Written by Bella | October 21st, 2019

Kemelut rumah tangga Lufya Omar dan Dr Che Muhammad Hafiz seakan tiada jalan penyelesaian. Kedua-duanya tidak henti berbalas kenyataan di media sosial demi mempertahankan diri masing-masing.

dr che hafiz sindir lufya

Terbaru, Lufya ketika membalas komen netizen menafikan dia menggunakan media sosial untuk membuka aib suami dan sengaja ingin menagih simpati. Jelas Lufya, kenyataannya sebelum ini hanya sekadar luahan perasaan, merasa kesal mengapa suaminya tidak hadir ke mahkamah untuk menyelesaikan kes cerai mereka.

Dalam pada itu, Lufya berkata dia sudah penat melayan segala ‘drama’ suaminya itu dan meminta Dr Che Hafiz untuk tidak terus cuba meraih publisiti dan melengahkan lagi kemelut rumah tangga mereka.

lufya omar buka aib suami

Tutup la aib sendiri. Cepat selesaikan masalah bukan lari! Siapa yang drama? Saya dah penat la layan drama. Siapa yang nak perhatian ini sebenarnya? Nak terkenal semata-mata ke?

Berhenti jadi budak-budak jadi la lelaki. Saya penat, saya ada anak yang memerlukan saya lebih daripada nak layan drama dia.

lufya cerai

Terdahulu, Lufya berkata dia sudah lama memendam perasaan serta bersabar dan enggan lagi meneruskan perkahwinan yang disifatkan penuh negatif dan toksik. Jiwanya didera apabila berlakunya penganiayaan, selain mendakwa sudah empat bulan digantung tidak bertali.

Sumber Berita : mStar Online

19 responses to Lufya Omar Nafi Buka Aib Suami, Sengaja Tagih Simpati

  1. dr che hafiz badigol says:

    dr pembelit mmg macam tuh.. kalau x salah napa x dtg…konon dah bgtau..gile menipu…kau ingat org tuh budak2 ke….dr ni lama2 semua org tau perangai dia…btw ramai je tau perangai dr sebenar ni….acah2 baik n x salah…x lama je lg semua org akan tau la kau sapa…..

  2. unknown says:

    ape pun medsoc bukan tempat untuk share masalah.. x kira kau betul ke salah

  3. lilo says:

    aku rasa mmg lufya dr awl lg dok cerita psl pukul2 tak balik rumah apa semua, so both side mmg salah tp taknak mengaku siap kena sound budak tu

  4. kakikucinghitam says:

    kadang2 kt socmed baru dpt action dr pihak sana.. org laki kalau perangai huduh, mmg huduh lahh segalanya2.. mmg dia akan menyusahkan org pompuan sampai ke lubang cacing.. kos cerai bukan murah bukan sennag masa lg terbuang.. kalau pompuan bekerja, ingt sennag nkamek cuti tiap mggu nk p court?

  5. Anonymous says:

    cuba cerita skit perangai sebenarnye haaa

  6. Anonymous says:

    komen paling win. hahaha. cepat la ckp ape pangai sebona eaaa doctorate tu haa. ni buat kami2 ni semua tertanya2. haihhhhhhh. lambat.

  7. Anonymous says:

    Bosannn nk

  8. aih says:

    kalau dah alang2 suka buka aib masing2.. cerita sikit pengalaman atas katil macam mana… suami tahan berapa lama.. guna position apa yang favorite.. ada blowjob tak.. ada orgasm tak, pancut atau tak… suka sgt buka aib kan.. cerita la skali benda tu..

    betul2 x matang berdua ni… socmed bukan tempat luah perasaan..

  9. Anonymous says:

    Kakikucinghitam, lepas dia bising dekat socmed pun still suami dia tak attend court. Sebenarnya takde dapat apa pun kalau bising dekat socmed when it comes to divorce case. Pergi je la failkan dekat mahkamah.

  10. Mia says:

    Saya setuju..

  11. wina says:

    dia dh failkan. dh dipanggil oleh mahkamah pun, tp si lelaki masih x dtg, so case postpone. kan dh menyusahkan org. nk dpt tarikh seterusnya x mudah. unless ko sejenis x de keje lain, mmg tggu panggilan mahkamah je, mmg laa x kisah.

    case mahkamah rumit. sorg member i, ex husband dia x dtg mahkamah, ex husb selamba ckp x terima surat mahkamah. pd hal member i dh putus asa nk carik kt mana dia tinggal lps berpisah. walhal dh sms, dh maklumkan secara yahoo messenger (zmn tu), emel, etc. tp zmn tu xde screenshot semua ni, so xde bukti nk kata si lelaki respond kpd msg2 tu semua. and guess what? mahkamah terima ya alasan si suami. finally sorg staff mahkamah tu ckp hntr ke opis. so luckily despatch tu berjaya hntr surat mahkamah kt opis, so x boleh guna alasan x terima surat lg. bygkan kes drag bertahun2 hnya dgn alasan x terima surat? effisyen kan mahkamah syariah ni?
    kalau x kne kt kau, mmg sdp laa ko sembang. ntah2 kalau kne kt ko, siap upload masuk KRT.

