Written by AbangNara | February 9th, 2012

Ini ialah satu email panjang lebar yang Abang Nara terima sebentar tadi. Senang cerita, email ini meluahkan rasa tidak puas hati seorang pembaca kepada Dang Suria yang bersikap agak biadap di matanya ketika rancangan OnAir malam tadi. Baca dan hayati luahan hatinya yang sungguh padu ini.

dang suria

Hi abg nara,

Td saya tgk satu audition realiti show dkt astro ria, nama show dia on air. Show ni utk cari pemangkin hos yg kononnya nak gantikan aznil. So, judge show ni ada 3org; aznil,sorg tak tahu ape nama and dang suria.

Yang saya tak tahannya dang suria ni sumpah biadap! Ada sorg contestant lelaki ni pnyalah dah smgt audition, dang suria ni direct je bg comment ‘jujurla,saya rasa awak ni tak handsome lgsg, so awak tak lyk utk show ni’. Mcm tu la lebih kurg ayat dia. Sah2la lelaki tu bengang gila.

Then ada satu part tu, tunjuk part dang suria comment lg lelaki tu kt tmpt lain. Ayat dia lebih kurg mcm “mmg bdk tu tak handsome lgsg,saya rse penonton akan tukar channel sbb benci tgk muka bdk tu tak handsome, sorryla dia mmg tak lyk”. Confident je dia ckp mcm tu ei. Biadap gila la!

And then ada pulak part yg tunjuk sorg bdk pmpn dtg audition. Bdk pmpn ni gemokla.

And then dang suria selamba je comment “adik balik, dah kuruskan bdn, pinggang dah ramping baru dtg blk audition, dtg kl nak audition jd hos dgn bdn mcm ni tak payahla”. Lebih kurang mcm tu la ayat dia. Sah2la budak tu bergenang air mata satu baldi.

Saya bkn apala kan, saya tak boleh la tgk org yg pemikiran dia shallow gila mcm dang suria ni. nak bagi kritikan, bagila yang membina bkn menjatuhkan. Dia buta ke rabun, saya tak tahu la kan. Adibah nor ok je jd hos? survive je?oprah winfrey tu kurus sgt ke?cantik sgt ke? Billionaire lagi.

Saya ckp direct la kt dang suria, awak memalukan diri awak je dgn bagi comment2 mcm org tak habis sekolah. Bg kritikan itu perkara yg bagus, tp biarlah kritikan membina. Ini kutuk fizikal org, dah memalukan and mcm menghina org lain da.

Ayah saya pun geleng kepala dgr comment dang suria. Tak perlu biadap sgt. Rasanya nak mencari yg terbaik tak perlulah sampai nak menjatuhkan org lain.

Lainlah audition beauty peagent ke, jejaka paling kacak malaysia ke apa ke. Saya fhmla jgk. Duh..

And lagi satu, kalau rupa tu penting sgt. Asal judge lagi sorg yg saya tak tahu nama tu boleh jd hos? Tak handsome pun? Siap boleh jd judge lg. Ok je? Saya pernah la tgk dia kt tv jd hos, tp tak tahu nama apa. Okla, sbb dia ade input utk di kongsi kan tp biasa2 je la.

Then kenapa tiba2 rupa tu penting sgt smpi nak direct maki fizikal org lain? Igt, yg gemok, yg hodoh tu ciptaan Tuhan jgk ye.

P/s: dang suria, sorry to sayla, kalau awak tu cantik sgt tak perlu la cucuk botox kat bibir smpi nmpk mcm kena sengat tebuan kan? Opps.

Apa pula luahan anda?

720 responses to Luahan Hati Seorang Pembaca Kepada Dang Suria

  1. Aslam says:

    Manusia xlayak nak kutuk ciptaan ALLAH… Nauzubillah….

  2. mizz [email protected] myself n i says:

    I do not see pounds of water on my supposedly there to replace Aznil ..? see to? quick to? difficult is it .. for I will not answer email in the BN solar dang I think I did not mature and not relevant for a comment from a severe and embarrass both the good jury constestant .. hmm what else should the spirit of it and said “sorry for the extent of life and try again.” kind of western-bg jury prof positive comments if possible jury msia follow my good example of them, amik the well why not ..

  3. lizans says:

    mm… dang suria pun bukan bagus sgt jd hos.. dia dulu baca berita kat tv3 ajer… dek terlampau nak terlalu cntk dah jd hodoh.. ini yg merosakkan industri hiburan dlu mmg penonton mementingkan kecntikan tp skrg penonton dah cerdik pndi. memilih bakat bukan rupa… cth adibah nor n maidul akmar… dua mahkluk Allah yg saiz besar ni ader pengikut tersendiri. cermin muka dia sndiri…klu dia cntik mcm neelofa atau nurul ain nurul syuhada tuh oklah.. bakat dangsuria pun x seberapa rasanya.

  4. wanita muslim says:

    Buat Dang Suria, cerminlah diri anda dulu sebelum anda mengeluarkan kata-kata sedemikian..lagipun dalam dunia nie..tiada yang sempurna melainkan Allah s.w.t .Tidak guna jika hanya cantik di luaran sahaja.

  5. UMIEEZ says:

    hurm…siyes aku bg dang suria tu pepatah org melayu “ludah ke langit, jatuh atas muka sendiri”…
    kalau awak tu lawa sangat ada best jugak cakap org camtu, muka dh la tak lawa, ADA HATI nak kutuk orang… sape lah kwn2 dia yg tipu dia cakap dia tu cntik.. huishhh..please…. dia pun kena kencing ngan kawan dia… hurm… tak sedar diri..

  6. RajaGossip says:

    masa kat TV3 dulu, x LAYAK langsung jd pengacara NONA. (sebab rancangan NONA amik hok yg cantik2 je)
    setakat Berita Terkini 2 minit je.

  7. dang suria ni sapa??sepanjang aku hidup 24 tahun ni aku tak kenal pon sapa dia. aku tau ja ada org nama dang suria sbb ada kawan aku nama dang fatihah lepas tu org dok pggil dia dang suria..jadah??

    kesimpulannya aku lagi cantik dari dang suria..mampos ahh aku nak perasan pon.

  8. hmm says:

    Muka macam Michael Jackson je aku tengok.

  9. muka mak jemah lg cun says:

    haLamak!! cer tngok cermin dLu.. santek ker? tang bibir x bleh tahan.. hahaha. sumpah nak termuntah bile tertngok muka dia… GELIMAK!!