Written by Bella | July 28th, 2016

Tidak mahu terus dihimpit kontroversi selepas terlibat dalam isu bersama Dato Red baru-baru ini, pelakon Ruhainies kini membawa seorang pengawal peribadi untuk menghadiri setiap urusan mengenai kerjayanya. Pengawal peribadi yang dimaksudkan adalah ibunya sendiri.

Ruhainies percaya tiada siapa yang berani untuk melakukan apa-apa kepadanya ketika ibu beliau berada di sisinya.

Saya bertuah kerana ibu yang mahu menemani saya dan menjadi teman paling rapat. Ibu juga banyak memberikan sokongan dan nasihat kepada saya. Seperti insiden yang berlaku baru-baru ini, ibu banyak nasihatkan saya supaya bertenang berdepan dengan dugaan.

Jadi, untuk beberapa tempoh waktu ini saya lebih selesa dan yakin apabila ibu berada di sisi.

Menurut ibu Ruhainies, Che Bunga Salleh, beliau sedih melihat anaknya Ruhainies hanya terkurung didalam bilik dek kerana kontroversi bersama Dato Red yang cukup hangat diperkatakan. Walaubagaimanapun, beliau merasa syukur kerana tahu Ruhainies seorang yang cukup kuat kerana mampu bangkit dan menghadapi segala kritikan.

Saya selalu berpesan supaya mereka menjaga tingkah laku dan tutur kata. Seperti apa yang menimpa Ruhanies, saya ingatkan dia berhati-hati apabila berkata-kata. Saya sedih apabila tengok Ruhainies berkurung dalam bilik tempoh hari. Syukurlah dia seorang yang kuat dan tenang berdepan semua ini.

Kami percaya selepas ini memang susah untuk mana-mana lelaki mengambil kesempatan terhadap Ruhainies kerana ibu beliau akan memerhati setiap gerak langkah anaknya itu. Ia adalah langkah yang tepat untuk Ruhainies lakukan ketika ini.

Sumber Berita : BH ONLINE

53 responses to Mahu Elak Daripada Kontroversi, Ruhainies Pasang “Pengawal Peribadi”

  1. melati says:

    Bagus lah ..!!! Dato Red tu pun mcm muka kaki ayat pompuan jew, tapi saya yakin Dato Red tu bukan Dato..!!! tgk muka Dato Red tu saya dh Tahu muka Kedekut terlampau…ni semua jenis Lelaki yg duit org nk tapi duit sendiri kedekut..!!!!

    0

    0
    • kentut buih coca cola dan panadol says:

      kot kot … dato red sedeqah ke malam2 mana tau.. tahajud ke

      0

      0
      • Orang Cerdik says:

        Oh Rozana

        keheningan dini hari membuatku sedih
        sembilu rasa mengiris bisjut & royi di relung hati
        bangla teriak dan ingin tumpahkan segudang tangis
        mengapa jadi bisjut & royi terasa miris

        Oh Rozana

        Bisjut & royi berkecamuk di dalam jiwa
        Galau dan gundah mengelayuti sukma
        Meradang dan Kecewa akibat bangla
        Pandanganku melayang jauh ketatapan hampa
        Imajinasi melayang bersama bisjut & royi

        Oh Rozana

        Pedih…Hati ini
        mengapa jadi pedih yang kurasakan
        Mengapa jadi sepi dalam hiruk pikuk keramaian jejaka bangla
        mengapa berubah jadi bisjut & royi
        mengapa semua menjadi tak indah tuk kupandang

        Nak bisjut?
        Nak royi?

        0

        0
        • Lorat says:

          Duduk rumah je lah makcik. Ajar anak2 jiran mgaji quran pun pahala berganda…

          0

          0
        • Lol says:

          Mmg layak pon jadi bodyguard. Boleh tahan sado nya body makcik ni….Good choice!

          0

          0
        • Kenalan Lama says:

          Hmm aku kenal si anis ni drp zaman sekolah menengah dulu kot. Mmg mak dia dulu2 selalu suruh anak2 dia mengorat bebudak anak org kaya kat Penang Golf Resort tu. Siap boleh kata “mama suka kalau anis kawen dgn anak dato”
          Aku sendiri dengar dgn telinga aku sendiri.
          Pastu bila anak jadi artis, canang satu Penang + Kedah. Sebelum jadi artis, jadi showgirl kan, yg seksi2 kat roadshow tu… Sebelum tu masuk beauty pageant apa entah. Siap dedah perut bagai. Masa tu baru sekolah menengah kot. Mak dia bangga anak macam ni sebenarnya. Ayah pun 2×5. So siapa yg nak nasihatkan dia sebenarnya.

