Written by Bella | October 11th, 2018

Gara-gara merasa geram dengan tindakan Aishah berikutan kontroversi hadiah berlian, sebelum ini Datuk Seri Vida pernah mencadangkan agar pihak Astro menarik balik kemenangan Aishah di GV4. Tentu sekali perkara itu mengudang kemarahan ramai dan beliau teruk dikecam oleh netizen.

Walaubagaimanapun, DSV memohon maaf di atas cadagannya dan menjelaskan kenyataan yang beliau keluarkan itu ketika dalam keadaan marah.

Saya pun terkejut sebab tiba-tiba dia (Aishah) tubik (keluar) dalam media sosial cakap palsu. Marilah jumpa saya dulu, kenapa nak tubik dulu. Saya pun ada angin juga, masa tu mulut  geram, jadi itulah yang tertubik. Itu saya minta maaf.

Dalam pada itu, tetap mempertahankan pendapat dan kenyataan beliau bahawa program GV sememangnya bertujuan untuk menaikkan artis ‘sendu’.

Sekiranya perkataan sendu itu mengguris hati siapa-siapa yang terasa dia sendu,  kenapa dia terasa dia sendu, buatlah sesuatu supaya tak sendu. Yang sendu tu kenapa terasa, ‘wake up’, ‘move on’, jadikan diri anda tak sendu.

Sejujurnya, kedua-dua belah pihak iaitu Aishah dan DSV tegas dengan pendirian masing-masing. Namun, kami tetap berharap kemelut antara mereka ini dapat diselesaikan dengan cara yang baik.

Sumber Berita : mStar Online

29 responses to Mahu Kejuaraan Aishah Ditarik Balik, Datuk Seri Vida Mohon Maaf

  1. ddddddd says:

    eh bkn ke aishah dah tggu hmpr sethn nk bincang dgn hang tp hang but donno je? eee ckp berbelit!

    34

    0
  2. Fxck u says:

    Ko ni pehal min? Minggu ni je penuh dgn berita makcik gemok ni..jijik kau tau x..!

    5

    0
  3. Wekkkkkkk says:

    Sebenarnya Vida memohon maaf sbb keluarkn perkataan ” Mahu kejuaraan Aisyah di tarik balik” itu je.
    Bkn mhon maaf pas berlian palsu tu.

    Byk benda Vida perlu minta maaf ye antaranya.
    1. Perkataan sendu yg byk mengguriskn hati lagenda2 dan otai2 dlm industri.
    2. Permohonn maaf tntg ” kejuaraan di tarik balik”.
    3. Berlian palsu.

    Tapi hanta no 2 tu baru meminta maaf.

    13

    0
  4. Wekkkkkkk says:

    Sebenarnya Vida memohon maaf sbb keluarkn perkataan ” Mahu kejuaraan Aisyah di tarik balik” itu je.
    Bkn mhon maaf pas berlian palsu tu.

    Byk benda Vida perlu minta maaf ye antaranya.
    1. Perkataan sendu yg byk mengguriskn hati lagenda2 dan otai2 dlm industri.
    2. Permohonn maaf tntg ” kejuaraan di tarik balik”.
    3. Berlian palsu.

    Tapi hanya no 2 tu baru meminta maaf.

    2

    0
  5. Kya smbonh says:

    Ko x de hak sdap2 nk mnx trik blik tittle juara aishah.dia brusha bkn mnx sdekah kt ko pn.kurangkn ckit ego tu vida dn mnx maaf la.

    5

    0
  6. Joy Mixxxxx says:

    Mohon tarik balik gelaran Mak cik tak sedar diri ne. Mkin teruk dah perangai. Hairannn ??????????

    3

    0
    • Anonymous says:

      Perkataan mahu di tarik balik ni dh lama gossip ni mgkn buln lepas.
      Mmg dia ada ckp.
      Tapi hari ini gossip di nara 11 oct ..baru keluar permohonan maaf..itu pun sbb tarik balik kejuaraan..
      Sbb yg lain belum.
      Dia ni dh mula kelirukn netizen..konon2 dh mohon maaf pasal berlian tu..itu belum lgi..belum..belum…belummmmmmmm

      4

      0
  7. Anonymous says:

    Makcik mulut suka menjuih2…yucksss

    2

    0
  8. Anonymous says:

    Rasanye tak de hal dengan perkataan sendu tu.. artis2 jgn la kecik hati sgt oiii…betul laa just wake up jgn terasa diri tua dan senior sgt rasa tersendu2 . positive lerr…

    0

    12
  9. damai says:

    Bukan Aishah yg sentap tapi kesemua artis veteran dah, apa aja Vida nie tapi maaf pasal diamond x juga. Senang cerita, show the netizen receipt dan certificate yg anda beli dulu, to show proof that the items is originally bought by you. And you also kena minta BN bertanggung jawap kerana perintahkan yg Lavida Coins itu haram

    7

    0
  10. Anonymous says:

    isu sendu pun masih ego x nak mohon maaf.. hmmm klu kita duduk dlm industri hiburan pasti kita akan terasa sbb perkataan tu very synonym dgn golongan tersebut.

