August 7th, 2019

Hasrat selebriti popular, Neelofa untuk menunaikan ibadah haji buat kali kedua terbantut gara-gara menghadapi masalah visa.  Neelofa dan beberapa jemaah haji yang lain tidak dapat berlepas ke Makkah sejak dua hari lalu.

neelofa

Bagaimanapun, atas bantuan beberapa pihak, akhirnya masalah visa mereka berjaya diselesaikan. Neelofa menerusi akaun Instagramnya meluahkan rasa syukur kerana ramai yang sudi membantu dengan penuh rasa ikhlas untuk menyelesaikan masalah visa tersebut.

Mungkin ramai yang belum tahu yang saya dan ramai jemaah lain tak dapat berangkat ke Jeddah dua malam lepas atas masalah visa.

neelofa masalah visaneelofa visa

Alhamdulillah setelah hampir dua hari, akhirnya masalah visa diselesaikan dan Insya-Allah akan ke Makkah esok ( hari ini).

Sebelum ini, Neelofa dijadualkan berangkat ke Makkah pada 4 Ogos tetapi ditunda kerana masalah visa. Kali pertama Neelofa menunaikan haji adalah pada tahun 2016.

neelofa hajiSemoga ibadah Neelofa dan keluarga berjalan lancar serta akan mendapat haji mabrur.

Sumber Berita : Astro Gempak


18 responses to “Masalah Visa, Neelofa Tidak Dapat Berangkat Ke Makkah?”

  1. Noname says:

    Nk buat ibadat elok la dlm senyap..
    Nk berangkat pn announce bagai..
    Budaya sekarang..
    Cukup la Allah saja tau keikhlasan kita
    Sbb ramai lagi x berupaya pergi dek quota yg terhad..
    Bersyukur dpt buat haji berulang kali
    X yah kut dicanang dlm socmedia..
    Ujian pd jemaah2..petugas2..dll

  2. faraj says:

    mesti lah tk dpt Visa…berlagak sana2 sini last2 Bank Negara CCRIS..hmmm

  3. JERNIH HEIGHTS SDN BHD says:

    ustaz dusuki pun ada

    • AK2.O says:

      Aku bila tengok Dusuki ni..mesti teringat yang dia tak bagi Tun M ziarah kubur Arwah Tok Guru Nik aziz…Siap pegi kunci bagai pintu kubur….

  4. Anonymous says:

    So mcmane dgn jemaah yg dah terkandas dekat jeddah tu dgr news kata akan dihantar balik dlm hari ni or esok lusa.. Kesiannye. See even dah sampai sana kalau Allah x izinkan tetap x dapat jejakkan kaki ke mekkah.

Loading...