Written by AbangNara | September 6th, 2013

Walaupun penceraian itu adalah halal, namun ia adalah perkara yang paling dibenci Allah. Namun kalau memang sudah tertulis jodoh tidak mampu bertahan, siapalah kita untuk menghalang kehendakNya. Semalam, di Mahkamah Rendah Syariah Seremban, penceraian antara pasangan Aidil Zafuan dan Rita Rudaini telah pun disahkan.

null

Hakim Syarie, Hamizan Mohd. Nor mengesahkan cerai talak satu yang dilafazkan Mohd. Aidil menerusi khidmat pesanan ringkas (SMS) pada 4 Ogos lalu. Aidil memberitahu mahkamah yang SMS dihantar di dalam keadaan sedar dan tanpa dipengaruhi sesiapa. Rita juga memberitahu yang dia menerima dan memahami isi SMS daripada suaminya itu.

null

Semoga penceraian ini tidak menjadi titik hitam di dalam kehidupan mereka berdua. Jadikannya ia sebagai satu titik permulaan untuk kehidupan yang lebih bahagia, aman dan tenang di masa hadapan. Apa pun, diharap masing-masing jangan lupa tanggungjawab terhadap anak hasil perkongsian hidup sebelum ini.

null

Beberapa lagi gambar Rita Rudaini di mahkamah semalam dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

null

null

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

90 responses to Mahkamah Sahkan Penceraian Rita Rudaini Dan Aidil Zafuan

  1. Brutal Mom says:

    Tabahkan hati dan teruskan perjalanan hidup ini. Ramai org yg jeles pat luar sana tapi harap2lah RR focus untuk jaga maruah diri dan anak2 dengan ikhlas, semoga tuhan akan melindugi RR dan anak2..

    0

    0
    • n says:

      Rita,wish u all the best.. biar la org nk cakap apa pasal u..ignore je..as long u happy..hope pasni u tak payah la cakap pasal your Ex lagi.please STOP.u deserved someone better..

      0

      0
      • Tak apalahkan....... says:

        Sabarlah dan kuatkanlah diri ya rita….lebih bagus macam ni daripada zahir batin terus terseksa oleh lelaki mcm tu…anggap je seksaan dari rita alami salami ni dah selamat dengan jayanya walaupun pelbagai dugaan harus ditempuhi..Lepas ni mesti ada hero yang betul2 sejati yang akan melindungi rita dan anak2 dengan berlipat-lipat kali lebih baik dari yang terdahulu tu…….Apapun selamat Berjaya dalam apa jua pun dan selamat mulakan hidupkan baru yang lebih sempurna dengan penuh bermakna lepas ni ya….;)

        0

        0
        • kikilala says:

          semoga berbahagia rita! Let bygones be bygones

          0

          0
        • candylala says:

          BERCERAI…then bergambor sakan…TUNJUK PEACE??
          apa kena dgn dunia sekarang?? (sambil meme muka jackie chan)

          0

          0
        • adohai says:

          bergambar gembira dan senyum2 sakan. menunjukkan hati tabah dan life must go on.. then beberapa hari kemudian, meroyan buka pekung didada.. bersederhana la wahai RR. dalam hidup seseorang, pasti ada masalah. cuma berbeza2 sahaja.

          0

          0
      • Ritu vs Aya says:

        Aidil, klu ko x nak janda ko bagi statement mcm2 lagi lepas ni, ko kena bg nafkah anak setiap bulan. Pastikan ada bukti beserta slip dari bank sekali yg disimpan dlm 1 fail khas. Klu janda ko terjerit terlolong dlm Instagram or Twitter or dlm Melodi lagi, naaahhhhh….tunjukkan buktinya. Selamat mencari pengganti baru yg diredhai oleh ibu dan bapa, dan yg penting jangan nikah di Siam lg okeyyyyy

        0

        0
    • gulahati says:

      Whatever….

