June 28th, 2016

Segala keringat, usaha dan penat lelah penyanyi Yuna untuk mengembangkan lagi bakat beliau didalam bidang nyanyian akhirnya telah mendapat perhatian majalah hiburan bertaraf antarabangsa, Rolling Stones mengiktirafkan album Chapters milik Yuna antara album genre R&B terbaik pada tahun ini.

Buat penulisnya Reeves, Yuna memiliki bakat dalam menulis lirik dan lagu yang hebat. Malah, kerjasama beliau bersama bintang antarabangsa popular seperti Usher dan Jhene Aiko menaikkan lagi hits album Chapters.

Menurut majalah tersebut, Yuna hanya memerlukan satu atau dua lagu popular dalam aliran mainstream, untuk membolehkan beliau mencipta nama yang lebih kukuh dalam kalangan peminat muzik.

Senarai 20 yang terbaik itu didahului oleh album Lemonade oleh Beyonce, selain turut menyenaraikan beberapa penyanyi seperti Rihanna, Robert Glasper dan Eric Belinger.

Rolling Stone merupakan antara majalah hiburan dan pop culture paling popular,  dan diterbitkan bukan sahaja di Amerika Syarikat, tetapi juga di sekurang-kurangnya 20 buah negara.

Satu berita yang boleh dibanggakan apabila Yuna mampu membuka mata orang luar terhadap bakat anak Malaysia apatah lagi beliau terdiri didalam senarai yang sama dengan beberapa penyanyi terkenal antarabangsa yang lain. Tahniah! Kami harap Yuna akan lebih berjaya selepas ini.

Sumber Berita : Astro Awani


Comments are closed.

Loading...