Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Lufya Omar Bengang Kena ‘Body Shaming’ Oleh Artis Veteran Depan Orang Ramai?

Baru-baru ini, pelakon Lufya Omar ada meluahkan rasa terkilan dengan sikap biadap seorang artis veteran wanita yang memalukan beliau depan orang ramai dengan mempersendakan bentuk badannya yang sedikit berisi selepas melahirkan anak sulungnya tahun lalu.

Advertisement

Walaupun hatinya terguris dengan perbuatan artis itu yang secara jelas melakukan ‘body shaming’, Lufya bagaimanapun mempunyai prinsip sendiri dan enggan mengaibkan wanita itu meskipun netizen tertanya-tanya siapakah gerangan artis veteran tersebut.

Saya masih tetap dengan pendirian saya iaitu tidak mahu mendedahkan nama artis veteran yang bersikap biadap menegur bentuk badan saya secara umum. Sebab saya tak nak mengaibkan dia seperti mana dia mengaibkan saya di sebuah majlis baru-baru ini.

Saya terkejut juga dengan apa yang dikatakan wanita itu. Sebab setahu saya, masa dia muda badan dia langsing tapi sekarang dah berisi. Jadi, kenapa dia perlu mempersendakan bentuk badan orang lain sedangkan dia juga sama. Saya tidak kisah jika dia mahu menyapa saya tanpa biarlah ada cara.

Betul kata Lufya, biarpun anda seorang yang senior dalam industri hiburan, jagalah adab ketika berbicara dan jangan merendah-rendahkan orang lain. Biasalah, kalau seorang wanita lepas bersalin pasti badan berisi sikit, sepatutnya berilah motivasi kepada Lufya. Betul tak?

Sumber Berita : mStar Online

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

34 Comments

  1. Anonymous

    October 16, 2018 at 9:00 pm

    Saya pernah kena body shaming tp saya buat tak Ada apa-apa sebab kekurangan diri saya tak akan dapat ditambah… Saya tetap bersyukur pada Allah kerana Ada kelebihan Di tempat lain

  2. minah kelabu

    October 16, 2018 at 5:28 pm

    awat salah ka kalau body shaming ni..yg nak sentap sangt dah knpa..mmng dah beranak ni badan naik la sikit..ikut jnis badan gak la..dah tak mau org cakap bukan2 x yah dok berlaki n beranak.

    • Kkkk

      October 16, 2018 at 6:05 pm

      Body shaming ni bukan kira pda bentuk badan je warna kulit,botak,gigi jongang,kulit berjerawat kira body shaming jugak la tu.Bukan semua org boleh terima body shaming ni ada org tu cool je tp lebih baik sbgai individu kita jaga la kata2 bila brcakp xkisah la dngn kawn ke keluarga ke sape2.

  3. Kak perihatin

    October 16, 2018 at 4:58 pm

    Makcik Tu bukan bermaksud body shaming….ia lebih kepada sesuatu yg tidak disengajakan bila Lama tak jumpa lutfya. Badan berisi maksud anda Ada selera makan yg baik, sihat, ceria, dijaga suami dengan baik, emosi stabil….

  4. lgbt

    October 16, 2018 at 4:50 pm

    lupiya ni hasben dia punya la jambuuuuu cunnn macam nak sontott je anus dia mmmm jom main

  5. M

    October 16, 2018 at 4:26 pm

    Ni kes xbole nk kena kritik la ni…whatever la..dah nama pn artis

Loading...
To Top