Written by AbangNara | January 2nd, 2014

Tahun 2013 merupakan tahun yang penuh dugaan, cabaran dan ujian buat pelakon Johan As’ari. Banyak kontroversi yang melibatkan dirinya dan wanita yang melanda. Tak salah rasanya untuk Abang Nara katakan reputasi Johan tercalar kerana kisah cintanya dengan Lana Nordin yang telah berakhir baru-baru ini. Ramai yang memandang rendah dan menganggap Johan adalah lelaki yang suka mempermainkan hati wanita.

johan as'ari

Apa pun, Abang Nara tertarik dengan luahan hati Johan yang ditulis menerusi akaun Instagramnya. Menarik juga madah yang dikarang olehnya. Ada bakat juga si Johan ini rupanya. Ayat power!!!

Hidup ini adalah ujian..
Tidak akan pernah terlintas di hati ku untuk menyalahkan sesiapa sahaja, sebaliknya aku akan terus bermuhasabah diri kerana aku juga insan yang akan di hisab di akhirat kelak.

Hidup ini adalah ujian..
Tidak akan pernah terlintas di hati ku untuk menggunakan agama demi kepentinganku sendiri kerana orang sebegitu tempatnya di neraka yang paling bawah, neraka jahannam.

Hidup ini adalah ujian..
Tidak akan pernah terlintas di hati ku untuk mempermainkan hati-hati wanita kerana aku lahir dari perut seorang ibu. Darjat seseorang ibu itu lebih tinggi berbanding dengan seluruh wanita di dunia mahupun bidadari2 syurga.

Hidup ini adalah ujian..
Andainya aku telah melukakan hati sobat semua, jadi maafkanlah dengan setulus ikhlas kerana aku adalah insan yang tidak lari dari melakukan kesilapan.

Senyum selalu sobat2 ku.? assalamualaikum..

johan as'ari

Semoga tahun 2014 ini akan membawakan sinar baru buat Johan As’ari. Sama-samalah kita doakan agar Johan bertemu wanita yang benar-benar mahu dijadikan isteri olehnya. Kepada Johan, selamat menempuh dan semoga berjaya di tahun baru 2014.

112 responses to Luahan Hati Johan As’ari, Hidup Ini Adalah Ujian

  1. mizz says:

    Hidup ini memang ujian johan..
    tapi 1 ujian mcmni pun ko x mampu handle with responsibility…
    ujian akan dtg pasti menyusul…jgn gunakan alasan yg sama ye…

    0

    0
    • Neelofa says:

      jantan dayus,jantan dayus,jantan dayus,jantan dayus,klik me..

      0

      0
      • Halimah says:

        dah la johan.. stop berlagak mcm pencetus ummah la sgt.. jgn bermain dgn kata2 yg manis dan alim sahaja.. pokok pangkal diri sendiri.. bercakap sebelum berfikir ujian apa pula yg ko gagal sebelum ni.. kalau rasa ia ujian berat baik ko bungkus diri je dari masuk ke dunia hiburan ni lagi.. artis perangai buaya mcm ko tak diperlukan lg.. FULL STOP!

        0

        0
        • fab says:

          mamat ni mmg pandai berkata2.. salute dgn ayat2 dia tp perangai dia sorry la.. perangai yg mengecewakan hati perempuan ada lerrr.. janji manis lepas 3 hari kenal dah melamar adalah janji yg paling tak blh bla.. nasib baik lana professional.. tapi hati perempuan tu johan.. sekali ko main2 kan berkali2 ko dapat balasannya.. jgn igt ko anak org kaya suka2 ko je blh beli hati perempuan 3 hari lps tu pulangkan saja..

          0

          0
        • Anonymous says:

          ini semua POYO la johannnnnnnn!! pang pang! lempang kiri kanan..

          0

          0
        • Anonymous says:

          mempermainkan wanita di luar sana bagi johan adalah satu ujian… kesian johan.. begitu murahnya ujian dia.. ujian yg diwujudkan sendiri olehnya..

          0

          0
        • Melayu Di Hatiku says:

          pic last tuh nak bagitau dia seorang yang penyayang lah yea..
          kucing pon dipergunakan!! Macam comel jea.. macam cute jea..

