Written by Bella | October 3rd, 2019

Tidak dinafikan peminat fanatik BTS yang dikenali sebagai ARMY agak lantang bersuara. Seperti yang anda semua ketahui, pengacara popular Alif Satar dikecam teruk gara-gara tersalah sebut ketika mengacarakan rancangan Big Stage bahawa lagu Boy With Luv nyanyian BTS yang disampaikan oleh peserta, Han Byul dinyanyikan oleh lapan orang artis.

alif satar bts

Namun, hakikatnya lagu tersebut sememangnya disampaikan oleh lapan artis iaitu 7 orang ahli kumpulan BTS dan kolaborasi bersama Halsey.

Memberikan respon mengenai isu tersebut, Alif berkata peminat jangan terlalu taksub dengan artis pujaan mereka. Perkara tersebut langsung tidak ditanya para malaikat pada hari pengadilan di akhirat kelak.

boy with luv bts halsey

Saya anggap kecaman itu melucukan. Saya tidak salah dalam situasi itu kerana lagu Boy With Luv sememangnya dinyanyikan oleh lapan orang iaitu 7 orang daripada kumpulan BTS dan kolaborasi bersama Halsey. Ada juga penyokong BTS yang menyokong saya. Tidak semuanya mengecam.

Cuma nasihat saya, jangan terlalu taksub dengan artis atau sensitif. Malaikat dalam kubur tidak tanya mengenai nama setiap ahli kumpulan. Di akhirat juga begitu.

alif satar

Fuh! Padu betul kata-kata Alif tu. Tidak salah nak minat artis tapi berpada-pada lah, jangan sampai taksub sangat sehingga timbul pelbagai isu.

Sumber Berita : Kosmo Online 

28 responses to Malaikat Tak Tanya Nama Mereka Dalam Kubur – Respon Win Alif Satar Bila Dikecam Isu BTS

  1. L says:

    Jawapan yg baik.. Ntah apa yg drg akn dpt dgn perangai yg mlebih² pantang slh sikit

  2. Anonymous says:

    WIN!

  3. free spritz says:

    stop referencing religion for god sake…its a stupid issue

  4. Shah deraman says:

    Fans taksub bts ni sma dgn fans taksub lopak dan patah kayu tu…pantang klu tegur terus dikecam….hahaha…

  5. Lilo says:

    Sharp!!!!

  6. Anonymous says:

    Diam sudah kalau Alif Satar tak kenal BTS.Tetapi sebagai Host dia memang kena buat bacaan tentang lagu, dan nama penyayi bertanding. Berkenaan kubur, jangan petik agama dalam hal-hal remeh macam ni. Tak minat BTS, tapi lagu BTS tu annoyingly asyik keluar radio, maka terkenal.

  7. Jangan BTS aje, Blackpink dan semua artis Kpop pun sama, annoying.. Baik dgr lagu Retro Malaysia zaman 90-an dan lagu patriotik. Malaysia Bersih pun ok..

  8. Please Read ya says:

    BTS Army (tapi tak nak ngaku) detected. LOL. Dia buat study la tu dik, aduh ketegaq la.
    Maybe his reply suits you best! Ingat Tuhan ya dik

  9. Anonymous says:

    tak pro la jwb mcm ni. sebagai pekerja hiburan ko kena alert semua

  10. jurgen kloop says:

    takyah duk bts army sgt lah…phuiii

  11. ARMY is annoying says:

    ARMY are really stupid and annoying too. Minat lagu sudahlah, ni sampai over melampau-lampau, BTS tu bukan kenal korang pun. Dah la pakai mekap berkepuk2.

  12. Anonymous says:

    manusia kt muka bumi ni xda yg perfect kan..termasuk hg…so chill jer la..

  13. Anonymous says:

    nak lari dari kene kecam terus guna agama. makin menyampah pulak dengan die ni. mentang2 orang puji melambong sekarang. sebagai host hang kene study dulu info2. ni org tegur sikit terus main agama. bosan

  14. whatever says:

    It’s always about religion dear..Religion is a way of life!!!

  15. Only Music Lover says:

    Just in case u forgot. thank you Alif for reminding us. life is too short for this UNHEALTHY OBSESSION

  16. huhu says:

    nara bila nk up citer kak oks

  17. haha says:

    lololololol ARMY sentapppp kata jangan bawak isu agama dalam ni. benda betul kot. dah la korang sendiri yang salah pasal 7 orang tu, lagi nak bising hahahaha

  18. haha says:

    Perrhh,win dan terbaik la alif,mesti yg bersuara mak cik kepop aritu

  19. Anonymous says:

    aliff dh jawab betul di nyanyikan oleh 8 org…. fanatik kpop bodoh sombong ckp 7 org… kate minat sgt… itu pun xtau… pastu nk meroyan kt aliff… memang helokkk sgt kasi ayat agama kt bodoh sombong fanatik kpop nih…

  20. AnonGhost says:

    semak gila budak budak BTS ni. acah acah army, kau nk g perang dgn siapa? taksub sangat,tak usah nak fanatik sangat. agungkan sangat orang kapir

  21. AnonGhost says:

    elok study pasal agama drpd benda tak bermanfaat. sibuk nk agungkan orang kapir dh kenapa

  22. Lady Mary says:

    Tak tau la korang minat kat mana jejaka2 Korea ni…muka semua sepesen je…ada sesetengah nampak macam perempuan…seingat aku, Song seung hun (betul ke tak, hantam jela) je yang bermisai & berjanggut…yang lain, letak tepi perempuan pun susah nak beza mana lelaki, mana perempuannya…

  23. anti obsession says:

    betul sangat! artis korea tu bukan kenal pun penyokong depa kat sini..what a nonsense

  24. joe says:

    tak minat..hahaha…ayat kau sudah meyatakan kan kau minat

  25. Kita kan hamba Allah, agama lah teras kita! says:

    Win!

  26. not army says:

    die alert la tu..lagu tu 8 org nanyi..
    he not mentioned berapa org grup BTS..lol
    xpaham ke?

  27. not army says:

    btol ape die ckp..
    korang nk tegur bnde nothing kot..
    bodoh nye army

  28. Adudu says:

    Tp memang 8 org pun nyanyi.

Tinggalkan Komen Anda Di Sini