Written by Bella | March 9th, 2018

Bersempena dengan Hari Wanita Sedunia semalam, pelakon Ashraf Muslim telah mendedikasikan sebuah ucapan ataupun luahan kasih sayang buat kedua-dua isterinya yang dimuat naik di akaun Instagram.

Ashraf akui isteri-isterinya adalah wanita luar biasa serta bersyukur mereka tidak pernah merungut dan sentiasa bersama ketika susah dan senang.

Rata-rata netizen memuji sikap Ashraf yang penyayang dan menghargai isteri-isterinya. Mereka mendoakan agar kasih sayang antara mereka kekal sehingga ke syurga. Ramai juga akui Ashraf adalah contoh terbaik dalam poligami.

Kami juga mendoakan agar Ashraf, Dayana dan Sakinah akan terus berbahagia selamanya. Semoga Ashraf diberikan kesabaran serta kekuatan untuk terus mengekalkan rumah tangga yang harmoni.

57 responses to Luahan Cinta Ashraf Muslim Untuk Isteri-Isteri Sempena Hari Wanita Sedunia Curi Perhatian Netizen

  1. dear khan says:

    tanak cukupkan kuota sampai 4 ke asraff..?

    11

    0
    • Anonymous says:

      poyo je lbih mamat ni.. tetap nikah kt siam, korg rasa..? bini first tau x time tu..?

      20

      0
      • bunga says:

        aku cuma nak cakap lah…kalau sakinah yg di tempat bini doktor mau kecoh satu malaya. untunglah dapat bini doktor, baik hati. kalau aku yg jadi bini first tu mmg tidaklah aku nak bagi muka. banyak lagi calon kat hospital tu. setakat harap laki muka hensem, yang lain hampa.

        25

        0
        • Aku Hamba Allah says:

          Lawanya Dr. Dayana sekarang..sejuk mata memandanv..maybe sebab ikhlas hatinya..

          15

          0
        • bunga lalang says:

          x sume diktor baik hati….eksyen je lebih…rawatan x bagus mana…berborak je keje

          0

          18
        • kona says:

          diaorang dah bahagia pun, korang lebih2 ni kenapa.. tak bahagia mcm ude pun maki, bahagia mcm ashraf pun maki..

          aku rasa nabi muhammad saw kalau hidup lagi zaman sekarang pun mau teruk kena maki dengan korang ni hanya sebab poligami walau baginda bahagia.. Allah dah tetapkan hukumnya boleh, ashraf pun pandai handle keadaan, yg korang nak tambah dosa umpat lebih kenapa..?? tak cukup diosa yang ada ke..??

          8

          0
        • Anonymous says:

          Tupasal….dia doktor…cari la yg sekufu…asraf takkan lepaskan dia..pencen tinggi tu…asraf bukan mampu tu keje blakon drama je n anta org pi umrah..

          0

          0
    • Anonymous says:

      Terus terang aku tk suka kisah si asraf dan bini2 dia klur kt media…bahagialah sgt…tapi Allah saja yg tahu isi hati bini2 dia ni…isteri mana yg sanggup suami sekatil dgn wanita lain? Walau dh sah..semenjak cerita laki kwin dua..bini pertama kena cerai..ramai jantan yg berpoligami masuk gelanggang beri kata nasihat..jadi ustaz sambilan..
      Biar bercerai dari di madukan..seriously speaking..

      10

      3
    • Anonymous says:

      Kona awak sakinah, keluarga serap, keluarga sakinah atau serap sendirikah? Tolonglah serap pandai poligami… cuba lihat ignya masa harilahir adam … gambar Dayana macam mana? Masa harijadi Anas gambar sakinah dan anak2nya mcm mana sipi2 atau tidak diambil dgn betulkah? Kesian lelaki pura2 ladi ulama ni bahagia sangat kan adil sangat kan…

      1

      0
  2. melati says:

    Isteri pertama mcm Org , isteri kedua mcm serupa Khinzir…kikiki

    4

    26
  3. Anonymous says:

    Cheh nak jugak explain ‘bukan hanya isteri pertama yang harus berkorban. Kedua mereka berkorban untuk kebahagian keluarga kami’. Waktu Diana nak bersalin, kau ucap kasih dan sayang pada Sakinah kan. Waktu Sakinah bersalin, kau ada ucap kasih & sayang pada Diana? Blah la

    23

    0
    • kona says:

      betullah tu.. ko ingat bini kedua tak kena bekorban jugak ke.. sama2 la berkorban.. kalau bini kedua tak berkorban jadilah macam izreen si ikan kering masin tu..

      diaorang tak apa2, yg ko nak emo lebih kenapa..?? aku rasa nabi muhammad kalau hidup lagi sekarang ni pun teruk kena kecam dan maki dengan korang hanya sebab poligami.. padahal nabi muhammad tu bahagia je.. korang je yang lebih2..