    another friend of mine, pergi mahkamah, bkk fail permohonan cerai. then masuk je court room, hakim tnya, nk cerai jenis apa? yg my friend ni x fasih jenis2 cerai, ada fasakh, khuluk, bla bla.. dia tahu nk bercerai je.. then hakim terus dismissed case, suh my friend balik pilih jnis cerai dulu, then dtg balik. dia dtg jauh2, tggu dari pagi, masuk court room x smpai satu minit hnya sebab x sure jenis cerai apa yg dia nak, nk tggu another date, berkurun. mehhhhhhhhhhhhhhh

  12. Anonymous says:

    Sabarlah kak.. Allah lbih tahu..

  13. ZEE says:

    HABIS MEDIS SOCIAL UNTUK APE. SUKA HATI DIA LAH

  14. J says:

    BETUL.. UNDANG2 PUN KADANG BERAT SEBELAH. BAGI KUASA MUTLAK KAT LELAKI. HAK PEREMPUAN. TERPAKSA FIGHT DI MAHKAMAH. ITU PUN KALAU DAPAT. NAK GUNA LAWYER LAGI.. MANA LAGI NAFKAH TERTUNGGAK..

  15. RIN says:

    MEDIA SOCIAL BOLEH PULA LAKI DIA RESPOND. KNP X BERANI MUNCUL D MAHKAMAH…? NAMPAK SGT DIA NAK KENAKAN ISTERI DIA. JANGAN JAJA KONON… PPPUII

  16. Anonymous says:

    Wina, you faham tak procedure mahkamah macam mana? Kalau tak tau, jangan nak cop the whole system mahkamah teruk. Nak bagitau orang tu pergi court bukan boleh bagitau cenggitu je, ada mode of delivery yang kena pakai contoh yang despatch hantar ke office tu. And kalau kawan kau nak cerai, kena la belajar sebelum masuk court tu apa jenis cerai yang dia nak. Fikir diri sendiri je datang dari jauh, tak fikir mahkamah ada banyak case lain nak settle, dah nak kena tunggu pulak orang baca pasal jenis jenis cerai & decide?

    Orang bagitau fact bukan ‘sembang’ ye. Sila belajar membezakan.

  17. Aneka says:

    Utk Lufya and Hafiz, nnt free dgr lagu Casey – Jangan Ada Benci. Penuh dgn nasihat. Tskk Tskk..sebak pulak rasa. Sabar yer hadapi dugaan ni.

  18. wina says:

    i think u yg x fhm ANONYMOUS, mahkamah dh keluarkan arahan utk ex husb dtg court, lps tu the ex wife ltk laa alamat rumah kelamin lama, ltk alamat rumah sewa baru, ltk alamat rumah gf, ltk alamat kampung mentua.. semuanya sbb nk deliver surat suruh dtg sebutan mahkamah aje

    lps tu si ex husband simply bg tau mahkamah(bila dia finally dtg), saya x duduk sana dah, saya x duduk situ dah, saya dh pindah, saya dh lama x balik kampung, saya x terima surat yg pos ke rumah GF, bla bla bla, WALHAL SI EX WIFE AWARE YG SI SUAMI TERIMA SURAT2 TU, siap ex husb ckp, i baca surat court, lps tu buang dlm tong sampah, i tgk sampul surat ade logo bla bla je, i terus bakar..

    mmg laa mahkamah ade procedure, tp ade jugak loop hole nya. yg x pernah pergi court mcm u mebi x tahu.

    and kwn sorg lg yg nk mohon cerai tu, dia bkn dtg berlenggang. dh dtg, amik borang, isi borang, return borang, duduk rumah tggu dpt surat sebutan. masa dlm borang xde pun mention apakah jenis penceraian yg dipilih? u igt semua org yg masuk court tu sekolah tggi? tau apa proses, apa jenis tuntutan, itu ini? bukan semua boleh afford lawyer consultation mcm artis.

    and bila dh dpt tarikh sebutan, tggu dr pagi smpai ptg, baru dpt giliran. dh dpt giliran, hakim tnya cerai jenis apa, si wife x tahu, terus dismissed. xde courtesy ke org dtg jauh2, tggu giliran berejam2. cerai ada 5 jns je pon. boleh je bg tahu ada option a, b, c, d, e. Instead of dismissed and suruh org tu dtg semula. dh laa kne ambil cuti, kne dtg jauh, kos lagi. ye, mahkamah ade procedure, tp lufya yg ade lawyer ni, nk sahkan cerai pun delay2. ko rasa yg xde lawyer tu cemana?????????????????

    eh nk tnjuk bijak pada hal nan hado….

Tinggalkan Komen Anda Di Sini