Mari Bermain Dengan Mancis (Kuiz)

Trending

Mari Bermain Dengan Mancis (Kuiz)

Kuiz Mancis 1

Hari ni mari lah menghilangkan stress dengan bermain kuiz mancis. Kepada mereka yang tengah stress ngan bekerja tu jom hilangkan stress. Kepada mereka yang gemar bersenam (Work out) tu, apa kita cuba sekali skala bersenam otak la…

Advertisement

Jawapan bagi soalan di atas adalah…………

↓        ↓        ↓


↓        ↓        ↓


↓        ↓        ↓


↓        ↓        ↓


↓        ↓        ↓


↓        ↓        ↓


↓        ↓        ↓


↓        ↓        ↓


↓        ↓        ↓


↓        ↓        ↓

Kuiz Mancis 1 (Jawapan 2)

Amacam?? Berjaya tak selesaikan kuiz diatas?? Kepada yang tengah stress tu, jgn la tambah stress sbb tak leh jawab soalan ni ya. Kepada yang berjaya menjawab soalan tu, tahniah diucapkan.

P/S:Ingat nak keluarkan kuiz seminggu sekali. Ok ke??

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Loading...

4 Comments

  1. am

    September 7, 2016 at 11:55 am

    tau xpe..soalan salah

  2. pening aku

    September 6, 2016 at 1:15 pm

    soalan yang salah tu.. lebih besar dari “1′ tetapi besar dari ‘5’ ? >1 but > 5 ?
    Mensa pun pening nak jawab.

  3. ...

    July 21, 2016 at 4:15 pm

    Nak keluarkan soalan kuiz tu tak salah… tapi baca la balik soalan tu. Tambahkan sebatang mancis untuk menjadikan angka di bawah menjadi lebih besar dari 1 dan lebih besar dari 5… satu lagi kalau nak best, jawapan tu bagi lah lepas dua atau tiga entry dan bukan dalam entry yang sama. At least orang boleh teka jawapan kat ruangan komen. Haiwan apa ada keris dikaki ayam yooooooooooooo teka yooooooooo. Haiwan apa ada keris dikaki ayam. Teka yooooo.

    • shokunin

      July 22, 2016 at 3:13 pm

      betul la jawapan mancis tu. dia tambah kan mancis tu tapi dengan menegakkan mancis tu. tak da masalah ngan jawapan dia. nak try gak buat cam lam entry lain, tapi satu hari byk orang letak artikel. nanti susah nak carik balik entri soalan asal…kalau reti buat dalam more tu ada more lagik, leh ajar tak??