Written by Bella | September 4th, 2019

Datuk Seri Aliff Syukri memang aktif berkongsi kehidupannya di YouTube dan mengatakan pendapatannya begitu lumayan sehingga mencecah puluhan ribu ringgit untuk satu video. Sering mendapat jumlah tontonan tinggi meskipun ada antara penonton hanya sekadar ingin mengecam dirinya.

aliff syukri

Baru-baru ini seorang pengguna Twitter mendedahkan jangkaan pendapatan untuk ‘Youtubers’ di Malaysia dimana Aliff turut termasuk dalam senarai tersebut.

Aliff juga bebarapa hari lalu turut menunjukkan bukti dia  meraih pendapatan sebanyak RM 63, 873.30 hasil daripada video isu pergaduhan bersama Datuk Seri Vida mengenai kolam ikan.

income youtube aliff syukri

Namun, ada sesetengah netizen mempertikaikan resit yang ditunjukkan oleh Aliff, nampak pelik dan tidak seperti resit YouTube.

Macam resit apek jual ikan

resit youtube aliff syukriyoutube aliff syukrialiff syukri income youtubealiff syukri 62 ribu youtubealiff syukri

Nampaknya semakin banyak kecaman, semakin murah rezeki Aliff. Biarlah dihimpit kontroversi, asalkan ‘masyuk’.

15 responses to Macam Resit Apek Jual Ikan – Netizen Pertikai Aliff Syukri Tunjuk Bukti Pendapatan YouTube RM 62 Ribu

  1. Brunes says:

    lowclass betul dia ni. aku tengok pun malu, tak dapat nak hadam kepala hotak dia ni, kaya tapi bodoh.

    45

    0
  2. Anonymous says:

    kesiannnn…

    27

    0
  3. Anonymous says:

    ORANG KAYA TAPI PERANGAI MCM BUDAK TK PANDAI….BUAT APA SAJA UTK NAIKKAN NAMA…RECEIPT MACAM JUAL KARIPAP JER..RECEIPT GOOGLE HAPRAK MACM NI KE..
    SEMAKIN HARI SEMAKIN KRONIK SAKIT DIA NI..TOLONGLAH BANTU DIA SAPA2

    35

    0
  4. Anonymous says:

    Makin hari makin kronik sakit dia ni..cepat2 lah berubat

    30

    0
  5. Anonymous says:

    oh my gossshhhh betul2 bodo la. cuba tengok youtuber lain yg menerima gaji, xda nye cash mcm tu, nampak sangat menipu raih publisiti murahan… xda modal lagi gamaknya,,,,,

    30

    0
  6. Anonymous says:

    Money cant buy class lah bongok

    5

    0
  7. Anonymous says:

    Aku ada simpan resit macm ni..sebijik sama..aku beli kt kedai buku…aku jualan karipap..senang nk bagi pembeli..
    Nmpk sgt menipu..perangai low class betul..tk penat ke dato..

    5

    0
  8. unknown says:

    so sad la this guy.. ko ngat netizen bodoh mcm ko ke woii

    2

    0
  9. Anonymous says:

    Ptutnyer jalu nampk jer name alif syukri kt youtube jgn klik tgk…wlaupon rase menggigil nk klick…jangan!!aku wat mcm tu ahh bile lagu si sapi tu kuar aku tahan tk klick..hasilnyer sapi berubah!!

    8

    0
  10. Intan says:

    Kalau nak bedek pun pakai lah word letak Google or YouTube punye logo. Ni mcm resit acong perabot je nak tipu pun tk agak and youtube won’t give u money just for one stupid video ok kalau g2 ramai dah Kaya.

    0

    0
  11. haha says:

    hahaha,62 k?1 juta view kau akan dapat dalam 100$ je…tak perlu nak tipu sbb aku sndiri buat duit dgn youtube jgk,lagipun diorang akan hantar dlm bentuk cek drpd GOOGLE sndiri,bank america

    3

    0

Tinggalkan Komen Anda Di Sini