Written by Bella | July 24th, 2019

Tindakan selebriti popular, Neelofa berkongsi beberapa babak filem The Lion King menerusi IG Story yang dirakam dalam panggung wayang, mengundang rasa tidak puas hati netizen.

Sebagai seorang yang sering memperjuangkan soal hak cipta, perbuatan Neelofa itu memberikan contoh yang negatif kepada orang ramai.

Bagaimanapun, Neelofa menerusi akaun Twitternya semalam memohon maaf dan menegaskan tidak mempunyai niat untuk melanggar undang-undang berkaitan hak cipta. Sebagai seorang artis, dia sangat menghormati harta intelek.

Menurut Neelofa, apa yang berlaku adalah kerana dia merasa teruja untuk berkongsi dengan pengikutnya mengenai filem tersebut dan secara tidak langsung mahu lebih ramai rakyat Malaysia menonton filem animasi popular itu.

Neelofa juga menjelaskan dia mengambil tanggungjawab penuh terhadap kesalahan yang dilakukan dan berharap ia akan menjadi pengajaran.

37 responses to Maaf, Saya Rakam Kerana Terlalu Teruja – Neelofa

  1. Anonymous says:

    maklumlah.. sosial influencer 2019 monaco la katakan… hiks

    0

    0
  2. Sila Hadam Secara Zuhud Ye Fa says:

    Mengikut Seksyen 43A Akta Hak Cipta 1987, mana-mana individu yang mengendalikan suatu alat perakam pandang dengar di dalam bilik penayangan untuk merekod apa-apa filem secara keseluruhannya atau sebahagiannya adalah salah, dan jika disabit kesalahan boleh dikenakan denda minimum RM10,000 dan maksimum RM100,000 atau penjara bagi suatu tempoh tidak melebihi lima tahun atau kedua-duanya sekali.

    19

    0
  3. Anonymous says:

    Social Influencer 2019….doing the most. :(((

    10

    0
  4. tanye je says:

    Sudah tiba masanya mencari pasangan hidup?

    2

    1
  5. Anonymous says:

    Sy pon teruja dgn design tudung neelofa dan berhasrat nak cetakrompak design tu agar semua rakyat msia berpeluang memperagakannya! Bolehhh?

    20

    0
  6. sosial influencer tiang jamban says:

    dah la crita tak best, ko sruh kitorang tengok pulak..taknak kena sman ler tu dgan disney..harap disney sman dia ni, boleh jadi pngajaran smpai bila2..owg biasa klau rakam, bukan main tinggi sman mnyaman..haha..baru hari tu nitizen puji mcam2 pasal bnda baik, hari ni da buat hal
    ..
    semoga diperludahkan..

    0

    0
  7. Anonymous says:

    tak pe lofa…abang maafkan…jom kita kawin :)

    1

    7
  8. Anonymous says:

    Tu lah…….hidup kalau x berteman kadang2 jiwa kosong. Get a hobby Pa…go outside and play kites.

    8

    0
  9. Bedah Jual Periuk says:

    Mungkin kali pertama masuk pawagam semenjak tercalon dlm social influencer monaco… hihiks.

    8

    0
  10. Anonymous says:

    Bila rkyat biasa buat,ko saman itu ini..bila artis buat acah2 teruja excited?abes rkyat biasa yg rakam tu x teruja ke?kenapa korg golongan artis kecam kalau mcmtu??????

    15

    0
  11. T-pah says:

    Sesenang je mohon maaf.. Klo rakyat miskin marhaen biasa.. tiada maaf terus kena hukuman..masuk Harian Metro bagai.

    Law of jungle.. Klo berani kenakan la hukuman.

    19

    0
  12. Anonymous says:

    Org cantik tak semestinye IQ cantik. Simple!

    15

    0
  13. Anonymous says:

    senang je..buat salah mintak maaf..takda sapa amik tindakan ke? ada sorg mamat tu dlu kena saman dgn yusof Haslam brapa rm? ni takda kena apa2 ke?

    14

    0
  14. faraj says:

    Teruja lah , asyik bercakap dgn kucing jer sorang2 ……!! sekali2 nk plak ckp dgn Lion, malang nya kartoon jer…!! (Gersang)…lertu…..kikiki

    3

    0
  15. Mak Kau says:

    8A’s with zero knowledge

    6

    0
  16. Nooleefa says:

    Haha memang tersangatlah salah..tapi mek ni pun maklumkan dia akan bertanggungjawab atas tindakan dia..maksudnya dia bersedia jika kena dakwa ..so terpulang pada pihak yang berkenaan la nak dakwa mek lofa atau tidak..dah kalau tak ada yang nak dakwa tak kan dia nak buat surat “tolong..dakwalah saya”..korang yang tak puashati tu buatla petisyen online moga dia dikenakan tindakan..bitter lak sakit hati ..haha..cakap kalau dia buat tak apa..orang lain buat kena macam2..

    3

    0
    • Anonymous says:

      bayar mmg blh bayar…tindakan blh terima tindakan…yg pasti nama kau mmg dah BUSUK PERINGKAT ANTARABANGSA…LOL

      6

      0
  17. Anonymous says:

    Eloknya netizen takyah bising-bising. Senyap-senyap terus mengadu ke pihak berkuasa berkenaan biar didakwa. Tapi skrg dia dah delete.

    3

    2
  18. Nok gebuzzz says:

    Ig si amira tu nape xd ek…

    2

    0
  19. Anonymous says:

    bukan lofa tido ke

    1

    0
  20. org yg amalkan doa dri neelofa says:

    alah..sikit je dia snap..bukannnya satu movie..chillax lah..hahahha.

    0

    7
  21. Anonymous says:

    Haha..

    0

    0
  22. Sam says:

    Go lofa. Everybody makes mistake. Everything you do will be criticised. Supporting you from Lindon!

    0

    4

Leave a Comment

Optional