          0

          0
        • n says:

          sweet talker..bajet hensem..eww..meluat dgn dia ni..

          0

          0
        • puihhh….blah lah….stop pretending alim ulama’
          unmatured guy.. pity u

          0

          0
        • ko ckp la ape pun bingai,xde sape nk percaya lg…buat puisi ke,madah berhelah ke,sajak berpujangga ke,pantun 2-4 kerat ke,xde sape nk percaya lg…skali ko buat org hilang kepercayaan kt ko,bukan mudah untuk ko dpt balek kepercayaan org…lg perempuan mmg x lah nk percaya dgn buaya xhnsem mcm ko..klu ade jgk yg sgkut aku xtau lah nk kate ape..mmg buta hati la 2..

          0

          0
        • Bedah Bisu says:

          Ahhhhhhh ini semua POYO.

          Naik meluat and menyampah baca nukilan kau tu.

          JOHAN, kalau betul kau dah berubah and nak berubah jangan buktikan di instagram.

          Prove it to the whole world yang kau betul betul berubah.

          0

          0
        • karipap sedap says:

          dasar munafik kan ko ni johan…hidup ni memang sah2 la ujian dr Allah s.w.t…abis tu ko ingat ko sapa dari satu satu anak dara org kau nak uji?dasar!!
          #ade ku kesah korang nak unlike komen haku…

          0

          0
        • aina says:

          aahh…sudah la johan.. ni ayat2 manis bg haters ke? hehe…

          0

          0
        • Ini Semua Playboi Poyo says:

          Ini adalah ujian…tapi mak bapak ko campur tangan.

          0

          0
        • fara says:

          sian kau johan..aku rasa mesti kau pikir lama nak post ayat penuh rohani macam tu..hahaha tapi apa nak buat.org memang dah tak percaya.pasni tak payah la kau usaha nak madah bagai.aku rasa nak gelak.

          0

          0
        • Anti Jantan Ting Tong says:

          Hahahaha aku suka komen ko…. pencetus ummah? Ekeekkekeke

          0

          0
        • Apam Tembam says:

          Ibu ayam kalau bertelur sebiji – heboh sekampung…
          Tapi kalau kenal baru 3 hari dah heboh satu Malaya…itu “TELUR 2 BIJI” ye…hahaha !!
          Ya Johan ini semua ujian… ujian-ujian dunia ni…kalau belum cukup ilmu di minda dan dada…jangan sebarang tenyeh kertas jawapan..ya…ujian ni bukan soalan multiple choice …boleh sebarang tembak A, B, C or D.

          So moral of the story – sediakan pensil 2B, pemadam dan berhati hati menandakan kertas jawapan….silap hari bulan KANTUL-LADONG…malu siut !!!
          Bila dah kantul tu….jangan bukak kitab ala-ala alim ulamak keluar segala ilmu pengajaran dan pembelajaran…. ni kertas ujian subject Sains Rumah Tangga kalau jawab ala-ala kertas ujian agama…jawapan tu tak tepat ye…lari dari skema jawapan…
          Johan, nasihat saya…kamu kena pakai baju serba putih… petik gitar kapok… menyanyi lagu Ombak Rindu sambil mengalir AIR HIDUNG dan air mata… barulah dapat meraih simpati !!! Ayo…mendalam sungguh puisi saya…pedas ni…!!!

          0

          0
        • Rina says:

          Ujian mu adalah godaan.. cobalah belajar untuk mengawal nya. Selamat berjaya:)

          0

          0
      • hahaha…1×1=1….
        johan ko nk tiru dayana bini ashraff muslim kn..org wt puisi ko pn nk wt jgk..ko egt ko mulia sgt ke nk mtk smpati org..dayana punya puisi mmg smpi ke hati ko punye puisi mmg smpi tp smpai nk muntah org…geli la ku ko nie..org ade skandal ko pn nk skandal,org ade kontroversi ko pn nk kontroversi,org ade gosip ko pn nk gosip,org lain couple ko pn nk couple,org lain jmpe calon kt dpn kaabah ko pn nk jgk terbayang wajah lana kt dpn kaabah,org lain wt puisi ko pn nk jgk wt puisi hati..ape lg lps nie johan..cukup lah ko wt kje lain aku mmg muak tgok muke ko dahhh…

        0

        0
      • lynn says:

        lepas ni kau boleh lah puasa ye johan utk menahan diri. drpd kau gatal sgt nak lamar org. dan tolong lah jgn ckp tak serupa bikin, indah khabar dari rupa dan yg sewaktu dgnnya. kau ckp apa pun, org dah meluat dgn perangai kau tu. aku yg tak kenal kau pun meluat.

