Written by serenity | April 19th, 2018

Zaihani Mohd Zain, stailista dan pengkritik fesyen teruk dikecam kerana status Facebook menghina orang gemuk. Zaihani bagaimanapun mendakwa statusnya disalah faham oleh Netizen. Katanya, status itu merujuk kepada seorang lelaki yang duduk terkangkang hingga mengambil ruangnya dan menyebabkannya kurang selesa. Zaihani turut memohon maaf di atas status itu.

Bagaimanapun, pelakon dan usahawan Rozita Che Wan telah membidas Zaihani di Instagram kerana menghasut orang lain untuk tidak memberikan baju sekiranya ingin dipinjam oleh pengurus Che Ta.

Che Ta menulis:

Dia menulis begitu untuk kenyataan Zaihani yang berikut:

Penulis sangkakan setelah meminta maaf Zaihani tidak akan menulis di platform media sosial umum secara semberono, tetapi mungkin juga dia belum belajar dari kesilapannya.

Kebanyakan pengikut Che Ta menyokong tindakannya menulis kapsyen berani mati untuk membidas Zaihani.

Orang kata, zaman Internet sekarang kerana jari badan binasa. Sudah macam-macam cerita buruk didedahkan mengenai Zaihani kini keluar pula yang baru. Semoga bertabah. – beautifulnara.com

64 responses to “Luar Dalam Buruk, Kedut Macam Lace Beropol,” Rozita Che Wan Bidas Zaihani Mohd Zain

  1. Pembaca says:

    Macam macam..

    4

    0
    • Anonymous says:

      Sendiri berak sepah2, marahkan org yg jumpa taik die. Betul Che ta ckp, luar dlm bau taik.

      42

      0
      • Anonymous says:

        Entahnya. Aku rasa isu ni start dari si kerepot xsedar diri, bukan org yg sebarkan post dia. Org biasa yg kecam anak Nora Danish pun boleh viral apetah lg dia yg so-called-fashion-guru ni. Kata diri sndr tu fashion guru, so dia patut dh tau dia public figure. Bodoh sgt public figure post something tp expect takkan tersebar. Solat tu antara dia dengan Allah. Org jaga solat, doesn’t mean dia jaga hubungan dgn manusia.

        73

        1
    • Corse 848 says:

      Dalam film, Drama dah tunjuk..org jahat mesti buruk..hati buruk..hodoh luar dalam

      20

      -3
      • Anonymous says:

        Beria ko nak watermark. Berita, gambar semua kopi pes jugak. Dah la watermark kau menyemak. Nak baca pun ganggu.

        8

        0
  2. alfie says:

    Jarang saya sokong Che Ta tapi kali ni setuju apa dia kata!!!!

    82

    -6
    • Anonymous says:

      Mcm x cerdik kan dia hasut org xbg kerjasama dgn che ta. dah la cr psl dgn cheta mulut laser tu. kan dah kena.

      38

      0
      • Anonymous says:

        Boikot n boo kan org tua jahat nie..
        …Boooo ..boooooo…boooooooo.crazy scary old woman…creepy je muka dia..muka jahat..nk aniaya org je….

        56

        1
  3. Minah membawang says:

    Oo mksd nenek tu manager che ta laa yg mulekn sume ni eh?da die pn jns mulut caboii pasai paa..sume nk cte kt fb,mendapatla kecaman dr netizen..pdn muke die

    45

    0
  4. Comei Lote says:

    Perangai nenek kebayan
    Muka nenek kebayan
    Che Ta i sokong u this time …

    56

    -2
  5. Keretapi Malam says:

    Masa dh sampai lh utk nenek ni..zmn gemilang & terbilang nek dh lupus sikit2..dulu org kepit nk ckp..now dh muntah ijau kaann..kejap lg hilang & terbuang lh kau nek..kalau nek pakai lg mulut laser nek tu bakal lenyaplh nama nek dlm industri fashion..hukum karma kot….

    35

    0
  6. Anonymous says:

    tapi che ta.. bg i lace beropol tu cantik. haha blh gna perumpamaan lain x utk buruk n kedut tu. guna la pngelap kaki 60 thn x bsuh ke..hahaha

    19

    0
  7. anonymous says:

    rizalman ponen menyombong tu saja yg dok back up ‘bas lama’ ni pirrrah beg telekung kali hamput apa tua kutuk tapi dok tayang dada landoq kerepot pi mampoih la tok zai

    53

    1
  8. si bunga says:

    herot-herot mulut aku baca caption che ta.. hahah punyalah nak ikut loghat utara..

    comel je che ta marah :)

    24

    0
  9. anonymous says:

    you guys marah dia buat statement fatshaming tapi balas kutuk appearance yang tuhan cipta, as if you guys are any different from the former. the irony. Lantakla pi la dengan diorang punya drama, tapi bahasa tu bila komen bertamdun la sikit, it’ll reflect who you are as a person. Alas, part mulut che ta ni mmg ak surrender la

    38

    -1
  10. nokelas says:

    hodohnya perangai ppoan melayu. dah lah bole harap mekap tebal melaram fesyen ntah apa2 ntah total rubbish..hihi. tapi perasan bkan main lagi. Kaki bergaduh ! KELAS….ILEK!!!