      0

      7
      • Ina says:

        Eh yang kau ni gigih nak defend apasal?ke kau ni si markonah tu.Tolonglah jangan nak samakan si Serap ni dengan Rasullulah ok.That’s an insult bodoh!Minah tu apa yang dia korbankan bagitau aku?Menggatal ngan laki orang & tak malu bagitau nak kahwin dengan Ashraff.
        Si mamat tu lak lepas kantoi siap kata jangan cemuh nanti Sakinah tertekan kepala hotak kau.Tak pernah sekali pun aku tengok mamat ni bagi penghargaan kat Dayana atas pengorbanan dia.Dayana bersalin,dia bagi penghargaan kat Sakinah!bukan Dayana.Pergi mampos boleh

        8

        1
      • Anonymous says:

        aku rasa contoh kau nk relate dgn Rasulullah tu mcm tk kena la cik marKONAh wey.

        3

        1
  4. dayana awak tu doktor tinggalkan je la si sampah ni, dah la kerja pun takdak setakat belakon je sesuai dengan si sakimak kerja kankang Kat umah bekas wartawan je dulu, sian sampah bapak dayana pun dah benci, tak ikut perubatan Islam dh ke sampah? bajet suci konon dulu puii, tau² kawin senyap² mcm pengecut

    12

    4
    • miss lollipop says:

      ko nak suruh dayana mintak cerai ke..?? pelik la korang ni.. ude kawin kedua ceraikan bini pertama korang maki..
      ini ashraf boleh handle bini2 dia pun korang push suruh dayana bercerai.. kenapa kena bercerai semata2 sebab korang suruh ke..?? tak habis2 dulu, dulu.. dulu mizz nina pun teruk.. sekarang dah baik.. dulu ashraf ni pun hampesh, sekarang dah baik.. so move on je la korang nih.. pandai2 je suruh org bercerai.. bagus la, tambah dosa yang masih kurang tu..

      6

      2
      • Anonymous says:

        Apahal lak kait Mizz Nina.Laki dia ada satu bini aje!!Yang kau gigih nak menjawab bagi pihak serap & markonah ni apahal?

        2

        1
    • Anonymous says:

      Jahat nye mulut dan hati awak

      2

      0
  5. Next says:

    Ni lg boring..

    3

    0
  6. Anonymous says:

    Dia menghina Dayana dan mendera dia… Bayangkan Dayana masih HO banyak exam yg perlu dihadapi… nasib baik Dayana seorang tabah lulus juga setiap penempata biar pun laki begatal dgn kekasih… lepas tu keluarga serap pun betsekongkol ke Siam kawin.. kalau dayana x kuat tentu gagal setiap ujian HO. Tidak jadi Doktor mcm sekarang… lelaki dayus penipu pengecut sebab kekasih … nanti lah pembalasan keturunan awak serap

    15

    1
  7. Anonymous says:

    Dia menghina Dayana dan mendera mental dia… Bayangkan Dayana masih HO banyak exam yg perlu dihadapi… nasib baik Dayana seorang tabah dan bijak lulus juga setiap penempata biar pun laki mengatal dgn kekasihnya sakinah… lepas tu keluarga serap pun bersekongkol ke Siam kawin.. kalau dayana x kuat tentu gagal setiap ujian HO. Tidak jadi Doktor mcm sekarang… lelaki dayus penipu pengecut sebab kekasih … nanti lah pembalasan keturunan awak serap…

    5

    1
  8. Kak Mah Kebabom says:

    Dari lahiriah boleh la kau adjust2 nmpk mcm adil la konon..tapi dari segi batiniah dan kasihsayang tak kan adil dan saksama..mesti kau akan cenderung dan lebih kesatu pihak..kita ni manusia byk kelemahan…sbb tu Allah swt berfirman..lebihkurang maksud “kalau tk blh berlaku adil lebih baik ada sorang isteri shj”..korang kaum lelaki toksah dok jeles sgt dgn lelaki yg ada 2 isteri..kakmah dok perati yg ada 2 ni pening kepala..byk kerenah nye..sbb selalunya yg no 2 tu nk control laki..so yg no 1 pun terpaksa berhempaspulas nk perhatian laki…alang2 baik ada 3 bini..baru la yg no 2 tu terdiam..takot la nanti no1 dgn no 3 buat pakatan …haa sori pnjg plk komen …ok harini jumaat..bykn berselawat..

