Written by Bella | March 18th, 2019

Aktor Zul Ariffin tidak dinafikan digilai ramai wanita diluar sana. Bukan sahaja mempunyai wajah yang kacak serta berbadan sasa, popularitinya juga tiada tandingan dan dilabelkan sebagai pelakon gred A.

Namun, disebalik kejayaan dalam kerjaya, Zul sudah beberapa kali gagal dalam percintaan. Bagaimanapun, ia tidak bermakna beliau berputus asa untuk memiliki keluarga sendiri satu hari nanti, bahkan sudah memasang angan-angan untuk melangsungkan majlis akad nikah di Tanah Suci Makkah atau Madinah.

Saya berangan-angan mahu bernikah di Masjidil Haram atau Masjid Nabawi. Saya pernah bertanya kepada beberapa teman mengenai prosedur pernikahan di Makkah atau Madinah. Bagaimanapun, sekadar bertanya untuk membuat persiapan. Jangan bimbang, saya tidak akan kahwin sorok-sorok apabila sudah tiba jodoh.

Saya mahu bernikah di Tanah Suci, tetapi majlis resepsi tetap diadakan di Malaysia selepas pulang. Besar harapan saya dapat membawa bakal isteri dan keluarga menunaikan umrah bersama-sama.

Zul akui beliau tidak mahu lagi terlalu merancang soal jodoh. Kalau boleh,  beliau mahukan gadis biasa sebagai seorang isteri yang dapat menjaga beliau sebaiknya.

Dulu, saya ingat dapat berkahwin dengan seseorang. Buat rancangan macam-macam tetapi tidak menjadi. Kali ini, saya mahu pilih gadis biasa. Saya tidak kisah sama ada bekerjaya atau tidak, asalkan dapat menjaga saya sebaiknya. Saya juga mengharapkan bakal isteri menjaga kerjaya saya, bukan menjahanamkan.

Jodoh setiap orang sudah ditentukan. Sama ada cepat atau lambat sahaja. Pastinya satu hari nanti Zul akan bertemu juga dengan suri hidupnya.

Sumber Berita : BH ONLINE

52 responses to Mahukan Gadis Biasa, Bakal Isteri Menjaga Kerjaya Saya Bukan Menjahanamkan – Zul Ariffin

  1. wekkkkkkk says:

    saya ada ciri2 tersebut..wasap me 018-1116668.

    11

    0
  2. anon says:

    perangai kau pun macam JAHANAM
    ada hati nak cari BAKAL ISTERI yang tak jahanam kan kerjaya ????????????
    POYO ! acah2 HOT ! muahkakakakkakakaka

    28

    1
  3. Anyn says:

    Nikah la atas roket pun kalau x ikut islam sebenar, kucar kacir jgk hidup kt dunia ni.
    Dunia x dpt,akhirat ntah ke mana

    12

    0
  4. Anonymous says:

    POYO LAH KO!

    5

    0
  5. tipahhhhh says:

    Oh ko jahanamkan anak perempuan orang boleh? Peh siap berangan nak nikah kat mekah, padahal diri sendiri peel pun xsemenggah. Ni jenis jantan yg time nak sedap mulut manis tapi tang komitment layan pompuan mcm baju buruk. Xguna ni buat laki, buat sakit ati aje… POYO

    22

    0
  6. Anonymous says:

    ku kejar bayangan
    akhirnya hampa
    ku renung rambulan
    tiada cahaya
    ku tidur tak lena
    mimpi dtg mengoda
    apakah dosa ku kekanda

    air yg kuminum tak hilang dahaga
    hatiku kesal tiada terkira
    kau seksa batinku
    hingga ku merana
    apakah dosa ku kekanda..

    1

    1
  7. Anonymous says:

    gadis biasa tu malaysia ke, ukrine…cer kabor

    0

    1
  8. hh says:

    mcmne kau nak jmp gadis biasa kalau kau x penah pegi tmpt2 biasa? kau msti lepak tmpt have2 je.. smp kiamat pon ko x jmp gadis biasa.. ngok..

    12

    0
    • wekkkkkkk says:

      hehehe, gdis biasa ada kat giant, tesco, econsave, 99 speedmart, kk mart, perumhan flat, apartment, dan selalu kalau soping letak kereta di bahagian utk wanita berseorgan shj dan kereta nasional.
      mesti dpt tau.bukan valet parking ye

      14

      0
  9. wekkkkkkk says:

    hehehe, gdis biasa ada kat giant, tesco, econsave, 99 speedmart, kk mart, perumhan flat, apartment, dan selalu kalau soping letak kereta di bahagian utk wanita berseorgan shj dan kereta nasional.
    mesti dpt tau.bukan valet parking ye

    0

    1
  10. Anonymous says:

    ko kena jdi biasa dulu, baru jumpa yg biasa.

    9

    0
  11. feldegast says:

    Kata seseorang yang hobinya pun jahanamkan gadis-gadis.

    13

    0
  12. zaza says:

    Mesti masa dia cakap dgn wartawan ni smbil bergumam lidah pastu mcm dgr x dgr je sbb laju sgt..
    Saya djk(&(_)£ nak kawin djjd98566 mekah rjjdkd(£?(_+(….

    13

    0
  13. Anonymous says:

    pegi check dulu darah bersih tak..baru announce nk kawen dn jgn lupa result mesti ckp ye..