        0

        0
    • siti zoom says:

      ujian untuk Johan mempermainkan perasaan perempuan… ujian la sgt.. perangai tak molek dan ckp tak serupa bikin.. gi check mental la Johan sebelum sebut pasal ujian..

      0

      0
    • Aaron Aziz says:

      Semoga tahun 2014 ini akan membawakan sinar baru buat Johan As’ari. Sama-samalah kita doakan agar Johan bertemu wanita yang benar-benar mahu dijadikan isteri olehnya. Kepada Johan, selamat menempuh dan semoga berjaya di tahun baru 2014.puii…

      0

      0
    • as says:

      eleh .. poyoo je ayat c johan ni ..

      0

      0
    • hr says:

      benar! dugaan sikit pon dh goyah…adoyaiii

      0

      0
    • ayam jepun is back says:

      JOHAN KEPOCI !!! YG SUKA MAKAN TAI !! JANTAN DAYUS ALIAS GAY !!!

      0

      0
    • SJ2 says:

      aku rs die tgh hafal dialog tu..huhu

      0

      0
    • IBU AYAM says:

      JOHAN PLIZZZZZZ STOP STATEMENT BODO NI,BERSARA JE LAGI BAGUS JADI ANAK IKAN MAK,MAK TASTE SGT KAT U JOHAN

      0

      0
  2. ann says:

    Camni lah en.Johan.. Saya rasa pasni awak tu yang kena muhasabah diri. Stoplah meluahkan kata cinta kalau awak tak sure pun dia tu jodoh awak or x.. Perempuan ni mudah cayaq.. Buh ayat manis sket, cayaq la depa.. So, awak sebagai lelaki yang kononnya menganggap darjat wanita tu tinggi haruslah jaga perasaan wanita.. Jangan mainkan perasaan wanita dengan semudahnya melafazkan cinta – gitteww.. Awak ni orangnya jenis mudah jatuh suka dekat orang ni… So jauhkanlah diri dari mana-mana wanita bukan muhrim buat sementara waktu. Assalamualaikum.

    0

    0
    • zaza says:

      bukan mahram ke?

      0

      0
      • ann says:

        betol tu zaza..
        hehehe.
        silap2..
        mekasih..

        1. Muhrim ialah orang yang sedang berihram ketika haji atau umrah.
        2. Mahram ialah orang yang berlainan jantina dengan kita tetapi haram kita bernikah dengannya. Adalah perlu untuk mengetahui siapakah mahram kita supaya dapat menjaga aurat dari dilihat oleh orang yang tidak sebenarkan oleh Islam. Perlu juga tahu siapakah mahram kita agar tidak bersalaman dengan orang yang bukan mahram kita.

        0

        0
  3. ila says:

    Kehidupan mmg sentiasa ada ujian dan dugaan, tp Allah juga bagi kita akal yg waras utk tidak mempermain2kan hati dan perasaan org lain.. jgn hanya pandai cakap dan minta simpati dr peminat saja.. Kita semua dah semakin muak dngn lakonan plestik artis2 spt Johan nih.. X_X

    0

    0
  4. kkkkl says:

    hidup ini mmg ujian johan.. tp bag ko ujian itu dibuat2 sebab byk kali repeat benda yg sama.. kasanova!

    0

    0
  5. devil wears prada says:

    berubahlah kepada yg lebih baik.. muhasabah diri.. hidup takkan tenang kalau ada hati dan jiwa2 yg terluka dek kerana kita.

    belajarlah menghargai hati budi orang lain..

