahaha)..tapi aku rasa cukup2 la. baik ko failkan cerai kat mahkamah syariah, ha masa tu ko up la video tu utk pihak mahkamah ..ko tuntunt la kaw2 & selayaknya. termasuk pampasan & gantirugi daripad pihak ketiga. nak bertindak biar cerdik bella oii!

    18

    0
    • hehe says:

      tu la masalahnye buat satu benda tak pikior

      3

      0
    • mami jarum says:

      kannn..kata solat minta petunjuk bagai . so allah dah bg petunjuk. bersyukur la dr masalah ni terus berpanjangan, berpisah maybe jalan terbaik. aku rasa alif tu sama ada boya darat atau mmg tak bahagia dgn ko bella. give n take. tp kalau aku la, & semua pompuan normal lain…baik singkirkan je mamat ni dr idup ko & move on.

      6

      0
  5. Anonymous says:

    bagi tengok mertua cukup dah..

    5

    0
  6. Poligami itu HALAL says:

    TAK PERLU. JANGAN NUSYUZ. JAGA AIB SUAMI.

    2

    4
  7. Wekkkkkkk says:

    Sudah2 lah Bellla..
    Itu tandanya jodoh ko dah nak berakhir.
    Allah dah bgi klu….klu…atau sbb2 utk memisahkan kamu berdua.
    Klau dh bercerai nnti..rasanya octopus tu pun bkn jodoh Aliff.
    Dua2 melepas. Puas hati masing2.

    Itu tandanya ko hmpir dh tiada jodoh. Tak perlu bukti apa dh.

    3

    0
  8. Anonymous says:

    ugut lah cerai 10x pun tak nyer bella ni nak g mahkamah syariah…
    hadap lah video yg ada pompuan lain2… in future dgn yg lain pulak.. kecoh kt media tp nk jgk simpan laki curang tu…
    attention seeker jer… sok dah baik puji2 laki sendiri… kutuk2 pompuan lain… elooooo takes two to tango…. aliff tu dah kantoi byk kali..

    10

    0
    • Anonymous says:

      Lpss ti bunting…baik lpas gdoh

      3

      0
    • Anonymous says:

      hahaha kannn..pumpang2 tu jugak kau jilat balik..
      buruk sana sini itu kau sayang sanjung balik..
      apoooo..
      ziana zain berape ploh tahun makan hati,takde pulak attention seeker mcm dia ni..

      7

      0
      • Anonymous says:

        org muda zm skrg..tak kental mcm dulu2..

        3

        0
      • Anonymous says:

        betul tu ziana zain diam2 jer… dulu laki dia pun penah curang dgn stewardess.. tp ziana zain tu accept salah suami… diam2 settle belakang
        nk cerai xde nak pung pang kt media… g mahkamah syariah terus.. kasi settle

        bella ni bising lebih… sok2 dok menyendeng dgn aliff jgk

        4

        0
  9. Anonymous says:

    patutla dapat si alip tu…bella ni pun kuat juga drama!

    4

    1
  10. Viro says:

    Sebar je.. Ni lah masanya sbb tgh hot.. Fasha Sandha dok tgh fikir, apa lg aku nk buat nak kalahkan story Alif curang ni..

    2

    0
  11. wtf says:

    lagi melayan diaorang ni lagi sakit otak. next?

    4

    0
  12. Anonymous says:

    bosan dah..gossip lain la chibai!!!!

    4

    0
  13. Liana says:

    So betul lah orang cakap, kebahagian yang ditunjuk dekat instagram tu sebenarnya fake semata-mata. behind closed doors, lain ceritanya, penuh kesedihan. Sama macam si Emma Shazleen, hidup nampak perfect tapi hakikatnya? Kesian nya semua ni haih..

    6

    0
  14. Anonymous says:

    Ni gimmick je semuanya.. mcm si shila sis Nak up rating drama leftenan zana.. Biasalaahhh. Korang semua kena game .. Lepas abis drama bersiri tuh.. Dia orant lepak lepak peluk peluk salam.salam takda apa pun.. Rilekss sudah aaa ..jgn emo?

    1

    0
  15. Kacang Rangup says:

    Hakalahhhh murahan betul cerita 2 ekor ni. Saje nak create issue pastu tinggal orang dok menyampah & lg kesian ada yg termakan dengan ‘drama’ diorg ni. Kalau betul boleh pk logik la, awal-awal lg video tu keluar. Sendiri maklum, sendiri tertanya nak lease ke tak video?? WTFish org mcm ni jenis nk cerita tp xpelah xjd nk cerita.. Hanattt!

    Tak ade modal lain ke nak fame dasar artis sendu!

    1

    0
    • Anonymous says:

      Bukan nk masok belah Aliff. Betul pun, drama jugak Bella ni pun weh. Kuat drama macam filem Tamil Nadu.
      Laki dia dah ada sejarah kot dgn si Pipah dulu. Nk sambung atau nk putus ni?

      1

      1
    • Anonymous says:

      Boringnyerrr

      0

      0
  16. benci 2 idiots says:

    lawa pe dia ni idong pun kepek …. harapkan mekap je … patut la laki ko sibuk gan betine lain mungkin dah bosan gan kau bella oiii sama² idiots dah tau laki ko mcm cibai still nak bersama lg bukan setakat kaki betine je laki ko tu penipu pencuri lagi layak humban je!!!

    3

    1
  17. Solo says:

    Bella ko ni lbh kurang bini c dato fazli

    0

    0
  18. Anonymous says:

    to my opinion bella-u got experienced bad one wit aliff,u had given him a chance,ya.so I gues u better be independence and move on -masa anak seorg ni la u can leave him-aliff man is man-if he is so crazy bout women let him has dat life one day wen he got a new wife and bini dia pula curang and then only he opens his eyes how pain it was-things comes around goes around-or may b u some day some guy crazy bout u bella baru dia sedar,i guess u better be a single mother and u can clam nafkah frm aliff,i think u can raised ur son better than aliff.u deserve to have a new gd man in ur life,bella.piss off wit aliff.

    1

    0
  19. cik planet says:

    bende smue da tau kan laki ko tu kaki betina dah la!! semak lak nk kecoh2 lg video.. tu la jgn lgi pkai kain nipis nampak spender kt tepi pantai haukkkkkkkk!! ko dgn laki ko pon sme je sbnrnye !!!

    2

    1
  20. anon says:

    suami kaki perempuan
    bini kaki expose
    sama je korang ni
    sudah2 lah tu
    semak ar ..
    si bini nak expose ,,dia lah paling comel ..paling cantik //semak

    2

    0
  21. anon says:

    esok esok kau terima balik
    sebab kau kena terima HAKIKAT YANG KAU NI TAK KAN ORANG KENAL KALAU SEBAB LAKI KAU TU muahakaka
    esok2 KAU YANG MEROYAN …HAHHA

    1

    0