    5

    0
    • dah keneps says:

      hahha aku rasa sebab opah sorang tu sebut nama che ta…kalo tak sebut …just general kutuk je takla dia ngamuk! cher kalo orang memetik nama ko….terpalit plak kes memg tgh viral…tak pasal2…ko berdiam kaa bg org pijak kepala? mau angin satu badan …kelas tak kelas…aku rasa berjoget ko ngamuk hahahhah..sendiri kena baru tau

      18

      0
      • Anonymous says:

        ‘Katoi lagik aku ni’….mahu dlm otak org tua jahat nie berfikir….’kenak mintak maaf lagi ke’…..lol…brapa kali nk minta maaf daaaa….pooodddahhh..lepas nie sapa lagi mahu diban….Ban diri sendiri laaaaa!!

        57

        0
        • Anonymous says:

          Verrrrryyyyyy thick skinned this scary woman…tak rase guilty and shameful langsung….

          1

          0
  11. Mrshollow says:

    Org tua buang tabiat.

    2

    0
  12. Che Ti says:

    Che Ta win…..
    Love u Che Ta sampai umur 60 tahun..

    6

    1
  13. Noname says:

    Wow..che ta klu meletop cm rita…
    Beropol ropol…

    4

    0
  14. Yekeni says:

    She’s a fashion consultant? Fashion dia sendiri kelaut. Segala apa yg boleh digantung dileher, digantung. At that age, her dressings should reflect a sophisticated, elegant old lady. Not pakaian youngsters and hair cut mcm pergi kat barber shop yg ada barber’s light pole outside the shop, yg selalunya budak2 nak start sekolah pergi tu.

    57

    0
  15. Persatuan opah sedunia says:

    Opah sila beri kenyataan balas as soon as posibble sebelum kena kecam satu dunia???

    4

    0
  16. Alice says:

    Lps ni apa plk alasan nenek ni nk corner..nk alih tiang gol..adjust lh nenek or tutup tiang gol terus..Che Ta mmg tendang kencang kick out kuasa Kuda

    14

    1
  17. peminat izzue says:

    tua x sedar diri….pui la nenek2

    2

    0
  18. Anonymous says:

    rizalman…this time u salah judge org la. nenek ni not agood person. luar dalam buruk. jinjit beg telekung tu pon silap2 propa jer utk mata org.

    9

    0
  19. ... says:

    ini semua sejenis nak naik kan rating program jaa. propa2 jugak tapi dapat kecaman2 berbaloi ke?

    #apabilaneneknenekperasanhot

    2

    0
  20. dakumanis says:

    jangan laa duk kecam sgt … tambah dosa korang bertimbun2… dorang gaduh pun tetap kaya ..korang apa ada…?? buang masa jee…

    3

    0
  21. dah keneps says:

    hahaha…misti Rizalman nyesai backup dia..konon nak backup best fren ……siap cakap bawak telekong sana sini…….but si opah ni heran pon idak…tetap sama perangai…..orang kalo semayang tak tinggal…perbuatan and percakapan pon beringat2…terjaga….ni idak….lagi menabur taik sana sini…hahaha
    memang silap laa ko memetik nama che ta…aku rasa che ta tak melenting kalo tak tulis nama kt situ! Mendapattttt lah…

    opah …opah!! tringat crita Opah dedulu…

    35

    0
  22. Wekkkkkkk says:

    Tgok muka pun tau.
    Cuba tengok gmbr2 posing2 dia.
    Semua nmpk mcm sombong dn x ada seri.
    Org mcm ni patut di jauhkan.

    Consultant fashion…klau konsultant fesyen…kenalh pndai “berfesyen” ikut peredarn masa dn umur.
    Ini rmbutpun dh mcm asso..fesyen mcm sweet seventeen…padahl dh seventy years OLD.

    47

    0
  23. melah says:

    amboi Che Ta, hang pon kedut jugak. tu pun cover pakai mekap. dah kalo manager hang buat salah, tak payahlah nak defend sangat. nampak sangat hang pun sama jahat mulut capoi. haha…
    awas.. nanti zain carik laki lain…

    2

    24
  24. Wekkkkkkk says:

    Melah..8.48am
    Rasanya x mgk Zain cari lain.
    Che Ta tu bini prtama dia..lagi2 Che Ta tu pandai cari wang.
    Rezeki Zain pun brtmbh smenjk menikh dgn pompuan nih.
    Mungkin maut je pisahkn mereka.
    Wek rasalah. Lagi2 pulk dh ada anak comel.
    Sbb cinta itu butakn..x kiralh pompuan tu dh tua dri laki.
    Pompuan yg berdikari dn pndai cari wang pasti laki pun x mau tinggal…apatah lagi jika kaya ataupun asal dri keturunn kayo2 pompun tuh.

