Written by AbangNara | November 15th, 2017

Pejam celik pejam celik, GegarVaganza 4 (GV4 kini telah pun memasuki minggu keempat. Pantas sungguh masa berlalu. Setakat hari ini, Abang Nara memang tak pernah terlepas menyaksikan konsert GV4. Seronok tengok penyanyi-penyanyi lama kembali beraksi dan berentap di atas pentas. Vokal masing-masing masih padu dan jitu.

image

Minggu lalu di konsert ketiga, Raja Azura telah pun mengikuti jejak langkah Ferhad sebagai peserta yang tersingkir daripada GV4. Selepas persembahan minggu ketiga juga, rata-rata para netizen sudah mula membuat tekaan masing-masing tentang peserta yang bakal bergelar juara. Nama Liza Hanim adalah antara yang disebut-sebut sebagai “feveret” untuk menjuarai pertandingan ini.

image

Tekaan ini bukanlah tekaan kosong, sebaliknya kerana prestasi Liza Hanim yang cukup memberangsangkan sejak minggu pertama GV4 lagi. Untuk makluman, Liza Hanim telah mendapat tempat pertama di minggu kedua dan juga minggu ketiga. Kehebatan vokal Liza Hanim tidak perlu dipertikaikan, namun apa yang menariknya setiap minggu Liza Hanim tampil dengan persembahan yang unik, bertenaga dan memukau. Memang meremang bulu roma Abang Nara dibuatnya setiap kali giliran Liza Hanim naik ke atas pentas.

image

Secara jujurnya, Abang Nara terus menjadi penyokong Liza Hanim selepas melihat persembahan minggu pertamanya. Sedikit sebanyak Abang Nara ingin membantu Liza Hanim menjuarai GV4 ini. Untuk makluman, markah persembahan adalah 100% daripada juri. Jadi Abang Nara tak perlu nak hantar undi SMS. Apa yang Abang Nara lakukan setiap minggu ialah mengundi Liza Hanim sebagai “Digi Star of The Week” menerusi applikasi MyDigi.

image

Kalau korang peminat tegar Liza Hanim (atau peminat peserta-peserta lain), pastikan korang mengundi mereka sebab banyak kelebihan apabila dipilih sebagai “Digi Star Of The Week”. Selain daripada memenangi hadiah daripada Go Shop, pemenang “Digi Star Of The Week” juga boleh memilih giliran kedudukan untuk membuat persembahan pada minggu berikutnya.

Paling penting, selepas anda mendapatkan kod undi menerusi applikasi MyDigi, terus pergi ke www.gegarvaganza.com.my untuk mula mengundi. Undian dibuka setiap hari Ahad sehingga hari Rabu sahaja. Sekiranya anda merupakan pengundi terpantas, anda bakal memenangi hadiah mingguan daripada Digi. Hadiahnya pun bukan calang-calang tau.

Untuk ketahui lebih lanjut sila layari layari portal Digi Community: http://digi.my/gv-nara untuk cara mengundi di aplikasi MyDigi. Jadi tunggu apa lagi? Undilah peserta GV4 kegemaran anda dan pastikan mereka mempunyai peluang yang lebih cerah untuk bergelar juara. Abang Nara dah undi Liza Hanim dah. Anda pula macam mana?

TAGS:
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

66 responses to Liza Hanim Bakal Juara GegarVaganza 4?

  1. wekkkkkkk says:

    Rezeki x dtg dgn sendiri, kena cari dn usaha. Tuah manusia siapa yg tahu.

    6

    0
    • Anonymous says:

      Rezeki peserta2 GV bukan ditangan juri2 tapi ditangan…? Apa guna juri2 bukan penting pun…

      46

      0
      • Jemah says:

        terkejut juga waktu tok ram ckp…”bukan kuasa kami utk tentutkan siapa yg kekal dan siapa yg terkeluar”. gv ni politik je lebih… persidangan umno merebut jawatan ahli tertinggi pun kalah.

        60

        0
        • senah gemenceh says:

          Mmg dah tahu sangat siapa yng bakal terkeluar. Lepas ni x Aqasya…Eliyana…lepas tu Syura atau Haida.

          Macam x de fight je GV. :(((

          32

          0
        • Anonymous says:

          bila rancangan realiti tv dipolitikkan demi mengaut untung jangka singkat buat si penaja gedempol itu melalui iklan 15 minit sekali. yg terlibat ibarat patung2 wayang kulit.
          siapa tok dalang nya? semua orang dah tahu….

          83

          0
        • Congrats!!! says:

          Top 3- Hazami, Aisyah dan Liza Hanim. Dah boleh agak dah. Macam time Siti Nordiana. Dah terang lagi bersuluh. Motif fans bawa spanduk..terpekik terlolong? Semua program realiti is rigging to the maximum. At the end.. Tok Vida is winning. The richer gets richer, the poor gets Pamoga. Hahaha

          47

          0
        • Anonymous says:

          Blum start bertanding astro dan vida dah tetapkan sape juara. Yang penting kena ada drama dan kontroversi so rating lagi tinggi. makin tinggi rating, makin laku product diaorg. yang kena bodohkan peminat diaorg. haha

          56

          0
        • Anonymous says:

          liza hanim la juara. terkejut jgak dengar dia masuk gegar veganza. she is too good for that program.

