March 23rd, 2016

Sejak bergelar ibu, kehidupan Lisa Surihani sudah berubah. Tidak boleh renggang daripada Yahaira Leanne,  Lisa mungkin akan bersara daripada dunia lakonan bagi menumpukan perhatiannya kepada puteri sulungnya itu.

Sejak ada anak, segalanya berubah. Jika dulu keutamaan saya berbeza, sekarang it’s all about her. Mengenai kerjaya lakonan, saya terbuka untuk perlahankan aktiviti lakonan agar dapat luangkan masa dengan anak. Bila tiba masa sesuai, saya akan kembali aktif.

Saya juga tidak menolak kemungkinan untuk bersara. Jika saya perlu memilih antara kerjaya atau motherhood, saya pasti memilih motherhood. Tapi saya tidak pernah meletakkan jangka masa sasaran untuk saya meninggalkan dunia lakonan.

Lisa mengakui beliau akan lebih selektif jika menerima mana-mana tawaran lakonan selepas ini agar ia bersesuaian dengan kehidupannya kini. Lisa kalau boleh tidak mahu terlalu lama meninggalkan anaknya.

Kalau dulu, saya selektif atas sebab-sebab profesional. Tapi kali ini lebih peribadi. Lokasi penggambaran, waktu bekerja dan sebaginya sangat penting bagi saya kerana saya tak mahu terlalu lama tinggalkan anak. Saya mahu selalu ada bersamanya lebih-lebih lagi pada fasa dia sedang membesar.

Kalau sudah anak, memang agak susah untuk seseorang ibu terlalu lama tinggalkan anak untuk urusan kerja. Selain perasaan rindu, mereka akn fikir jika anak mereka dijaga dengan elok mahupun tidak. Apa sahaja keputusan yang Lisa Surihani ingin lakukan, kami pasti anda masih ada peminat yang akan selalu menyokong anda.

Sumber Berita : Tonton Extra


Comments are closed.

Loading...