    4

    0
  14. Anonymous says:

    ingat zul, ingat gdis ukrine yg latest news…skrg apa kes..

    1

    0
  15. irah says:

    puuuihhhhhh la .. rmi gdis ad skandal dgn zul last2 xjadi kawen .. wht wrong wv this man !!!! mne pompuan ukraine yg pggil dia husband tu ??? da lenyap plk .. kesian tht lady msti keciwa dgn laki melayu

    0

    0
  16. Anonymous says:

    Poyooooooi…

    0

    0
  17. Anonymous says:

    Betina Ukranian tu apa dah jdi? Touch n Go ke?

    11

    0
  18. SisJemah says:

    Ngada-ngada sangat padahal dok bergeli2 merata dah!

    10

    0
  19. Anonymous says:

    Menyampah dah ko ni. Perangai poyo makin menjadi-jadi. Kejap itu.. kejap ini. Sembang ko khinzir pun boleh terbang!

    5

    0
  20. Anonymous says:

    *Emoji muntah hijau*

    1

    0
  21. nana says:

    dengar kata dia ni dah masuk meminang penyanyi tersohor negara rosiah chik..betul ke? kalau betul, syukurlah…bagai pinang dibelah dua..sbb saya peminat setia rosiah chik..

    1

    1
  22. Anonymous says:

    ada brother tu tanya uztaz, bro tu ckp minat kt 2 pompuan. Pompuan tu pulak adalah adik beradik. Sbb islam boleh kwen 4 dia kta.
    Jdi jwapanya..tak boleh.
    Knpa x boleh..tolong smbung ….please

    0

    0
    • Kak Tina says:

      Tentulah tk bolih sbb adik beradik tu isteri Ustaz.

      0

      0
      • wekkkkkkk says:

        adik beradik bersuamikan lelaki yg sama x boleh, ini haram, melainkan si suami sudah menceraikan atau si bini tdi telah meninggal dunia, baru boleh menikahi yg ada (samada yg dinikahi sebelum itu adalah kakak atau adik.) (maknenya jika dulu lelaki itu telah menikahi kakak, lalu meninggal atau diceraikan, maka boleh menikahi adik).

        kalau 22 sekli mahu dinikahi, mau porak porandalah sbb ianya haram.

        huhuhuhu..kalau slah tolong betulkan..teman

        2

        0
  23. Anonymous says:

    Byk btoi syarat ko. Ko tu pun blom sempurna. Takut harta di kikis ke. Hahaha…sebelom hbis tu yg dua ckp awal2 dah. Tolong jgn kikis. Jahanan aku .
    U jhanamkn org x pe ye…ada ke buat mcm tu Zul.

    2

    0
  24. faraj says:

    trus terang saya ckp..kacak Zul ni bukan nya Kacak org Malaysia punya taste mcm Fatah Amin dan D.Sheikh Muzaffar…kacak Zul ni sebiji kacak Bangladesh yg keje kt Pasar Borong Selayang…sebab tu takder gadis tempatan minat..gadis Ukraine tu pun sekejap jer seab muka dia kacak Bangla..sebab tu gadis tu lari…tu jerr nk ckp..

    1

    0
  25. Betty says:

    Apa2lh zul dpt nikah yg sah ada org mau pun dh cukup bagus, jgn memilih sgt nnti kempunan baru tau.

    2

    -1
  26. Bahenol says:

    Perogol Diarak Penduduk Tanpa Seurat Benang dan DiTampar Beramai-Ramai. ?
    http://7t53ia89.xyz/16bcx38h4XQl

    0

    0
  27. isabel basha says:

    sy ibu tunggal .. dpt instant anak comel2 .. ada pengalaman and can take care and be with you till jannah.. ada bran – 0172490654 –

    2

    2
  28. Anonymous says:

    ZUL ,NI TEST DIA MAT SALLEH KUT OR DARAH CAMPURAN,LIKE ZAHARIAH ,SKRG NI DGN MAK MINAH UKARINE,WELL DONE HAVE A GD LIFE BAGUS JUGA ADA JUGA SAUDARA BARU NANTI.TAPI AKU SUKA LAU DIA ADA JODOH DGN ADYA JEBAT

    1

    0
    • Anonymous says:

      Kn dia sgt suka anak mix2..lgi2 anak che ta si ecah tu..dia mmg suka sbb lwa. Dulu ada ZA teruja sgt jumpa ecah..sbb tulh dia mungkin mahu yg mix2. Tpi jodoh itu kerja Tuhan. Tgok sja ketentuan yg Maha Esa.
      Kwen or x..itupun Allah yg aturkn.

      1

      0
  29. mamy fa. says:

    aamin semoga dipermudahkan…. manusia tk sempurna byk kurangnya tapi boleh berubah slow2

    0

    1
  30. Cat Rin says:

    Zul Arifin ni bukanlh handsome sngat pun…mata dahlah juling.. Bdan terlebih muscle.. Betis pun mcm drumstick ayam je.. Last2 brjmbang.. Muka semak je.. Muka dia ni tak sesuai brjmbng.. Lakonan plak character sma je, gaya lakonan dan cara brckap x berubah. Mcm arron aziz bila brlakon brckp mesti kepala pandai goyang2..

    1

    0
  31. Anonymous says:

    Siapa jadi bini dia ni tak boleh jeles nanti jahanamkan/ganggu kerjaya dia.. Habis la makan hati selalu

    1

    0

Leave a Comment

Optional