Written by Bella | September 28th, 2015

Nampaknya perkara yang serupa seperti kes Menate sebelum ini terjadi lagi apabila Azwan Ali sekali lagi telah memaki hamun peminatnya kerana salah faham dengan perkataan singkatan bagi negeri Johor Bahru iaitu JB.

Semua berpunca apabila seorang peminat bertanya jika rendang hasil air tangan Diva AA yang cukup terkenal dan popular sekarang boleh dijual sehingga ke Johor Bahru.

Tanpa sebarang usul periksa, Azwan menggeluarkan kata-kata kesat kepada peminat di Instagram beliau selepas menyangka individu tersebut mempersoalkan jika Azwan kini sudah tidak ada “job”.

Alahai Azwan kan dahulu sudah minta maaf pasal isu Menate kenapa lah perlu ulang lagi? Kami rasa ramai je yang tahu maksud singkatan JB tu kan? Apa salahnya tanya apa maksud perkataan itu kalau tak faham, peminat itu pun nak sokong produk jualan anda bukan nak cari gaduh.

123 responses to Mak Bapak Bangsat Ko Nazak Ke Anjing – Azwan Ali Maki Peminat Salah Faham Dengan Perkataan JB

  1. malas layan says:

    Bodoh dia ni..boooring~~….. next story plz… tq

    0

    0
    • Anonymous says:

      tulah lain kali tanya kalau x pasti… jgn memaki terus… skrg sape yg nmpk bodoh sgt… ish3…

      0

      0
    • ak yg busy hal org says:

      Dia ni dh nyanyokk.. Dulu kn di buai dgn zaman kgemilangan.. So skrg ni dia agak sensitif klu bab2 keja nie.. n satu lg feel dia masih ttggl kt zaman kgemilangan dia kot.. Better jumpa pakar psychiatry dunt worry jumpa pakar psychiatry tidak smestinya gila..

      0

      0
    • Jay Bee says:

      Dia ni dgn alvin tan sesuai la… satu tongkang. Asik sebut anjing je, dh lebih 40 kali rasanya. Bukan apa, takut masa nazak sok, muka sendiri yang iras2 binatang tu. Tak takut ke azwan oiiii

      0

      0
    • Mummy77 says:

      Astafirullahhallazimmm…. bawa2 BERTAUBATLAH AA… sedih tengok AA makin meningkat usia makin NYANYUK DAN BUTA HATI… ALLAH MAHA BESARR mengapa jadi macam ni AA… Mungkin PENYAKIT HATI DAH MEMBUTAKAN MATA DAN TELINGA.. :(

      0

      0
    • hati dah hitam says:

      Ni namanya org BODOH SOMBONG & BURUK AKHLAK. yg pelik ada juga peminat yg follow???????

      0

      0
      • anon says:

        stuju!!!.xpaham kenapa still ad ag yg nk follow dia..sudah2 lar..biarkn dia sesorang nnti taw ler dia nk insaf..sbb ad org2 yg slalu spport dia tue yg wat dia ase dia btl jer..xrase yg mencarut tuh salah..melenting tnpa usul priksa tuh salah..moh ler pkat boikot dia..bkn nk soh benci..tp nk soh sedor diri.

        1

        0
    • natadecoco says:

      Sepandai pandai manusia..pasti ada keBODOHan masing2..bezanya cuma bodo tu tunjuk dgn xtunjuk sj..harap maklum..

      0

      0
    • zaza says:

      hahaha..serius kelakar weh. berair mata aq gelak. ada ke dia baca job xda ke? haha. kt situ dh boleh nmpak apa yg menganggu fikiran dia selama ni? rupanya selama ni dia risau xda job. kantol. diva dah tk laku! kahkahkah.

      0

      0
  2. Pi mati says:

    Ya Allah ya tuhan..
    Taktau nak ckp apa dah..

    0

    0
  3. Noni says:

    Alahai, knapa la teruk sgt patah perkataan yg AA ckp tu… Moga AA mndapat hidayah Mu Ya Allah…

    0

    0
  4. Anonymous says:

    Bila hati telah hitam. Hmm, main serbu je. At least tanya lah pebenda ‘JB’ tu. Si Sabah dgn Brunei comment haram di reply nya. Tang si JB je dia respon. Nampak sangat artis more tertarik nak reply comment yg diorang rasa negatif je. Kalau comment murni murni bertuah lah nak reply!