    5

    1
    • KEPOP says:

      eh dia plak thu psl umah tga org…power la korang mnah… ya allah..aku mohon agar perempuan ni di madukan oleh suaminya sendiri,….aminnnnn

      0

      0
  9. Anonymous says:

    Lelaki dayus , pelakonkan pura2 alim…. tapi berlakon dgn.perempuan seksi2… tapi islamik2 konon kalau cakap… sia kawin lagi 2…. Dayana sila belajar lagi ke Australia kah.. jadi pakar x perlu mengadap laki dan madu yg menapulasi ni anak pun bijak masih keci? bawa dia…. biar serap dan bini mudanya ke Indonesia konon dia terkenalkan byknofer di sana

    7

    0
  10. damai says:

    at least dia cuba membaiki perkahwinan dia, x mcm yg tengah Viral skg, baru kahwin lagi satu, ceraikan yg pertama kerana dah x cinta lagi,

    3

    3
    • Anonymous says:

      Dia takut kena boikot.. dia pun nak buat mcm Ude.. itulah x di umumkan dia kawen di siam. Keluarganya pun sokong bini barunya … rendah moral org buat begini.. tanya ulama

      7

      1
    • Anonymous says:

      Dia takut sebab Dayana pasang peguam… tengok lah ig bini ke 2 nya dulu teruk cara dia ckp semua pun di upload…. klu boleh gambar jimak dgn serap pun upload…. serap pun sokong dia ckp mcm2 dgn Dayana… tapi Dayana diam saja…. menunjukkan menaliti dayana kuat… Dayana mengandung pun dia cemburu…. hati busuk samma dgn serap

      9

      0
  11. Anonymous says:

    Minta maaf lah Ashraf… awak mana pernah adil dlm kasih sayang bayangkan awak hina Dayana senghingga org ckp dia perempuan gemuk mcm tong drum dan mandul akibat mulut awak dlm akbar. Dayana di toreh melahirkan keturunan mu tapi yg di kasih sakinah! Akikah anak nama anas pun di tukar jadi asharf… bukan ashraf mcm anak kessyangan mu dgn sakinah ckp ,adam… penipu…. dayana tidak kelam kabut lah dia tahu berfikir… kalau tidak mcm2 dia ulis dlm ig nya mcm bini muda awak…. tahu perempuan jenis mcm mana… spi sekarang x tengok apa2 lakonan awak… mcm2 alim tapi kalau berlakon dgn perempuan separuh telanjang

    12

    0
  12. Rf says:

    Waktu dia kawen ngan kinah dulu,lps dayana tahu,dia failkan permohonan cerai laa.

    3

    0
  13. pompan sanggung tanggung bewak says:

    untung bini boleh buat duit byk keje profesional…kalu dua2 suri rumah baru ada akai si serap ni….

    6

    0
    • Anonymous says:

      Dayana sentisa jaga tutur katanya dan memuji suami dayus dan madu celuparnya… bayangkan dkn ig nya dulu mcm2 dia sindir Dayana.. serap mengiakan saja… nasib baik serap tutup ig bini2nya kalau tidak menjadi org2 buat page kami benci wan sakinah…. mcn page hanez sekarang izreen

      4

      0
  14. Anonymous says:

    Tentu berjuta duit Ashraf ni habis buat rawatan hingga berkesan untuk dapatkan anak untuk Dayana…. mana tempat yg serap buat rawatan tu nak juga tau sebab ramai kawan sdh 3 tahun kawin belum buat rawatan awak belum 2 tahun lari ke Siam dengan Sakinah dan keluarga awak kawin di sana. Share2 lah serap berapa belaja rawatan Dayana…… biarlah sakinah beranak tahun2 hingga menopause…. tentu seronok dpt anak sangatttt comel kan tahun2…. Dayana tak perlu buat rawatan lagi untuk dptkan anak cukup satu yg handsome dan bijak tu… nanti habis duit serap penat dia menipu

    1

    1
  15. damai says:

    Kalau lah Rasullah masih hidup, sgh sedih sekali dgn sikap2 umat dia. Polygamy itu x salah kalau berlaku adil, mmg salah suami kahwin rahsia no. 2 tapi skg semua dah redho, so knp netizen hentam x habis2, org bahagia berpoligami bising, org kahwin lain cerai bini 1st bising, at least asyraf cuba menjadi suami yg adil

    6

    2
    • Fafau says:

      Inilah komen yg menggunakan otak dan akal.komem org islam. . Komen lain semua sampah dan dan komen syaitan.. Ada ke suruh diyana mintak cerai.. Org dah baik, tak habis2 api2 kan diyana.. Allah ampunlah dosa2 mereka2 ini..

      2

      0
    • Anonymous says:

      Ha ha ha keluarga kah ye kah serap suami yg adil? Please lah keadilan serap terserlah dlm ig nya… gambar anak2nya hari jadi… cuba kira gambar sakinah dan anak2 sangattt comel bandingkan denga Dayana dan anas adilkan … ulama besar katakan sangat warak mcm…….

