Written by serenity | June 11th, 2013

Sebenarnya sukar untuk ditelah apa yang sedang bermain di fikiran Farid Kamil waktu ini. beberapa minit lepas, Farid telah menulis di Twitter mengenai ibu mertuanya yang disifatkannya ‘lain dari mertua yang lain’.

Dan pastinya tweets Farid itu menimbulkan beberapa tanda tanya. Mungkin ada sesuatu yang mengganggu jiwa Farid sehingga beliau menulis tweets sedemikian? Bagaimana pun, pada pendapat kami, dalam keadaan Diana Danielle yang dikhabarkan sarat mengandung, mungkin Farid patut menyimpan dulu pendapat peribadinya tanpa dikongsikan pada orang ramai.

Ahad lepas Farid telah memuat naik gambar bayi ke instagram dengan kapsyen ‘my boy’ sehingga menimbulkan spekulasi yang bayi itu adalah anaknya yang dikatakan telah lahir, sedangkan bayi itu sebenarnya anak kepada adik Farid yang baru bersalin.

Nasihat kami, dalam keadaan begini, jauhi dari media sosial. Apa pendapat anda?

133 responses to Luahan Hati Farid Kamil – Dia Lain Sangat Dari Mertua Yang Lain

  1. jelita says:

    nara, saya cakap ni jangan marah yer..tentang kes samun kereta nara tu..cube check balik rezeki tu dtg dari mana..halal ke haram ke..sbb kadang2 rezeki haram ni hilang tak disangka..lepastu bg makan anak2 dengan rezeki tu lagi..lagi banyak masalah yang akan timbul..ape yg nara buat ni ada blog gosip..which is menyadiakan manusia ruang untuk mengumpat, memfitnah, buruk sangka, mencemuh n etc..juz share my own opinion..sorry if i salah..tq :)

    • geli ta says:

      rezeki kauuuuuuuuuuuuu cmnerrrrrrrr.yg ko dtg sini bt ape.ko pun tumpang kaki kannn.kenapa nk salahkan dia pulak!!!bangang ko ni

    • santana says:

      rezeki aku yg bersusah payah aku cari pun kena rompak dengan org.org malaysia ni dah kenapa, suka salahkan mangsa? yg salah perompak lah, tak payah korang nak persoalkan rezeki dia.

    • Nek Joan Rivers says:

      Oiii hati busuk – ko memang jenis manusia yang suka burokkan org lain just to angkat diri sendiri.. So, rasa bestlah jatuhkan/ kutuk orang yang tengah down? Konon bagi nasihat but we all know you just nak tunjuk baik… If this is the only way you can feel good about yourself… I PITY you…

      Tak suka Nara? Easy solution… Get the hell away from this blog.

      BTW: tak malu ke naming yourself Jelita? Perasan…

    • Rondoletti says:

      Jelita, saya setuju dengan awak. Ingat ada sekali entri pasal Siti Nurhaliza nak mintak tajaan buat konsert kat Royal Albert Hall (sebenarnya sinikal kepada tajaan Psy kat Penang) dan ratusan pengomen mengeji dan mencaci Siti Nurhaliza padahal status dibuat sebulan yang lepas. Ada Nara minta maaf sbb salah tafsir tentang entry tersebut? Takde, kan? Alih2 dia keluarkan entry tu tanpa sebarang maaf kerana mislead pembaca dan tiada sebarang maaf pun kepada Siti Nurhaliza yang sedap2 dikutuk oleh pembaca blog dia. Nara, walaupun ada disclaimer dlm blog you, you are responsible for what you post – kalau bukan dari segi teknikal pun, you need to justify sama ada income yang you dapat utk beli rumah dan kereta mahal datangnya daripada rezeki yang halal.

      Memang – dalam hal sebegini kita tidak sepatutnya menyalahkan mangsa dan fikir di sebaliknya, kenapa musibah menimpa kita? Either sebagai ujian atau sebagai cara utk “membersihkan” pendapatan yang kita perolehi. Which one is your pick, Nara?

      • Nek Joan Rivers says:

        Ko ni biar betul… Just because of a missing disclaimer from a blog post (a freaking blog post!) you think he deserves to get robbed? What if something happen to his wife/ baby? Will you blame his blog font type? His blog background color? Dah namanye entertainment gossip blog. Why are you here? If you want real news, might I suggest CNN.com? All of us here wants escapist entertainment… No one with an IQ takes this blog seriously… You need to leave…

        Can somebody explain why ppl who claims to hate Nara and can’t stand the gossiping are still here reading and commenting? You guys just negate your own arguments. Here’s hoping for a new and better BMW for Nara :)

    • Kepohci says:

      Rezeki halal haram bkn ko yg tentu kan.. xyah sebok2 nk mengata org je.. last2 ko buka jugak blog ni.. hadoi..

