October 21st, 2019

Kemelut rumah tangga Lufya Omar dan Dr Che Muhammad Hafiz seakan tiada jalan penyelesaian. Kedua-duanya tidak henti berbalas kenyataan di media sosial demi mempertahankan diri masing-masing.

dr che hafiz sindir lufya

Terbaru, Lufya ketika membalas komen netizen menafikan dia menggunakan media sosial untuk membuka aib suami dan sengaja ingin menagih simpati. Jelas Lufya, kenyataannya sebelum ini hanya sekadar luahan perasaan, merasa kesal mengapa suaminya tidak hadir ke mahkamah untuk menyelesaikan kes cerai mereka.

Dalam pada itu, Lufya berkata dia sudah penat melayan segala ‘drama’ suaminya itu dan meminta Dr Che Hafiz untuk tidak terus cuba meraih publisiti dan melengahkan lagi kemelut rumah tangga mereka.

lufya omar buka aib suami

Tutup la aib sendiri. Cepat selesaikan masalah bukan lari! Siapa yang drama? Saya dah penat la layan drama. Siapa yang nak perhatian ini sebenarnya? Nak terkenal semata-mata ke?

Berhenti jadi budak-budak jadi la lelaki. Saya penat, saya ada anak yang memerlukan saya lebih daripada nak layan drama dia.

lufya cerai

Terdahulu, Lufya berkata dia sudah lama memendam perasaan serta bersabar dan enggan lagi meneruskan perkahwinan yang disifatkan penuh negatif dan toksik. Jiwanya didera apabila berlakunya penganiayaan, selain mendakwa sudah empat bulan digantung tidak bertali.

Sumber Berita : mStar Online


19 responses to “Lufya Omar Nafi Buka Aib Suami, Sengaja Tagih Simpati”

  1. RIN says:

    MEDIA SOCIAL BOLEH PULA LAKI DIA RESPOND. KNP X BERANI MUNCUL D MAHKAMAH…? NAMPAK SGT DIA NAK KENAKAN ISTERI DIA. JANGAN JAJA KONON… PPPUII

  2. J says:

    BETUL.. UNDANG2 PUN KADANG BERAT SEBELAH. BAGI KUASA MUTLAK KAT LELAKI. HAK PEREMPUAN. TERPAKSA FIGHT DI MAHKAMAH. ITU PUN KALAU DAPAT. NAK GUNA LAWYER LAGI.. MANA LAGI NAFKAH TERTUNGGAK..

  3. ZEE says:

    HABIS MEDIS SOCIAL UNTUK APE. SUKA HATI DIA LAH

  4. Anonymous says:

    Sabarlah kak.. Allah lbih tahu..

  5. wina says:

    dia dh failkan. dh dipanggil oleh mahkamah pun, tp si lelaki masih x dtg, so case postpone. kan dh menyusahkan org. nk dpt tarikh seterusnya x mudah. unless ko sejenis x de keje lain, mmg tggu panggilan mahkamah je, mmg laa x kisah.

    case mahkamah rumit. sorg member i, ex husband dia x dtg mahkamah, ex husb selamba ckp x terima surat mahkamah. pd hal member i dh putus asa nk carik kt mana dia tinggal lps berpisah. walhal dh sms, dh maklumkan secara yahoo messenger (zmn tu), emel, etc. tp zmn tu xde screenshot semua ni, so xde bukti nk kata si lelaki respond kpd msg2 tu semua. and guess what? mahkamah terima ya alasan si suami. finally sorg staff mahkamah tu ckp hntr ke opis. so luckily despatch tu berjaya hntr surat mahkamah kt opis, so x boleh guna alasan x terima surat lg. bygkan kes drag bertahun2 hnya dgn alasan x terima surat? effisyen kan mahkamah syariah ni?
    kalau x kne kt kau, mmg sdp laa ko sembang. ntah2 kalau kne kt ko, siap upload masuk KRT.

    another friend of mine, pergi mahkamah, bkk fail permohonan cerai. then masuk je court room, hakim tnya, nk cerai jenis apa? yg my friend ni x fasih jenis2 cerai, ada fasakh, khuluk, bla bla.. dia tahu nk bercerai je.. then hakim terus dismissed case, suh my friend balik pilih jnis cerai dulu, then dtg balik. dia dtg jauh2, tggu dari pagi, masuk court room x smpai satu minit hnya sebab x sure jenis cerai apa yg dia nak, nk tggu another date, berkurun. mehhhhhhhhhhhhhhh

Loading...