Written by Bella | August 7th, 2019

Hasrat selebriti popular, Neelofa untuk menunaikan ibadah haji buat kali kedua terbantut gara-gara menghadapi masalah visa.  Neelofa dan beberapa jemaah haji yang lain tidak dapat berlepas ke Makkah sejak dua hari lalu.

neelofa

Bagaimanapun, atas bantuan beberapa pihak, akhirnya masalah visa mereka berjaya diselesaikan. Neelofa menerusi akaun Instagramnya meluahkan rasa syukur kerana ramai yang sudi membantu dengan penuh rasa ikhlas untuk menyelesaikan masalah visa tersebut.

Mungkin ramai yang belum tahu yang saya dan ramai jemaah lain tak dapat berangkat ke Jeddah dua malam lepas atas masalah visa.

neelofa masalah visaneelofa visa

Alhamdulillah setelah hampir dua hari, akhirnya masalah visa diselesaikan dan Insya-Allah akan ke Makkah esok ( hari ini).

Sebelum ini, Neelofa dijadualkan berangkat ke Makkah pada 4 Ogos tetapi ditunda kerana masalah visa. Kali pertama Neelofa menunaikan haji adalah pada tahun 2016.

neelofa hajiSemoga ibadah Neelofa dan keluarga berjalan lancar serta akan mendapat haji mabrur.

Sumber Berita : Astro Gempak

18 responses to Masalah Visa, Neelofa Tidak Dapat Berangkat Ke Makkah?

  1. Anonymous says:

    Sbb kau neelofa..kan.

  2. Rin says:

    Untunglah jadi orang kaya, tiap tahun bisa pergi makkah

  3. nini says:

    kabel bapak tiri

  4. unknown says:

    harapnya 26 jemaah malaysia yg terkandas di Jeddah pon dapat dibantu oleh mereka2 yg membantu ko lofa.. dorg lagi kesian sbb dah ade kat Jeddah

  5. Anonymous says:

    Hai…pergi dgn ejen dan byar puluhan ribu pun blh terkandas visa..x kan ejen2 mahal x berpengalaman dengan hal2 visa ni..

    Satu lagi pesan lah kat bapak tiri ko tu supaya potong lah rambut tu…dah tua bangka ..nak simpan rambut mcm kasanova….x payah lah. Tunjuklah contoh elok2 sikit…lagipun lelaki berambut panjang x digalakkan dalam Islam.

    • Dia says:

      kun fa yakun…. rezeki masing2, walaupon bapak tiri dia banyak kabel tp still tak dpt gak visa tu & ALLAH datangkan insan2 lain yg menolong tuk dptkan visa tu kan… pasal rambut bapak tiri dia tu, rasanya still paras bahu & kebersihan di jaga (sunah rasul nabi) lg pon tak nampak lak bapak tiri dia menyerupai perempuan bila rambut paras bahu tu. ALLAH hu walam.

  6. korok says:

    dh berapa kali pigi la…balik cmtu gak ko…untung la duit byk blh g ikut suka…yg rakyat marhaen ni dok jenuh kumpul duit smpi x sempat g pun ada…

  7. heha says:

    dia cita2 every year,betul tu rezeki dia murah..tapi jangan selfish.rezeki dia tu baik sponsor oranglain yang nak buat haji.artis2 yang tak mampu ke..dapat pahala tau

  8. fd says:

    harap lps balik kali kedua ni, kekalkanlah berpenampilan mcm tu. tutup auat dgn sempurna…x penat ke hadap kontroversi selalu?

  9. aih says:

    retis sume lepas… boleh bypass macam2 lagi…. kalau rakyat biasa….hmm…

  10. anonymous says:

    padan muka kasi chan org lain pegi laa,kau dah dpt haji dah pun ….so unfair ..whyyyyy

    • Anonymous says:

      ramainya yang busuk hati.. biar laa, dahtu rezeki dia.. Allah mudahkan urusan dia.. memang Allah nak jemput dia ke sana, datang halangan apa pun, kalau Allah cakap jadi, tetap akan jadi..

  11. Anonymous says:

    So mcmane dgn jemaah yg dah terkandas dekat jeddah tu dgr news kata akan dihantar balik dlm hari ni or esok lusa.. Kesiannye. See even dah sampai sana kalau Allah x izinkan tetap x dapat jejakkan kaki ke mekkah.

  12. JERNIH HEIGHTS SDN BHD says:

    ustaz dusuki pun ada

    • AK2.O says:

      Aku bila tengok Dusuki ni..mesti teringat yang dia tak bagi Tun M ziarah kubur Arwah Tok Guru Nik aziz…Siap pegi kunci bagai pintu kubur….

  13. faraj says:

    mesti lah tk dpt Visa…berlagak sana2 sini last2 Bank Negara CCRIS..hmmm

  14. Noname says:

    Nk buat ibadat elok la dlm senyap..
    Nk berangkat pn announce bagai..
    Budaya sekarang..
    Cukup la Allah saja tau keikhlasan kita
    Sbb ramai lagi x berupaya pergi dek quota yg terhad..
    Bersyukur dpt buat haji berulang kali
    X yah kut dicanang dlm socmedia..
    Ujian pd jemaah2..petugas2..dll

Tinggalkan Komen Anda Di Sini