January 10th, 2014

Yeah ~~~~~~~ Berita gembira untuk peminat filem Hollywood. Pelakon dan penerbit filem terkemuka, Mark Wahlberg telah melahirkan hasratnya untuk membuat penggambaran sekuel filem The Italian Job di Malaysia. Filem yang dinamakan The Brazilian Job ini sedang dalam proses pengemasan skrip untuk memastikan ia lebih baik daripada The Italian Job.
mark walhbergMark Walhberg menerusi Harian Metro hari ini berkata pemilihan Malaysia sebagai lokasi penggambaran The Brazilian Job adalah berdasarkan faktor keindahan dan tarikan pelancongan. Kata Mark:-

Sebenarnya sudah lama dan banyak kali saya bercakap mengenai rancangan untuk membuat sekuel The Italian Job. Saya berminat untuk menghubungi kerajaan Malaysia sekiranya saya boleh melakukan penggambaran sebahagian daripada filem itu di Malaysia. Saya tahu Malaysia adalah tempat yang cantik dan ia (penggambaran filem ini) akan menarik lebih ramai pelancong ke sana.

mark walhberg
Abang Nara dapat bayangkan aksi kejar mengejar dan tembak menembak dilakukan di atas jambatan Putrajaya. Mesti klasik gila. Diharap kerajaan Malaysia dapat memberi sokongan kepada Mark Walhberg untuk penggambaran filem ini. Pastinya ia adalah satu teknik mempromosikan Malaysia yang confirm berjaya. Semoga perancangan ini akan menjadi kenyataan. Tak sabar rasanya nak melihat bagaimana penggambaran filem Hollywood ini dilakukan.


Comments are closed.

Loading...