    0

    0
  6. enott says:

    dah la johan..balik kampung jelah..perangai mcm bdak br nak up..ksian kat mak bapak ko..maybe in real life..parents ko success but gagal didik anak untuk berjaya..tu yg hantar ko gi indon..sbb bangang sangat ko ni..hasil nyer..nilah..x abih2 wat kja bodoh..

    0

    0
  7. budakbaikbaik says:

    saya bukan peminat mamat ni..cuma saya sekadar nak melahirkan rasa simpati pd beliau.tapi sepatutnya beliau perlu tangani benda nie dari awal.. belajar dr kesilapan. jika cinta jgn terlalu beria tunjuk yg u terlalu cinta.sampai yakin sgt nak memperisterikan lana sedangkan jodoh itu milik Allah. For those hater beliau, jgn cepat menuduh bila mendengar sesuatu kelak jadi fitnah. Kita tak tahu apa yg dia lalui smpai terpaksa buat keputusan tanpa berfikir panjang. siang malam dia berfikir untuk memilih yang mana lebih baik..dan ternyata dia pilih ibunya.even ada stetmen yg di keluarkan kakak beliau bhw mereka tidak pernah menghalang..itu dimulut..mcmmana pula dengan hati dan layanan ditunjukkan melalui sikap dingin keluarga terhadap beliau. Salahnya ialah beliau terlalu beria ria. For Johan, be nice after all. ambil ini sebagai iktibar.. jgn yakin sgt dengan sesuatu yang menjadi rahsia Allah.

    0

    0
  8. Yao says:

    Puiiii untuk Johan dan Bro Nara

    0

    0
  9. concern says:

    a new member of JDT – Jantan Dayus Team..

    0

    0
  10. Anonymous says:

    Hello Johan.. my middle finger to you BRO…

    0

    0
  11. naruto says:

    hahahahahahhaha
    udah2 da JOHAN
    bek ko senyap je..makin byk ko bebel makin buruk plak ak nengoknye~
    bawak2 la bertobatnye oiii..

    cm POYO je, cm GEDIX je
    hahahahahahah

    0

    0
  12. JambuSangat says:

    Alahai Abg Nara..setakat puisi camni la kan makcik sebelah umah aku pun tergoda tau.di simbah minyak panas ke muka adalah..mcm bdk buat puisi PMR..haha sudah2 la johan..g cari keje lain..org pon da meluat tengok muke kau..

    0

    0
  13. Anonymous says:

    johan poyo ! menyampah aku tgk jantan yg x guna mcm ko ni. stop bajet alim la.

    0

    0
  14. johan koya says:

    tak minat kau pon weii…….. kbai

    0

    0
  15. paet says:

    ujian

    0

    0
  16. paet says:

    memang ujian

    0

    0
  17. Sha says:

    Johan As’ari adalah kategori ‘lelaki bermulut manis’ mahupun kategori ‘lembut gigi daripada lidah’ kalau berbicara. Berhati hati girls dengan lelaki perasan bagus ini.

    0

    0
  18. kamilla says:

    cis. macam mintak pelempang je puisi nih. hak tuih!

    0

    0
  19. Hamster says:

    Apa2 pun, kucing Johan comel…

    0

    0
  20. lady_jull says:

    neraka paling bawah ialah neraka hawiyah . neraka jahannam tu neraka tingkatan paling atassss sekali yg dikhaskn utk umat nabi muhammad. get your fact right broooo

    0

    0
  21. jeep says:

    ARTIS LELAKI PALING LEMAU ABAD INI…..

    0

    0
  22. wann says:

    pegila check mantel tu de problem besar kat otak johan ni….

    0

    0
  23. jiji says:

    pooodaaaahhh…berkali kali kau buat taik, memang pompuan bangang je yang akan cair dan pecaye cakap ko kali ni. pelakon hebatttt. patotla jadi pelakon.

