Written by AbangNara | January 2nd, 2014

Tahun 2013 merupakan tahun yang penuh dugaan, cabaran dan ujian buat pelakon Johan As’ari. Banyak kontroversi yang melibatkan dirinya dan wanita yang melanda. Tak salah rasanya untuk Abang Nara katakan reputasi Johan tercalar kerana kisah cintanya dengan Lana Nordin yang telah berakhir baru-baru ini. Ramai yang memandang rendah dan menganggap Johan adalah lelaki yang suka mempermainkan hati wanita.

johan as'ari

Apa pun, Abang Nara tertarik dengan luahan hati Johan yang ditulis menerusi akaun Instagramnya. Menarik juga madah yang dikarang olehnya. Ada bakat juga si Johan ini rupanya. Ayat power!!!

Hidup ini adalah ujian..
Tidak akan pernah terlintas di hati ku untuk menyalahkan sesiapa sahaja, sebaliknya aku akan terus bermuhasabah diri kerana aku juga insan yang akan di hisab di akhirat kelak.

Hidup ini adalah ujian..
Tidak akan pernah terlintas di hati ku untuk menggunakan agama demi kepentinganku sendiri kerana orang sebegitu tempatnya di neraka yang paling bawah, neraka jahannam.

Hidup ini adalah ujian..
Tidak akan pernah terlintas di hati ku untuk mempermainkan hati-hati wanita kerana aku lahir dari perut seorang ibu. Darjat seseorang ibu itu lebih tinggi berbanding dengan seluruh wanita di dunia mahupun bidadari2 syurga.

Hidup ini adalah ujian..
Andainya aku telah melukakan hati sobat semua, jadi maafkanlah dengan setulus ikhlas kerana aku adalah insan yang tidak lari dari melakukan kesilapan.

Senyum selalu sobat2 ku.? assalamualaikum..

johan as'ari

Semoga tahun 2014 ini akan membawakan sinar baru buat Johan As’ari. Sama-samalah kita doakan agar Johan bertemu wanita yang benar-benar mahu dijadikan isteri olehnya. Kepada Johan, selamat menempuh dan semoga berjaya di tahun baru 2014.

112 responses to Luahan Hati Johan As’ari, Hidup Ini Adalah Ujian

  1. johana says:

    johan..

    lelaki baik itu menjaga maruah perempuan yg bakal mjdi isterinya…

    lepas ni kalo dah brkenan dgn sorang perempuan (BUKAN BETINA), terus bgtau mak ayah kau… itu cara orang Melayu Islam… bukan pergi usung sana sini dulu or ‘guna’ dulu, janji manis macam2, dah puas dan muak cipta macam2 alasan supaya hubungan tu putus d tengah jalan.

    apa yg brlaku sebelum ni itu urusan kau dgn Tuhan.. belajar daripada kesilapan.. bukan mengulanginya lagi dan lagi.

  2. TenKOROK says:

    UJIAN KONON!!!! PUI!!! MEMANG LAR UJIAN KAN??? mula2 test dan ujian kat izreen tu punyer tetek lepas tue buat ujian pulak kat tetek si lana nordin. kire satu2 tetek lar kau uji kan? mana satu yang bes antara tetek2 tue? kah kah kah

  3. SANA says:

    JOHAN..OH..JOHAN…! buat pe lerr…ko masukkn statement ko kt dlm ni,..buknnya org simpati lagi kena kutuk ada lerr..malu ler..oiii. x dinafikan ada yg kata ko masih lagi kebudak2an, komitmen blum ada,..dn ada yg [email protected] kt ko dn ada juga yg kutuk2 pompuan yg dh ko kecewakn…aku memang x suka lana tu,..tapi bila ada beberapa retis yg dh dikaitkn dgn ko (izreen, nabila, shila amzah & lana) lepas tu putus cam tu je org masih slahkn yg pompuan. cuba ko cari org luar yg bukn dripd golongan retis pula, tngok dlu..bwa pada ibubapa ko..kalau sama juga kesnya..tahulh siapa yg ada masalah. aku terima jika setiap sesuatu hubungan itu bila ada masalah pasti org akn slahkn si pompuan bukn lelaki…dh skrg ko carilh org luar dlu.
    aku memang x minat pun setiap lakonan ko lgsung xde hati nk tengok setiap lakonan ko sebb apa?..luar & dlm lakonan sama saja.
    aku pun pernah bercinta juga,..masa remaja dlu…bila putus takde pula aku kata smua tu ujian,..sebb kita yg buat ujian sndri..dh tau lautan tu luas, api tu panas yg ko gatal pergi selam dn main tu watpe. ko tau ajelh org pompuan ni mudah sgt [email protected] Kesian aku baca bila ada pompuan yg sggup berubah krna ko..doa2 biarlh pompuan tu berubah krna Allah SWT..dia ikhlas terima apa yg ko dh buat. tak mustahil dlm masa 3 hri ko bolh ayat pompuan tuk berkahwin…aku tak pertikaikn smua tu,..berdosa,..sebb zaman Nabi SAW ada berlaku begitu ttapi mreka smua berada dijln yg betul…
    errrggg…haishhh…sorry ler..pjg sgt..meluat akuuuuuuuuu weiii…!

  4. Heizrena says:

    Aduh hai…….sorry lah jantan ni memang sengal….masa melodi interview tanya mcm mana leh jatuh cinta ngan Lana, dia siap jawab “Tak Tahan First Time Tengok Lana”…….giler f…..k………ke apa jantan bodossssss nih ek……nasib baik Sheila Hamzah tak hingin n tak sudi ngan si bangang nih…..mcm hensem konon!!! pegi dahhhhhh

  5. nia says:

    phuuiiiiiii…. nak muntah aku baca..

  6. […] Luahan Hati Johan As’ari, Hidup Ini Adalah Ujian (103) […]

  7. […] Sumber: KoleksiCeritaBest melalui BeautifulNara […]

  8. […] Luahan Hati Johan As’ari, Hidup Ini Adalah Ujian (105) […]

  9. […] Luahan Hati Johan As’ari, Hidup Ini Adalah Ujian (107) […]

  10. […] Luahan Hati Johan As’ari, Hidup Ini Adalah Ujian (108) […]