          9

          0
        • Lol says:

          Macam AF Megastar la wey. Waktu final muka sekor2 tak excited pun ..muka sekor2..”dah agak dah pun”!!!

          16

          0
      • Anonymous says:

        TOK DALANG GV… SI GEMOK BAJU MCM POKOK KRISMAS BERGERAK TU LA…..MULUT MUNCUNG GEDIK2 GILA GLAMER MCM DAH X BETUL SEJAK MENJANDA.

        45

        0
        • penonton rasa tertipu says:

          yg akak pelik fans terjerit-jerit. padahal…juri2 tak ada kuasa pun.
          kalau si gemuk tu nak kekalkan peserta..terpulang pd dia bukan markah2 dr juri.

          61

          0
        • Spy says:

          Juara dah ada..cuma mcm mana nk cipta drama2 remeh supaya org2 terus menonton. Itulah realiti televisyen!!!

          20

          0
        • Aku X Pekak says:

          Perlukah lagi memviral cerita2 GV ni? Dah terang2…scam! Buat penat sorak je lah. Takkan la korang tak tahu beza antara vokal Liza Hanim dan Kak Engku. Memang boleh agak pun yg masuk tu semua hanya sekadar memeriahkan konsert mingguan.

          6

          0
        • Anonymous says:

          Ya ya..tahun lepas Elly dan Nora. Tahun ni siapa pulak yng bakal jdi kambing hitam kt GV ni?

          4

          0
      • Anonymous says:

        Mati2 aku ingt GV berdasarkn markah2 juri dan lagu diberikn penerbit. Rupa2nya…nan hado.
        Dah submit awal2 list lagu..n juri2 ..sekadar pak pacak!!!

        0

        0
    • Anonymous says:

      Lagu2 GV x best…

      17

      0
      • Zzz says:

        Markah juri tu guideline je. Aku pun dah malas nk layan. Tengok ulangan je lehhhh!!

        10

        0
      • Anonymous says:

        Malas nk layan sebab dah tahu game diaorang. Ditambah dgn Nabil dan Tok Vida. Tengok boleh tapi sambil seterika baju je. X pyh beriya-riya. Ni semua hanya “permainan”.

        4

        0
    • anti-corruption says:

      bagi membuktikan ketelusan juri memberi markah.. elok diterangkan kenapa juri potong markah.. semua peserta memang nyanyi sedap didengar di telinga penonton.. tapi kriteria apa yang juri cari dan potong markah.. kenapa tak kasi 100 peratus je.. kenapa mesti 80 peratus, 70 peratus.. benda apa yang ditolak tu?? sedangkan exam sekolah pun, calon tahu kenapa pemeriksa tolak markah begini begitu berdasarkan skema pemarkahan.. inikan pulak pertandingan yang disiarkan secara langsung di hadapan jutaan penonton.. accountability and transparency are expected dalam bab penilaian markah juri.. sekian.

      3

      1
  2. lava says:

    bang nara. nak bagitau sikit. blog bang nara ni penuh sangat iklannya. jadi pening nak tengok. mohon buat sesuatu, jangan nanti org muak dgn blog bang nara k

    50

    -1
  3. nok gebuzzz says:

    yg paling menyengat mmg liza hanim setakat ni…sbb saingan yg lain mcm kurang jer,x menonjol mcm GV yg lepas2…

    6

    0
    • Anonymous says:

      dah macam boleh agak siapa yg bakal terkeluar….

      15

      0
    • Anonymous says:

      GV je pun, tak kisahlah siapapun dapat masuk final, ada diaorang bagi duit ke kat peminat diaorang kalau diaorang menang? BR1M jugak kan yang dapat.. artis tu, tak kiralah penyanyi ke, pelakon ke, semua tu atas nama kerja (job) jadi, kenapa perlu pening² bagai dengan kerja orang sebagai penghibur??? fikirkan..

      17

      0
  4. Anonymous says:

    melatop liza hanim..semoga berjaya

    4

    2
  5. Layola says:

    tok vida tu.. x payah la naik pentas 30 minit sekali. org x mahu tengok muka ko lahhhhh…

    41

    0
  6. Anonymous says:

    xperlu la beriya-riya sgt kot, bukan juri2 yg tentukan nasib. lagipun lagu2… peserta2 yg pilih sendiri siap kasi senarai diawal rancangan. mcm dah x best gv skrg..

    15

    0
  7. Anonymous says:

    abang nara dibayar digi erk????

    11

    0
  8. lina says:

    GV dh hambar .dh nmpk mcm megastar lh kannn

    16

    0
  9. Boss says:

    Klu da tau spe juara..xyah ssah2 tgk gv.bru lg la beb..anything cn hppen

    3

    0
  10. bunga lalang says:

    Besornye paha….hehehe…tolong kasi kecik sikit boleh? Aku respek penyanyi Korea walaupon dah kawin masih cute lagik…

    2

    1
  11. im meeee says:

    GV sudah masuk zaman kesenduaan. Bakal menjadi rancangan yg syok sendiri nak jual Pamoga.

