February 6th, 2015

Akhirnya selepas hampir 3 bulan bertarung, gelaran juara Maharaja Lawak Mega 2014 bakal diketahui malam ini. 5 peserta yang akan bertarung ialah Nabil, Shiro, Sepahtu, Zero dan Bocey. Fuh~~ Semuanya hebat-hebat belaka. Sukar sungguh untuk memilih peserta mana yang layak bergelar juara. Prestasi yang ditunjukkan oleh kelima-lima mereka amat konsisten sepanjang Maharaja Lawak Mega 2014.
mlm2014 Apa kata kita imbas sedikit persembahan setiap peserta sempena pentas akhir MLM2014:-

1. Nabil
Lawak Nabil minggu lalu bertemakan ‘loghat’ memang menjadi. Namun persembahan minggu-minggu kesebelumnya agak hambar. Sebelum ini nama Nabil sering disebut akan tersingkir, namun ternyata rezeki Nabil untuk beraksi di pentas akhir.mlm2014

2. Bocey
Seringkali menggunakan Abam sebagai bahan lawak mereka, kumpulan Bocey pernah merudum prestasinya pada satu ketika. Namun mereka sudah kembali ‘pickup’. Lawak paling best ialah ketika tema ‘seram’. Memang kelakar tengok Abam jadi hantu masuk dalam toilet.
mlm2014
3. Shiro
Lawak Shiro ketika bersama tetamu undangan Nasir Bilal Khan adalah lawak paling epik pada pendapat Abang Nara sepanjang MLM2014. Memang smart sungguh. Adakah Shiro akan berjaya mengulangi mutu lawak sebegitu untuk pentas akhir? Kenalah saksikan malam ini.
mlm2014
4. Sepahtu
Sepahtu antara ‘favourite’ Abang Nara untuk menggondol juara MLM2014. Cuma lawak minggu lepas agak hambar kerana menggunakan loghat Indonesia. Namun lawak di katil hospital memang kelakar. Diharap Sepahtu kembali menggunakan lawak biasa mereka di pentas akhir ini.
mlm2014
5. Zero
Kumpulan Zero adalah kumpula ‘underdog’ untuk pentas akhir MLM2014. Kekuatan mereka ialah loghat Sabah, aksi lucu dan juga Syaiful Zero yang sering muncul dengan watak wanita. Lawak paling kelakar ialah ketika aksi bermain kompang. Memang power!!!mlm2014

Siapakah pilihan anda untuk bergelar juara Maharaja Lawak Mega 2014? Tak sabar rasanya menanti persembahan kesemua peserta malam ini. Sama-samalah kita nantikan.


Comments are closed.

Loading...