    0

    0
  5. hurmmm says:

    Dia aku rase mmg orang tak ada otak.. jenis belagak.. aku perasan kat ig die , die suke orang yg jenis menyanjung dan memuji2 die ni.. pantang orang tanye sikit terus angin macam orang tak ada akidah.. suke mengaibkan orang.. orang salah sikit terus dia akan maki hamun.. orang tanye sikit terus die post maki maki orang.. hari2 post pasal keagamaan..tapi tak praktikkan pon tak guna juga.. JENIS MANUSIA YANG MENGGUNAKAN AGAMA UNTUK MEMBETULKAN IDEALOGI SENDIRI.. dia rasa dia manusia paling suci dan tak ada dosa dalam dunia ni.. mmg da melampau die ni sebab selalu guna mak bapak hanjing bile memaki.. AZWAN ALI BAPOK TUA yg xsedar diri.. Tuhan nk bayar cash je.. Kau tunggu je mase ko nanti..skang kau sihat boleh la kau angkuh!!!!

    0

    0
    • Mumyy77 says:

      Ya Allahh takut saat sakaratul maut datang menjemput AA tiba2 berubah MUKA AA JADI “ANJING” atau tetiba MENYALAK … ishh..takut la….nauzubillahhh tak sanggup tengok… INSAFLAH…

      0

      0
  6. HURMMM says:

    DIA NI JENIS MANUSIA ANGKUH.. BONGKAK SOMBONG.. JENIS TAK BOLEH DITEGUR.. ORANG SALAH TANYA SIKIT MEMANG MENDAPAT LA MAKIAN DIE.. YG PALING DIBANGGAKAN MANUSIA YG MENYANJUNG DAN MEMUJI DIE.. DIA INGAT DIE NI MANUSIA YG PALING SUCI YG TAK ADA DOSA.. SELALU MEMAKI HAMUN ORANG NGAN PERKATAAN HANJING LA MAK BAPAK LA.. HARI HARI DOK MEMAKI ORANG JE KAT INSTAGRAM.. NAMPAK SANGAT HIDUP TAK PERNAH TENANG.. SEKARANG BOLEH LA KAU SOMBONG BONGKAK BODOH.. TUNGGU MASA KAU SAKIT DAN TERJATUH NANTI BARU KAU SEDAR APA YG KAU BUAT SELAMA NI KAT ORANG.. #AHLINERAKAYGBAJETMASUKSYURGA .. HASTAG NI LAYAK UNTUK KAU YG TAK HABIS NAK HASTAH AHLI NEKARA BAGAI..

    0

    0
  7. Anonymous says:

    Assalamu’alaikum wbt. Benar kata ulama… kata-kata dan cara berpakaian itu lambang AKHLAK DAN IMAN seseorang… tak kiralah berapa banyak kali kita menunaikan Umrah atau Haji… benar urusan dosa pahala kebaikan dan amal ibadah hanya Allah SWT yang Maha Mengetahui,,, akan tetapi Allah ada mengingatkan kita dalam Al Quran bila kita AIBkan seseorang hamba Allah maka Allah tidak lindung AIB kita baik di dunia mahupun di akhirat… Wallahualam…

    0

    0
  8. Nyonya mansor says:

    Korang dh xde rendang org lain ke ko nak beli….saje cari penyakit..ngan dia ni org taraf manusia x leh gaul dia sesuai ngan jin je…kita yg manusia ada tamadun ni baik gaul.sesama kita..AA x salah..yg kita gatal no no nak damping ngan dia

    0

    0
  9. MrssMss says:

    Baca skali je dah tau jb tu ape.. apebenda la sampai perlu2 nak cakap n maki org macam tu semua.. aku pon org jb, bukan nak kata apalah.. tapi kalau sampai dah sentuh soal mak bapak, dah terlalu kurang ajar bahasa tuh. Apepun, wat ever la AA yang selalu rasa diri betul sangat

    0

    0
  10. pemerhati says:

    Gambar profile tu sekadar hiasan je ye.