      0

      0
    • Peminat says:

      Dia wanita suci…
      Kain putih yang tiada nista…
      Kami peminat mu,
      Menyanjungmu, memujamu…
      Dikau tiada dosa…

      Gegarkan dunia…
      Pamerkan siapa mereka,
      Biarkan sekelian alam tahu,
      keburukkan dan kebusukkan mereka…
      Dirimu tiada cela…

      Terhapus sudah air matamu kini..
      Ibarat burung terbang, merdeka membebaskan diri…
      Seperti helang…
      Mencari mangsa…

      0

      0
      • entah apa2 jer says:

        mana awak tau dia tiada dosa..manusia nie x sempurna..jgn blebih2 sgt la bila nk memuji..alim ulamak pon dok smyg x cukup2..doa x putus2 sbb takut dosa bnyk sblum ajal..nie kn plk artis yg awak puja nie.. berpakaian x sempurna..artis plk tu..pikir2 la yaaa..bnyk lg kne baiki tu..

        xyh nk memuja sgt la..dia cm korg smua jer..bezanya dia artis jd tumpuan..jd perhatian..apa sngt la nk d bangga kn dgn pujian..sbb pujian la kita bley lalai dlm hidup..spatutnya kita yg x jd artis nie bsyukur sbb kita d jauh kn dgn
        hiburan2 yg x sepatutnya..

        nk gegar dunia tu x slh..bangkit dari kesusahan..tp yg slhnya nk pamerkan keburukn aib mereka tu x btul dah tu..xyh la nk aib kn org yg kita x suka dlm twitter ke..instagram ke..paper ke..xyh nk sindir2 sgt..dah bcerai tu cerai je la..bina hdup baru..cukup2 la dosa spanjang bgelar isteri aib suami btebaran d sna sni..wlau slh cmner pon suami..wlau nk tuntut keadilan cmner pon..slh ttp slh..isteri ttp kne jge aib suami wlau suami teruk skali pon..lau nk bahas jgk..sila rujuk alquran hadis ya..sbb tu kita ada mahkamah..so dlm mhkamah tu cita la nk luah apa pon..bkn luah scara umum..x pa la..dah lpas pon kn..so muhasabah la diri.

        kne sgt la tu negara pon baru merdeka..anda pon dah merdeka..so baiki sikap..jd insan yg lbh baik..jgn bdendam..lau ayah n fmly dia nk jumpe anak bg jer..wlau pon slama nie anda jge..biarkn aja..jgn d putuskn hubungan silaturrahim dorg..buruk pon dorg msh ttp klurga anak2 anda..baiki blk hbungn..x semestinya bcerai tu tanda pengakhir sgalanya..biar la kita mngalah asalkan anak2 tahu sapa mak dia..sapa bapak dia..asalkn dorg hpy..

        hapuskn lah air mata mu dgn senyum semekar2nya..b positif..b positif..b positif..x perlu mjd helang..mcari mangsa..sbb helang akhirnya tumbg jugak klau di tembak..tp jd la hamba Allah yg baik..insyallah..kita pasti bhgia..janji Allah tu pasti..

        -sesi mengulas sjak di atas..sekian terima kasih..

        0

        0
      • Ritu vs Aya says:

        Bangangnya kau Peminat. Ko kata Rira Rudaini wanita suci? Tang mana yg suci. Mmg dia ada maslaah rumahtangga skrg ni tp agak2 la nak kuarkan perkataan suci tu utk orang yg macam ni?

        0

        0
    • gulahati says:

      Brutal mom

      Tak ada sesiapa nak jeles kat saiko bermulut tempayan. Sibuk nak bika aip.orang je

      0

      0
      • Anonymous says:

        Gulahati kau jangan perasan boleh tak.

        Nama kau nak sedap gulahati…

        Tapi nak panggil orang burtal ….pandai aja butal kan kau baru tau

        0

        0
      • tine lavinda says:

        gulaati tu seebarnya konco2 aidil tu. ntah2 adik kembar die. mmg la ko xjeles kan die, sbb ko mmg benci die kan. die x kisah pon ko bence die ke x. ko tak bg die duit pon. rezeki die xputus pon walaupun ko x suke die. ko je la yg seksa. menahan rasa benci dlm diri. mcm ade duri dalam hati. xleh nak cabut dah sbb ko tu mmg sorg pembenci. sian eh kat kau. dah pg sana main jauh2..suh..suh!!

        0

        0
    • kamariah says:

      semoga tabah mengharungi hari2 yg mendatang….
      doa saya semoga kak rira gembira bersama ank2 tersayang…

      n yg paling penting n klu blh stop statement…..klu perlu n patut shj okk

      peace..

