Written by Bella | May 27th, 2019

Tidak dinafikan, kemelut rumah tangga Aliff Aziz antara yang paling mendapat perhatian ramai sejak dia kantoi curang sehingga akhirnya bercerai dengan Bella Astillah pada 16 Mei lalu.

Selepas seminggu bercerai, Aliff menerusi luahan hati di Instagram mengakui dia terlalu rindu pada anak kesayangannya, Mohamad Ayden Adrean. Aliff berharap anaknya itu akan sentiasa mengingati dirinya.

Rata-rata netizen agak tersentuh melihat foto dua beranak itu dan memberikan kata-kata semangat serta nasihat agar Aliff berubah menjadi seorang insan yang lebih baik. Jangan lagi mengulangi kesilapan yang telah menghancurkan rumah tangganya. Malah, ada juga yang berharap agar satu hari nanti Aliff dapat berbaik dengan bekas isterinya.

Mungkin benar kata orang, bila kita sudah merasa kehilangan barulah kita hargai apa yang kita ada sebelum ini.

37 responses to Luah Rindu Pada Anak, Netizen Mahu Aliff Aziz Dan Bella Astillah Berbaik

  1. Anonymous says:

    bella nun jauh di negeri bawah bayu

    1

    0
    • Anonymous says:

      sape la bongok sgt suruh rujuk blk tu.Naya ke Bella je. Tak yah kesian sgt lah dgn Aliff tu. Drama je lebih.

      41

      0
      • Anonymous says:

        netizen mana entah yg bengong tu.. pening jd si bella, masa bersama netizen kata dia bodoh suruh cepat tinggalkan, skrg suruh kembali pulak. korg doakan dia yg terbaik sudahlah. x payah nk berlagak tahu semua benda sgt.

        30

        0
      • Pemerhati says:

        Agree. Apa ke gila dh tau jenis laki peluk cium semua perempuan, check in Sana sini nak dibuat laki semula? Apa nak dpt penyakit kelamin? Skrg mmg tak Ada but aids / hiv takes time. Hati hati oh.

        1

        0
  2. Anonymous says:

    smenjak dua menjak ni tunduk je..

    0

    0
  3. Anonymous says:

    badan sedap….

    0

    5
  4. Enter Your Name says:

    Jangan

    2

    1
  5. Mira Filzah Garit Puki says:

    apa kan kamu ni? haritu suruh diorang bercerai? now berbaik? kepala hotak hang

    25

    0
  6. unknown says:

    BIG NO.. Kl nak berbaik pun bukan sekarang.. kasi ajar sikit

    7

    0
  7. Mira Filzah Garit Puki says:

    hashtag ibu aliff aziz “Allah Lebih tahu segalanya” kenapa? still nak defend kan anak kau walau terang2 salah? indenial sangat mak Aliff aziz ni. dia sangka anak dia ni perfect sangat kah???!

    34

    0
    • ally says:

      sejujurnya, i pelik tau dgn mak AA. bukan apa mak bapak lain takde ler gigih nak up itu ini sangat dlm soc med. Sampai kadang tu i terfikir beliau manager AA ker? Tapi apa pun, amidst everything that is said by everyone and anyone, apa yg Caprice cakap paling logical. Kalau dah ulang buat silap berkali2 meaning something’s wrong with you. Kalau nak remain single and party sana sini, silakan. Kalau nak remain kahwin, buat cara kahwin. You can’t have both. Tu jer.

      12

      0
      • Anonymous says:

        Respect dengan parents Bella. Walau apa pun Aliff buat kat bella mereka tetap diam. Selesaikan masalah tanpa social media. Kepoh betul mak ijo Alif Aziz ni.

        5

        0
  8. ikan says:

    rentikan la. sapa2 pun boleh post gambar anak kapsyen rindu. pastu malam pegi enjoy ngan betina.

    30

    0
    • Papo jela says:

      Betul..yg dia rindunye anak. Bulak rindu mak budak tu. Bepisah ngn isteri ni mcm break ngn gf je. Berpisah dgn anak mcm berpisah dgn mak ayah kite. Gituew.

      5

      0
    • Anonymous says:

      Yea benar. Ive seen this kind of guy. Cakap rindu anak, tapi tidur rumah scandal. Kepala buto lah

      4

      0
  9. Anonymous says:

    Tak paham la setengah org ni. Aritu kata Bella bodoh sbb tak bercerai dgn Aliff. Skrg dah bercerai, suruh berbaik plak.

    12

    0
    • Anonymous says:

      sekarang netizen yang bodoh

      11

      0
    • Anonymous says:

      followers si aliff ni yg mengong! jantan kalau dh curang bbrp kali, takde nya nk berubah…kesian bella nanti penyakit apa yg dh hinggap kat aliff ni berjangkit pulak. tak berbaloi langsung! bella muda lagi, cantik…move on. drama je aliff ni…byk kali buat silap bukan “silap” namanya. itu pilihan dia. dia yg pilih nk enjoy…masa ko enjoy2 keluar rumah kau ada ingat anak ke?

      13

      0
  10. Aliff Syukri says:

    Dier rindu anak, bukan rindu bella. Kalau dier rindu bella dier x carik lobang betina lain. Netizen yg mintak dorang bersatu balik jgn acah2 kesian cibai, ko patut kesian bella.

    17

    0
  11. Anonymous says:

    BIG NO. Kalau masih bujang early 20s gossip dgn pompuan. Sampai jadi bapak budak pn sama jugak perangai ni kn pulak da solo balik?. My opinion biar menjanda dari mkn hati nnti back to square one. Gossip pasal curang lagi…baik balik curang lagi.. lastly cerai kali 2.