    0

    0
  24. Johan ashari says:

    Jangan cakap saya camtu

    0

    0
    • Albhoney Albumin says:

      Sabar la banyk2 pe org nak kata..hanya diri sendiri yg mengetahui hal2 yg tersembunyi yg mungkin tidak layak dikonsi umum..ape pelakuan pun dah terjadi, tidak bole di undur lagi..cuma, perbaikilah pelakuan yang akan kunjung tiba, semoga tidak dicaci cela..wallahualam

      0

      0
    • Albhoney Albumin says:

      berdiam diri adalah jalan yang terbaik untuk bermuhasabah diri..biarlah apa orang nak kata..yang pasti kita tak rugi..pelakuan dah terjadi tidak boleh diundur lagi..cuma pelakuan jangan diulang lagi, supaya tidak dicacimaki..semua ini ketentuan Illahi..ada buruk baiknya yg akan menyelubungi..ingat..jangan sesekali mengulangi apa yang telah terjadi..kelak memakan diri..sekian..

      0

      0
  25. Norfa says:

    Selamat tahun baru Abg Nara..
    Pagi ni bila terbaca pasal JOHAN, buat saya rasa , sebak , dan ingin buat muhasabah diri sendiri …
    Namun secara tiba tiba jari jemari saya .. Dgn tidak disengaja kan telah terpacul jari TENGAH saya utk dihalakan utk JOHAN ASAARI..
    Ambik kau Jantan TAK GUNA..!!!!
    Nk buat luahan hati konon..setelah kau buat statement bodoh kau..
    Poiii la MAMPUIHHH .

    0

    0
  26. neighbour kau daa.. says:

    johan, berdiam diri adalah jauh lebih baik dari bermadah bagai..and sebaiknya kamu bermuhasabah diri..setiap sesuatu yg berlaku ada tujuan dan kesannya dalam hidup kita..salah cara kamu tangani, negative lah kesannya pada hidup kamu..bersyukur lah dgn setiap sesuatu yg dipinjamkan/diberikan pada diri kita, be it good or bad..bukannya bersedia dgn alasan demi alasan sekiranya kamu tersilap langkah..so, diamkan diri saja..itulah sebaiknya..

    0

    0
  27. Lisa says:

    Ayat-ayat susun pergh.. Warak siot.. mcm laki si Wawa Zainal time berdolak dalih pasal nikah sembunyi aritu.. Motif?

    0

    0
  28. Invisible Me says:

    Buktikan melalui perbuatan bukan kata-kata baru manusia respect tapi jaga pandangan Allah yang utama.

    0

    0
  29. kak anon says:

    ini semua POYO…….. puiiii

    0

    0
  30. saz says:

    Ini bongok punye olang… puiiii

    0

    0
  31. Anonymous says:

    memang la manusia tak lari dari buat salah. tapi manusia yang betul-betul bertanggungjawab belajar dari kesilapan and cuba untuk tak ulang. kalau dah banyak kali sangat buat silap yang sama, apakejadah? poyo la mamat ni.

    0

    0
  32. nenek masih dara says:

    SORY… WALAU BERMADAH PUJANGGA BAGAI NENEK TETAP XMINAT U DAH!!! DULU NENEK MINAT JUGAK TP U DA HILANGKAN KEPERCAYAAN NENEK PD U.. NENEK HAMPIR JATUH CINTA… TP NASEB BAEK U PUNYA BUAYA DA TERBONGKAR.. NENEK RELA ANDARTU…

    0

    0
  33. Diamond says:

    Sobatku Johan,

    Contohi lah artis-artis yang telah berhijrah seperti Mohammad Pierre Andre dan Syamsul Yusof. Dalam pada mereka belajar dan mendekati serta menyelami Islam, mereka mengikuti resam padi, semakin banyak ilmu semakin tunduk.

    Dalam mereka mendalami ilmu akhirat, tak pernah pun mereka menyebut hendak membimbing wanita seperti Lana Nordin. Sobatku Johan, maksud saya bukan tak boleh membimbing wanita akan tetapi sedarlah sobat, keluarga mu juga perlu dibimbing. Ajarlah ahli keluarga perempuan anda untuk bertudung dengan sempurna.

    Semoga tahun 2014 akan menjadi tahun yang lebih diberkati untuk kita semua. Amiin.

    0

    0
  34. akuey says:

    Semua ini poyoooo….

    0

    0
  35. SugarGlider says:

    tajuk puisi : Ujian Hidup Seorang Kasanova.