          Btw, mak ayah pun gila glamour. Dulu ada iklan tesco 2-3 tahun lepas, diorg lah berlakon.

          0

          0
      • Nini says:

        Haih…dah umpan Dato Seri baru nk pasang bodyguard ke? Cover line baik punya tapi malang..dah terlewat! Rembat laki org juga kaedahnya! Pfffff…

        0

        0
      • Enot says:

        Ayoooo…berangan! Baguslah pasang bodyguard. Tengok muka kau pun rasa macam nak kasi penampar aja..

        0

        0
    • Huhu says:

      2x 5…mak pun nk glamer gak kot? Boleh tumpang sekaki…

      0

      0
    • Kak Nam says:

      Suruh mak you lepak kt madrasah je. Silap2 Dato Red berkenan kt mak you pulak. Dato Red tu kan nafsu kuda!

      0

      0
      • Anonymous says:

        hahaha…nafsu kuda..kak nam kak nam..lawak le..

        0

        0
      • Tina Tenuk says:

        tok red tu bukan saja kuda. nafsu godzilla pun ya…gelojoh sgt punya jantan. muka tengok pun geli. mcm perogol bersiri saodah hoi!!!

        0

        0
    • Gina LaBelle says:

      Anak mak cik tak la lawa mana. Buat sakit urat je ikut ke hulu ke hilir. Baik makcik jual karipap. Dapat gak duit saku. Anak mak cik tu setakat 5 drama…lepas tu sepi la…sbb muka camni sorry..bercambah kt sogo dan chow kitt.

      0

      0
      • KYOCHAN says:

        PATOTNYE MAKCIK DUDUK KAT UMAH REHAT..TAK PAYAH NAK JAGA ANAK PUN DA BESAR KAN BOLE PIKIR SENDRI, KESIAN MAKCIK..KLO AKU DA TUA2 KUASEKK NAK JAGA ANAK DA BESAR PJG..ADA OTAK PIKIR SENDIRI,JAGA MARUAH SNDRI..MAK2 NAK REHAT LPAS DA BESAR KAN KO..GOYANG KAKI KAT UMAH TIAP BULAN DUIT MASYUKK ANK BAGI..KAN BAGUSS GITU

        0

        0
      • Hauk!!!!! says:

        mula2 tgk muka pmp ni ingatkan pmp vietnam mana la.. elokla tu nak dkt buaya darat, esok turn ko plk kena mcm bini2 yg lain.

        0

        0
    • Kiah says:

      Cantik nya hidung mak cik.

      0

      0
    • Anonymous says:

      Nak tunjuk konon suci la tu. Gi mam…

      0

      0
    • Apak kau says:

      Bangga siot anak aku retis !!! Manatau aku pun ada can nak blakon pasni…huhu….

      0

      0
    • lavender says:

      dato red tu acah2 hensem kononnnn…ko dulu bwk lori sayur je..sedar la ckit

      0

      0
  2. kentut buih coca cola dan panadol says:

    baguslah ruhainis… hope ibu u nasihatkan u…
    dari duk kontroversi..baik kentut buih coca cola dann panadol jeee

    0

    0
    • Dot dot says:

      Omg i can actually tell how KAMPUNG ruhainis and her family are! @[email protected]
      And guess what, tajuk acah2 sgt gempak, padahal bwk mak.
      Ruhainis, tell you what, ramai lagi artis yg pegi sana sini bwk mak diorg, tak kecoh pun.
      Cth adalah : shila amzah, ramona zamzam, shakilla khoriri, shahz jazle, lisa suruhani n a few more..
      Aku wartawan aku nmpak dah tapi dorg ni tak kecoh pun mcm kau

      0

      0
      • Miss laser says:

        Aku bkn nk sokong si ruhainies but ur statement how KAMPUNG tu annoying kot.kalau u wartawan profesional u won’t simply label people like that.low classnye ur thought…duhhh..wat a piece of shit la reporter sampah mcm u..g mam

