Written by serenity | September 17th, 2015

Lisa Surihani telah selamat melahirkan seorang bayi perempuan pada Rabu lepas. Pasangan itu masih belum mendedahkan wajah dan nama anak mereka, meminta diberi ruang untuk berehat. Walaupun begitu, ada pihak yang menyebarkan gambar seorang bayi, dan mendakwa bayi itu ialah anak Lisa dan Yusry KRU.

Melalui akaun Instagramnya, Lisa menafikan bahawa gambar yang tersebar itu ialah gambar anaknya. Menurut Lisa, gambar anaknya belum lagi ditangkap dan di muat naik ke mana-mana media.

 photo screenshotlisa.jpg

Sejak kebelakangan ini memang banyak berita palsu tersebar di media sosial. Ada kalanya, individu tertentu membuat berita palsu dan menyebarkannya dengan keterangan yang sensasi di media sosial supaya blog mereka diklik dan dibaca orang ramai. Tetapi beritanya tidak muncul, sebaliknya dipenuhi iklan. Atau beritanya sebenarnya berlaku tiga tahun dahulu. Atau paling teruk, ia sekadar berita palsu.

Seeloknya anda mendapatkan maklumat dari sumber yang sahih sahaja bagi mengelakkan diri anda tertipu dengan clickbaiters ini.

Satu penghormatan buat Irama Budaya kita. Diiringi 60 org pemuzik Orkestra Kuala Lumpur, di pentaskan di salah satu…

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Saturday, 12 September 2015

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

53 responses to Lisa Surihani Nafi Gambar Bayi Tersebar Ialah Gambar Anaknya

  1. Anonymous says:

    Ade2 je manusia skrg nie… :(

    0

    0
    • Fara Mendoza Bauta says:

      Hahhahahaha…padan muka, konon nak buat publisiti. kan dah kena gambar pelesu. tu la benda baik x perlu disorok. korang bukan kerabat diraja pun.

      0

      0
      • Bang Sahdo says:

        karang orang letak gambar anak negro zimbabwe, baru nak siar kot??? hmnn..lantak korang la. banyak kerja lain yg boleh dibuat selain nk kejar gambar2 anak korang tu. next?

        0

        0
        • Anonymous says:

          MANUSIA2..
          ble share ckp riak, berlagak..xbaek la cepat sgt share gmbr…
          bile hold dulu laen pulak yg dikate..

          masalah mental korg neh.
          ok bai!

          0

          0
        • Anonymous says:

          retis msia, waktu nk promote filem, boleh plak tweet dan hantar dlm Insta 10 kali sehari. eee…podah la.

          0

          0
        • Anonymous says:

          terkoyak rabak la tewww…

          0

          0
        • Kak Joy says:

          Lembik la Lisa ni. Tengok muka pun tau. Akak beranak, 2 minggu dah pergi menoreh. Yang ko…anak sekor pun nak privasi. Sudah, xde maknanyer.

          0

          0
        • Anonymous says:

          korang jangan pikir senang je. mungkin bleeding, mungkin baby kena demam kuning. mungkin doktor nak observe. banyak benda2. beranak ni tergantung kepada individu lah. wartawan2 pun kena paham la. bukan semua artis nak jadi mcm cik ta atau awal ashaari tu. over-excited. kalau aku pun xnk serabut2. biar balik rumah dulu baru slowly nak jumpa tetamu. rambut sama hitam tapi hati….

          0

          0
        • Anonymous says:

          Kak joy ko tu sape…xde sape nak kisah ko beranak ke pastu pg menoreh,suka ati dia la nak beranak lembik ke keras ke nak berehat ke bukan guna duit ko pun..

          0

          0
      • Lisa-Yusry says:

        Eklusif…ini dia gambar anak kami.
        Enjoy…guys. Peace.

        0

        0
      • Anonymous says:

        CORRECTION..BABY LAHIR HARI SELASA YE, 15/9

        0

        0
        • Anonymous says:

          alhamdulillah..
          besar pahala mengandungkan bayi..
          bila bersalin lagi besar pahala..sama dgn org yg berjuang dijalan Allah.
          klu mati masa bersalin..dikira syahid.
          pada yg mengutuk..yg cakap rabak lah..itu ini..igt macamne mak korg lahirkan korang..walaupn c-sect sekali pn.
          org baru bersalin umpama dilahirkan semula.bersih sebersih2nya.

          sakit yg paling sakit tak terhitung adalah sakit beranak selain dari sakit mati.
          tulang temulang bergetutup nak keluarkan baby.
          insaflah yg kutuk keji hina..
          klu xde ape yg baek2 nk tulis..dont write anything.

