Written by AbangNara | September 24th, 2018

Apabila membeli telur, ramai yang mungkin terlepas pandang aspek-aspek atau ciri-ciri yang perlu diambil kira. Kalau pergi supermarket, dari jauh semua telur nampak segar belaka. Tetapi yang paling mengecewakan, apabila kita balik ke rumah, dapat telur busuk atau retak. Memang fail.

5a963ead82188-telur-ayam_665_374

You are not alone! Chewah, speaking pula. Secara jujurnya, kami pun selalu kena, maklumlah kami bukan pakar sangat mengenai telur ni.

Keknis kini pun dah kembali dengan tips baru beliau mengenai keselamatan makanan. Tempoh hari, keknis dah bagi tips menjamu selera di luar rumah .Ha, kali ini beliau bagi tips mengenai telur pula.

Fuh, baru kami tahu kalau nak makan telur, baru kita basuh. Rupa-rupanya ada “protective layer” yang memastikan telur sentiasa segar dan tidak mudah rosak. Jadi anda hanya perlu cuci telur yang ingin dimasak sahaja. Baru la telur tahan lama.

Egg_Wholesaler

Kalau beli telur dalam pek 10 biji, jangan buang pula kotak dia tu. Kalau anda tidak mempunyai ruang storan untuk telur, anda masih boleh simpan di dalam kotak yang disediakan. Jangan lupa tengok tarikh luput juga!

032700-1-2

telur

PS: Kami belanja tips di atas (kredit : Indolah.com) kepada mereka yang ingin memasak telur softboil, hardboil dan lain-lain.

Pesanan ini dibawa khas oleh BKKM #jommakanselamat #BKKMnakpesan

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

6 responses to Masalah Telur Tidak “Fresh” ? You Are Not Alone

  1. MEGA MAN 7 PASSWORDS:

    Four 1st robot masters: 8775-2587-4416-8362
    Four 2nd robot masters: 2231-2512-8447-8364

    0

    0
  2. MEGA MAN 3 PASSWORD: DR. WILY

    B – B – – R
    – B – – B –
    – – – – – –
    – – B – – –
    R – – – – –
    – – – B – –

    0

    0
  3. Anonymous says:

    Banyak btul iklan

    1

    0
  4. A says:

    Banyak sangat iklan. Bosan

    1

    0
  5. Anonymous says:

    dh tau lame daa…sblm nk gne telur mmg kne basuh dl…adoii laa ko ni kek lapis nis….poyo laa…laki,bini poyo….time kecik2 dl msti jns mls nk masuk dapur tlg mak ni…aku dl time kecik2 mak slalu pesan sblm nk goreng telur tu basuh dl….kesian laaa si poyo ni…br kuar dr gua kot…br tau psl tips ni..hahahah..

    3

    0
  6. kekkukus says:

    Poyo la fakenis ni. Dia pun dah sama label lembam dgn fakerul. Jgn berjangkit ke keksop dgn kekbu sudah.

    0

    0

Leave a Comment

Optional