        0

        0
        • my2cent says:

          hey i dont blame mr dot dot, kan pembaca beautiful nara nak info, he provide! good job dot dot, and outlet awak nak expose ni memang bijak, subtle! u know what i mean. miss laser p main jauh jauh. ruhaines go back to kg p tanam padi lagi bagus lah. industri berlakons management please do your homework macamana boleh budak kg ni kuar tv. cos we already have 1 of her type – nora danish #bigsuprise #not

          0

          0
        • Support Dot Dot says:

          Err ok, sejak bila, bila kita rasa org tu KAMPUNG, kita akan dikategorikan low class nya minda kita??????
          Mmg la tak professional kau dlm gossip blog kot, sini byk anonymous kau ingat professional sgt?
          Anyway, kau ckp tak minat rohainis habis tu apsal kau takleh accept dia mmg KAMPUNG?

          0

          0
  3. Anonymous says:

    Kenapa ada ibu yg happy anak dia berkepit dgn jantan? Pakai baju nampak ketiak? Berlakon sengol2an dgn lelaki bukan mahram?

    0

    0
  4. Anonymous says:

    dah kontroversi baru nak ajak mak..jgn jap je pastu dgn jantan lain pulak

    0

    0
  5. Cleopatra says:

    Perangai artis sekarang, ni laaa dia, baru 3, 4 drama berlakon dah mcm cerita controversy yg timbul, actually ape tujuan ko masuk industry sbenarnye??, nak share talent dgn public or nak jaja kisah peribadi ko yg lebih sensasi mengalahkan drama lakonan ko tu???, pikir la dik oiii, ubah sikap, be discipline kalau nak bertahan lama dlm industry, contoh la mcm nabila and fasha, even mereka pernah digelar artis yg controversy tapi lakonan mereka mmg boleh salute laaa, sgt bagus acting mereka, awards pun berlambak, bukan mcm certain artis baruu, mengedik nk berlakon tapi sah2 kayuu, harap muke jela yg diempek dgn foundation 7 inci, all the best la ruhainis, aq nk tengok berapa lama ko boleh survive dlm entertainment industry nie…

    P/s: nk terkeluar segala isi perut aq nengok kan lakonan die nie dlm menantuu ting tong, satu lagi karya sampah yg diangkat oleh tv3, congratulations!!!

    0

    0
  6. AKU says:

    BYK KO DUIT…..BODEK DATO RED LA TU HAHAHAHAHA

    0

    0
  7. EIJAN says:

    mak jadi bodyguard?silap ari bulan pinggang mak pun si dato redtube tu rangkul…eh

    0

    0
  8. Hushhh says:

    Takde siapa peduli la mangkok kecuali dato gatal kote tu..,

    0

    0
  9. sentap says:

    pasang bodyguard? takut kena simbah asid ke? kikiki

    0

    0
  10. nok gebuzzz says:

    bimbo!!…lebih baik hakak ko risteena tu xd gossip pon..dia naik pon sbb dulu belakon kayu dlm PISA pas tu skrang dah ok da…..

    0

    0
  11. Odah says:

    Habissss. Lepas ni mak ko jadi bini no 3.
    Maklum lah kan Tok Red gatal pelir.

    0

    0
  12. watwatwat cawat says:

    acah acah macm noradanish lak ko kan nak bawak kulu kilir mak teman. konon2 nampak suci laaa bawak mak temannnnnn. baeekkk punye coverlineeeee

    0

    0
  13. noon says:

    anak makcik ni duk bilik sebab sebok chatting dgn kengkawan dia…seronok sebab nama dia naik sekarang… pastu sebok check status n comment2 orang kat insta n fb…lol

    0

    0
  14. abangSakitJiwa says:

    looser…komen ko kt melodi pun dah nmpk kekantoian ko..kalau xbertepuk sebelah tangan ko xkn jadi cenggitu..sama2 je gatai…mulut cakap tidakk tapi intial niat ade rs sengsayang..awak..awak…kan..if being a profesional in work..xkn panggil dato “awak”.