    9

    0
  12. Anonymous says:

    To Bella.tak payah la nak nikah semula dgn aliff ni.,kalau dia betul2 dah insaf and rindu kan anak dia,kenapa sampai tiga kali kantoi dengan pompuan lain..dunia ni luas, ramai lagi lelaki2 yg baik and bertangggung jawab di luar sana. lagi2 dgn bekas mak mertua yg tak habis2 nak menang kan anak dia.dan salah kan menantu..kalau u balik semua pada aliff ,nampak sgt u terhegeh hegeh dgn dia.dan maruah u sebagai perempuan/isteri mcm bawah tapak kaki dia aje..kenapa baru skrg ckp rindukan anak.. kenapa masa buat maksiat dgn pompuan lain tak fikir pasal anak dan isteri..jgn cepat percaya ckp aliff Aziz ni..kat singapore pun dia buat hal..

    11

    0
    • Anonymous says:

      Setuju sangat. Tu yang kita tau 3 kali. Yang belakang2 entah berpa kali kot curang ngan bella.

      3

      0
  13. Anonymous says:

    Bella, takyah tunduk dgn netizen. Kalo btul Aliff rindu anak, dia kena melawat la, tak kira jauh atau menelan kos. Nafkah anak plak jangan culas bayar

    14

    0
  14. Anonymous says:

    surat cerai pun blom ditandatagani oleh pej.agama, bagilah masa pekerja gomen tu relak…byk kes blom selesai..biar mereka melalui fasa janda dan duda.

    15

    0
  15. Belikdek says:

    Puikk..

    4

    0
  16. anon says:

    dengan kisah ini yang si ex melonjak nama
    dan dan bersepah lelaki ingin menambat
    ye lah asyikkk pamer muka ala2 cantik tu di insta
    x mungkin dia nak balik ke dunia asal

    1

    2
  17. shhhhh_ says:

    tak paham aku netizen ni.. sebelum ni bila bella ade problem ngan alif suruh bella tggalkan alif la ape la..cakap bella ni baik sangat la sebab masih baik dan terima alif..

    sekarang lepas cerai korang suruh together balik.. APOOOOO?

    2

    0
  18. hakak says:

    bukan sblm bercerai pun dah duduk asing ker? naper masa tu kau tak rindu dendam bagai kat anak kau.. ni dah bercerai baru sibuk nak rindu anak.. ke kau nak org simpati kat kau.. netizen pun satu, dulu beriya soh bercerai.. skrg beriya plk soh rujuk..

    8

    0
  19. Sampah mykt says:

    Nitezen beangap mana tu ..bagitau sat nama mai aku cabaikan dia ..

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Ini mnunjukkan netizen pun bnyk kategori..yg suh brbalik semula tu kategori bodoh agknye..bnyk lg cara nk bahagia..bukannye cara kmbali dgn laki x bertanggungjawab..dh bpe kali curang main pompuan..
    yg duk suh brbaik tu bnyk sgt terpengaruh ngn drama melayu kt tv..asik duk saji kt penonton watak pompuan lemah..ini slh satu cara tv kawal pemikiran anda,mohon sedar..jgn perbodohkn diri..laki terajang bini, laki saiko pn blh g kawin blk.. asik duk ulang syurga bwh tapak kaki laki..syurga mak bapak xnk plk ko heran..laki blh dicari ,mak ayah adik beradik xblh dganti..

    3

    0
  21. Noob prince says:

    Bila bella tak cerai kemain la netizen mengamok hentak2 kaki suruh becerai. Ni baru sekali aliff aziz post pic gini dah cair hati netizen. Disuruhnya pulak bella berbaik2 dengan aliff aziz.

    2

    0
  22. hate his mum says:

    cukup2lah apa yg bella da tempuh.. sape ke bengong suh bella baik balik dengan si alif ne? seriously?? or those yg suh bella berbaik smula dgn alif tu fake acc so that bella nmpk netizen nk di berbaik smula.. bella dah pun kumpul kekuatan utk kluar drpd deraan perasaan sendiri.. enough is enough.. alif will never learn his lesson.. n to mak alif.. jgn perasan awak tu mnongkat langit dn anak itu maksum sgt.. ur son is wht we see.. a cheater n trulr a big fat liar..

    4

    0
  23. Anonymous says:

    Doakan yg terbaik sebab kata2 tu satu DOA…kita sapa nak pertikaikan ..kita kena tahuTIADA MANUSIA YANG SEMPURNA DI DUNIA INI

    0

    0
    • Anonymous says:

      yeee btl…tp mengulangi kesilapan yang sama berulang kali tu nk pggl ape pulak???bodoh..buat silap keluar ayat klise “manusia x sempurna” dah tau x sempurna lain kali cb bljr dr kesilapan dan perbaiki diri…bodoh…

      3

      0
  24. pencinta wanita says:

    air yang tenang jangan sangka tiada aliff……

    1

    0
  25. buaya tembaga says:

    aku tak tahu la….mungkin aliff ni suka lubang ponpuan yg ketat2 kot…sbbnyer si bella ni kan dah beranak…mungkin longgar bagai…tp aku main ngan bini aku pun ok je walau dah beranak 3….takde istilah ketat atau longgar…yg penting kasih dan sayang….ape ingat si bella ni buruk sangat ke….sumandak oooo

    1

    0
  26. Anonymous says:

    Org kalau sayang family, x buat der mende2 pelik. Pstu asek benda sama berulang
    Dan2 kata miss anak… sayang bkn takat ckp kat mulut, kat socmed.. its your actions ~

    0

    0

Leave a Comment

Optional