    0

    0
  36. jehonjendol says:

    alaaahaiiiiii..sedey i baca ..puitisss sguhhh…..tp kan johan kannnn..ur actions speak louder than ur puisi arrr..acanooo tuuuuhhh nk kiro tuuu….puihhh….talam 2 face la u nih tau…2 alam…2 personality..smua duaa….haihhh….agaknya leh jadi baik skit kot lau otak tu pun ada 2…rosak 1,..leh pakai 1 lagik. hihh….het u so much la….my blood otw to upstairs dah nih…hinssss!

    0

    0
  37. Anonymous says:

    suka sangat senyum gitu. comel ke?????

    0

    0
  38. Alara says:

    Ish gelinya aku dengan kata kata Tuan Johan ni……Kata kata adalah murah Tuan….perbuatan adalah sangat mahal! Semua jenis orang boleh berkata-kata, buatlah kata-kata Tuan bernyawa bukan hanya sekadar barisan huruf huruf sahaja!

    0

    0
  39. Anonymous says:

    Boleh jalan lah .sebelum buat x nak pikir.
    sape nak minat kat kau lagi.x payah nak bermadah sangat lah.
    Baik kau bersara je.berlakon pun biasa2 saja.kami sokong lana

    0

    0
  40. deluluMe says:

    poyo booooooooo!!!

    0

    0
  41. SuweetLady says:

    Bapak lah kelakaq mamat ni. BHahahaha

    0

    0
  42. MAWAR BERDURI says:

    ohooo..perrghh..ayt mmg powerr..no wonder laa rmai pompuan sng cair dgn die..sweet talker…3 hari dah dpt tackle luna..eh lanaa..hahaha…sian lana xpasal2 jd mangsa malu…skg plak bru nak mengaku lana tu kawan..yg dok kate nk menyunting lana tu nk jd bini tu mule2,ko anggap kawan ke???what goes around comes around johan..plz jgn bg alasan..walau pun ko kate xterlintas dlm hati nk mainkan pompuan,tp sbnrnye ko dah wat pompuan tu teraniaya..alhamdulillah lana sgt kuat,n mgkin ni ujian jgk pd lana untuk die berubah jadi lebih baik..

    0

    0
  43. cicak chantek says:

    macam nak soh band aje si johan ni ~ BOSAN da dengan pot pet pot pet dia neh ~

    0

    0
  44. aduhai says:

    kalau sekali tkdela org nk pk mainkan prasaan pompuan. ni da byk kali. ingat org nk caye ke? hmm

    0

    0
  45. sayajohanbuayatembaga says:

    Porahhhhhhh ko pk org cm cair la ngn ayt kaki kencing mcm ko????puih!!

    0

    0
  46. aku says:

    Ni baru org kata jantan sweet talker mother f**ker… haha…ckp ayat manis2 jer…

    0

    0
  47. pelangi says:

    hidup ini adalah ujian… dengan adanya lelaki2 seperti mu….

    0

    0
  48. Batu ladong says:

    Aku rasa panggil Adi Junadi jadi pelakon lagi baik .
    Dari ambik budak Johan propa ni belakon ..

    Sobat la , HISAB la.
    Pegi jalan la ..kau hisap la barang kau sendiri .

    0

    0
  49. Vv says:

    Ituu laaa cakap shila tak matang lah.. nie diri sendiri yang tak matang langsung.. Hmm

    0

    0
  50. minah jambu merah biru says:

    sudah la lu johan ! nk falsampah pulak ! kalau dh tknk si lana tu sudahhhhh jangan nk banyak cakapppppppp.. ..sayang ibu la ape laaaaa macm lu sorang yg sayangkn ibu..lain orang tk sayangkn ibu ke ????? helo johan ! lu kawin ngan kucing sudah la hahahahahahahahahahahahaiiiiiii huh !!