    Sama je dua2 nie..nk carik y berpangkat n kaya pun cari la y bukan laki org dik non oii..sah2 ko x sengsara..lebih baik layan lagu “sengsara” dari real life ko plih hidup sengsara..sekarang pun habang tengok kau dah sengsara nak pikir siang malam camne nak tutup malu dgn kontroversi ni..alasan semua xmasuk dik akal logik orang..

    0

    0
    • Mat Ronggeng says:

      Betul… dalam melodi… Ruhainies ada cakap dia ada telephone Dato Bu-Red (Burit), mula mula dia tercakap “awak” referring to Dato Burit… lepas tu cakap “dato” nak coverline… kemudian dia selamba je cakap “awak..awak..”
      Macam GAMPANG je nak coverline. Penipu betul. Orang BODOH macam dia je tak perasan tangan Dato tu kat pinggang…. Aku kalau nyamuk atau lalat yg terbang pun aku boleh perasan… ini pulak tangan miang lagi berbulu dato burit.
      Makeup punya lah tebal nak kasi nampak macam muka Nora Danish… kalau buang makeup, bulu mata palsu, contact lense warna … muka cik kiah biasa je.
      Masa dia gi London dah ternampak ke BATAK kan dia terserlah….

      Kau menyemak jelah kat drama Malaysia ni… macam Tasha Shila… pengarah banggang je amik korang berlakon.

      0

      0
  15. huhu says:

    jgn lah kutuk2 mak dy wei. kalau salah anak, marah anak jela. ape nak kait2 mak pulak.

    0

    0
    • monarki me says:

      betul..mak dah bagi tunjuk ajar ..tp tu terpulang kpd anak..Allah dah bagi akal fikiran…berfikir dulu weyh..sblum wat sstu..

      0

      0
  16. Anonymous says:

    ruhanis ko tak try jejai ke? mana tau nasib badan….

    0

    0
  17. Darlina says:

    Bgus pe mak dy ikut.. Pasnih mesti sopan sket
    le baju si ruhainis nih..

    0

    0
  18. nano says:

    Makcik patut nasihat je anak makcik berhenti berlakon……dia berlakon bukan best pun… saya tak tengok drama tu kalau dia berlakon. First drama dia berlakon dah tak best. Kalau kakak dia berlakon baru saya tengok. Tak payah makcik penat-penat jadi bodyguard.

    0

    0
  19. VOVO says:

    Baik berkurung mak cik oii dari anak buat kerjà x senonoh.. perangai n pakaian pun xleh blah..

    0

    0
  20. AAAA says:

    OVERRRRRRRRRR

    0

    0
  21. Kenalan lama says:

    Hmm aku kenal si anis ni drp zaman sekolah menengah dulu kot. Mmg mak dia dulu2 selalu suruh anak2 dia mengorat bebudak anak org kaya kat Penang Golf Resort tu. Siap boleh kata “mama suka kalau anis kawen dgn anak dato”
    Aku sendiri dengar dgn telinga aku sendiri.
    Pastu bila anak jadi artis, canang satu Penang + Kedah. Sebelum jadi artis, jadi showgirl kan, yg seksi2 kat roadshow tu… Sebelum tu masuk beauty pageant apa entah. Siap dedah perut bagai. Masa tu baru sekolah menengah kot. Mak dia bangga anak macam ni sebenarnya. Ayah pun 2×5. So siapa yg nak nasihatkan dia sebenarnya.

    Btw, mak ayah pun gila glamour. Dulu ada iklan tesco 2-3 tahun lepas, diorg lah berlakon.

    0

    0
    • Anonymous says:

      fitnah tuu hati-hatilahh…..dosa

      0

      0
      • to anonymous says:

        Alahai, org dah cakap kata kenal dari dulu & dengar dgn telinga sendiri, ko nak backup lagi kenapa?
        Mesti adik beradik si anis ni kan. Tak percaya, pergi lah buat background check… puihhh…

        0

        0
  22. Jejai says:

    She is a poor man’s Nora Danish.

    0

    0
  23. andwe says:

    masa mula2 jadi artis dah patut mak hang follow p mana pun…
    jadi macam ni bru nak suruh follow… ish ish ish….

    0

    0
  24. Jep Sepahtu says:

    she is not my taste.
    aku lebih suka Jihan Muse dr dia,sygnya Jihan Muse tu bini org dah

    0

    0