    0

    0
  11. Iskandar says:

    Senang je deal ngan org mcm ni. Unfollow, unlike, unfriend atau yang sewaktu dengannya. Dah xyah kisah dia merapu apa lagi. Dah x popular, kena la cari jalan untuk jadi hangat balik, walaupun hangit… Betul x?

    0

    0
  12. Diva ZZ says:

    boikot je semua hal tentang dia ….

    0

    0
    • mummy77 says:

      Masalahnye masih ada ‘PENGIKUT SYAITON” yang berada diblkg AA, yg sentiasa menyokong KERJAAN SYAITON AA nak buat macam mana… dunia AKHIR ZAMAN…

      0

      0
  13. jija says:

    Masalahnya..ada yg masih dok gatal nak ber”ig” dgn dia.. kan dah dapat habuan.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Tu yg tak paham tu….dia yg gila…atau dia org yg bodoh….hadap sgt ke ngan rendang dia tu…..

      0

      0
  14. bebal bertingkek tingkek says:

    aku ase yg follow n yang komen lagi bebal sbb dah tahu die perangai cenggini.. g layan lg. haa.. mmg mendapat la cite die. AA tu dah bebal..korang yg komen lagi la. APTB

    0

    0
  15. red says:

    pelik… knpa masih ade lgi org duk amik tau hal dia??

    0

    0
  16. mak c kina says:

    aku xfaham org2 yg follow dia ni

    0

    0
    • Anonymous says:

      masa dia tgh hot pasal menate tu ada request utk follow, tp bila dia dah approve, aku terus unfollow, hazabnya tgk ig dia.. aku tak sanggup.. bahasanya Ya Allah..

      semoga Allah bantu azwan ali untuk jadi lebih bahagia dan temukan dengan seorang yang dapat membimbingnya..

      0

      0
  17. Anonymous says:

    Chopp!..pangai artis mcm ni pn still ad peminat yg follow???? common rakyat malaysia..cuba la jd bijak sikit… artis2 mcm ni x payah la nk difollow or menyokong bisnes dia bagai… Kalu ak nk beli brg pn ak tgk tokey die mcm mn.. Klau tokey mcm ni,pangai sah2 mmg da buruk dr dlu..xde nye ak nk beli brg die, or follow die watso ever. sighh…masih ad lg org yg xbijak.
    AA ni da abis ati gelap, usahlah layan die..bkn xde org nasihatkn die..da ramai..pasni biar Tuhan pulak bg nasihat kat ngko directly..

    0

    0
  18. nok gebuzzz says:

    sakit mental la dia ni….

    0

    0
  19. pumpkin says:

    biasa la tuh kalau orang yang terlalu banyak sangat buat dosa atau salahlaku semua benda yang simple mudah salah paham. tak paham aku pergi tanah suci lebih dari 0rang yang berkemampuan tapi mulut tu berpuaka lebih dari 0rang jahil. aku tak pernah lagi jumpa 0rang mulut berpuaka macam tu. kesian mak bapak dia sebab ada anak yang tak reti jaga kurniaan dari Allah.

    0

    0
  20. Z says:

    Krik2nye idup dia nih

    0

    0
  21. Jihan says:

    Tu la cara aa cari pahala. Pahala dari sumber org yg dok maki dia. Bknya pahala yg dia usaha sendiri. Tak matang langsung. Patah perkataan yg keluar smua yg memalukan.
    Diva aa, amik cermin, duduk depan cermin tu,tgk diri dalam-dalam, tny diri – mak ayah hang suka ka hang perangai lagu tu? Bangga ka?

    0

    0
  22. anti mental says:

    Die ni mmg mental mental n mental..

    0

    0
  23. mental hospital says:

    rasanya dia ni either bipolar or schizophrenia. symptom dah banyak dah. kena masuk kelas anger management n kena banyak sesi dgn terapist nih.

    0

    0
  24. Simple Jer says:

    dari dulu si aa ni ingat dia meletop baguih. mulut dia xtahu nak jaga, perangai apatah lagi. bawak bertaubatlah aa sebelum terlambat. nanti kisah aa bole buat story board utk Tanah kubur…….sapalah yg sanggup pegang watak aa nanti? dia sebenar kecelaruan identity…..nak jadi jantan ke betina? maka tu dia bebal semcm.