    22

    0
  12. Anonymous says:

    GV … lebih kepada mempromosikan produk2 Qu Puteh tu la. Hiburan semata-mata…

    22

    0
  13. Anonymous says:

    Aishah belum all out lagi. Vokal tinggi dia natural ajer. Harap dia give 100% & patut menang GV4 ni dgn pengalaman luas yg dia ada.

    7

    0
  14. zzz says:

    GV dah x best…..

    14

    0
  15. Mari Ketawa says:

    Rancangan yg memperbodohkan penonton2. Markah juri2 tak ada makna semuanya ditentukan pihak atasan. Tahniah..kerana yg melayan rancangan ni rela diperbodohkan!!!

    30

    0
  16. Safiq says:

    sepatutnya juri2 bukan org atasan campur tangan. malas dah nak layan…semuanya kelentong. propa…puihhh..pundek!

    10

    0
  17. ann says:

    Serius cakap GV season ni dah boring.. Boleh tertido nengoknya.. Kalau season2 lepas kita jadi tertunggu2 nak tengok.. :/ :/

    16

    0
  18. TAHZ says:

    selamat maju jaya kepada semua peserta

    0

    1
  19. Anonymous says:

    mn tak boring….peserta indon juri indon…iklan lebih…lagu2 bosan

    1

    3
  20. Anonymous says:

    GV mungkin dah hilang taring sikit. Enjoy tgk GV masa musim ke 2 n ke 3. GV1 tu baru permulaan program ni.

    6

    0
  21. Anonymous says:

    sedey g4v line up x balance
    da boleh agak sape juara sape akan terkeluar
    1st time layan minggu pertama je…lepas2 tu sekadar rekod tak tengok2 lagi
    beza sungguh gv sebelum2 ni ternanti-nanti musim baru

    10

    1
  22. Watsapa says:

    Tak best dah tak de drama. Mana pegi elly mazlein aka kak…

    0

    4
  23. inisemuapolitiknara says:

    apsal asyik citer GV4 je kt wall paling atas je ni? daripada pagi tadi kot. bukan ke post lame akan terkebawah? sape peduli GV4 ni sgt pun… tunggu final dahle..
    kan latest post pasal pengunguman fattzura pasal 23 november. semua orang kecoh pasal tu le abg nara oii..
    teori aku abg nara & konco ni mesti geng lofa nih taknak citer fattzura up…hohoho

    0

    0
  24. Anonymous says:

    Mcm Siti Nordiana, awal2 lgi dah nmpk siapa bakal juara. Sudah2lar kena game korang semua.

    13

    0
  25. Anonymous says:

    boleh nampak siapa yg bakal juara. buang masa je layan. dari komen2 para juri pun dah boleh agak. dah tak best. no more suprises!

    14

    0
  26. Anonymous says:

    Oooo..mcm tu ker game diaorg??? Drama2 tu semua semata-mata nk rancakkan rancangan ni. Sudah lah..harap terkubur mcm AF. Dah thu saper jdi juara. :((

    15

    0
  27. Menguap says:

    Ahad ni Elyana…tak pun Haida bakal terkeluar.

    3

    0
  28. Xyz says:

    Boring nya GV kak engku dah takde chef wan takde…tak tengok pon tak apa…
    Kalau liza hanim menang pon ok tapi seperti idayu bakalan sendu balik…no x factor

    4

    1
  29. Anonymous says:

    Zaman peserta2 GV dah berlalu. Bukan masanya lagi terkinja-kinja atas stage. Memang betul cakap korang. GV ni hanya tempat untuk menjual iklan2 Tok Vida.
    Patut la diawal kemunculan GV, Tok Ram macam nak tak nak kasi komen. Mungkin dia paham permainan orang yang menaja ni…

    7

    0
  30. vie says:

    korang pikir lah ya, kalu peserta2 gv ni semua ada umphhh dan x factor dah lama mereka ni bertahan dlm industri. yg masuk ni semua xde aura dan masaalah dalaman. sebab tu mereka semua ni tenggelam awal.

    5

    0
    • Anonymous says:

      x jgk sbb semua sbb monopoli siti….siti pun byk klon…klon2 tu tak heran tenggelam….tapi siti bkn aura apa sgt pun dia penyanyi je dan ada rupa…tak pandai buat lagu sendiri…lagu2 lama tetap tak boring dan ada aura…lagu yg ada sekarang cukuplah pasang sekali dua dah muak…

      1

      0
  31. Anonymous says:

    Betul dah boring dah sekarang rancagan gegar vargaza..aka aysah tetap lagend

    0

    0
  32. Anonymous says:

    juri indon mana tak boring….nak juri daling2…tok ram pun pun x bercakap sgt dgn indon tu..tau agak buang masa sbb dia tak paham bm…

    0

    1
  33. Anonymous says:

    Lan Kristal n Haida dark horse…..belum panas lagi…..

    0

    0

Leave a Comment

Optional