October 21st, 2019

Kemelut rumah tangga Lufya Omar dan Dr Che Muhammad Hafiz seakan tiada jalan penyelesaian. Kedua-duanya tidak henti berbalas kenyataan di media sosial demi mempertahankan diri masing-masing.

dr che hafiz sindir lufya

Terbaru, Lufya ketika membalas komen netizen menafikan dia menggunakan media sosial untuk membuka aib suami dan sengaja ingin menagih simpati. Jelas Lufya, kenyataannya sebelum ini hanya sekadar luahan perasaan, merasa kesal mengapa suaminya tidak hadir ke mahkamah untuk menyelesaikan kes cerai mereka.

Dalam pada itu, Lufya berkata dia sudah penat melayan segala ‘drama’ suaminya itu dan meminta Dr Che Hafiz untuk tidak terus cuba meraih publisiti dan melengahkan lagi kemelut rumah tangga mereka.

lufya omar buka aib suami

Tutup la aib sendiri. Cepat selesaikan masalah bukan lari! Siapa yang drama? Saya dah penat la layan drama. Siapa yang nak perhatian ini sebenarnya? Nak terkenal semata-mata ke?

Berhenti jadi budak-budak jadi la lelaki. Saya penat, saya ada anak yang memerlukan saya lebih daripada nak layan drama dia.

lufya cerai

Terdahulu, Lufya berkata dia sudah lama memendam perasaan serta bersabar dan enggan lagi meneruskan perkahwinan yang disifatkan penuh negatif dan toksik. Jiwanya didera apabila berlakunya penganiayaan, selain mendakwa sudah empat bulan digantung tidak bertali.

Sumber Berita : mStar Online

19 responses to “Lufya Omar Nafi Buka Aib Suami, Sengaja Tagih Simpati”

  1. wina says:

    i think u yg x fhm ANONYMOUS, mahkamah dh keluarkan arahan utk ex husb dtg court, lps tu the ex wife ltk laa alamat rumah kelamin lama, ltk alamat rumah sewa baru, ltk alamat rumah gf, ltk alamat kampung mentua.. semuanya sbb nk deliver surat suruh dtg sebutan mahkamah aje

    lps tu si ex husband simply bg tau mahkamah(bila dia finally dtg), saya x duduk sana dah, saya x duduk situ dah, saya dh pindah, saya dh lama x balik kampung, saya x terima surat yg pos ke rumah GF, bla bla bla, WALHAL SI EX WIFE AWARE YG SI SUAMI TERIMA SURAT2 TU, siap ex husb ckp, i baca surat court, lps tu buang dlm tong sampah, i tgk sampul surat ade logo bla bla je, i terus bakar..

    mmg laa mahkamah ade procedure, tp ade jugak loop hole nya. yg x pernah pergi court mcm u mebi x tahu.

    and kwn sorg lg yg nk mohon cerai tu, dia bkn dtg berlenggang. dh dtg, amik borang, isi borang, return borang, duduk rumah tggu dpt surat sebutan. masa dlm borang xde pun mention apakah jenis penceraian yg dipilih? u igt semua org yg masuk court tu sekolah tggi? tau apa proses, apa jenis tuntutan, itu ini? bukan semua boleh afford lawyer consultation mcm artis.

    and bila dh dpt tarikh sebutan, tggu dr pagi smpai ptg, baru dpt giliran. dh dpt giliran, hakim tnya cerai jenis apa, si wife x tahu, terus dismissed. xde courtesy ke org dtg jauh2, tggu giliran berejam2. cerai ada 5 jns je pon. boleh je bg tahu ada option a, b, c, d, e. Instead of dismissed and suruh org tu dtg semula. dh laa kne ambil cuti, kne dtg jauh, kos lagi. ye, mahkamah ade procedure, tp lufya yg ade lawyer ni, nk sahkan cerai pun delay2. ko rasa yg xde lawyer tu cemana?????????????????

    eh nk tnjuk bijak pada hal nan hado….

  2. Aneka says:

    Utk Lufya and Hafiz, nnt free dgr lagu Casey – Jangan Ada Benci. Penuh dgn nasihat. Tskk Tskk..sebak pulak rasa. Sabar yer hadapi dugaan ni.

  3. huhu says:

    betul

  4. Anonymous says:

    Wina, you faham tak procedure mahkamah macam mana? Kalau tak tau, jangan nak cop the whole system mahkamah teruk. Nak bagitau orang tu pergi court bukan boleh bagitau cenggitu je, ada mode of delivery yang kena pakai contoh yang despatch hantar ke office tu. And kalau kawan kau nak cerai, kena la belajar sebelum masuk court tu apa jenis cerai yang dia nak. Fikir diri sendiri je datang dari jauh, tak fikir mahkamah ada banyak case lain nak settle, dah nak kena tunggu pulak orang baca pasal jenis jenis cerai & decide?

    Orang bagitau fact bukan ‘sembang’ ye. Sila belajar membezakan.

Tinggalkan Komen Anda Di Sini