  2. Anonymous says:

    asyik nk amik tau hal buruk org je…x berkat idup. bkn nk jd ustaz/ustazah kt cni cume peringatan

    • Anonymous says:

      ehhh bia dia la…ko ingt dia xde post benda baik ke.ko yg bodoh lg bangang datang sini buat ap!!!

    • hahas says:

      bukan la sibuk nk amik tau or jaja hal buruk org
      dah tuan punye bdn yg share dgn public
      kite ni yg buruk jdkan sepadan,yg baik jdkan tauladan

  3. Anonymous says:

    takyah nk ckp itu ini lah… dah semua Allah tentukan..rezeki..pahala dosa… dah Abg Nara nmpk jalan cr rezeki ngn bkk blog… nk bt mcm mne.. jgn nk judge org x tentu pasal…

  4. maya meira leyana says:

    mympahla gn ustad ustazah yg sebookkk sgt asek dok mgata nara .. ptotnye kowg doa2 kn nara biar jmp blk ketenye..beemer tu..klo kowg da tw ni blog tmpt mgumpat keji yg kowg msok bce mgomen tu knp..yg bestnye skrg br nk ckp nara ni bkk blog umpat keji sblm ni bkn kowg ke yg galak mgutuk retis2 ni sume..prtikaikn punca rezki org knp?x berkat la ape la kowgtu berkat sgt ke mse kje pon dok mlayan mgomen bnara ni?dpt gaji tiap bln xp mse kje dok tumpg skali mncaci maki bkk blogblablabla…yg c diana pon kalut nk smbug stadi mse pegnen knp mse brkapel xnk plak smbug stadi??wrtawan dr awl lg dah terbau ikan tau??!!!!…

  5. kurrr_semangat says:

    betul ke kisah mak mertua dia…entahkan dia tengah wat skrip tak…saje je nak tengok response kita semua…tak rasa dia bebal sangat nak cite masalah family kat sini…saje je tuh…Lagi satu, pregnant tak semestinya lemah dan lembik, maybe Diana tu kuat orangnya…so don’t worry lah…saya pun study jauh time sarat mengandung…ok jer…

  6. nor says:

    bintang dh nak malap..terpaksala buat cerita murahan utk upkan balik rating diri.

  7. Anonymous says:

    EH APA KE BODOH BANGANG NYE KO DOK CANANG HAL KELUARGA KAU KAT MEDIA SOSIAL??BINI NAK BERANAK DAH KOT..YG KO DOK MENGATA TU MAK DIA..EH X PAHAM AKU ORG MACAM NI..AKU PUN X PERNAH KUTUK MAK MERTUA DEPAN-DEPAN ANAKNYA APATAH LAGI KAT LAMAN SOSIAL MCM NI..SELURUH DUNIA BOLEH BACA ..NGOK LA KO NI FARID!

  8. minah jambu tukar kaler merah biru says:

    eh bang nara dh dapat kereta dia balek ke belom ni? kenape lambat sangat ? kt mana gak nye kereta bang nara di sembunyikn eh? mari kite pikirkn bersama2

    • Anonymous says:

      Mcmn keta yg ilang tu…

      • minah jambu tukar kaler merah biru says:

        smalam minah jambu ada kol bang nara tanye kan pasal kereta dia yg ilang tu …tapi bukan bang nara yg angkat hp pak cik dia yg angkat kate kereta tu ada lalu kt klantan peminat bang nara yg kasitau…….kemana gak Nye eh dorang nk bawak kereta tu ? mintak2 cepat la dapat kereta tu n orang yg lari kn tu di tangkap n hukom dengan seberat2 Nye huh ! kasi dia hukom hudud amacm ok?
        !

  9. KT Pari says:

    “lain sngt dgn mak mertua yg lain…” haha…dia pernah ade mak mertua lain ke sebelum ni, berapa org?? Mana awak tau pasal mak mertua org lain Farid oi……awak ade bersama2 dgn dia org ke. Kita selalu tak berpuas hati dgn ape yg kita ade, and selalu ingat ape yg org lain ade tu lebih baik dari kita punya. Dia mak mertua kamu, kalau kamu syg kat mak kamu, Diana pu syg jugak kat mak dia. So bila dah berkawin kena lah bertolak ansur. Lagipun dia lebih tua dari kamu, hormatlah dia. Artis2 ni pelik, suka sngt buka pekung kat dada…..sikit2 nak bertweet, buka cerita dlm kain. Ape nak jadilah dgn dia org ni….

  10. tacacila says:

    pada ustazah pilihan, imam muda sekelian, tak yah la dok bagi takzirah kat abg nara. dia kan di timpa musibah, patut kita doakan dia. kalo tak suka blog ni gi la ke blog agama ke syarahan ke tak yah nyibuk kat sini. kbai

  11. Ustazah Terpilih says:

    ye, betul….saya sokong tacacila…

  12. mail lambung says:

    hal peribadi camni tkyah la citer kt media sosial..baik dia gi ckp mak mertua dia depan2 je..klau betul mak mertua dia teruk, dia igt share kt public camtu mak mertua dia bleh berubah ke??