    0

    0
  25. acha sepertibiasa says:

    KAK AZWANA ALIA BUAT LAWAK LAGI. HAMBAR~~~~~

    0

    0
  26. kelolo says:

    korang nak komen kat IG dia pastikan eja sebijik sebijik.. tepat macam dalam kamus dewan bahasa…ada something yg tak kena dengan otak dia ni.. sel dia tak berhubung weh.. kesian…

    0

    0
  27. tokishika says:

    please la no more story ttg bapok terlajak tua yg tak sedar diri nih…bosan la dgr bapok nih duk maki org tanpa usul periksa…dah la tua nk mampos bodoh sombong plak tu…bila baca dh tau JB tu stand for Johor Bharu…perkataan MAAF si bapok tua nih tak ikhlas kot tu yg bila mintak maaf atlast ulang kesalahan yg sama…sooooooo boringggggg lorrrrrr…..

    0

    0
  28. ntah apa ntah says:

    masih ada gak followers dia ni..tapi bagus gak..pengajaran untuk followers dia..next time xpayah follow..sebab ada followerslah mangkuk tu besar hati sangat..bongkak..lagak diva…

    0

    0
  29. divaa says:

    setiap kali dgr citer dia tak ada yg sedap didgr…memang kurang ajar si mamat pondan ni…patut boikot manusia cam ni kat tv…bajet diva dan tak sedar diri #phuiiii!!!!!

    0

    0
  30. kyra lydia luvs EL says:

    senang2 maki org sundal dan anjing. nanti kat sana..muka dia akan bertukar jadi anjing!

    0

    0
  31. dikcik says:

    padan mukaaaa yg dia tu pon gatai sangat duk p layan bapok gila tu buat apa…org spisis tu tkyah duk follow laaa….buang masa ja… hish

    0

    0
  32. hahaha..ape la bodo nau si Azwan Ali ni…Kalu xreti short form jgn la nk melatah maki org sesuka hati..Ni yg org2 tua panggil “limau purut tiga serangkai, buta perut takdak akal”….hahahaha…

    0

    0
  33. melati says:

    Azwan Ali ni…kalau jumpa dia kat maner2 saya sanggup sentuh Babi lagi dr sentuh manusia Gila cam Azwan Ali ni….sebab Babi lg Mulia dr Azwan ni…sebab tu malapetaka kat Mekah pasal org2 cam Azwan tinggal kan jejak najis kat situ…

    0

    0
    • Anonymous says:

      ko aper kurangnya melati pondan. Ko pun mulut PUAKA jugak, cermin diri sendiri dulu……..

      0

      0
    • Kemboja Putih says:

      ehem ehem..
      kalu diberi pilihan..dua2 sy x nak sentuh dan jgn babitkan insiden di Mekah dgn AA..apa yg berlaku disana adalah ketentuan Nya…
      nak komen boleh, tapi jgn terlebih komen..nanti memakan diri sendiri ye melati..

      0

      0
  34. Penuk says:

    Perlu ke dia libatkan mak bapak bila maki hamun?? Apa masalah dia nie?

    0

    0
  35. Nina karina says:

    hahahaha…Malunye kalau aku jadi Azwan Ali…Dah la BODOH..Bongkak plak tu..Patutla takde perempuan nak kat dia…Short form JB seme org fhm..kalau dah dalam kepala AA tu asyik igt xde job, org tulis JB pon dia igt tulis JOB…hahaha..sah2 ko ni hidup zaman prasejarah…Yang order rendang dia tu, eii selera pulak la korg nk mkn..Hati dia penuh dengan bende2 busuk, entah bersih ke tidak rendang tu..Selawat ke tidak masa dia sediakan rendang tu..eiii nauzubillah..hitam hati klu mkn…

    0

    0
  36. ain suzana says:

    dia ni patut kena banned dah lama oleh semua media. adik MB patut di beri peringatan sedemikian.