    0

    0
  51. Anonymous says:

    dah tau hati ibu itu penting, apasal memurahkan rasa cinta itu terlebih dahulu kepada wanita2 dengan bangganya di khlayak ramai???? sebelum menghebahkan memalukan diri sendiri, jgn lah dihebohkan dulu….bawak dulu dan mintak izin keluarga, kalo setuju baru laa bleh dihebahkan dan teruskan kepada peringkat perkahwinan terus…tak yah bcinta lama sangat…

    0

    0
  52. Dia says:

    Johan..johan…johan..maaflah..kata-kata tu memang puitis,,tp sebab ko yang tuilis..kata2 tu jadi annoying gila (maafkan ak ya Allah)…PLEASE LAH..HENTIKANLAH GUNA AYAT-AYAT CAM NI !!!!!! Ko buat ak jadi berdosa sebab kata-kata yang sepatutnya beri ak iktibar dan rasa tenang, at the end uat ak rasa menyampah…

    0

    0
  53. nananininunu says:

    Ko letak gambar ko dengan kucing so dat org sejuk hati tengok n dah x benci ko la? Aku pon bela gak kucing..lebih 10 ekor lagi.. Tp xdela nak berpic bajet2 penyayang gitu..Plastik gile..What a loser…

    0

    0
  54. lala & lala says:

    Anak yg baik takkan menggunakan mak die untuk melepaskan diri la nok…Kalau ko anak yg baik sgt..asal ko gunakan mak ko sbb nak selamatkan diri ko sebab dah terlepas ckp ajak si lana tu kawin????? booooooooo

    0

    0
  55. Ustazah Pilihan says:

    Assalamualaikum. Anak yg baik takkan menggunakan ibunya untuk menyelamatkan diri sendiri sebab dah tersalah ajak anak org kawin…Renung2kan dan selamat beramal :)

    0

    0
  56. wanita islam says:

    As salam..saya rasa johan nie pk dia handsome dan ramai wanita yang mahukan dia..sebab itulah sesuka hatinya mempermainkan perasaan wanita..bagi saya, johan adalah lelaki yang biasa iaitu tidak kacak.. Dengan abang Nara, hencem abg nara lagi…just pandangan saya sebagai wanita biasa.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Yup x hensem..bg free pown xnk..not my taste.. masa 1st time tgk muka dia dalam cite juvana pon da tdetik rasa benci meluat nk pdg muka dia.but.. Now da tahu da why.

      0

      0
  57. The Great Debate says:

    Haha, ada ciri2 untuk menjadi telemarketer yg berjaya.

    0

    0
  58. miss wani says:

    hidup ini adalah lakonan……
    tidak pernah terlintas di hatiku untuk mempercayai lelaki propa sepertimu yang hanya menyalahkan manusia lain disebalik kejahilan diri

    hidup ini adalah lakonan…..
    tidak pernah terlintas di hatiku untuk mempercayai lelaki propa sepertimu yang menggunakan kalimah-kalimah agama sebagai pelindung kekhilafan diri

    hidup ini adalah lakonan…..
    tidak pernah terlintas di hatiku untuk mempercayai lelaki propa sepertimu yang menjadikan hati seorang wanita itu hanya sebagai barang mainan buatmu, biarpun dirimu itu sendiri menyedari yang ibumu itu jua seorang wanita yang mengandungkan mu dan tinggi darjatnya

    hidup ini adalah lakonan……
    sobat-sobat mu yang ada ini mungkin tidak lagi akan terus menjadi sobatmu kelak kerana sudah jelas disini yang engkau sememangnya INSAN YANG SENTIASA CUBA LARI APABILA MELAKUKAN KESILAPAN.

    anda mampu tersenyum kini?? assalamualaikum

    0

    0
  59. afbie says:

    muka xdela hensem sgt mcm longkang kt blakang umah aku je, ctik lg longkang 2 kot..
    apela punya jantan!! nyampah aku dgn jantan prangai mcm setan ni!!

    0

    0
  60. bukti says:

    kurangkan cakap. buktikan dengan amal.
    ubah perbuatan, baru pulih kepercayaan orang.
    berkata2 semua ornag pun boleh buat.