          0

          0
      • Kak Mah says:

        Kak Mah nak tanye, korang penah rasa sakit bersalin x? Kalau yg betol2 contraction berhari2, koyak besar, korang tau x rasa nya cmne? Ngan anak meragam x tido malam, ngan susu belom keluar tpi anak menangis lapar? Mungkin sbb tu diorang belum ready nk tunjuk anak diorg.. They are still adapting with the new life.. new hectic and chaos condition.. Bukan feeling famous.. Jgn lah suka menghentam.. Kak Mah x suke betol komen2 negatif cmni..

        p/s: Berak keras pon muka merah padam.. nyampah!

        0

        0
        • Kak Nam says:

          Haih Kak Mah, laki dia bukan mcm laki Kak Mah. Mesti beranak pun 1st class private hospital. Kereta Ferrari boleh beli, takkan maid Indon sorang tak boleh/mampu ambik kot. Chaos pemendenyer? Lain la Kak Mah kan, beranak kat 3rd class campur dgn Mynmar dan Bangla. Sebab tu Kak Mah serabut kan? Peace. :)

          0

          0
        • Kak Mah says:

          Kak Nam ku sayang,

          Betul jugak kata Kak Nam.. Mungkin laki die, wpon mampu beli Ferarri, tapi nak belajar mandikan anak sendiri.. Sediakan air panas untuk isteri mandi.. Mcm laki Kak Mah yg x mampu, beranak ward 3rd class tu lah.. Kak Mah cadangkan, Kak Nam beranak lah dulu, belajar jadi “ibu”, pastu baru komen sempat ke x, chaos ke x okeh? Peace jugak.. :)

          0

          0
        • Kak Nam says:

          Kak Mah, I dah beranak. I paham. Alhamdulliah lancar. C-section. Masih ketat gitu. 2 minggu dah keluar wad/bawak kereta terus pergi kerja. Terpaksa sebab $ punya hal. Baby mak jaga. Yg lain semua buat sendiri. Xde pertolongan maid ye. Chaos is just a state of mind. Kena pandai merancang. Ni zaman modern. Bukan macam dulu2 duduk rumah 44 hari tengok TV tampal bedak sejuk belai badan. Tak kerja , x makan.

          0

          0
        • Anonymous says:

          K nam (atau numb??) Ko tgu la lg 10thn klu umo ko pnjg tgk bdn ko mst sakit2..itu la gunanye bpntang..long term.
          Hrp2 time ko bwk kete g kje x eksiden mampos flm ketakburan ye..amin..

          0

          0
        • Anonymous says:

          Jahatnya mulut si nam ni,bodoh n jahil punya manusia,klu dah beranak mn2 hospital pun sm je sakit dia,ttp letih n melahirkan ank ni pertaruhkan nyawa sendr,rsnya ko ni anak xde anak kot atau x kawin lg atau mandul sbb tu ko ckp pun merapu n main sedap mulut jer..

          0

          0
        • Anonymous says:

          super numb kak nam

          0

          0
        • Kak Mah says:

          Kak Nam ku syg,

          Xpelah.. Itu pilihan awak.. Sudah pasti itu yg awk rasa terbaik utk awk.. N ini pilihan diorg, same goes with them.. Jgn compare life kite ngan org.. Cabaran kita x sama.. Kak Mah pon boleh persoalkan, “mana suami awk? kenapa $ really matter to u? ingtkan bersalin 1st class private, tp 1week da keje, xde $ jugak ke? kenapa mak awk yg jga? kenapa hambakan org tua?” tp bukan Kak Mah yg lawak meghakimi pilihan awk.. Akhir nanti, ade yg lebih berhak utk tanya setiap tindakan kita, perbuatan kita, hatta komen kita kat blog gosip ni.. Therefore, watch your words.. It’s always feels good when we do bad to others, but so hurt when others do the same on us.. Fikir-fikirkanlah ye Kak Nam ku syg..

          Peace no war! ;)

          0

          0
      • Anonymous says:

        btol tu! anyway..shat so special anak diorang ni sampai nak sembunyi bagai??
        privacy??PLSSS! awak tu selebriti..takde hak sorok anak hokay!