    0

    0
  37. jejai says:

    AA akan buat permohonan maaf dan bg daging rendang terbaik dr ladang FREE kt bdk ni…..hahahaha

    0

    0
  38. Kelilawau says:

    Azwan Arboq x suka perkataan JB. Kalo sebut BJ mesti dia happy…

    0

    0
  39. melati says:

    Azwan Ali ni…kalau kawin gan lembu pun tak nak….apatah lg manusia..hihi

    0

    0
  40. Bintang Hati says:

    lah mamat ni x habis2 lg. aku rasa dia ni ada masaalah mental

    0

    0
  41. Anonymous says:

    sorry to say la tp siapa yg follow dia nie yg carik penyakit sbnrnye.
    cuba kalo korg tak follow dia..takde sape2 pon kena maki…biar dia ckp sorg2.
    aman damai.

    0

    0
  42. onetwothree says:

    apa kebodoh yang bei dengan azwan ali tu kenapa? mak ko dah xreti buatkan rendang ke? masak sendiri la wei. kan dah kena carut dengan dia. sokong la dia lagi. padan muka ko.

    0

    0
  43. ayah anda kulup says:

    kebodohan itu ada dimana mana…

    0

    0
  44. Mojos says:

    HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAAAAAAA……………………
    Malu la weyyyyy!!!

    0

    0
  45. joyah says:

    kepada peminat telajak diva AA ni, kalo nk post apa2 kat IG dia pastikan uols tulis dgn ayat penoh maklum la org tua xfhm ayt singkatan2 ni kahkahkahkah

    0

    0
  46. JB xde Job says:

    tp bila aznil baca apa yg mangkok ayun ni ckp, aznil akan kata azwan xsalah..yg salah kite

    0

    0
  47. Anonymous says:

    Enough is enough… SAMAN je dia ni baru tau …ni asyik lepas je x ada sabitan ..kena ajar mulut puaka ni

    0

    0
  48. Anonymous says:

    SAMAN je dia ni dah meluat tahap gaban dia ni…
    Agak Nye kalo nak tanya pasal job …taip ada Jibby tak???

    0

    0
  49. amy says:

    maafkan la dia…dah rabun tu..byk sgt masak rendang…

    0

    0
  50. Menyampah says:

    Alah..bongoknya Azwan Ali ni. Pleasela Rakyat Malaysia boikotla artis mcm bgini. Artis patut tunjukkan ikon baik utk masyarat. Bukan artis sampah mcm bgini…. tak layak btl dia jd artis.

    0

    0
  51. whatever! says:

    terserlah kebodohannyaa…..

    0

    0
  52. ? says:

    Nape ada org sanggup nak beli rendang dia? Ntah2 puas dia maki menyumpah2 masa tgh masak rendang tu pastu korang makan..ape yg best sgt jilat bontot si AA ni..

    0

    0
  53. dotttt says:

    hahahahaaa…..nyanyuk da ni..tak reti baca

    0

    0
  54. Anonymous says:

    ni mak bapak ko yang anjing la azwan ali oii..mcm anak haram..lpstu muka mcm pondan sundal ..muka mcm cilake ..allah dh bg elok2 mcm2 yg ko ubah ..agaknya smua keturunan ko ni haram agaknya ….mmg keturunan busuk ..ko ni busuk dr bangkai najing n babi la ….

    0

    0
  55. Lia says:

    Ya Allah..korang yg duk order rending kt AA ni dah kenapa???? mcm xde rendang lain yg super duper sedap…air tgn si AA jugak korg nak hadap..sorry to say la..kite ni nk cari makanan, seboleh-bolehnya cari yg tukang masak yg sentiasa selawat or berzikir masa memasak makaan yg kite nk mkn tu..mcm mak kite masakan utk kite..sentiasa selawat n masak penuh kasih syg..yg si AA ni korang agak2 ade buat mcm tu x…???? mulut die penuh maki hamun 24 jam..korg bernafsu lg ke nk makan makann die tu??? #justmytwocent

    0

    0
  56. mimiyangdivine says:

    saya tak rela mkn benda2 yg dimasak oleh dia ni..camana mulut, camtu la tgn dia..

