Maksud Disebalik Warna Bunga Ros Dan Bilangan Yang Diberi Kepada Anda

Trending

Maksud Disebalik Warna Bunga Ros Dan Bilangan Yang Diberi Kepada Anda

Bunga ros dikatakan lambang cinta. cehhh. Ramai pasangan kekasih akan memberi bunga ros sebagai tanda cinta. Warna dan bilangan bungan ros yang diberi mempunyai maksud tersirat, ini sekadar indormasi untuk wanita di luar sana dan juga informasi kepada lelaki yang ingin memberikan bunga ros pada kekasih anda.

Maksud Disebalik Warna Bungan Ros Dan Bilangan Yang Diberi Kepada Anda amazingnara

Advertisement


Maksud Dari Warna Bunga Ros

– Merah Cinta yang tulus ikhlas, Keghairahan dan Keberanian
Hantarkan ros merah untuk menyampaikan pesan yang anda sangat cinta dan sayang akan seseorang; umpana berkata “Aku cinta pada mu”.

– Pink Menunjukkan kegembiraan dan kesyukuran, bunga yang memaparkan kegembiraan.
Hantarkan bunga ros berwarna pink gelap untuk menunjukkan tanda penghargaan dan terima kasih; umpama mengucapkan “Terima Kasih”. Hantarkan bunga ros berwarna pink cerah untuk menunjukkan kekaguman dan simpati

-Kuning Membawa maksud persahabatan,kegembiraan, kelegaan dan kebebasan.
Juga memberi maksud permulaan untuk sesuatu yang baru Hantarkan bunga ros kuning untuk menceriakan hari seseorang; untuk mengucapkan tahniah pada rakan atau kekasih pada hari yang menggembirakan

Advertisement

– Putih Menunjukkan kesucian, bunga ros pengakuan, the bridal rose; “You are heavenly”, “I am worthy of you”
Biasanya digunakan sebagai gubahan bunga pengantin tradisional untuk menggambarkan kegembiraan cinta.Boleh juga digunakan untuk menyampaikan pesan: “You are heavenly, I miss you”

– Lavender Cinta pandang pertama dan pesona
Hantarkan bunga ros berwarna lavender untuk menyampaikan mesej “cinta pandang pertama” pada seseorang yang istimewa. Anda juga boleh menghantarnya pada seseorang untuk membuat satu impresi yang istimewa

– Oren Keghairahan dan keinginan yang tulus murni
Pilihan yang bagus untuk untuk mengharapkan perhubungan itu untuk pergi lebih jauh lagi. Ia juga sesuai untuk menggambarkan perkongsian perniagaan yang baru

– Hitam Permulaan yang baru, Kelahiran semula, kematian
Kadang-kadang ada yang menganggap bunga ros merah gelap sebagai ros atau mawar hitam. Ia mungkin digambarkan sebagai selamat tinggal atau kematian, tetapi ia juga boleh memberi mesej positif seperti permulaan kepada sesuatu yang baru

– Biru Mustahil dan tak dapat disempurnakan
Bunga ini hanya wujud secara fantasi sahaja dan bukannya secara semulajadi. Sesuai diberikan untuk menunjukkan hubungan itu adalah mustahil dan tidak dapat diteruskan

Maksud Bilangan Bunga Ros

1 Rose Cinta pandang pertama, kau lah yang satu
– 2 Roses Saling menyayangi antara satu sama lain
– 3 Roses I love you
– 6 Roses Aku ingin menjadi milikmu
– 7 Roses Aku tergila-gilakan kamu
– 9 Roses Cinta yang abadi, hinga hujung nyawa
– 10 Roses Kamu adalah sempurna
– 11 Roses Kaulah benda yang paling berharga, yang paling disayangi di muka bumi ini
– 12 Roses Be my steady
– 13 Roses Peminat rahsia
– 15 Roses Saya minta maaf, tolong maafkan saya
– 20 Roses Percayalah, aku sangat jujur terhadap kamu
– 21 Roses Aku setia pada mu
– 24 Roses Tak boleh berhenti teringatkan awak, 24jam sehari
– 33 Roses menyatakan “Aku cinta padamu” dengan lebih mendalam lagi
– 36 Roses Aku akan ingati waktu-waktu indah kita bersama
– 40 Roses Cintaku padamu adalah tulen
– 50 Roses Cinta yang tiada sesalan
– 99 Roses Aku akan mencintaimu sepanjang hidupku
– 100 Roses Akan kekal bersama bahagia seabad lamanya, akan kekal setia hingga lanjut usia
– 101 Roses Kaulah satu-satunya cintaku
– 108 Roses Jom Kahwin!
– 365 Roses Tak boleh berhenti memikirkan kamu 365hari
– 999 Roses Cinta yang berkekalan sampai bila-bila

p/s engkorang jangan taksub pulak dengan benda benda macam ni. orang bagi bunga tu ambik je. Bagi bunga fresh jaga elok elok sampai bunga tu mati. kalau dia bagi bunga plastik, lepa ja mata dia, engko buang dalam tong sampah.

Sumber: Cisdel

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

1 Comment

  1. olaf

    February 12, 2014 at 12:15 pm

    sumbr:Cisdel

    ku kenal sgt dgn owner cisdel tu.. full of humor org nyer.. tp klu depan2 cm skema :P
    satu kelas dgn dia dlu..nway, blog kau mmg terbaek bro!

Loading...