        0

        0
        • Anonymous says:

          bodoh mcm lembu ko neh..itu hak die even die raja sekali pon..

          0

          0
        • padan muka kau kak nam says:

          macam mana kak nam nak beranak, kak nam kan spesis bapok, bapok mana ada uterus..yang kak nam tau, kondem orang je kan, kan?
          ala nanti dia dh ready, dia bgla tgk anak dia..yg korang x reti2 nak sabar ni, pehal?

          0

          0
        • Kak Nam says:

          nek eleh….menggelabah la kau. buat lawak mlm lak. haram aku nk gelak. nice try tho….

          0

          0
        • Anonymous says:

          Agaknya sape lah laki kak nam ni ek?alangkah malu n malangnya laki dia dapat bini mulut camni,agk2 anak dia perangai mcm mn ek dlm perut dah kena aura negatif ibu dia,eeee…bt malu laki n anak je bahasa awak tu,klu awk mmg miskin lps beranak pi je la keje lisa org kaya lantak dia lah nak berehat 44 hari ke 100 hari bukan minta duit ko pun..

          0

          0
      • Anonymous says:

        btol tu! anyway..what so special anak diorang ni sampai nak sembunyi bagai??
        privacy??PLSSS! awak tu selebriti..takde hak sorok anak hokay!

        0

        0
        • Anonymous says:

          Anak dia la tak dia la,knp pula xde hak..duit dia,anak dia,dia yg beranak suka ati dia la..klu dia berlakon pun dia ada paksa ke ko pg tgk filem dia?

          0

          0
      • Anonymous says:

        Bukan kerabat diraja pun kaya n famous la juga dr ko kan..

        0

        0
    • Zack says:

      nak sorok2 plak dah! adehhhh, letih la kalian ni. fake sangat woi. mcm korang artis paling top. please la.

      0

      0
    • anti artis fake says:

      kan dah jadi bahan fitnah. sorok buatpa?
      benda elok. awak tu artis. nak privasi pergi la overseas.
      pelik sungguh. mcm tak hormati fans. nasib baik aku bukan fans lisa.

      0

      0
    • Lovelyvic says:

      Uii… ramainya hati busuk kat dalam ni…
      Kadang2 aku tgk drama… aku selalu terpk..
      Ada ke manusia mulut jahat sgt smpi mcm ni..
      Tp bila tgk komen2 korang yang melampau gila ni..
      Rupanya mmg wujud…
      Agaknya watak antagonis dalam drama yg kita meluat2 sangat tu..
      Ambik dari perangai certain yg ada dlm nara ni la..
      Yg artis buruk perangai dikeji… aku paham la..
      Yg tak salah apa pun… kena caci nista gak..
      Memang aku tak paham…
      Perangai manusia ni.

      Cuba baca balik pautan kat bawah yang dowang pi hanimun kat London tak silap..
      Kowang kutuk Yusry gay… Lisa mandul..
      Dah kahwin 3 tahun takde anak..
      Tak reti main… guna cara sama je…
      Bila org tu dh ada anak… kowang mengutuk jugak..
      Padahal dia ni… bukan gila publisti mcm Farah Mendoza ke..
      Bukan kaki bising mcm Rita ke..
      tak paham tul..

      0

      0
      • aku cantik says:

        aku sokiong kau 200%

        0

        0
      • Anonymous says:

        ko pn same lovelyvic..kat sini ko kutuk rita ye..kat entry rita ko bekap pulak..
        toyol pnye lovelyvic..

        0

        0
        • Lovelyvic says:

          Uishh… anon ni dh banyak stalk aku…
          Peminat aku ke?
          Aku tak pernah sekali pun bekap Rita..
          Sbb aku tak suka cara Rita..
          Tp aku tak pernah kutuk Rita melampau mcm kowang ni.

          0

          0
  2. melati says:

    feeling2 Kim Kardashian West. konon nak buat ekslusif la tewww.

    FAIL.

    0

    0
    • NEUTRAL says:

      anak diorang. sukahati diorang la nak tunjuk ke tak.

      0

      0
      • Anonymous says:

        amboi, kalau time nk promote filem…cepat2 merayu tunjuk muka suruh fans pergi nengok. nyampah artis fake mcm ni.