    0

    0
  57. AA bongok says:

    pada followers AA ni pls lah unfollow..biar dia sorg2 dgn dunia makian n muncung itik dia tu! x payah hadap sgt lah ngan rendang si AA ni..aku nengok hancuq ja! ntah2 rendang anjing muahaha

    0

    0
  58. Dee says:

    Tulaa masalah org2 tua kalu join media social. JB pon x taw. Tanya taknak…. main sembur je.

    Dia ni still ada followers?

    0

    0
  59. Anonymous says:

    kesian ako tgk dekni … dah la x sedar diri. Melawan kudrat ilahi lagi .. x tau nk jadi apa pun la. abis perangai lagi x elok … yg hairannya ramai pulak follow si deknie. x faham ako. sikit2 maki peminat … org takde mak bapak ke apa suka2 nk maki. nmpk sah agama hang cetek ekh .. malu ako seorang muslim dgn perangai ko nie. apa kata ramai2 boycott jer la deknie… bkn nyer bagus la sgt. apa contribution dier kasi so far … tak luak siak !!! Satu hari kalau pergi for good pun org akan ingat kekewatan mu and controversy mu … mana yg baik ako x nmpk pun sey .

    0

    0
  60. Anak Nelayan says:

    Padan la muka yg suka sgt kt AA sengal nie.. hahahahaha org tua main IT gitu la jadinya…

    0

    0
  61. sue says:

    Geram tu geram bila baca reaksi dia dlm pelbagai hal.. tapi… kesian tu ada juga..
    adakah Allah SWT telah menarik hidayah & rezeki seseorg hamba apabila dia terus bersombong & berangkuh?? Wallahualam… Tp sungguh, kesian tgk keadaan dia mcm ni. Dulu he made such a positive impact but now, rata2 negative impact. I really, really hope dia boleh berlapang dada & bermuhasabah diri. Ramai yg dah tegur dia cara baik.

    0

    0
  62. siti juha says:

    Si siti juha ni aku tak kesian kat dia pun, dah tahu org macam azwana alia ni macam hanj.. tu pun nak difollownya, ramai lagi yg blh di follow kat IG tu, si ponen ni jugak yg ko polow kenapa,,, mamg ko sengal siti juha kui kuii

    0

    0
  63. Haha says:

    Aku rasa Azwan Ali ni dah sakit jiwa. Takde ke kawan-kawan atau adik beradik dia nak ubatkan dia? Bawak ler pi treatment. Teruk sangat ni. Apa agaknye ye punca dia jadi macamni.

    0

    0
  64. harris says:

    Aku tak salahkan AA tapi follower bongoks dia tu. Dah tahu mamat tu cam tu yang pegi follow n bagi komen buat apa. Kita kalau tau benda tu kan memudaratkan, elok lah dijauhi. Tak serik-serik.

    0

    0
  65. hhiju says:

    sentap tak sudah2 mamat nih. kepala tu tak fikir lain, semua negatif2 ajer. kita apa yg kita fikir cik azwan bin ali oi.

    0

    0
  66. loyalmalaysian says:

    mak bapak jgn sebut ye…

    0

    0
  67. Anonymous says:

    bapok tua.. nyanyuk dan rabun pulak tu… org cakap lain, dia jawab lain.. tu makan sumpah mak bapak dia lah tu.. tu yang jadik biol..

    0

    0
  68. Leylla says:

    ckp mcm xde agama AA ni….mati esok msk tnh kubur baru tau! muka berubah jadi anjing! sk sgt sebut perkataan2 yg xelok…nauzubillah…

    0

    0
  69. Maggi Kembang says:

    Aku sarankan kita report je ramai2 ig si bapok ni smpai dia deactivate mcm twitter.. Menyakitkan mata je tengok bahasa dia tu.

    0

    0
  70. KALU AKU KAYA says:

    KENAPA LA ADA YG MASIH FOLLOW DIA NI…X FAHAM TROIH…SEMOGA DI TERANGI HATI DAN JIWA NYA…

    0

    0
  71. anon says:

    LOL

    0

    0
  72. Kemboja Putih says:

    Siap la ko AA…jap lg sultan johor dan bangsa johor sunat ko lagi sekali..!!