      1

      0
  16. ohyeah.. says:

    aku setuju sgt lah dua2 isteri perlu berkorban…ko pulak apa pengorbanan ko asyraf? poligamy is allowed in Islam but is it always the women who have to sufffer in silence? redho tak semestinya penerimaan.

    apa kah jadahnya ko ucapkan ini utk tatapan umum pada sambutan hari wanita sedunia? ucapkan terima kasih lpd mak ko lebih baik!!!!!

    6

    0
    • WickEd says:

      Entah muka pun mcm buaya kan? Nampak mmg muka gatal..saja la nak tunjuk baik samada dia atau siDato Red sama je nak bilang since case Izreen ni hot yg konon2 dorang ni poligamist yg tergentle la konon..hak pui!!! ka ni na eh#@!!!

      3

      0
  17. Anonymous says:

    Kalau bukan kerana Dyana hancur ashraf, sakinah dan keluarga mereka…. sdh menghina dayana dan mentuanya… terpaksa berhenpas pulas tunjuk baik …. umrah dgn dayana mati2 rindu kekasih tapi umran dgn sakinah tiada pun tulis rindu dayana. Ada interview ckp isteri dan anak……. lupa dia isteri2…. nampak org sarapan dgn keluarga …. dia tulis bagusnya sarapan dgn isteri dan anak…masa tu isteri muda baru bunting….. sekarang berlakon lah baik untuk bergambar…. tidak boleh di percayai sama mcm ckpnya dulu. Bergambar masa anaknya sangattt comel gambar dayana di potong masa anas semua badan sakinah dan anak2nya masuk dengan cantik tiada satu pun yg sipi2 diambil.. nasib baik dayana tahan lasak……

    2

    0
    • KEPOP says:

      jenis suka ambil thu hal org..ko tnya laki ko tu dlu ..ade main belakang ko x.. puki ko yg x buang bulu lgi x amik kisah pn..

      0

      1
  18. Anonymous says:

    Riaknya dia berlakun dgn Izreen dlm #gengtadarustv2… nak tunjuk dia pandai berpoligami… harap2 lah kawin lagi 3 …terlepas Dayana

    1

    0
  19. Anonymous says:

    #Ashrafmuslim, kertas yg licin kalau di keronyok tetap akan berkedut walau berjuta kali di licinkan… begitu juga hati wanita yg dilukakan biar kata2 manis di tuturkan dia tidak akan percaya lagi… dia akan mengiakan untuk menjaga aib mu sahaja… mcm ashraf ni lah hanya untuk popular saja supaya peminatnya menyokongnya….

    2

    0
  20. anon says:

    Attention seeker jugak mamat poyo ni. Takleh do it in private. Taulah ko bini 2. Menyampah.

    2

    0
    • Anonymous says:

      nasib baik dapat Dayana no 1 .kalau Wan Sakinah koyak rabak serap ni…. bawa org gaduh di sosial media….. mcm dlm rotikaya tu… dia guna FB Dayana hentam org…. lepas tu merayu2 sedih dlm ig …. minta perhatian serap pun bingung sebab bini no 2 sedih dihentam org… sekufulah dia dgn serap

      0

      0
    • Anonymous says:

      Nak tambah 2 lagi supaya mcm Saleh Yakob… retis mcm tu lah tengok salima AF bangga dpt laki org juga. Ulama lagi tu tapi bulan bininya pinangkan ulama tu tak tahan nafsu salima af seksi mcm sakinah lah… putus tunang bercinta dgn serap…

      0

      0
  21. Anonymous says:

    Kesian sakinah x ade ig terpaksa guna ig ashraflegacy untuk balas komen org… dulu bawa gaduh dia guna FB Dayana dalam Rotikaya….

    0

    0
  22. Anonymous says:

    nak cari baldi,,,,nak muntah,,,

    0

    0
  23. meluatdgnnetizen says:

    aku assume ramai yang suh drg cerai berai ni in fact xpernah berkawin. seolah2 tau life of marriage. Ko ingat kalau dah ade anak ni senang ke nak cerai berai ? ko ingat dalam perkahwinan ni wangi je ke? as long as suami atau isteri tu dah buat tanggungjawab yang sebetulnye, itu dah memadai. ko cube la kawin, pastu ko ade anak kecik, ko mtk cerai ngan laki ko. in realitynya mampu ke budak tu xde bapak ? senang ke nak cr lelaki yg boleh terima anak ko??

    0

    0
  24. mak cute says:

    napa mata aku still nmpk yg diyana gak cantik..muka soft je…

    0

    0

Leave a Comment

Optional