      0

      0
  2. sha says:

    semoga Rita bahagia.

    #adoi yg baju biru tu pon nak bcekak pinggang gak ke..

    0

    0
  3. mak jah says:

    aku nampak dia happy je cerai! hehehe.

    semoga pasni rita makin happy dan bahagia! amin

    0

    0
    • dena says:

      aku tengok muke dia mcm puashati sgt lepas sah cerai..better bercerai drp hidup digantung x bertali…. x rugi satu sen pun la rita xde laki mcm tu.. nak cerai pun pakai sms2 bagai..pengecut,,,anak2 makin besar makin pandai…besarkan mereka sebaik2nya

      0

      0
      • Anonymous says:

        Itu namanya bapak tak berilmu. Dia kahwin lagi nampak yang lain dia pakai email pulak…

        Bodohnya jantan. Tinggal tunggu Raudhah punya turn

        0

        0
        • Anonymous says:

          ish2..tak baik doakan org lain plak..yg salah org lain habes satu family disalahkan jgk.kalo abg or adik ko masuk penjara sebb salah die ko pon akan kene masuk jgk ke?

          0

          0
    • Anonymous says:

      Mestilah.

      Dah terlepas dari cengkaman maut. Anak2 jaga Rita baik2…Dan you juga
      jaga diri you baik pun. Mudah2an ada Datok kematian bini boleh juga buat tempat mengadu. Jangan mahu kalau Datok maseh ada isteri ok…..

      0

      0
  4. saya ok jer!! says:

    wajah bahagia rita selepas diceraikan. semoga semua nya baik2 sahaja..

    0

    0
    • lily yana says:

      Ni sebab dia dah redha. Dia wanita kuat. Allah sayangkan Rita. Perancangan Allah lagi hebat. Rita kena kuat ok

      0

      0
  5. mokcik says:

    dah..pasni jaga diri dan anak2…takyah ambik tau dah psai depa tu. dia tak bg nafkah tu sendiri mau jawab dgn Allah. mulianya wanita apabila dia menjaga mulut dan peribadinya..

    0

    0
    • kokcik says:

      Jangan putuskan kasih sayang dengan bapa anak2….
      Bila hantar anak2 jumpa bapa dia, dok selalu jumpa sebab anak… pastu kasih ibu dan bapa terpaut balik…

      0

      0
      • Ju-On says:

        pasni tak payah bg family belah sne tgk anak kamu….
        bior mereka melutut skali pon tak payah tunduk pd mereka…
        so ayu rondoh leh wat pesta k…

        0

        0
        • Anonymous says:

          Ayu Rondhoh kesukaan kau happy tak berbesan dengan Rita lagi.

          Ju standby ok. Once Zarema kena tendang, Ayu Rondhoh tinggal recommend aja. Tapi tak best Ju…dah banyak bekas2 orang ehh Ako eh

          0

          0
      • Anonymous says:

        Rita buat surat lawyer cara2 untok berjumpa dengan bapak.

        Janji u kasih jumpa..Mana tau kembar ajar suroh buat lari. Tu jam yu saman dia berjuta2 dollar….

        0

        0
  6. cinta jannah says:

    sepesen jer muka rita lam pic kt atas ni.. :)
    harap Rita tabah mnghadapi dugaan…Amin…wish u all d best!!

    0

    0
  7. Rara says:

    Sorry. Tapi Syukur Alhamdullilah :)
    Rita, you really deserve better.

    0

    0
  8. mimi says:

    wapaupon bibir megukir senyuman tapi hati menagis kan…
    telajak perahu boleh di undur telajak kata buruk padah nye…
    semoga RR akan lebih tenang lepas nih…

    0

    0
  9. nurin says:

    Semoga Rita tabah dan berbahagia selalu. Ingatlah, setiap kenikmatan yang Allah ambil, Dia akan ganti dengan yang lebih baik. Dia tidak akan menyusahkan kita. Mengadu dan merintihlah dengan Allah. Dia adalah sebaik-baik pendengar.