    0

    0
  73. unknown says:

    kenapa la ada lg yg nak follow makhluk nih.. sedap sgt ke rendang dia.. bleh plak korg makan kn.. dh xde rendang lain.. please laaa.. makin tak siuman dia nih.. nara ni pon sama.. boikot la baru dia tau langit tinggi ke rendah..

    0

    0
  74. pemerhati says:

    Azwan Ali..This is what happen…When you have your brain in between your two ass….

    0

    0
  75. Cipanna says:

    Ya Allah,jauhkanlah kami dari sifat keji yg Engkau benci ya Allah. Ampunkanlah kami dan masukkanlah kami ke dalam syurga Firdaus-Mu.

    0

    0
  76. hitam says:

    kat opis aku ada sorang mcm ni..org2 mcm ni mmg RARE..susah nak jumpa, tp wujud dikalangan kita. otak pikir negatif je. org ckp lain, dia dok ingat org kecam dia n pastu maki2 org, mak bapak kita abis semua kene tempias. bila org balas balik, sentap. yg plg aku pelik, ada pulak lg bertahan kat situ.
    seriously, sapa yg pakar handle org2 mcm ni..sila share ngn aku pendapat korang. apa yg leh buat selain avoid dia..sbb ari2 jumpa.

    0

    0
    • Anonymous says:

      kat opis aku pun ada. tgh kat dlm lift boleh sembur org yg brckp dgn dia elok2. pd hal minah tu bg feedbacl BI dia yg gred F tapi dpt jd ketua komunikasi korporat. lulzzz…

      0

      0
  77. Anonymous says:

    Azwan Ali sengallllllll!!!!!!!

    0

    0
  78. mawar says:

    tok wan…kalo dh tua nyanyuk rabun dan x paham baca singkatan x yah lah bersosial media lagi…kesiannyer tua2 nak bersosial media pastu sentap x tentu pasal…..kalo dh dlm minda tu negatif….org ckp baik2 pun dsangka negatif

    0

    0
  79. nina says:

    nak tahu pula apa status sambungan dari AA….

    0

    0
  80. Sofea awie says:

    Korang pegi layan dia tu dah kenapa???hahaha

    0

    0
  81. MizsNizsa says:

    Jangan dilayan AA ni :p

    0

    0
  82. Anonymous says:

    AA nie sebenarnya terkena sejenis penyakit “rabies”..sekarang telah menular di Pulau Pinang…

    0

    0
  83. cutie pie . says:

    aku dah report akaun dia. hm korg bila lagi? cecepat la report so biar dia dah tak boleh guna social media. hm semak la aku tgk dia ni

    0

    0
  84. anonymouse says:

    apa nak jadi la azwan ali ni… jb pun x tahu johor bahru. tulis x fikir dulu

    org tua ckp, terlajak perahu bleh undur. trlajak ckp buruk pdhnye.

    ngapa jb dikatanya job, bleh aje ianya jadi jab, jib, jub atau jeb. obviously sibuk mmikirkan jb… er job…

    0

    0
  85. kona says:

    Aku memang menyampah dengan bapok tua mulut puaka. Bodoh banggang pulak tu.Ppuihhhh

    0

    0
  86. Anonymous says:

    mulut ko mcm mcm puaka la AA. tak takut kene panah petir ke?? adoiii…tak sabar nak tunggu Tanah Kubur slot AA nih..

    0

    0
  87. Anonymous says:

    org bodoh salu cmni la..

    0

    0
  88. Harry says:

    Tak pasal pasal budak ni kena maki hamun!! Ha! ha! Lawakkkk tol..!

    0

    0
  89. Anonymous says:

    lawakkkkkkk..

    0

    0
  90. Anonymous says:

    Eerrrk

    0

    0
  91. sherlockholmes says:

    nampak sangat bodoh ..
    nampak sangat tua xtaau perkataan singkat org muda ..
    kau harus minta maaf kt org tu ..
    haishh sekolah ap la dulu kau ni ..
    kurang ajar sngat ..
    malu [email protected] kau ade anak murid cam kau ..

    0

    0
  92. kesian says:

    Terlajak perahu boleh diundur..
    Terlajak post.. smpi bebila la org repost…

    Kesiannye ko ni AA..

    0

    0
  93. Anonymous says:

    SEKOLAH BALIK LHA..

    0

    0