  13. kak piah says:

    terima jaa lah mak mentua seadanya…mcm mana kita hormat mak kita…mcm tu lah kita kena hormat mak mentua kita…jgn asyik pandang kekurangan…tapi carilah apa kebaikan yg ada pd mak mentua kita….diri kita ni pun bukannya sempurna sgt…tapi pd sesiapa yg dpt mak mentua baik dn sporting…bersyukurlah pd Allah…yg dpt mak mentua tk berapa baik dihrp byk bersabar…pd farid saya ucapkan tahniah krn dh 4 thn dia bersabar …semuga kesabaran awak akan membawa kebaikan…ameen.

  14. azmin says:

    bagi saya senang saja..awak farid kamil, dah 4 tahun dah awk kata awak tahan..kiranya dah lama tahu perangai mak mentua awak..maknanya awk kena tanggung risiko sbb awk yg nk jugak teruskan perkahwinan ni.bila awk berkahwin dgn anak dia, maknanya awk kena mix dgn seluruh family dia sekali..klu awk burukkan mentua di twitter org takkan salahkan mentua, org akan tunding pada awk..sbb membuka pekung di dada.

  15. ananoko says:

    mertuaku :( oh mertua….keburukan anak menantu dijaja kpd org luar..anak ada 10 org tp buat hal masing2..as menantu kita cuba berbuat baik, tp kalau hanya keburukan yang dilihat, penat juga..saya cuma merasakan tiada kasih sayang dalam hatinya…pernah tengok ahmad albab??mertua hanya sayangkan anak menantu yang memberi emas permata

  16. Anonymous says:

    seburuk mana pun mertua, dia ttp ibu yg melahir & membesarkan bni kau farid. kalau ade mslh bncg la hati ke hati, yg ko pegi post kat twitter tu buat apa. cube fikir perasaan mertua ko n bni ko jgk bile baca ni. mgkn ko xde niat…tp sebeno nye ko dah memburukkan nama mak mertua kau. kalau aku jadik diana aku sure sedih laki aku kutuk mak aku trg2 an

  17. dya says:

    bosan layan isu artis xlaku cmni..ptt as lelaki..terlebih la akal nyer..bodoh la pulak nk cte2 hal gini kat twiter..bgs la..sekati ko la..janji ko n mak mertua ko bahagia..hohoho

  18. mak tiri says:

    dah ambik anak orang …kurang ajar dgn mak mertua pulak…setiap mak mesti la hendak anak dia bahagia..bukan lepas kawin terus pi hantar ke australia..jantan apa farid ni buat malu saja..

  19. dr Account says:

    Abg Nara jenis yg sabar. Musibah dtg tanpa dijangka.

  20. Anonymous says:

    dulu aku penah trbaca lam paper perangai mak sorg retis ni yg hobinyer meminjam duit kt ahlong…bkn sikit..tp beribu2…dulu dia hrpkan ank dia byrkan hutang tu…tp ank dia skrg dah ke luar negara,,,so dia bergantung hrp kt menantu dia (retis jg) tuk byr hutang2 tu…….mungkinkah FK ngan DD yg dimaksudkan…..?entah…

  21. najwa says:

    nasib baik duit abg nara 30 hinggit je…haha

  22. Anonymous says:

    aik..mertua lain???…dah biasa ada mertua lain ke sebelum ni…sabo je la farid oi….saya ada mertua yang lagi 1000 mcm…smpai tak terluah…redha je laaa..esoklusa kita pun akan merasa jadi mertua juga….entah2 menantu kita siap rakam lagi perangai tak elok kita..mana tau..masa tu, technology canggih

  23. Lelaki Sejati says:

    Kayanya Nara BMW RM350000…Abg keja balik pkl 1 pagi hari2 pun belum tentu.

  24. diana_lain says:

    1. Korang, kalau cuma dengar citer2 atau pandai2 sendiri buat andaian, tau tak itu namanya FITNAH dan dosa fitnah tu hamat lah besar, free of charge je boleh kena humban dalam neraka tak pasal2 padahal tak rugi pun kalau korang tutup molot dan tangan tu drpd menaip aib org.
    2. Sekali korg buka aib org walaupun betul, tak rasa malu ke nanti kat padang mahsyar haa terserlah habis semua dosa2 yg korang sembunyikan.
    3. Kalau sekali kita lemparkan kejahatan, kejahatan tu akan spiral balik kat kita nanti.
    so biarlah artis2 ni membangangkan diri ke hape ke, korang jaga amal timbangan sendiri sudah…