    0

    0
  10. ehh says:

    mcm pksa senyum je

    0

    0
  11. Anun says:

    Kalau tahu sebahagia ini lepas bercerai,kenapa x terima je perceraian ni dr dulu..
    kenapa nk buka aib org lain dlu bru nk terima cerai ni…

    0

    0
    • ddd says:

      sebab tak tahu lah,… buka aib? die cuma cerita perangai laki die mase tu… aib lah kalau perangainya mengaibkan… kalau baik mestilah sedap didengar..

      0

      0
      • tine lavinda says:

        rita ni byk sokongan dr peminat die. sorry to say aidil, n kembar prasan bagus die n ayu. korg mmg xdpt sokongan pun dr org. dr family sndri je. tu yg spakat nak kenakan rita. tol x. xpe, T=Rita x terjejas pun. tgk mcmana die jaga anak2? boleh hidup lagi wlaupun ada suami dayus a.k.a jantan keparat. ntah mcmana korg tigamerasa jelingan slack org ramai kalau kluar jalan2 kan. benci tebal gile muka tu tahan je la ekk. you guys deserve it.

        0

        0
      • Anun says:

        Ngeklah kau ni…”Die cume cerita perangai laki die mase tu”???
        perangai yg buruk ke baik?
        klau perangai baik, baik la,tu bukan mengaibkan…klau perangai buruk..pastu kau canang satu Malaysia, itu nme die mengaibkan…

        Belajar lebih sikit…

        0

        0
        • Anonymous says:

          terasa aib ke bile cerita perangai buruk? yg buat perangai buruk tu x rasa ke diri tu aib?mmg la aib lah kalau perangai sendiri mmg mcm tu…cuba perangai elok2 sket mcm laki org lain xde la bini die mengamuk bukan2,,,

          0

          0
        • Anun says:

          Aib tu bukan perasaan….

          0

          0
  12. KidJa71 says:

    Syukur Alhamdulillah! Dah selesai…

    0

    0
  13. iris says:

    semoga mereka berbahagia dgn haluan masing2, jgn ada dendam atau benci sbb anak2 memerlukan kasih syg ayah dgn ibu…

    0

    0
  14. mak c kina says:

    even pahit tp ini yg terbaik…xperlu nk carik salah sape tp jadikan iktibar utk kite perbaiki diri sndr..

    0

    0
  15. Be End says:

    Peguam Rita tu bekas calon BN kat Dun Bangi.

    ok tu je nak bagitau

    0

    0
  16. zulan says:

    salam…..
    semoga Rita bersabar dan menempuh hidup dengan lebih tabah lagi…buat masyarakat luar disana tiada timbul soal siapa yang bersalah selepas ini…. janganlah dipersoalkan lagi…doakanlah mereka hidup aman damai selepas ini….anak-anak jangan diabaikan….kerana anak2 yang lebih menderita sebenarnya..
    saya hanya mampu berdoa yang terbaik pada mereka….

    0

    0
  17. chekgu says:

    time kahwin sembunyi2..bila ada masalah dlm rumah tangga 1 dunia tau..#retis
    semoga tabah..
    pasni zarema bleh la upload gmbr other half lagi..sah dah cerai kan.

    0

    0
  18. dia says:

    semoga rita terus tabah…. jgn bimbang coz kebahagiaan menanti anda d depan sana. ramai yg menyayangi anda ada d sekeliling rita. tumpukan perhatian pd anak2, org nak kata ape tuu biarkan jew. manusia hanya boleh mengata samada [email protected] yg penting diri rita & anak2. in shaa ALLAH.

    0

    0
  19. fadura says:

    pergh..lega nya kalau aku jadi rita..lepas satu bebanan…all the best.

    0

    0
  20. Mak Budak says:

    Laaaa….first time tgk orang baru lepas cerai tunjuk “peace Yo!”
    Apakah?? Hadooyyyyy….mentaliti sangat…..