    0

    0
  61. johana says:

    johan..

    lelaki baik itu menjaga maruah perempuan yg bakal mjdi isterinya…

    lepas ni kalo dah brkenan dgn sorang perempuan (BUKAN BETINA), terus bgtau mak ayah kau… itu cara orang Melayu Islam… bukan pergi usung sana sini dulu or ‘guna’ dulu, janji manis macam2, dah puas dan muak cipta macam2 alasan supaya hubungan tu putus d tengah jalan.

    apa yg brlaku sebelum ni itu urusan kau dgn Tuhan.. belajar daripada kesilapan.. bukan mengulanginya lagi dan lagi.

    0

    0
  62. TenKOROK says:

    UJIAN KONON!!!! PUI!!! MEMANG LAR UJIAN KAN??? mula2 test dan ujian kat izreen tu punyer tetek lepas tue buat ujian pulak kat tetek si lana nordin. kire satu2 tetek lar kau uji kan? mana satu yang bes antara tetek2 tue? kah kah kah

    0

    0
  63. SANA says:

    JOHAN..OH..JOHAN…! buat pe lerr…ko masukkn statement ko kt dlm ni,..buknnya org simpati lagi kena kutuk ada lerr..malu ler..oiii. x dinafikan ada yg kata ko masih lagi kebudak2an, komitmen blum ada,..dn ada yg [email protected] kt ko dn ada juga yg kutuk2 pompuan yg dh ko kecewakn…aku memang x suka lana tu,..tapi bila ada beberapa retis yg dh dikaitkn dgn ko (izreen, nabila, shila amzah & lana) lepas tu putus cam tu je org masih slahkn yg pompuan. cuba ko cari org luar yg bukn dripd golongan retis pula, tngok dlu..bwa pada ibubapa ko..kalau sama juga kesnya..tahulh siapa yg ada masalah. aku terima jika setiap sesuatu hubungan itu bila ada masalah pasti org akn slahkn si pompuan bukn lelaki…dh skrg ko carilh org luar dlu.
    aku memang x minat pun setiap lakonan ko lgsung xde hati nk tengok setiap lakonan ko sebb apa?..luar & dlm lakonan sama saja.
    aku pun pernah bercinta juga,..masa remaja dlu…bila putus takde pula aku kata smua tu ujian,..sebb kita yg buat ujian sndri..dh tau lautan tu luas, api tu panas yg ko gatal pergi selam dn main tu watpe. ko tau ajelh org pompuan ni mudah sgt [email protected] Kesian aku baca bila ada pompuan yg sggup berubah krna ko..doa2 biarlh pompuan tu berubah krna Allah SWT..dia ikhlas terima apa yg ko dh buat. tak mustahil dlm masa 3 hri ko bolh ayat pompuan tuk berkahwin…aku tak pertikaikn smua tu,..berdosa,..sebb zaman Nabi SAW ada berlaku begitu ttapi mreka smua berada dijln yg betul…
    errrggg…haishhh…sorry ler..pjg sgt..meluat akuuuuuuuuu weiii…!

    0

    0
  64. Heizrena says:

    Aduh hai…….sorry lah jantan ni memang sengal….masa melodi interview tanya mcm mana leh jatuh cinta ngan Lana, dia siap jawab “Tak Tahan First Time Tengok Lana”…….giler f…..k………ke apa jantan bodossssss nih ek……nasib baik Sheila Hamzah tak hingin n tak sudi ngan si bangang nih…..mcm hensem konon!!! pegi dahhhhhh

    0

    0
  65. nia says:

    phuuiiiiiii…. nak muntah aku baca..

    0

    0
  66. […] Luahan Hati Johan As’ari, Hidup Ini Adalah Ujian (103) […]

    0

    0
  67. […] Sumber: KoleksiCeritaBest melalui BeautifulNara […]

    0

    0
  68. […] Luahan Hati Johan As’ari, Hidup Ini Adalah Ujian (105) […]

    0

    0
  69. […] Luahan Hati Johan As’ari, Hidup Ini Adalah Ujian (106) […]

    0

    0
  70. […] Luahan Hati Johan As’ari, Hidup Ini Adalah Ujian (107) […]

    0

    0
  71. […] Luahan Hati Johan As’ari, Hidup Ini Adalah Ujian (108) […]

    0

    0
  72. […] Luahan Hati Johan As’ari, Hidup Ini Adalah Ujian (109) […]

    0

    0