Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Mahu Menetap Di Australia, Aliff Syukri Nak Jual Rumah Agam RM45 Juta

Seakan tidak putus-putus dihimpit kontroversi membabitkan namanya dalam bidang perniagaan, usahawan kosmetik penuh sensasi, Datuk Seri Aliff Syukri kini tampil menyatakan hasratnya untuk melakukan satu perubahan besar dalam hidup apabila beliau khabarnya mahu menetap di Australia.

Advertisement

Menerusi temubual Utusan Online, beliau juga berhasrat untuk menjual rumahnya dan seterusnya bermastautin di Australia.

Tidak ketinggalan, beliau turut memuat naik video ‘house tour’ di laman Instagram miliknya bertujuan untuk mempromosikan salah sebuah rumahnya di ibu kota yang ingin dijualnya.

Advertisement

Kata Aliff, keputusan itu dilakukannya kerana sudah berputus asa dengan situasi yang dihadapinya di Malaysia.

“Saya rasa macam dah give up duduk di Malaysia… Bila kes Wany ni saya berfikir, ya allah aku ni buat apa dengan orang. Contohlah. Saya tak bersalah, tak tahu kes apa-apa dengan anak angkat saya. Oh sayalah kena. Saya ni seolah-olah macam penjenayah.”

Dedahnya lagi, selain ekonomi yang merudum sewaktu pandemik COVID-19, beliau nekad mahu menjual rumah tersebut kerana beliau mengakui bahawa ia adalah satu bebanan besar buatnya. Hal ini kerana, kos penyelenggaraan kediaman mewah itu agak mahal.

“Kalau ada orang yang nak membeli rumah ni, kalau ada yang mampu, saya akan berpindah.”

Bahkan beliau tidak ketinggalan  menyatakan hasratnya ingin berpindah ke negara berkenaan kerana mahu mencari ketenangan di Australia dan memulakan hidup baru di sana, sekali gus mampu menjadi contoh dan tauladan kepada masyarakat suatu hari nanti.

“Saya nak matikan Instagram dan biar manager jaga dan nak mulakan hidup baru. Saya pun dah tua takkan saya nak tergedik-gedik cari kontroversi murahan.”

Sumber: Utusan Online, Oh My Media

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

3 Comments

  1. Lan

    December 18, 2020 at 4:29 pm

    Dato dicadangkn ke NZ lebih aman dn cantik kes tembak di mesjid tu kes terpencil

  2. mami

    December 16, 2020 at 3:10 pm

    sila pindah secepat mungkin…

  3. tecit

    December 16, 2020 at 3:07 pm

    nak lari ye..

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top