    0

    0
  21. Allah's Servant says:

    Seperti yg dijangka sejak memula aku dpt tau psl diorang nikah lari kt thai lagi bahawa perkahwinan itu takkan kekal kerana tiada mendapat restu org tua. Kalau tak dpt restu org tua, nescaya susah nak bertahan kerana restu org tua itu adalah restu Allah dlm konteks perkahwinan. Walau sebelum ni rita penah mendakwa bahawa dia dah cuba berbaik dgn ibu bapa aidil (yg mana ini tidak diketahui benar atau tidak dakwaan ini) tetapi tidak diendah oleh mereka, seharusnya rita cuba lagi sehingga dpt ambil hati org tua aidil. Bila dh kawin, ibu bapa mertua setaraf dgn ibu bapa kandung jadi tak boleh la nak berlawan besar kepala pula. Apa pun penceraian telah berlaku, jd walaupun penceraian itu bukan suatu perkara yg bagus tp mungkin ada hikmah di sebalik semua ini. Mungkin juga jodoh rita dan aidil masih ada selepas ini siapa tau. Cuma nya, belajrlah dari apa yg telah berlaku ini kerana sesungguhnya ego terutamanya ego wanita tidak akan ke mana.. Setinggi2 ego wanita, tinggi lg ego lelaki. Kita sebagai perempuan, menantu, dan yg paling penting sebagai isteri, kena tau di mana kedudukan kita.. Itulah slh satu ciri untuk menjadi isteri solehah, muslimah yg mukmin dan sejati. Maafkan sy kalau rita tidak suka apa yg sy bagitau tp sy cuma harap rita belajar dari apa yg dh berlaku dlm hidup rita. Dan semestinya aidil juga bersalah, mungkin kerana ketidakmatangan usia yg masih muda bg seorang lelaki. Diharapkan selepas ini masing2 tau tanggungjwb masing2 terhadap cahaya mata yg diperoleh dari perkahwinan kamu berdua..

    0

    0
  22. a galak says:

    perempuan ego . depan tunjuk tak heran. dalam hati…psiko . lepas ni meroyan apa plak kat twitter tu.
    I dont think its over yet for her…berdendam sampai ke kubur. Itulah pompuan ni. Sampai kiamat pun jangan buat bini pompuan cam gini!
    Pa pe pun…TAHNIAH pada Aidil. Finally you get rid of her. Dia ibarat daki yang melekat kat kulit. patut dibuang lama dah…

    0

    0
    • Anonymous says:

      A Galah kau boleh main jauh2.

      Pandai cakap orang ibarat daki. Biar kau dapat bini bukan daki….Gam gajah ah
      melekat kat kau

      0

      0
    • Keira says:

      Kau peduli apa pun? Sibuk sangat cakap macamtu. Let her be lah. Dia cakap pasal kau ke kau nak cakap dia macam tu. Orang macam you all ni lah parasit sebenarnya. Dia tak bercerai, korang kutuk. Dia bercerai pun kutuk. Nak menangkan sangat Aidil ke apa. I cuma nak cakap, korang tak boleh tumpang happy ke that now its over for both them? Perlu ke nak lagakan lagi.

      0

      0
      • A galak says:

        Kiera
        Memang aku tumpang happy. For Aidil. The REAL parasit ialah pompuan puaka tu. Mana mana jantan pun yg dia bertenggek…mesti akan ‘mati’ dek penangan racun mulut puaka dia tu. Seburuk2 pompuan ialah yang tak tau jaga maruah diri sendiri, suami apatahlah lagi keluarga. Itulah BETINA yang korang puja2 sangat tu. She’s worse than sampah!

        0

        0
        • Mimi says:

          u ni macam ada dendam kesumat je kat RR tu. Kihkihkih Kenal dia personally ke? Ahli keluarga Aidil ke ni? Nak autograf.

          0

          0
  23. Sha says:

    Cantiknya Rita Rudaini. Moga tabah.

    0

    0
  24. pisangemas says:

    semoga rita tabah… besarkan lah 2 permata hati sebaik2 nya agar menjadi insan mulia dan berjaya dunia akhirat. Insyaallah, mereka lah yang akan mendoakan rita nanti

    0

    0
  25. wanita says:

    jangan salahkan sebelah pihak. jgn bersangka buruk kat mereka.ape pun kak rita tabah kan diri.syukur alhamdulillah.tp sy pasti carilah lelaki yg kuarga yg boleh menerima kita.Insyaallah.

    0

    0
  26. Rozita says:

    bertabah lah Rita. dugaan sebagai perempuan.
    talak di tangan mereka. hanya allah yg mengetahui..sebesar zarah sekali pun, balasan nya tetap ada.