        0

        0
        • apsalakubacakomen says:

          pasal promote filem tu kerja dia. anak hal peribadi. berbeza tuh.

          0

          0
        • Anonymous says:

          peribadi la sgt. waktu preggie, boleh plak pose gambar2 ko yg boyot. please lah.

          0

          0
        • anonymous says:

          celah mana dia tayang perut dia time memboyot.. kebanyakkan dlm insta dia semua gambar kepala atas cover pakai meja or something.. xde pulak aQ tngok dia tayang perut kecual masa baby shower.. time baby shower tunpun bukan dia yg buat, tu rakan rakan artis dia yg buat suprise untuk dia.. kalau tak ambik tau pasal lisa-yusry dr awal, xpayah nak kecoh mcm tau segala hal..

          0

          0
  3. nok gebuzzz says:

    bukan salah dyorg pon,yg sibok sgt nak tgk anak org dah kenapa..suka hati dia la nak tunjuk ke tak,dah dia kate nnty dulu…nnty la,x reti sabar eh!!

    0

    0
  4. Anonymous says:

    perasan Kate Middleton….nak buat kejutan bangang.

    0

    0
  5. xyz says:

    i tak rasa diorang nak buat kejutan lah weh.
    let them settled down and adjusting their new life dulu lah
    yang korang gigih sangat nak tengok tu kenapa?
    btw, i menyampah sangat dengan blog-blog yang bagi fake story tu, boleh report ke kat mana-mana?

    0

    0
  6. fada says:

    Korang yg terhegeh2 sangat nak tengok anak lisa tu kenapa??
    anak diorg sukahati la diorg nak tunjuk bila !!!
    nak tengok anak org sampai emosi,..
    PELIK !!

    0

    0
  7. Anonymous says:

    ikut Beyonce….kasi kejutan bodoh.

    0

    0
  8. Kak jemah says:

    suka hati lisa & yusry la nak tunjuk atau tak baby dorang tu. anak dorang. yg nk meroyan sangat tak dapat tengok ni kenapa lak.

    0

    0
  9. Bengang Gilerrrr says:

    yusry nie aku nak bgtau kau nie.. tlg la buat sesuatu.. aku nie org melayu tp nak tgk citer melayu kat pawagam mak aaihhhhh punye la susah!!! setiap kali aku pegi pawagam, yg ade citer cina, citer cina, citer cina…
    pastu citer omputih… selit 1-2 citer tamil..

    cina nie rasis… citer melayu diorg taknak amik.. jarang2 ade..
    PALM MALL kat seremban langsung tak penah letak citer melayu kat pawagam!!!!
    AEON seremban 2 pun setahun sekali je ade citer melayu!!

    aku nak tgk KAPSUL, pawagam punye la berlambak kat seremban nie,
    tp yg ade 1 pawagam je itupun sebelah kubur cina yg letak KAPSUL…
    Pawagam lain sume citer cina & omputih!!!!

    korang tu org filem, ade nama.. sume org kenal..
    kalau korang tak bertindak mati la melayu2 yg kat bawah nie!!!!!

    hilang filem2 melayu x lama lagi!!!!!!

    Jadi la macam singapore!!
    asal dulu singapore nie dlm malaysia, studio jln ampas
    buat citer p.ramlee berpuluh2 citer… bila cina amik alih ramai pelakon melayu singapore lari malaysia sbb x blh cari makan!!!

    ## HARI NIE KLU KORANG TAK BERTINDAK, ESOK KONFIRM ANAK2 KORANG AKAN LARI NEGARA ORG UTK BUAT FILEM SBB TAK BLH CARI MAKAN KAT NEGARA SENDIRI!!

    #######FIKIR-FIKIRKAN!!!!!!!!!!!!!!!!!##########

    0

    0
  10. Anonymous says:

    mungkin pendarahan…baby kena deman kuning…who knows.

    0

    0
  11. zabedah zabit says:

    gosip sini tak best..royti kaya lagi best

    0

    0
  12. Anonymous says:

    Nak tengok Anak orang pun sampai emosi korg ni,tu anak dia lantak dia lah bila nak dedah x dedah ke.

    0

    0
  13. Aku says:

    nak ckp nie …Prince william dia tunjuk kan satu dunia tk sorok2 pun…kita as peminat nk tgk pe tk sabar…dia kan artis…

    0

    0