    1

    0
  11. Anonymous says:

    nak tarik boleh, tapi ko nyanyi balik sebiji mcm aishah tu nyanyi.
    hoii itu prtandingan mnyanyi la ngok! nk tarik2 kemenangan org.. dasar bodo!

    4

    0
  12. miszannoyed says:

    admin, tolong boycott her. jgn keluarkan apa2 news psl dia ni please.

    6

    0
    • Kiah Desperate says:

      Sokong 100%…
      Jgn post lagi pasal Dugong Gemok ni , Sotong Herb..
      2 S ( Abg Jat & Sapi )….
      Spesis ni menyemak kan industri jer…..

      3

      0
  13. Anonymous says:

    Bukannya nak sokong DSV tapi aisyah nie x malulah. Dh la sendu, org nak bagi hadiah terima ajelah. Itu pun org nak bagi, kalau xnak bg langsung kang baru tahu. Nak saman buat apa, dah org xnak bagi, sudahlah. Tanah dan duit semua tak cukup ke? Kenapa nak tamak sangat. DSV pula jgnlah posing gambar gedik sangat. Sedarlah diri tu dh sendu juga, badan pun gempal, muka dah tua. Tak payah kecoh. Professional la sikit.

    0

    16
    • wekkkkkkk says:

      aku nk bangkang ckp ko pasal komen aisyah:
      ..dia berhak dapat setelah penat bertegeng urat dn bersengkang mata dlm progrm GV ni., berhak x ditipu, sbb Vida ckp itu hadiah berlian bernilai RM80 ribu walaupun hadiah sampingan.

      aku nk bagi tahu pada ko pasal si Vida ni:
      ..kalau Aisyah x kecohkan atau keluarkan kenyataan ini, maka Vida akan dgn angkuhnya akan menaja lagi tahun2 akan dtg..dgn pemberian “hadiah palsu”..maka akan ada org lain tertipu dn jualan dia akan up sbb org ingat dia amat jujur dn berhati mulia…tambah2 lagi beliau ada kedai emas. Takut nnti org tertipu.

      17

      0
    • Sis says:

      Nope, apa yg Aishah buat adalah betul. Kalau org dah tipu x kan nak diamkan aje. Nanti dia akan buat lagi. Menipu lah namanya kalau ko canang dlm tv bagi hadiah 80k tapi yg dapat mungkin tak sampai 800 rengget. Kalau tak canang & saje2 bagi lain cerita.

      9

      0
  14. Meluatdgn Hidung a says:

    Makcik bodoh, hodoh & hati hitam! Dia yg beriya2 nk jadi artis dgn lagu single2 bodoh dia, dialah yg layak digelar “Retis Sendu”!
    ARTIS: golongan yg memperjuangkan bakat dan seni
    RETIS: golongan (hartawan) yg bakat tak seberapa tapi hadap sgt nk jadi artis sendu (badan dihenjut2, dikira berjoget.. please ehhh…)
    Itu bezanya artis dan retis..

    2

    0
  15. Anon says:

    Aishah, jgn layan mokcik gila ni. Lawan je dimahkamah jika ko yakin ko betul.

    2

    0
  16. Anonymous says:

    Gasaklh kau 2 2 badak berentap..yg jelas 2 2 ada ego memasing..sendu tu maksudnya dh x meletup x panas lg dlm industri..kenapa artis nk sentap sdgkn dlm komen ni pun selalu ckp artis yg dh x berapa laku tu sendu..aisyah sblum GV mmg agak sendu..yg si Vida gemok pulak mmg ego melangit..turn n twist mmg pakar dia..amik kau..Aku mmg x suka org gaduh kat media. ..kurang adab..

    0

    5
  17. Anonymous says:

    Asal mcm sibuk dgn hal berlian palsu ea??hal tanah sekangkang kera yg aisyah tunggu bertahun tu cam senyap plak ye..
    Si badut bibir terjuih ni perangai mcm musibat..sanggup jd badut semata2 nk jual produk sampah..ha..sampah mcm ko la yg backup [email protected]@pencacai vida..geram plak aku..huh

    2

    0
  18. Hehehe says:

    Ini dialog Allahyarham Ahmad Nisfu sgt sesuai buat DSV: “Kecik2 tanak mampos, dah besar menyusahkan orang pulak..!!!”

    3

    0
  19. mak jemah dasat says:

    tapikan.. betullah apa yg DSV cakap.. siapa makan cili dia yang rasa pedas.. dah sendu tu sendu jela…

    0

    2
    • Anonymous says:

      Yang sendu tu vida laa….rs2 klu dia x taja program or x paksa artis2 sendu beli produk dia ko rs ade ke org tau dan nk beli produk fake dia tu???xde kann….pggl org sendu..y sendu tu laa ko terhegeh2 mnta beli produk ko…..vida sbnrnye y plg sendu termasuk produk dia…

      1

      0
  20. nammy says:

    makcik ni. mengaku jela palsu. dah ada bukti pun xnak terima lagi. pelikla. susah sgt ke minta maaf. tapi yela kalau minta maaf memg betul la brg kema sy dia pakai n jual tu palsu huhuhuhu. habesla bisnens dia.

    1

    0
  21. Huhuhaha says:

    Amenda tubik2 ni. Gelilah. Susah benor nk sebut bhs melayu biasa

    1

    0

Leave a Comment

Optional