    19

    0
  25. Anonymous says:

    Tu la rizalman. Hang defend lagi nenek kerepot ni kata usung telekung. Woi sembahyang tu wajib. Jadi tang mana hebatnya usung telekung? Orang yg tak jaga solat je yg rasa someone is wow if jaga smayang 5 waktu. Ni contoh mulut puaka yang allah nak tunjuk. Belum masuk kes dia impak kerja orang lagi sampai kena buangkan. Itu balasan di dunia nenek. Kau tunggu ja di akhirat.

    12

    0
    • Wekkkkkkk says:

      Bukankh kongsi telekungpun bagus ada kt tmpt surau tuh..mmg cerewet nih…tapi lagi bgus nenek ni x share telekung..nnti ” merebak” manalh tau..

      8

      0
    • Anonymous says:

      Boikot n boo kan org tua jahat nie..
      …Boooo ..boooooo…boooooooo.crazy scary old woman…creepy je muka dia..muka jahat..nk aniaya org je….

      53

      0
  26. fuh akhirnya ada kontroversi baharu..lama dah tak lihat scene serang serang keybod ni hehe

    2

    0
  27. melati says:

    Saya Faham kenapa Lelaki tu Duduk Terkankang..!!! Motif : ada Mahkluk serupa Khinzir yg badan Manusia (Zaihani) duduk sebelah lelki tu ?? mesti tk senang kan? Lelaki tu yg duduk terkankang cuma nk halau Khinzir tu , tapi nk ckp Terus terang takut Zaihani terasa hati, sebab tu lah Lelaki duduk terkankang , tapi dlm Hati mesti leleki tu ckp camgini.” Bila lah sang Khinzir menyerupai manusia ni nk Blah.” tu jer Motif nya…..bukan kata lelaki tu kalau saya pun Zaihani duduk sebelah saya tk senang ..Geliiiiiiii Geleman Khinzir Jantan pun tk selera..!!! eeeeeeeeeeeee

    24

    -1
  28. dalita says:

    cheh…gaduh2 saja kerja designers ni…sudahla bukan haute couture pun setakat dalam Malaysia ni je…

    2

    1
  29. liz says:

    rizalman pun fesyen mcm outdated sometimes

    16

    0
    • Anonymous says:

      Most of the time … Not outdated …just plain ugly .

      16

      0
    • Anonymous says:

      Rizalmoon dan si kain burok nie ada apa2 ke…like i’ll scratch your back if you scratch mine…..ye la…si nyanyok nie kan org kuat astrok n tukang kritik…time for you to be critic…LOL.

      59

      0
  30. Anon says:

    I got the feeling that the old lady doesn’t understand how socmed works. Thats y asyik kantoi je. ..huhuhu

    15

    0
  31. ilajondo says:

    aku rasa si lace ropol nie rasa dia paling hebat,banyak duit itu sebb dia tengok golongan marhein mcm semut aje…

    6

    0
  32. ilajondo says:

    aku rasa si lace ropol nie rasa dia paling hebat,banyak duit itu sebb dia tengok golongan marhein mcm semut aje…

    3

    0
  33. Lace is da trend do says:

    Tapi masalahnye even kalau isu ni x wujud pon… org lain semua kata perangai dia mmg problematic pon.

    25

    0
  34. Anonymous says:

    Aku rasa peha yg melimpah tu maybe peha dia jugak sama kot sebb dah gelember..dok tgk gmbr dia mmg byk sgt kedut2nya,tp nk kata apa,dia nk tyg body lg..semua org akn tua,tp biarla usia tua tu kita ada akal n ada adap..dia dh berusia tp xtunjuk tauladan yg baik,so yg muda2 pun of coz la tak “bertauladan” ngan dia..

    3

    0
  35. Anonymous says:

    Wei kalau dah lelaki sejati memang la dah duduk tak boleh kepit. Adou ai. Nenek ingat transgender kee… boleh la kepit rapat. 60kg for men sebenarnya laki tu kira kecik. Melainkan dia dwarf kira gemuk.

    5

    0
  36. mimi says:

    tOLONG JAWAB SOklan aku korang
    nenek ni umo bape?

    0

    0
  37. Nek ta sila tanggal mekap says:

    Orang melayu yg bergaul dgn komuniti melayu kalau gaduh First class. Diorang boleh team up walau dengar sebelah pihak je.

    2

    0
  38. Anonymous says:

    Kita pon nk tua juga… tak ke mana pon
    Tak dak yg kekal

    0

    0
  39. Lilianna says:

    Excellent post. I was checking constantly this blog and I
    am impressed! Extremely useful information specially the
    last part :) I care for such info much. I was seeking this particular info for a very
    long time. Thank you and good luck.

    0

    0
  40. Bawangholland says:

    Wow umur dah 60 baya2 mak aku je ni, nasib baik mak aku tk macam ni.. memalukan je tua kerepot camni acah2 fahshionista hahaha. Baik nenek gi main dgn cucu ke lagi baguih

    0

    0

Leave a Comment

Optional