    0

    0
  27. pokok says:

    dah agak dah mesti dia kan meyalak punya…dia ni mmg manusia pendendam la dah kena cerai tu dah la…korang suma boleh gi intai IG RR ni skg ye tegok apa dia tulis… Nara apa lagi cepat lah update…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Biarlah pokok…Engkau eh.chuba kena kak batang hidong kau.

      Kau lagi mengaum terok ah dari Rita, bodoh

      0

      0
    • dena says:

      aku da baca… apa masalahnya? die x maki sape2 pun… die cuma luahkan rasa hati die je…yg x bukan retis pun ada… takde pun die suh keluarga razak melingkup jadi papa kedana ke ape? ade ke? die cuma ckp mcm supaya org2 yg busuk hati tu diberi petunjuk je.. salah???

      0

      0
  28. sha says:

    doakan yg terbaik utk mereka berdua….

    0

    0
  29. puan sara says:

    yang mengutuk RR tu..korang belum rasa apa yg dia alami boleh la berckp mcm2..apapun moga RR tabah dan bahagia..

    0

    0
  30. mia says:

    aik, cerai pun bergambar ker? kat news, hu ha hu ha sana sini, macam tak nak cerai.. bila cerai… happy jer sempat bergambar lagi.

    0

    0
    • Jaz :p says:

      Awak dah kahwin? Pernah bercerai? Kalau dah kahwin, laki awak nak ceraikan awk, awk nak ke? Suka ke? ke awk pun akn meroyan mcm RR? Awak tahu apa yg dialami, dirasai oleh RR? Ye, dia nmpk happy, senyum, bergambar sana sini, seronok, tapi awk taw ke saat dia sedih? meroyan? menangis? Awk nama je ‘MIA’..awk nie perempuan ke? Kesian betol sy ngn awk, perempuan sama perempuan, tapi sgt x memahami hati seorang perempuan. Allah bg perempuan jiwa yg saat halus. Mungkin itu cara dia cari kekuatan diri dia.. Sekuat2, wanita, dia tetap perlukan seorang lelaki disisinya. Kita xtau main problem diorg,so..dont act like you do!

      0

      0
  31. Peliks says:

    She pretend to be tough. She smiled, but inside? Hati seorang wanita, sangat lembut dan lemah. Semoga Allah memberi dia kekuatan untuk menjadi seorang ibu dan ayh kepada anak2 yg tgh membesar.

    0

    0
  32. kiah says:

    yg beriye2 kutuk rita dlm ni tu msti suku sakat si aidil tu…kihkih

    0

    0
  33. […] jangan lupa tanggungjawab terhadap anak hasil perkongsian hidup sebelum ini. Sumber dari>>Beautifulnara input, textarea{} #authorarea{ padding-left: 8px; margin:10px 0; width: 635px; } #authorarea h3{ […]

    0

    0
  34. noraabas says:

    memgapa perlu diulang bagaimana pernikahan itu berlaku..ingat semua yg bernikah dimsia sah ke..kita hanya sekadar memerhati n membaca apa yg terhidang didepan mata..tiada siapa pon yg layak menentukan siapa yg salah n benar…kekurangan n kepincangan sentiasa menyelubungi kehidupan kita..bagaimana untuk mengimbangi nya itu yg penting..utk rr jlani lah kehidupan ini tanpa dendam yg tiada penghujungnya..demi anak2 ..n paling mustahak buktikan harga diri itu lebih utama..membenci bermakna masih ada sayang berbekas dihati..buang n kuburkan ia dalam2

    0

    0
  35. aku says:

    ayu raudah paling happy :)

    0

    0
  36. reeza says:

    Setiap yang berlaku ada hikmahnya……rahsia ALLAH x siapa tahu…

    0

    0
  37. uzy says:

    kalau rita terus pakai tudung kan cun!

    0

    0
  38. Mat K says:

    cerianya muka? tapi di hati siapa yg tahu.

    0

    0
  39. Rara says:

    Aku nak komem peminat2 rita je. Kalau ya pun minat, org tu lepas kena cerai, kau mintak bergambar bagai. Agak2 lah.

    0

    0
  40. anun says:

    jaga diri rita…bersyukur kpd Allah..

    0

    0
  41. ada aku kesah says:

    korang semua kat atas vangang..hehehhe

    0

    0