March 16th, 2016

Ifa Raziah bukan sahaja bergelar penyanyi tetapi mempunyai bakat dalam lakonan juga. Sering membawakan watak jahat didalam drama kali ini Ifa menerima watak sebagai seorang wanita bertudung dalam sebuah telefilem.

Menerusi portal BH ONLINE, Ifa berkongsi rasa teruja beliau kerana akhirnya dapat melakonkan watak baik dan tidak membuat penonton merasa meluat dengan lakonan jahatnya.

Jika diikutkan, dalam penghujung drama Seindah Takdir Cinta, saya mengenakan tudung. Tapi nampaknya, telefilem ini yang lebih dulu melihat saya menjayakan watak bertudung.

Saya teruja dengan watak bertudung ini. Memang jarang saya dapat watak baik selama ini. Sampai orangpun meluat dengan lakonan ‘jahat’ saya.

Ditanya adakah beliau sudah bersedia untuk berhijrah, ini jawapan Ifa :-

Saya tak mampu hendak menjawab tepat jika persoalan itu diajukan. Insya-Allah, doakan yang terbaik. Mana tahu, satu hari nanti, saya akan ke arah itu (bertudung).

Sebenarnya ramai yang mendoakan Ifa agar terbuka hatinya untuk bertudung apabila beliau memuat naik fotonya mengenakan hijab di Instagram. Mana tahu berkat doa ramai, Ifa akan berubah? InshaAllah.

Sumber Berita : BH ONLINE


Comments are closed.

Loading...